Kullanıcı mesaj:Leventozbaris

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Leventozbaris![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Metal Militia ileti 11:31, 3 Haziran 2007 (UTC)

Sanal Havacılık[kaynağı değiştir]

Kardeş 1996 yılından beri var ve bugun ülkemizde zirve noktasına gelmiştir. Türk Sanal Hava Kuvvetleri bunun Askeri ayağını sürdürmektedir. Biz TSHKK Personeli olarak Vikipedi'ya böyle bir katkı sağlmaya çalışırken sen tutup siliyorsun. Tuhaf ne taraf için uğraşıyoruz. birşeyler silmek mi birşeyler yaratmak mı ?? ABout'us da ilk 10 a giren bir yazıyı sen siliyorsun. İkinci defa gönderdim.... Resim telif hakkı bana aittir.

Kategori sayfaları madde sayfaları değildir. Bu şekilde yaptığınız eklemeler silinir. Sanal havacılık maddesini bir madde olarak açmanız gerekir. Hatta isterseniz önce biraz Vikipedi'yi tanımaya çalışın. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:31, 3 Haziran 2007 (UTC)

Hocam vakitim çok dar ben gerçekten madde açamadım pınar adlı yöneticiye bu konuda danıştım ama cevap alamadım henüz. vaktim çok kısıtlı olduğu için yaklaşık 30 dk sonra brifing vermeye gideceğim yardım edermisiniz ? Bu imzasız yazı Leventozbaris (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nasıl bir yardım istiyorsunuz anlamadım ? --Metal Militia ileti 11:40, 3 Haziran 2007 (UTC)

Sanal Havacılık ile ilgili[kaynağı değiştir]

Yani hocam bu konu havacılık kategorisininde bir alt dalıdır. yani sanal havacılık ile ilgili ansiklopediye bir çok katkı sağlamak istiyoruz ki TSHKK bunun bir dalıdır. bu konuda kurumları, dökümasyon bilgileri, uçuş bilgileri gibi bir çok içerik bulunmaktadır. Bizler bunu vikipediye koymak istiyoruz. levent@turkishairforce.org benim şahsi msn adresimdir. biz bu yazıyı madde olarak nasil ekleyeceğiz ?? ve diğerlerini ?? Bu imzasız yazı Leventozbaris (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle Vikipedi'yi tanımaya çalışın. Madde açılışları için maddenin adını sol sütundaki kutucuğa yazın ve "git"e tıklayın. Madde zaten varsa oraya yönlendirilirsiniz. Yoksa, açılan pencereye maddenizi eklersiniz. Madde üzerinde herkes değişiklik yapabilir. Vikipedi kural ve politiklarını iyice okuyup öğrenmenizi tavsiye ederim. Özgün araştırma ve çalışmalar, diğer sitelerden kopyala-yapıştır ile aktarılmış bilgiler burada yer alamaz. Acele edilecek bir şey yok. Zamanla hepsini öğrenirsiniz. Diğer kullanıcıların mesaj sayfalarına yazdığınız iletileri dört adet ~ ile imzalayınız ve sayfanın en altına ekleyiniz, en üste değil. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 11:52, 3 Haziran 2007 (UTC)
Madde içindeki "ülkemiz, biz" vb. aidiyet kiplerini ansiklopedik formata dönüştürebilirseniz, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasına uyumlu hale gelmesini sağlamış olursunuz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 14:19, 3 Haziran 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Machiavelli' msj 20:57, 3 Haziran 2007 (UTC)


Tartışma:Türk Sanal Hava Kuvvetleri sayfasından alıntıdır

hocam o zaman genel adı değiştirip grubun adını koyacağım. Ayrıca burda yazılanlar daha önce TSHKK ile bir bağlantısı olmayan http://www.traviation.com/category/sanal-havaciliga-dair-ulkemiz/ adresinde yazılmıştı. Ben sanadece orda kini buraya aktardım.Bu imzasız yazı Leventozbaris (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu daha da vahim telif haklarının ihlali demek oluyor.VP:HS genel 9 gereği hızlı silinmeli--Machiavelli' msj 20:55, 3 Haziran 2007 (UTC)

Maddelere diğer kullanıcılar tarafından konulan etiketleri kaldırmayınız. --Metal Militia ileti 21:29, 3 Haziran 2007 (UTC)

Eğer site sahibi yazının bulunduğu sayfayı GÖBL ile lisanslandırdığını aynı sayfada ilan ederse telif çakışması ortadan kalkacaktır.Ama bu sadce Hızlı silinmesini engeller, kayda değerlik konusnu değiştirmez.--Machiavelli' msj 21:47, 3 Haziran 2007 (UTC)

Metnin altına Metin GNU Özgür Belgeleme Lisansı kapsamındadır. şeklinde lisanslandırmalı--Machiavelli' msj 21:52, 3 Haziran 2007 (UTC)
Rica ederim.--Machiavelli' msj 21:54, 3 Haziran 2007 (UTC)
Telif şablonunu çıkardım ancak dediğim gibi madde kayda değerlik durumunu aşabilmiş değil.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:03, 3 Haziran 2007 (UTC)
Pardon yanlış anlamışsınız.Söylediğim lisans türü http://www.traviation.com/22/#more-22 bu sayfaya yazılması gerekirdi.--Machiavelli' msj 22:05, 3 Haziran 2007 (UTC)

İlk olarak madde hala taraflı.Örn: "Dost uçaklar bizleri en kötü anlarında", "sanal hava kuvvetleri ülkemizde ki kullanıcılarında"artık ülkemizde de uygulanabilir olacağı"... tek tek açıklamak isterdim neden taraflı olduklarını ama kısaca mantığı anlatayım Vikipedi Türkiye'nin değil Türkçe'nin vikipedisidir, yani ülkemiz gibi ifadeler kullanılamaz.Buna benzer bir çok cümle bulunmakta.İkinci olarak kayda değerliği aşabilmiş değil sorun isim değil Vikipedi:Kayda değerlik (internet) sayfasındaki kriterleri karşılamaması.Fazla vaktim olmadığı için uzun açıklama yapamıyorum kusura bakmayın VP:TBA'yı da okumanızda fayda var, tabi içindeki bağlantılarla birlikte.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:19, 3 Haziran 2007 (UTC)

Bu sayfada kullandığınız üslup konusunda sizi uyarmak durumundayım. Lütfen kullanıcılarla olan iletişiminizde karşılıklı nezaket çıtasını yüksek tutunuz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 22:12, 3 Haziran 2007 (UTC)

  • Sayın Levent Bey, Benim sizinle veya yaptiginiz isle bir derdim olamaz. Ben sadece vikipedi icin calisan gonullu bir kisiyim. Maddenin icerigi vikipedinin kurallarina uymuyor diye dusunuyorsam bunu dile gwetirmek benim hakkim. Siz boyle olmadigini dusunebilirsiniz. Ama Vikipedi uzerinde tecrubesi biraz da olsa olan biri olarak maddenin vikipedi kurallarina gore eksiklerini tamamen iyi niyetli ve pozitif amcli olarak soyledim. Bu bu sekilde alip algilamamk iszin bileceginbiz is. Maddeyi duzenlemez iseniz bu sekliyle buyuk bir olasilik ile silinmeye aday olacagini tekrar yinelemek istiyorum. Ben madde silinsin istemiyorum iceriginin daha iyi yazılması gerek diyorum. Saygılar.--Erkan 09:18, 4 Haziran 2007 (UTC)
Dedigim gibi kendiside bir havacı olan biri olarak kesinlikle onyargili yaklasmadigimin garantisini veriyorum size. Ayrica havacilik adi altinda vikipedide yazılacak her maddeyi kendi gozum gibi savunurum ama bu maddelere tarafsiz yaklasmami engellemez. Dedigim gibi ben hala maddenin iceriginin ve yazim seklinin tam dogru olmadigini dusunuyorum. Biraz once bana verdiginiz ornekler var ya iste onlari maddeye ekleyiniz bence, yani linkler koyabilirsiniz bence. Mesela Bugune kadar elde ettgi basarilari gerekli linkleri ile maddeye ekleyin. Ya da internet sitenizin ulusal veya uluslararası basında yanınlanmış hakkındaki yazıları buraya baglantılarla ekleyin. Ayrica bir onerimde filo komutani bilgileri gibi ansiklopik olmayan bilgileri maddene cikarabilirsin ornegin. Saygilarimla. Ancak bu arada Vikipedi maddelerini kayank belirtmeden kullanan siteyle ilgili ricama yanit vermediniz. Tesekkurler.--Erkan 09:31, 4 Haziran 2007 (UTC)

Türk sanal hava kuvvetlerinde ki taraflı içerikler kaldırılmış ve sadeleştirilmşitir. Taraflı etiketinin kaldırılmasını arz ederim.--Leventozbaris 09:17, 4 Haziran 2007 (UTC)

Maddenin dilindeki taraflılık nisbeten azalmış görünse de tam olarak ortadan kalkmış sayılmaz. Bundan da öte, maddenin genel anlamda dili ansiklopedik değil, çünkü kendi web sitenizdeki ifadeler burada tekrarlanır nitelikte hala. Bunların değiştirilmesi halinde, maddenin dilindeki sorun giderilebilecektir. Öte yandan maddenin "kayda değer" olup olmadığı ise, başlıbaşına bir sorun olarak duruyor ve bu konuda, kullanıcıları tartışma sayfasında ikna etmeniz gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 09:25, 4 Haziran 2007 (UTC)

Sadece deyimleri bıraktım örnek bkz 102. Filonun hakkında yazılarda Uluslar arası havacılık terimleri kullanılmıştır. Bu deyimler ister bizim sitemizde ister burda ister bandırmada ki hava üssünde değişmez ki . tüm lantrin filoları bu deyimle anılır. diğer taraflarda hiç bir övgü , yerme gibi bir şey söz konusu değil tüm içerikte tanıtımı, kurulumu, gelişimi, kullanılan sim, filolar bulunmakta ... taraflı gördüğünüz yerleri bana söylerseniz bu sorunu aşabileceğime inanıyorum. Ayrıca erkan beyin ikide bir konuyu kasmasına anlam veremiyorum.--Leventozbaris 09:30, 4 Haziran 2007 (UTC)

Tekrar ediyorum, kişilere değil, konuya, maddeye ve fikirlere odaklanın lütfen. Konumuz maddenin taraflı bir dile sahip olduğu. Maddeyi sahiplenmeyin lütfen. Maddeler üzerinde herkes istedği değişikliği yapabilir. Vikipedi'nin çalışma prensibi budur. Bu kadar acele etmenize de ben anlam veremiyorum. Bırakın diğer kullanıcılar maddeyi görsün, okusun, fikir beyan etsinler, yazsınlar, değiştirsinler. Siz de bu arada başta VP:BTT, VP:VND olmak üzere Vikipedi sayfalarında biraz dolaşın, Vikipedi'nin felsefesini anlamaya çalışın. Diğer maddeleri okuyun. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 09:36, 4 Haziran 2007 (UTC)

madde düzenlendi[kaynağı değiştir]

En iyisi kendim yapayım dedim ve maddeyi düzenleyip tarafsız hale getirdim ancak kayda degerlik konusunu halletmeniz maddeyi yazan ve konuda daha bilgi olan size kalmis bir durum. Buradaki tum elestiri koayan arkadaslarin amacininiyi niyetli ve pozitif oldugunu dusunun lutfen. Aksi bir durum zaten olmamasi gereken ve vikipedide gormek istemedigimiz bir durumdur. Saygilarimla--Erkan 09:49, 4 Haziran 2007 (UTC)

Dediğim gibi sirf ben değil yorum yapan tüm arkadaşlar iyi niyetlidir. Lutfen bu şekilde görünüz ancak maddenin kayda değerlik yönünden daha fazla eklemeye gereksinim duyduğu ise aşikardır. biraz gayret gösterip maddeyi daha ansiklopedik ve daha detaylı hale daha çok içerik ve kayank göstererk katkıda bulunabilirsiniz, kanısındayım. tabiki bu sadece bir öneridir. Yapıp yapmamak size kalmış bir şey. Ama bir havacı olarak hem de sanal olmayan bir havacı olarak ben maddenin daha gelişmiş olmasını ve hatta sanal havacılık maddesinin daha detaylı yazılmasını isterim. --Erkan 10:48, 4 Haziran 2007 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Manco Capac 09:20, 10 Ekim 2008 (UTC)

Uyarı ve bilgi[kaynağı değiştir]

Öncelikle şunu belirteyim oy hakkına sahip kullanıcıların oylarına bu şekilde müdahale etmek vandalizmdir ve tekrarında uyarılmadan engellenirsiniz. İkinci olarak bahsettiğiniz sitelerin kayda değerlik kriterleri Vikipedi'yi bağlamaz. Burada belirli politikalar var bu sayfada açıkca anlatılan tarzda kaynaklar tarafından konu edilmedikçe web siteleri kayda değer değildir. --Eldarion 18:43, 23 Ağustos 2009 (UTC)