Kullanıcı mesaj:Lastninja

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telif ve saldırı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi bir savaş alanı değildir ve asla olamaz. Açık saldırılar, maddeler içine yerleştirilmiş küfür veya hakaretler elbette çıkarılır. Bunun dışında dış bağlantılar Vikipedi:Dış bağlantılar sayfasıyla uyumlu olduğu sürece kalabilir. Teoride eğer bir yazı kaynak olarak kullanılmışsa, normalde dış bağlantı yapılamayacaksa dahi konulabilir. Gerçi dış bağlantı olarak eklenemeyecek bir yazının kaynak olarak gösterilmesi sorun çıkarabilir zira Vikipedi bir ansiklopedidir ve ancak güvenilir, bağımsız, doğrulanabilir 3. parti çoklu kaynakları kullanması uygundur. Bununla birlikte eğer ilgili yazı kaynak olarak belirttiğiniz adresteki yazıyı kullansaydı mutlaka o bağlantının orada kalması gerekirdi. Fakat belirttiğiniz yazı kaynak olarak kullanılmamış; doğrudan alıntılanmış. Doğrudan alıntılama, Vikipedi'de sadece özgür lisanslı içerikler kullanılabildiği için, kaynağı özgür lisanslı değilse ki sizin durumunuzda değil, uygun görülmez ve silinir. Vikipedi'deki her içerik ticarî olsun olmasın her türlü amaç için kullanılabilir ve kendi özgür lisansıyla çatışacak lisanslara sahip olamaz. Kısacası Cort maddesindeki içerik, telif hakkı saklı bir siteden alıntı olduğu için silinmelidir ve nitekim silinecektir. Bunun dışında telif durumu düzgün olan yani doğrudan alıntı olmayan herhangi ilgili bir bilgiye saldırı olursa bildiriniz ki gereği yapılabilsin; fakat bu durumda söz konusu içerik silineceği için herhangi bir sorun yoktur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:45, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar,
Öncelikle anlayışınız için çok teşekkürler. Ne yazık ki izninizi genele yazmanız gerekecek... zira Vikipedi'de serbest lisanslı olmayan hiçbir içerik konulamıyor. Olay şu ki Vikipedi'nin belirli bir lisansı var ve herhangi bir telif hakkı (parçalı, örneğin ticarî kullanım dışı olanlar vs.) bununla çelişiyor. Eğer içeriğinizi kamu malı veya GÖBL yapmazsanız burada kullanmamız mümkün değil. Kamu malı yaparsanız herkes tarafından kaynak belirtmeksizin kullanılabilir. GÖBL yaparsanız içeriğin kullanıldığı her ortamda kaynak gösterilmek şartıyla istenilen amaç ve şekilde (ticarî dahil) kullanılabilir. Yani sadece Vikipedi'ye yönelik bir izin uygun düşmüyor zira kişiler zaten Vikipedi'den bu içeriği alıp, misal bir broşür olarak basıp satabilirler - yani her şekilde her türlü amaçla kullanabilirler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:54, 28 Ağustos 2007 (UTC)
Sitedeki ifadeniz güzel fakat bunlar hukukî işlemler ve kesinlik, resmîlik arz ediyorlar. Belirli bir lisans seçmeniz gerekli. Size daha önce bahsettiğim gibi bu kamu malı veya GÖBL olabilir. GÖBL özgür bir lisans türü olmasına rağmen kaynak belirtmeyi zorunlu kılar. Daha fazla bilgiye GÖBL sayfasından ulaşabilirsiniz, lütfen sayfaya bir göz atın. İçeriğiniz GÖBL olursa kullanılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:57, 28 Ağustos 2007 (UTC)
Sizi biraz uğraştırdı farkındayım ama sonunda olmuş. Aslında GÖBL bir lisans olarak zaten kaynak göstermeyi zorunlu kılıyor fakat bunu vurgulamak istiyorsanız sorun yok. İlgili maddenin içeriğini geri getiriyor, tartışmasına da bu son gelişme hakkında not düşüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:58, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Cort maddesindeki bir takım cümleler tarafsız bakış açısına mualif gibi görünüyor.Ayrıca hafif bir reklam havası var.Size nacizane önerim dev bir firmadır,bütün dünyada tanınır tarzı cümleleri maddeden çıkartmanız.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarionmesaj 01:59, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Nazik hatırlatmanız için çok teşekkür ederim. İfadeleri daha genel ve nesnel hale getirdim. Zannederim çok daha yakışıklı oldu. İyi çalışmalar.