Kullanıcı mesaj:Oguzdinc

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Oguzdinc![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 06:32, 7 Nisan 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 17:41, 8 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya reklam içerikli bağlantılar eklemeyi durdurun. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Teşekkürler.

kibelemesaj 17:42, 8 Nisan 2008 (UTC)


Vikipedi'nin telif hakları kuralları oldukça hassastır. Katıklarınızı silen arkadaşımızla (kibele) iletişim kurmanızı öneriyorum, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:12, 9 Nisan 2008 (UTC)

  • Tekrar merhaba; öncelikle hoşgörülü tavrınız için teşekkür ederim. Aşağıya, dahaönce başka bir arkadaşa (Kullanıcı:Kapçak) yazdığım bir iletiyi kopyalıyorum, sanırım sizi aydınlatacaktır. İyi çalışmalar, kolay gelsin.

İlk girdiğim ve ilk açtığım madde Halit Çelenk olmuştu. Telif gerekçesiyle silindi, haklıydı; bir yerden aynen kopyalayıp yapıştırmıştım. Oysa içeriğini değiştirip, kendi cümlelerimi kullanarak, gerçekten emek vererek bir madde oluşturmam gerekiyordu, bunu yaptım ve madde orada kaldı. Sonra aynı şeyi bir çok kez fotoğraflar konusunda yaşadım. Hala yaptığım maddelere eklediğim bazı fotoğraflar yanlış telif yüzünden çıkarılıyor, buna alıştım; vikipedi amerikan telif yasalarına tabi bir vakıf. Ve bu konuda aşırı hassas davranılıyor. ben de artık daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Levent Abi ileti 15:18, 9 Nisan 2008 (UTC)

Ticari Reklam[kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya reklam içerikli bağlantılar eklemeyi durdurun. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Teşekkürler.

Yukarıdaki mesajı göndermişsiniz. Ancak benim girdiğim dış bağlantılar tamamen konu ile ilgili başlıklardı. Ayrıca dış bağlantı girdiğim bölümlerde yine benzer bağlantıların bulunduğunu da gördüm.

Saygılarımla; oguzdinc Bu imzasız yazı Oguzdinc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • vikipedi ne değildir sayfasında sorunuzun cevabı var aslında. konu, girdiğiniz bağlantıların madde ile ilgili olması değil, maddelere seri olarak dış bağlantı eklenmesidir. vikipedi felsefesi esas olarak maddelere katkı yapmayı, gerekli durumlarda link eklemeyi öğütler. aynı sitenin linkini birçok maddeye eklemek ise hoş karşılanmaz. konunuzla ilgili maddelere katkı yapmanızı bekleriz. kolay gelsin. --kibelemesaj 08:47, 10 Nisan 2008 (UTC)


Konuyu ilgili arkadaşımızla (kibele) paylaşsanız daha iyi olur sanırım. Benim ona aktarmam, onun size yazması zaman alır. Yok bunun dışında yardımcı olacağım bir şey varsa, yardıma hazırım. Bir de mesajlarınızın sonuna, (iletilerinizi yazdıktan sonra) dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine tıklamanız yeterli. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 09:10, 10 Nisan 2008 (UTC)

  • Tabiiki kendi konum ile ilgili paylaşımlardan kaçınmayacağım, hatta mermer konusuna bilgi ekledim ama silinmiş daha fazla kendi kelimelerimi kullanmam gerekecek. Tekrar yazacağım. Ayrıca link ile ilgili size başka birşey danışmak isterim. Benim ekleme yaptığım linklerin hepsinde yine başka bir link vardı. O link seri olarak eklenmediği için mi orada kaldı? Benim linkimden daha alakasız olmasına rağmen.. Bir de konu eklerken alıntı olduğunu belirtsem kaynak yazsam yine de kabul olmaz mı? Madencilik ile ilgili çok fazla dökümana sahibi. oguzdinc 10:35, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • son yapılan katkılardan uygunsuz olanları geri alırken çoğu zaman maddenin eski durumuna da bakmaya çalışıyoruz. ama bu her zaman mümkün olmayabiliyor. bu yüzden sözünü ettiğiniz linkleri inceleme fırsatım olmadı. alıntı olduğunu belirtmek yeterli değil. telif uyarısında da görebileceğiniz gibi sadece özgür lisanslı kaynaklardan içerik aktarabiliyoruz. lütfen bilgileri kendi cümlelerinizle buraya aktarın. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 20:08, 10 Nisan 2008 (UTC)