Kullanıcı mesaj:Leyla Dogan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Leyla Dogan. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

1.si ben gayet saygiliyim 2.si nasil bir degisiklik yaparsam vikipedi'ye uygun olurmus soyler misin! Soylede bende ogreneyim,bi sonraki yazilarimi da soylediklerine uygun bi sekilde yazim ne dersin!?!== Unutmayın! ===

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

KumulBot (mesaj) 16:53, 15 Mart 2015 (UTC)

Saygılı Olun[kaynağı değiştir]

Lütfen devriyelere saygılı bir şekilde davranın. Yaptığınız değişiklikler Vikipediye uygun değişiklikler değil. Bu yüzden reddettim ve mesaj sayfama bir şey yapmayın bu yüzden engellenebilirsiniz.--Talipakyuz19mesaj atın 17:02, 15 Mart 2015 (UTC)

Tesekkur ederim ama pek hos karsilanmadim maalesef cunku TALIPAKYUZ19 diye bir sahis emek verip ekledigim ilk yazimi silmis:((simdide sayfama yazi yazma engellenebilirsin diyo:(= Bu imzasız yazı Leyla Dogan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba, vikipedide hiçbir değişiklik silinmez, sadece gösterilmeyebilir. Değişiklik yaptığınız sayfaya gidip "geçmiş" e tıklarsanız yazdığınız tüm yazıları görebilirsiniz. Yani hiçbir emeğiniz boşa gitmez merak etmeyin. Yanlız değişiklikleriniz vikipedi yazım standartlarına uygun değil ise vikipedistler tarafından geri alınabilir. Bunu için tüm vikipedistlere mesaj atarak soru sorabilirsiniz. Kumul (mesaj) 17:14, 15 Mart 2015 (UTC)
Eğer bunu yüzüme söyleseydiniz iyi olurdu. Kızmanızı anlayabiliyorum. Zamanında bende çok değişiklikler yapıp. Bunların devriyeler tarafından değiştiğini gördüm. Sonra politikaları okudum ve yaptığım değişikliklerin vikipedinin standartlarına uymadığını gördüm. Lütfen anlayışla karşılayın.--Talipakyuz19mesaj atın 18:03, 15 Mart 2015 (UTC)
Ayrıca Hamdi Alkan sayfasına oncesinden yazmışsınız. Muhtemelen telefon ve ya tabletle yazmışsınız. Öncesinden yazsaydınız kabul ederdim ama bu

durumda kabul edemem.--Talipakyuz19mesaj atın 18:07, 15 Mart 2015 (UTC)

Engellenebilirsin derken bir kere mesaj sayfama vandalizm yapmışsınız yeni bir başlık açabilirdiniz.--Talipakyuz19mesaj atın 18:08, 15 Mart 2015 (UTC)

Bilgilendirmen icin tesekkur ederim ancak yazimin uygun oldugunu dusunmeme ragmen(ki öyle) sanirim bi vikipedist tarafindan yazim silindi acaba bunu düzeltemez miyim? Bu imzasız yazı Leyla Dogan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba tekrar, öncelikle sakin olun. Vikipedide yazılan tüm yazılar yapılan tüm yorumlar tüm kullanıcılar tarafından takip ediliyor ve görülebiliyor. Önceden dediğim gibi yaptığınız tüm değişiklikleri yapmış olduğunuz sayfaya gidip "geçmiş" sekmesine tıklayıp oradan geçmiş listesinden tarhi tarih tüm değişiklikleri görebilirsiniz. Hatta kopyalayıp tekrar yazabilirniz. Fakat ilk önce vikipediyi tanımanızı öneririrm. Eğer yazdıklarınız vikipedi standartlarına uygun değilse kaldırılır. Yaptığınız değişikliklere bakmadım daha ama hiçbir değişikliğiniz silinmediğinden ve geçmişine girerek görebileceğinizden emin olun. birde sorularınızı kullanıcıların kullanıcı sayfasına değilde, "mesaj" sayfasına yazın, ayrıca yazılarınızın sonuna ~~~~ ile imza atın her seferinde. Kumul (mesaj) 17:44, 15 Mart 2015 (UTC)
Bilgilendirmen icin tekrar tesekkur ederim daha yeni oldugum icin nasil hareket etmem gerektigini bilemedim bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam yardim ve uyarilarin icin tekrar sagol:))--Leyla Dogan (mesaj) 18:01, 15 Mart 2015 (UTC)

Sanirim mesaj sayfaniza yazmayi yine beceremedim.. Uzgunum:(--Leyla Dogan (mesaj) 18:08, 15 Mart 2015 (UTC) Leyla Dogan (mesaj) 18:08, 15 Mart 2015 (UTC)

Evet doğru yere yazmışsınız, imza atmışsınız sorun yok aynen böyle. Kumul (mesaj) 18:16, 15 Mart 2015 (UTC)

Vandalizm ne demek[kaynağı değiştir]

Öncelikle vikipedide bir harfin yeri bile çok büyüktür. Mesaj sayfama EMEĞE SAYGI GÖSTER! gibi mesajlar atmışsınız. Bu vandalizm olarak kabul edilir. Bir sayfaya yanlış bilgiler koyarsanız bu da vandalizm olarak kabul edilir ve cezası süresiz değişiklik yapamamaktır. Bu yaptığınız vandalizm ile bu cezayı alabilirdiniz ama yeni bir kullanıcı olduğunuz için bir şey demedim. Ayrıca kullanıcılara uyarı yapacaksanız sakince ve vandallık yapmadan uyarınız. O zaman sizi anlayabiliriz ama o şekilde bize saldırırsanız dediğim gibi ceza alabilirsiniz. İyi vikiler--Talipakyuz19mesaj atın 18:24, 15 Mart 2015 (UTC)

Hayır bu hakaret sayılır ve vandalizm kapsamına girer. Bu şekilde bir devriyeye büyük harflerle yazarak uyarılar yapıyorsunuz ve bu hakaret olur.--Talipakyuz19mesaj atın 18:40, 15 Mart 2015 (UTC)
Vandalizm yapmamak vikipedide de temel kurallardan biridir.Siz bunu protestolarda vandallık yapmak gibi algılamışsınız ama vikipedi birçok türkçe kelimeyi kendi terimlerinde kullanır (köy çeşmesi,vandalizm gibi).--Talipakyuz19mesaj atın 18:46, 15 Mart 2015 (UTC)