Kullanıcı mesaj:Shevko

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Shevko![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Burak ileti 13:41, 16 Şubat 2008 (UTC)


Reklam link vermekten engellendiniz[kaynağı değiştir]

Saatli dur ikonu
Reklam bağlantıları eklemeniz nedeniyle değişiklik yapmanız geçici olarak engellenmiştir. Engelin süresi bittiğinde yararlı katkılarda bulunabilirsiniz.
Israrla reklam ekleyenlerin web siteleri Vikipedi'nin kara listesine alınacak ve arama motorları tarafından potansiyel olarak cezalandırılacaktır.
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından aşağıdaki metni mesaj sayfanızdaki engelleme bildiriminin altına ekleyin: {{Engel kaldır|gerekçe=buraya gerekçenizi yazın ~~~~}}.

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

İyivikiler... homonihilis // ileti 06:29, 8 Ağustos 2008 (UTC)

vBulletinDestek.Org[kaynağı değiştir]

vBulletin Destek Platformu


Bu Bir EBS Konusudur..(Israrla)

vbulletin kaynak hakkında[kaynağı değiştir]

merhana vikipedist şimdi vbulletinsayfasını benm düzenlediğimi ve kaynak gösterdiğimi biliyorsunuz bu kaynağı korucaksınız dimi sonuçta bi çaba gösterdim bu gün girdim başka bir link daha eklenmişti oaraya benm kaynak oldğum açık ve net sizde biliyorsunuz bu korunacaktır değilmi..Shevko 10:24, 7 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, vikipedi her kullanıcıya açık bir internet tabanlı bir ansiklopedidir. Dolayısıyla her internet kullanıcıısı değişiklik yapabilir. vBulletin'i bende gözlemliyorum ama her zaman her kullanıcının yaptığı değişikliğin doğru mu yanlış mı olduğunu anlayamayabilirim. Yanlış olduğunu düşündüklerimi değiştirebilirim. Konuya ilgili olduğunuza göre sizin maddeyi hatalardan korumanız daha mümkün gözüküyor, bende size yardımcı olurum...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 14:42, 7 Eylül 2008 (UTC)

Kaynak Doğrulaması[kaynağı değiştir]

Sayın Vikipedist Ben vBulletin Bölümünü Düzenlemiştim Bilmem Hatırlıyormusunuz Kaynak Bendim Tartışma Bölümünüde Biliyorsunuz.. Sürekli Kaynağım Değiştiriliyor Herdefasında Bunu Bildirdiğimde Düzelecek Değilmi Kaynak Doğrulaması.. --Shevko 14:41, 15 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhaba, elbette hatırlıyorum. vBulletin maddesine ilgi arttı, maddede değişiklikler yapılıyor. Sonuçta vikipedi özgür bir ortam olduğu için doğru bildiğini düşünen değişiklik yapıyor. Siz eski haline getirebilirsiniz, ama bir bakmışsınız gene değiştirilmiş, bıkmadan tekrar doğru bildiğinizi yapmalısınız. Bu tip değişiklikleri engellemek zor, sizin vikipediye sık sık girip göz atmanız gerekiyor...Hoşcakalın...Vikipedist 14:45, 15 Ekim 2008 (UTC)
Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
CnkALTDSmesaj/message 20:10, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, Shevko. Öncelikle size bir takım bilgiler vermem gerekiyor Vikipedi ve işleyişi hakkında. İlginçtir ki şimdiye kadar iletişim içinde bulunduğunuz hiç bir Vikipedist sizi bu konuda uyarmamış. Yukarıdaki bilgilendirmeden anlayacağınız üzere mesaj sayfanızın içeriğini değiştirmekte özgürsünüz lakin size gönderilen etiketleri hiç bir şekilde çıkarmamanız gerekmektedir. Ancak elbette belli bir süre sonra içeriği arşivleyebilirsiniz. Lütfen öncelikle size hemen yukarıda gönderilen "Hoş geldiniz!" mesajında bulunan mavi kelime ya da kelime öbeklerini tıklayarak açılan sayfaları okuyunuz. Bu size Vikipedi hakkında detaylı bilgiler sunacaktır. Unutmamanız gereken diğer bir şey ise yolladığınız iletilerin sonuna imzanızı eklemeniz gerekmektedir. Bunun için mesajımın altına bilgi etiketini ekliyorum. Vikipedi içerisinde değişiklik yaparken hata yapacağım endişesine kapılmamalısınız. Herhangi bir konu hakkında bilgi almak istediğinizde hem bana hem de ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altında göreceğiniz son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere de danışabilirsiniz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 20:24, 17 Şubat 2010 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --CnkALTDSmesaj/message 20:24, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Peki Ben Şimdi Kişisel Sayfamı Boşaltamazmıyım ? Shevko 21:04, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba, Kullanıcı sayfanızın ve Kullanıcı mesaj sayfanızın içeriğini değiştirmekte özgür olduğunuzu daha önceki iletimde belirtmiştim. Kullanıcı sayfanız içerisinde yaptığınız tüm kurallı değişiklikler asla geri alınmayacaktır. Fakat Kullanıcı mesaj sayfanıza gönderilen tablo şeklindeki (etiket) mesajlar ve uyarılar bizim sizi daha kolay takip edebilmemizi sağlamaktadır. Bu yüzden ilgili uyarı ya da mesajları çıkarmamanız gerekmektedir. Dilerseniz mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Teşekkürler. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 21:12, 17 Şubat 2010 (UTC)