Kullanıcı mesaj:Mdardeniz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Mdardeniz!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 281 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Gözat
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --hmtktrk ileti 08:59, 3 Eylül 2013 (UTC)

Alpar Kılınç[kaynağı değiştir]

25 Aralık 1969'da ERZURUM'da doğdu. İlkokul 5'nci sınıfa kadar Ankara Yenimahalle Güven İlkokuluna devam etti. 1979'da ilkokul son sınıfa başladığı Bürüksel'den ortaokul son sınıfa geçtiğinde 1982'de ANKARA'ya döndü. Tevfik Fikret Lisesi 1'inci sınıftan sonra 1984-85 öğretim yılında Galatasaray Lisesine gecti. Galatasaray'dan mezun olduğu 1987'de ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'ne girdi. 1991'de bu bölümden mezun oldu ve aynı yıl ODTÜ'de "Robot Tekniği" konusunda Master çalışmalarına başladı. 1993-94 yıllarında Belçika'da kendi çabaları ile sürdürdüğü Master çalışmalarını "3 Boyutlu Uzayda Cisimlerin Konumlarının Tek Kamera Görüntüsü Kullanılarak Belirlenmesi" konulu tezi ile bitirdi. 1994 yılında askerlik kararı aldırarak aynı yıl Aralık ayında kısa dönem er statüsünde Mamak Eğitim Merkezinde askerliğe başladı. 1995'in 7 Ocak'ı 8 Ocak'a bağlayan gecesi geçirdiği trafik kazasında çok sevdiği arkadaşı Cem Kendi ve Funda Kahveci ile birlikte hayata veda etti. 1988'de ODTÜ Go Klübünü kurdu. 1989'da kurulan Türk-Japon Dostluk Derneği'nin Genel Sekreterliğini 1993 sonuna kadar devam ettirdiği dönemde burada Go oyununu tanıttı ve öğretti.


1992 yılında "Go Dünyanın En Büyüleyici Oyunu" adlı kitabını yayınladı. 1994 Kasım'ında Go Oyuncuları Derneğinin kurulması için çalışmalara başladı ve bu derneğin yayını olarak ilk TAŞLI YOL Dergisinin 1'nci sayısını Taşlı Yol yayınladı (Ocak 1995).


Öğrencilik dönemi çok başarılarla geçen Alpar'ın Master Tezi kendisinden sonra 1994-95 Akademik Yılı Tez Ödülü'nü kazandı. Alpar hobi olarak Uzak Doğu kültürüne ve felsefesine merak sarmış, bu kültürü ve Zen felsefesini araştırmış, Uzak Doğu sporlarıyla uğraşmıştır.

Danışma masasındaki sorunuz[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Yeni başlık ve eklentilerim silinmekte. Eğer, bir sayfa silinecekse, kayda değer değil, kurallara uymuyor diye rahatlıkla silinebilir. Bu değişikler, silinmeler konusunda açıklama vermediğiniz taktirde, sadece insanları kaçırırsınız. Lütfen silinmeler konusunda açıklamalar yapın ki, hatamızı düzeltelim. Örnek olarak, Alpar Kılınç kişi olarak Go oyununu Türkiye'ye getirmiş ve yaymış bir kişidir. Bu kişiye ait bir sayfa hazırladım. Silindi. Silinme sebebini açıklayın ki, değişiklik yapabileyim. Ya da biz kendi aramızda çok iyi anlaşıyoruz, başka birini de istemiyoruz diyorsanız. Söyleyin, vakit kaybetmeyeyim!? mdardeniz

Merhaba Mehmet Bey,
Alpar Kılınç hakkındaki sayfanızı görmedim, ama yukarıdakine benzer bir sayfa yazdıysanız, silinme nedenleri (1) Maddenin kaynaksız olması (2) Ansiklopedik bir üslupla yazılmamış olması (3) (Kaynaksız olması nedeniyle) Alpar Kılınç'ın kayda değer bir kişi olup olmadığının bilinmemesi, olabilir. Maddenin silinmesi kesinlikle Alpar Kılınç hakkında bir yargı değil. Alpar Kılınç'ın Vikipedi'de yer alması için, bağımsız ve güvenilir kaynaklarda (bloglar, ekşisözlük vb. böyle kaynaklar sayılmaz) onun hakkında bilgiler olması lazım. Biz yalnızca bu bilgileri aktarabiliriz. Bu konuda daha fazla bilgiyi VP:KD ve VP:KD (kişi) sayfalarında bulabilirsiniz. Sizin kendisiyle olan ilişkiniz yoluyla edindiğiniz bilgileri buraya aktarabilmeniz için, bunların da bağımsız kaynaklarda yer almış olması lazım. Bu konuda daha fazla bilgiyi de VP:D sayfasında bulabilirsiniz. Kolay gelsin, tekrar hoşgeldiniz. ataka 11:19, 3 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba, Yeni bir sayfa oluşturduğumdan daha ayrıntıların nasıl formatlanacağını bilmiyorum. Öğrendikçe eklemeyi düşünmekte idim. Kaynak belirtmemiş demişsiniz. http://go.metu.edu.tr/alparkilinc.html adresinde ailesinin ODTÜ go topluluğuna verdiği metin yayınlanmış bulunuyor. Ayrıca, bu bilgilerde bir yanlış görmediğimi, hatalı olduğunu düşündüğüm bir kısmı düzelterek viki sayfalarına koydum. Kaynakça vermeme sebebim, Öncelikle bu sayfa ile vakit harcamadan önce silinip silinmeyeceğini görmek idi. 1) Kaynaksız olması derken kaynak eklenmemiş diye düşünüyorum. Öncelikli kaynaklardan biri benim. Bu hayat hikayesi metni ailesi tarafından verilen hayat hikayesidir. ODTÜ'de kaynak olarak gösterildiğinden, ekşi sözlük vb bir yer değil, ODTÜ go topluluğunun resmi sayfasıdır.

2) Buraya ODTÜ web sitesinden alarak eklememin sebebi, ailesinin verdiği bir bilgi olduğunu bilmemdir.

3) Kendisini bire bir tanıdığım için kendimi ref. edebilirim. Türkiye Go Oyuncuları Derneği ilk başkanı ve kurucusu olarak kendimi ref. verilebileceğimi sanıyorum.

4) Ansiklopedik bir tarzda yazılmamış olabileceğinden eminim. Hiç ansiklopedi hazırlamadım.

5) Türkiye'deki Go camiası için önemli bir isim olan Alpar Kılınç konusunda nasıl bir sayfa hazırlayabileceğim konusunda yardımcı olabilirsiniz. Yoksa kurallarınızı görmemek gibi bir niyetim yok.

6) VP:D sayfası ne anlama geliyor. Bir link yok, ya da bir bilgi eksikliğim mi var? hikyu (mesaj) 11:41, 3 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle sayfanın niçin silindiğini ben bilmiyorum. Yazdıklarım olası sebeplerdi. Sayfayı silen Kullanıcı:Superyetkin, silme gerekçesi olarak da "Madde 1: Taslak madde kriterlerini karşılamayan madde" vermiş. Eğer tam nedeni öğrenmek istiyorsanız ona sormanız lazım.
Sizin bu biçimde bir kaynak olmanız Vikipedi kurallarına uygun değil. Ancak örneğin sizinle yapılmış bir röportaj bağımsız ve güvenilir bir kaynakta yeralmışsa bunu kullanabiliriz. ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu'nu Alpar Kılınç'tan bağımsız bir kaynak olarak düşünmemiz, hele de söylediğiniz gibi bilgilerin kaynağı ailesi olduğu için, bence uygun değil. Deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, buradaki vikipedistleri kaynağın bağımsızlığına ikna etmeniz hemen hemen imkansız.
Yukarıda yazdığım gibi, bu sayfanın silinmesi Alpar Kılınç hakkında bir yargı değil. Sayfa bundan ayrı Vikipedi kuralları nedeniyle silinmiş. Alpar Kılınç'ın önemli birisi olduğunu ben de biliyorum. Ancak onun hakkında bir madde yazarken "Özgün araştırmalara yer vermemek" kuralını çiğnememeniz lazım.
VP:D, Vikipedi:Doğrulanabilirlik için bir kısa yol. O bağlantıyı tıkladığınızda, ilgili politika sayfasına ulaşacaksınız.
Naçizane bir önerim olacak. Biraz alışkanlık kazanmanız ve Vikipedi kurallarına aşina olmanız için, bu aşamada Alpar Kılınç hakkında bir madde yaratmak konusunda ısrarlı olmak yerine, şuanda varolan go ile ilgili sayfalara eklemeler yapabilirsiniz. ataka 15:26, 4 Eylül 2013 (UTC)