Kullanıcı mesaj:Mavrikant/Arşiv/2014 Mayıs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yaşar Gürsoy[kaynağı değiştir]

Yaşar Gürsoy maddesinin kayda değer olduğunu düşünüyorum. Rica etsem maddeyi alabilir misiniz? Kayda değer olduğunu düşünmüyorsanız {{Şablon:kayda değerlik}} şablonu koyabilir yada Silinmeye Aday Madde olarak işaretleyebilirsiniz. --Mavrikantmsj 11:32, 2 Mayıs 2014 (UTC)

geri getirdim, yeniden değerlendirelim. kolay gelsin. --kibele 13:59, 2 Mayıs 2014 (UTC)
Maddeyi biraz daha geliştirdim, kategoriler ekledim. KD olup olmadığını tekrar değerlendirebilir misiniz? --Mavrikantmsj 22:06, 2 Mayıs 2014 (UTC)
selam, kişinin yaptığı işlerden çok, onu konu alan kaynaklara, röportaj vb. bağlantılara ihtiyacımız var. --kibele 08:25, 4 Mayıs 2014 (UTC)
3 kitabı, 12 belgeseli, savaş muhabirliği ve genel yayın yönetmenliği yaptığını göz önüne alırsak "Kişi başkası veya başkalarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış" olduğuna inanıyorum. Ayrıca sadece sunuculuk yapmış olan Pelin Çift KD sayılıyorken Yaşar Gürsoy'un sayılmaması saçma olur. --Mavrikant (mesaj) 11:45, 4 Mayıs 2014 (UTC)
öyledir ya da değildir demedim, kaynaklar eklenerek bunun madde üzerinde kanıtlanmasından söz ediyorum. bunları göz önüne almak için kaynakları görmek gerekiyor. kişisel kanaatlerimizle değil kaynaklarla karar veriyoruz malûm. --kibele 12:58, 4 Mayıs 2014 (UTC)
Mevcut tek kaynak böyle bir insan olduğunu ve bu işleri yaptığını gösteriyor zaten. Daha başka ne tür bir kaynak istiyorsunuz sizi anlayamıyorum. Uygun gördüğünüz kaynakları siz ekleyebilir misiniz lütfen? --Mavrikant (mesaj) 13:19, 4 Mayıs 2014 (UTC)
ben zaten kişiyi derinlemesine işleyen bir kaynak göremediğim için maddeyi silmiştim. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasında yazdığı gibi "Söz konusu kişiden bağımsız olarak[1], birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız[2], yayımlanmış[3], güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması." kriterini sağlayan kaynaklara ihtiyacımız var. kişinin yaptığı işlerin önemi vb şeyleri biz değerlendirmiyoruz. 'sadece sunuculuk yapan' dedğiniz kişinin maddesinde bu yönde pek çok ikincil kaynak var mesela. aradaki detayı, pekçok kişi gibi siz de kaçırıyorsunuz sanırım. yapılan işler değil, o işlerin başkaları tarafından değerlendirilmesi ve alıntılanmasına ihtiyacımız var. öyle olmasaydı medyada iş yapan herkesi kayda değer saymamız gerekirdi. --kibele 13:27, 4 Mayıs 2014 (UTC)
Bu kişi "Yaratıcı meslekler" kategorisine giriyor ve yukarıda kalın harflerle yazdığım şartı sağlıyor. Yukarıda saydığınız kaynaklar eminim siz maddeyi (oluşturulduktan 2 saat sonra) silme konusunda bu kadar hevesli olmasaydınız birileri(maddeyi oluşturan kullanıcı, ben veya bir başkası) tarafından eklenilecekti.Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasını tekrar okursanız "...tarafından bu kişinin konu edilmiş olması." yazıyor. Bu kaynakların maddeye bulunmasında bahsetmiyor. Eğer böyle düşünürsek hiçbir madde ayrıntılı bir şekilde yazılmadan Vikipediye eklenemeyecek, taslak kriterlerini bile sağlayamadan silinecektir. "yapılan işler değil, o işlerin başkaları tarafından değerlendirilmesi" kısmına tamamen karşı çıkıyorum. Bu konuda aramızda çok büyük bir fikir ayrılığı var. "..medyada iş yapan herkesi kayda değer saymamız.." demişsiniz ama ben böyle bir şey de istemedim. Fark edersiniz bahsi geçen kişi medyada is yapan herhangi biri de değil zaten. Bunu anlamak için maddedeki mevcut bir paragraflık yazıyı okumanız yeterli. --Mavrikant (mesaj) 13:54, 4 Mayıs 2014 (UTC)
ben o kriteri sağladığını düşünmüyorum. maddeyi geri getirdim, buyrun ekleyin. fikir ayrılığınız benimle değil, kayda değerlik kriteriyle.. bu karşılıklı konuşmadan nasıl bir yarar umuyorsunuz bilmiyorum ama benim söyleyecek yeni birşeyim yok. kolay gelsin. --kibele 14:10, 4 Mayıs 2014 (UTC)
WikiBronze'un yaptığı son eklemelerle umarım sizin için de KD değerlerini sağlamıştır. {{kayda değerlik}} şablonu kaldırıyorum. Maddeyi geri getirdiğiniz için teşekkürler. İyi Vikiler. --Mavrikant (mesaj) 14:20, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Madde Star Wars Ansiklopedisi'nden alındığı için taslak niteliği taşımamaktadır. Ansiklopedide bu kadar bilgi bulunmaktadır. Konuyla ilgili daha geniş bilgi bulunması çok düşüktür.Bu imzasız yazı EmreOsm95 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 2 Mayıs 2014,21:06

Özür dilerim fakat konunun benle alakasını tam hatırlayamadım. Olayın arka planı ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz? Bu arada imza atmayı unutmuşsunuz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 21:32, 2 Mayıs 2014 (UTC)

İlgili maddede son değişikliği yapan yetkililerden biri olarak göründüğünüz için size mesaj attım. Maddenin aslı Star Wars Ansiklopedisi'nin 1. Cildi'ndeki maddeden çevirdim. Konuyla ilgili daha geniş kapsamlı bir kaynak bulunamayacağı için taslak uyarısının kaldırılmasını sizden rica ediyorum. İyi Vikiler. -EmreOsm95msj 10:55, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Sizden çok fazla bi yetkiye sahip değilim, taslak şablonunu sizde kaldırabilirsiniz. Bana mesaj atmak istiyorsanız benim mesaj sayfama yazmanız gerekiyor, tesadüfen mesajınızı fark ettim. Yardıma ihtiyacınız olduğu konularda mesaj atmaktan çekinmeyiniz. İyi Vikiler. --Mavrikant (mesaj) 01:22, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
neden yüklenmiyor acaba telif hakkı yok resımlerı kamuya medyaya açık fotoğraflar onlar herkes kullanabilir neden ki.?? diğer vikipedi sayfları resımler varr Ohaorhan (mesaj) 12:32, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Resimlerin telif hakkı olup olmadığını nasıl analayacağız acaba? Ohaorhan (mesaj) 15:36, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Hristiyanlık/Hıristiyanlık[kaynağı değiştir]

Yaptığınız bu değişiklikten teşekkür ediyor ve yaşınızın 30 üstü olduğunu tahmin ediyorum. Güncel kullanımı "Hristiyanlık" şeklinde. TDK kelimeleri maalesef sık sık değiştiriyor. Atatürk ile ilgili başlattığınız tartışma içinde ayrıca teşekkür ederim. Üzün süredir beni rahatız eden bir konuydu fakat kaynak aramaya üşeniyordum. Umarım başarılı olursunuz. --Mavrikantmsj 21:43, 18 Mayıs 2014 (UTC)

  • Merhaba, 30 ustu değil, 24. Eski ve güncel kullanim konusunda pek bir sey soyleyemem. Tek bildiğim Vikipedi`nin Hristiyan`i değil de, Hıristiyan`i tercih ettiğidir. Yine de Hristiyan olarak da kullanılabilir belki de. Tesekkur ederim, gözlemlediğim kadariyla bu konuda eskiden yeterince konusulmaz ve konusuldugunda da toplumsal sonuclari goz onune alinarak carptirilir, gizlenirdi. Yalnizca arastirmacilar degil, devlet erkanindan kimseler dahi bile bile carptirir, ortaya da bir dizi söylence atarlardi. Ornegin eski Dis Isleri Bakani Ilter Turkmen`den miras kalan bir iddia halen daha tek bir kanidi olmamasina karsin gerçek zannediliyor ve Ataturk`un dinine ilişkin bir kanit olarak algilaniyor toplumda. 12 Eylul`un miraslarindan biri olsa gerek bu. Elimde konuyla ilgili kitaplar da var. Bu konu için alt baslik acilarak kullanılabilirler. Belki yardimci da olursunuz bana :) Arzu ettiğim olcude zaman bulabileyim yeter. Vitruvian (mesaj) 22:54, 18 Mayıs 2014 (UTC)
  • Vikipedi'de "Hıristiyanlık" şeklindeki kullanım gerçekten daha fazlaymış. Sanırsam her ikiside kullanılabilir. Neyse önemli bir konuda değil zaten. Atatürk ve dinle ilgili çarpıtmalar çok fazla hatta bunu abartıp hafız olduğunu iddia edenler bile var. Bu konuda hertürlü yardımda bulunmak isterim ama siz benden daha bilgilisiniz sanırsam :) --Mavrikantmsj 18:48, 19 Mayıs 2014 (UTC)
  • Mavrikant, yalnızca kişisel yaşam değil, "X kişi ve din" şeklinde açılan örnekler de var. Şunlar gibi. Şuradaki güzel çalışmayı öneririm. :) 3 Mart 1924 çok ciddi bir değişim tarihi, oradan sonrasına bilhassa dikkat edilebilir. 3 Mart 1924 tarihli kanunlara ait meclis tutanaklarını okumuştum, halifeliğin kaldırılması konuşulurken Hüseyin Vasıf Çınar hararetli ve bir o kadar güzel bir konuşma yapar ve de tam o sıra "nereye doğru gidiyoruz?" denilmesi üzerine Tunalı Hilmi "hakikate!" diyerek çok anlamlı bir cevap verir. İşte o an, gerçekleştirilen reformların mahiyetini de en güzel anlatan, en özel dakikalardan biridir. Bu vesileyle tanıştığıma memnun oldum :) İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 16:09, 20 Mayıs 2014 (UTC)