Kullanıcı mesaj:Hyperion~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Hyperion![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 07:46, 19 Aralık 2006 (UTC)


Otomatik bir ileti değildir. --Bahar  12:39, 11 Eylül 2006 (UTC)

merhaba, spam nedeniyle eklediğim bağlantıları silmiş olduğunuzu görmekteyim. bu konuyla ilgili daha evvel yapılmış olan tartışmaları ve sonuçlarına birkez bakmanızı öneririm. sormadan edemiycem peki kaldırdığınız bağlantıların içeriğinin kaldırdığınız sayfa içeriğine uygun olup olmadığını kontrol ettiniz mi. örneğin: yunan mitolojisi başlığında eklediğim linki silinmiş ancak içerik olarak benzer siteler le ilgili sitelerin linkler hala mevcut. bu ayrımı bana izah edermisiniz? ikincisi zeus başlığında ve truva şavaşında ben tarafından yazılmış ve eklenmiş yazılar bırakılıp eklediğim link silinmiş? o halde lütfen bana ait olan yazılar da silinsin. burda kalmalarını istemiyorum. lütfen işinizi yaparken kavramlara daha fazla dikkat edin kafanız karışmış olmalı. bu haliyle ve bu uslamlama ile hem ayrım yapıyor (ki içerikle ilgili korunan detaylı bilgiler içeren linklerin tamamı o halde wiki den kaldrılsın) hemde gelişime mani oluyorsunuz. Hyperion 11:37, 15 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, herseyden once birden fazla kullanici ismi kullanmamaniz gerekiyor (toplumdusmani); bu genel vikipedi kurallarina aykiridir. Tahminim bu IP 88.248.14.16 ile yapilan katkilar da size ait.
Evet, eklediginiz baglantilarin coguna baktim; ozellikle basta mitoloji olmak uzere yunan mitolojisinde hepsine ayni baglantiyi vermissiniz; yani verdigini link direk kategoriye hitap ediyor maddeye degil. Madde icine vereceginiz dis baglantilar, maddeyi iceriginin tekrari degil, gelistirici ozellikte olmasi gerekmektedir.
Bahsettigini ve sonuclanan ettiginiz ilgili tartismayi goremedim; gosterirseniz sevinirim. Bu tartisma sonuclanincaya kadar lutfen baglantilarinizi eklemeyi durdurun. Tesekkurler, Citrat 15:12, 15 Şubat 2007 (UTC)
Merhaba, bahsettiginiz tartisma burada [1] ancak belli bir sonuca ulasmadigi gibi su anki kullanici isminizle diger isim birbirini destekler aciklamalarda bulunmus; bu kuklacilik'a girer. Kullanici ismi uygunsuzluguna girmiyorum ancak tartismada baglantilariniz onay almamistir. Biz genel olarak İngilizce vikipedinin kurallarina uyuyoruz ama net bir dis baglanti tartismasi yapilmadi. Tartisma sayfamdan da gorecegini uzere katkilariniz, Meta'da bir yonetici tarafindan bize iletildi. Henuz bir yaptirim uygulanmis degil, bu yuzden lutfen baglantilarin durumu netlesene kadar sabirli olun. Olaylari kisisel algalamanizi ve duygusal yaklasmamanizi oneririm. Taktir edersinizki yogun vandalizm degisiklikleri mucadele edilmekte ve bunlar da vakit alabilmektedir.
"Bazi" baglantilariniz da fark ettigim sorunlar uzerine goruslerimi belirtmistim; dilerseni bunlari gozden gecirebiliriz:
1. Linkler direk maddeyi yonelik degil; daha genel, kategoriyi ilgilendiren iceren iceriklerden olusmus.
2. "Ayni baglanti" birden fazla maddede tekralanmis
3. "Baglanti, maddenin icerigine ek bir katki getirmiyor
4. Baglanti, tarafli bir bakis acisi sagliyor (yada link tanimi yanlis).
en:WP:EL'i bu acidan inceleyebiliriz. Tesekkurler, Citrat 19:05, 15 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, Bahsettğim asıl tartışma bu diil di ama bulunca size de belirteceğim daha önemlisi evet şimdi gördüm yukarıda size iletilen mesajı. Şimdi sizi daha iyi anlıyorum. Tamam bildiriyi yapan dil sorunundan dolayı görüş açısı budur ve aslında öylede gözüküyor :)) Tamam söyle yapalım sizin belirttiğiniz sorunların görüldüğü içerikleri silelim. Ancak kafama takılan mesela söyle bir örnek var Salvador Dali'nin sayfasında hem dalinin hayatı, (ki wiki de çok iki satır) hem resimleri, hemde dalinin resimleriyle ilgili yapılmış sevgili pınar'ın çok hoş bir çalışması var. şimdi aslında bunların hepsi daliyi bütünlüyor. Ama siz üçünüde silmişsiniz. Tamam dalinin hayatını ben wikiye ekleyeyim bu durumda diğer iki link kalkmalı mı? Mesela pınarı'ın çalışması sizde bakarsanız inanılmaz hoş. Bunu daliyi inceleyenler görmeli de derim? Fikir edinmek için soruyorum bunları. Bu içerikte ne yapılmalı dersiniz. Diğerlerin de ise belirttiğiniz hususları dikkate alarak tekrar kontrol edeceğim. Teşekkür Ederim. İyi Geceler Hyperion 19:27, 15 Şubat 2007 (UTC)


Merhaba, dilerseniz tum baglantilarinizi tek tek inceleyelim. Dali baglantiniza baktim; baglanti olarak resimleri vermek guzel olabilir [2] ancak direk hayatini vermek (Vikipedi'de yetersiz dahi olsa) dogru degil; sitenin icerigi degistirilerek yada bu konuya has referanslardan gelistirilebilinir. Vikipedi'de referans ancak buraya teknik ve resmi nedenlerle buraya konamayan icerikler icin veriliyor. Bir baska benzer bilgiye (ansiklopediye) verilemiyor. Bir dikkat edilecek noktalardan biri de, vikipedi bir favori baglantilar listesinin olmadigidir. Dolayisiyla dis baglanti eklenirken bazi kisataslarin olmasi kacinilmazdir. Arama motorlarinda on siralarda ciktigindan, taktir edersinizki Vikipedi'den baglanti almaya calisan cok kisi oluyor. Bu yuzden arkadaslar biraz hasas davraniyorlar; yani bir site bir suru maddeden baglanti alinca kusku uyandiriyor.
Dilerseniz 15 Subat'tan itibaren eklediginiz tum linkleri gozden gecirelim yenilerini olusturmadan [3] sonrakileri zaten degerlendimek kolay olur. Bahsettiginiz tartismayi ben katkilarinizda bulamadim ama refere edebilirseniz ilgili yonetici ile de konuyu konusabiliriz. Kolay gelsin, Citrat 20:10, 17 Şubat 2007 (UTC)
Merhaba, en:WP:EL ile kriterleyerek asagidaki dis baglantilarinizi kaldirdim: Truva savaşı, Yunan mitolojisi, Friedrich Wilhelm Nietzsche, Karl Marx. Bilginize, Citrat 13:53, 23 Şubat 2007 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

09:23, 20 Mart 2015 (UTC)

00:05, 23 Nisan 2015 (UTC)