Kullanıcı mesaj:Hakan Kılıç%1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba.

Resim Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Öncelikle katkılarınız için teşekkürler. Telife dair sorularınızı iki ayrı çerçevede cevaplayayım:

  1. Öncelikle söz konusu veritabanındaki tezler hakkında verilen izin, o tezlerin içeriğinin bire bir Vikipedi'de kullanılmasına izin vermez. Çünkü Vikipedi'nin lisansı, içeriğin ticari amaçlarla kullanılmasına da izin verir. Ancak tez2.yok.gov.tr'deki telif açıklamasında ticari kullanıma izin verilip verilmediği belirtilmemiş. Dolayısıyla oradan Vikipedi'ye metin aktarırsak, tez sahibinden habersiz olarak, bir Vikipedi kullancısının o tezi yayımlayıp para kazanmasının yolunu açarız ki bu telif kurallarımıza aykırı. Ancak bütün bu yazdıklarım metin ile ilgili. Tezlerden faydalanarak madde yazmayı düşünüyorsanız diye ön bilgi vermek istedim (ki VP:D ve VP:GÜVEN kurallarına uygun tezlerdeki bilgileri, kendi cümlelerinizi kullanarak ve tezi kaynak olarak göstererek Vikipedi'de kullanabilirsiniz).
  2. Gelelim grafiğe: Anladığım kadarıyla bu grafik, Noriaki Kano'nun modelinin görselleştirilimiş hâli. Yani tezi yazanın özgün fikri ya da çalışması değil. Bu grafiğin çok benzeri İngilizce Vikipedi'deki en:Kano model maddesinde de yer alıyor. Basit bir grafik, sadece çizgilerden oluşuyor, muhtemelen telif hakkı gerektirecek özgünlük seviyesinde değil, modeli okuyup anlayan biri tarafından rahatlıkla çizilebilir. Dolayısıyla İngilizce Vikipedi'deki resme benzer çekilde {{KM}} ile kullanılabileceğini düşünüyorum. Ancak emin olmak için bu konularda bilgili olan Kullanıcı:Yabancı'ya da bir soracağım. İyivikiler... [ho? ni!] 05:48, 30 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkür ederim,
1) Önerdiğiniz şekilde kullanacağım.
2) Kusura bakmayın, o önemli ayrıntıyı atladım. Evet, aynen dediğiniz gibi belirtiğim grafik Noriaki Kano'nun modelinin görselleştirilmiş halidir.Hakan Kılıç%1 (mesaj) 09:35, 30 Kasım 2012 (UTC)
Bilginize İyivikiler... [ho? ni!] 17:29, 30 Kasım 2012 (UTC)

Deneme sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu sayfada denemeler yaptığınızı gördüm; ancak mesaj sayfaları Vikipedi içi iletişim içindir. Bu nedenle bu içeriği kullanıcı sayfanıza bağlı bir alt sayfa oluşturarak, oraya taşıdım. Çalışmanıza o sayfada devam edebilirsiniz. Kolay gelsin. --yabancım 13:12, 22 Aralık 2012 (UTC)