Kullanıcı mesaj:Sahajayogi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Sahajayogi!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



Delamorena 10:41, 7 Kasım 2006 (UTC)

telif uyarı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Shri Mataji Nirmala Devi maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarindan veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin ilke ve kurallarına göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --Ugur Basakmesaj 11:14, 9 Kasım 2006 (UTC)

teşekürler...tekrar düzenliyorum... --Soner

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 12:46, 9 Kasım 2006 (UTC)


Shri Mataji Nirmala Devi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sahajayogi,

Sorun şu sayfayı birebir kopyalamış olman. Buradaki bilgileri kendi cümlelerinle yazman durumunda sorun kalmayacaktır.

Sevgiler

Vito Genovese 13:26, 9 Kasım 2006 (UTC)

Aslında bende şu anda yaklaşık olarak öyle yaptım. sevgiler. Kullanıcı:Sahajayogi Sahajayogi

Bu sayfa şimdi neden silindi neden ben tekrar yazınca yayınlanmadı hiç anlamadım... Ben tamamiyle kendi cümlelerimle yazdım yazıyı... --Sahajayogi


Neden silindi? Çünkü eklediğin metin yukarıda linkini verdiğim sayfadaki metnin birebir kopyasıydı.

Vito Genovese 18:09, 9 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba,

Maalesef ikinci sürüm de kendi cümlelerin denebilecek bir değişiklik içermiyordu. Örneklemem gerekirse;

İlk sürüm:

Ailesi, İngiliz egemenliği altında olan Hindistan'ın Bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamıştır. Mahatma Gandhi'nin yakın arkadaşı olan babası, Hindistan'ın Seçmen Topluluğu'nun bir üyesiydi. Ünlü bir bilgindi, 14 ayrı dil biliyordu, ve Kur'an'ı ilk defa Marathi diline çeviren kişiydi. Annesi, Hindistan'da Matematik'de Şeref Payesi kazanan ilk kadındı.

İkinci sürüm:

Ailesiyle birlikte, İngiliz egemenliği altında olan Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynadı. Mahatma Gandhi'nin yakın arkadaşı olan babası, Hindistan'ın Seçmen Topluluğu'nun bir üyesiydi. Ünlü bir bilgindi, 14 ayrı dil biliyordu, ve ayrıca Kur'an'ı ilk defa Marathi diline çeviren kişidir. Annesi ise Hindistan'da Matematik'de Şeref Payesi kazanan ilk kadındır.

Maalesef bu tür değişikliklerle telif problemi hallolmuyor. Yeniden yazımı, iki-üçten fazla benzer kelimenin yanyana gelmemesi şeklinde açıklayabilirim kabaca.

Sevgiler

Vito Genovese 16:48, 13 Kasım 2006 (UTC)

cvp:Ekledigim maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Ugur, Gecen gun sahaja yoga sayfasini tekrar yazmistim. Sayfadaki bilgiler hatali ve eksikti. Bir iki gun o sayfa yeni haliyle kaldi. Bugün baktım tekrar eski haline dönmüş. Ayrıca Shri Mataji Nirmala Devi başlığına yazdığım bilgileri ilk başta bir siteden almıştım. Uyarı üzerine kendim tekrar yazdım. Fakat sayfa silinmişti. Benim o kdar yazdığım şey gitti. Ve de telif haklarına aykırı herhangi birşey yapmamama rağmen. İçindeki cümleler benim cümlelerimdi. Tamam ilk başta bir hata oldu kabul ediyorum ama neden başlık direk silindi ve şimdi tekrar yazmam çok zor onu. Çünkü dün onu yazıcam diye baya bi uğraştım. En azından tekrar o başlığı yazabilmem için bana o yazdıklarım eğer duruyorsa yolalr mısınız? Yazarken referans olarak kullanacağım.

Bunun dışında üçüncü bir isteğimde sitenin erişimi malesef çok zor. Arayüz kullanıcı dostu değil. bir saattir bu soruları sorabileceğim yerleri arıyorum. En sonunda kimlerin yönetici olduğunu buldum da gönderiyorum. Sevgiler. --Soner 12:39, 10 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Soner, sayfayı ile silen benim. Sildiğim zamanki yazı 1-1 alıntı idi fakat ikinci silme işlemini Vito Genovese yapmış onunla bu konuda iletişime geçmen daha iyi olur. Ek olarak belirtmem gerekirse, ufak değişikliklerle eklediğin bir metinde silinir, çünkü sadece telif değil intihalde yasaktır. Vito ile konuşman neden silindiği hakkında bir fikir sahibi yapar ve duruma göre hareket edersiniz. Silinmiş metinler devamlı kayıt altındır. Erişimin çok zor olduğunu kişisel olarak düşünmüyorum, arayüzde sadelik ve performanstan dolayı bu şekilde:) Vikipedi'de sadece yöneticilerden yardım almak zorunda değilsin, sana mesaj atanlar ile, o madde üzerinde çalışmış olanlar ile veya son değişikliklerde gördüğün herhangi bir kişiden de yardım isteyebilirsin. Ufak bir tavsiye olarak Vikipedi'yi, kullanımını ve kurallarını öğrenmek için yardım sayfalarında biraz zaman harcaman. Bu şekilde olası sorunların birçoğunun önüne geçmiş oluruz. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 21:36, 10 Kasım 2006 (UTC)