Kullanıcı mesaj:Ozgurtaskaya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Ozgurtaskaya. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

KumulBot (mesaj) 19:46, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Kurd&Tek Anketi Hakkında[kaynağı değiştir]

Öncelikle günaydın. O anketi ben kaldırmadım. Birisi kaldırdı ve ben de kontrol ettim. Çünkü bu değişikliği yapan kişinin gerekçesini mantıklı buldum. Bu anket sadece bir yazar tarafından yazıldı. Facebook hesabı olduğunu bilmiyordum. Eğer güvenilir ve sağlam bir anket olduğuna bütün yüreğinizle inanıyorsanız, anketi ekleyebilirsiniz. Şunu belirtmem gerekir ki, iyi ki Facebook hesabını belirtmişsiniz; yoksa hala bu anketi eklenmesine izin vermezdim. Diğer kullanıcılar da vermezdi herhalde. Neyse, o zaman eğer yeniyse ve sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyorsa bu şirketin anketi eklenebilir. Yalnız, ben ORC ve MAK gibi şirketlerin anketlerini eklerken Gezici, AKAM, SONAR'ın anketlerini de ekliyorum. Ve çoğunlukla da tarafsız olmaya özen gösteriyorum. İsterseniz anketi siz ekleyebilirsiniz, ben kontrol ederim. Hem sizin de bir değişikliğiniz olmuş olur. Böyle böyle Vikipedi'de ilerleyebilirsiniz. Sorularınız olduğunda sormaktan çekinmeyin. Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 07:41, 21 Eylül 2015 (UTC)

Birisi size mesaj gönderecekken yanlışlıkla bana mesaj göndermiş. Benim mesaj sayfama bakın, kullanıcı ismi olmayan mesaj. En altta galiba. İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 15:11, 21 Eylül 2015 (UTC)

Ozgurtaskaya, anketi İtalyakurdu degil ben kaldırdım. Kaldırırken gerekçem de güvenilir olmaması idi. Halen de kaynağının güvenilir olmadığını düşünüyorum.

-İlk olarak, sizin iddia ettiğinizin aksine T24 teki yazıda şirketin yeni olmadığı iddia edilmiş (ki buradan T24 yazısını tam olarak okumadığınız da anlaşılıyor), bir kaç senedir araştırma yaptıkları da. Eğer öyleyse, ismi neden duyulmadı? Kamuoyu araştırma şirketleri -adı üstünde "kamuoyu" - kamuoyu için yoklama yaparlar, ve bununla ilgili gerek tüzel kişileri gerekse de tüm kamuoyunu günceller. Halbuki, bu şirketin hiçbir anketi yok eski seçimlerde, T24 te ki yazının iddia ettiğinin aksine.

- İkincisi, facebook üzerinden yayın yapmak ne kadar güvenilir konusu. Hemen herkes, kendince bir sonuç üretebilir, bunu Excel'de çizdirip Facebook'ta düzmece bir sayfa ile gösterebilir. Facebook'ta sayfasının olması şirketi güvenilir yapmaz. Kaldı ki Facebook sayfasında Diyarbakır bürosunun hiçbir fotoğrafı yok, Erbil bürosunun fotoğrafı var.

- Üçüncüsü, burada AK Parti'yi yüzde 30 larda gösteren anketler de oldu, yüzde 40'larda gösteren anketler de. Vikipedi taraflı bir platform değil, en azından İtalyakurdunu tarafgirlikle suçlamanız çok saçma olmuş. Üstelik o maddeyi benim kaldırmama rağmen. Beni de tarafgirlikle suçlayacaksanız, işte şirketin güvenilir olmadığını düşünmemin nedenleri yukarıda.

- Son olarak, İtalyakurdu'na "T24 gibi önemli bir sitede paylaşılan anketi silip, hükumete yakın ORC ve MAK anketlerini eklemek" gibi bir şeyler yazmışsınız. Tarafgirlik diyorsunuz da, T24 ün önemli olduğunu iddia etmeniz de sizin tarafgir olduğunuzu göstermiyor mu? Ben söyleyeyim, size göre T24 doğru, ORC ve MAK yanlış. Burada siz de açıkça taraf tutmuş oluyorsunuz. Ayrıca, ORC ve MAK için hükumete çalıştığı bilinen demişsiniz. Bu iddianızın kaynağı nedir bilgilendirirseniz güzel olur. Eğer ORC ve MAK'ı suçlayacaksanız, Gezici için de CHP'ye çalıştığı iddiaları var, o zaman Gezici'nin sonuçları da buraya konulmasın. Bayağı anlamsız olmuş bu "T24 gibi önemli bir sitede paylaşılan anketi silip, hükumete yakın ORC ve MAK anketlerini eklemek" cümleniz.

Size tavsiyem, insanları taraflı diye yaftalamaktan önce bir düşünmeniz. Yaftalamak bu kadar kolay olmasa gerek. Burada hiçkimse herhangi bir partiyi yüksek ya da düşük gösterdiği için bir anketi silmiyor, yeter ki anketin güvenilir olduğu güzel bir şekilde kaynaklandırılabilsin.

− Sağlıcakla 18.111.124.67 15:21, 21 Eylül 2015 (UTC)