Kullanıcı mesaj:Funda~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

meraba hus:) hala ogreniyorum wiki fonksyonlarini...:) Huss@96


Selam Funda,

Sayfam için bir taslak (template) kullanmadım, çala kalem yazdım. tr'deki sayfamı en'e yönlendirdim, o yüzden ingilizceye geçiyor. niçin yönlerdin diyorsan, belli bir sebebi yok, herşey tek bir sayfada dursun istedim o yüzden. Ato 19:03, 27 Apr 2004 (UTC)~

kelime tercumeleri konusu[kaynağı değiştir]

menulerin ve kullanma kilavuzlarinin acilen turkcelestirilmesi gerektigini dusunuyorum ama butun kelimeleri tartisacak bir yerimiz olmasi gerek. bu konuyu simdilik kendi ozel sayfama tasiyorum. kelime anlamlari tartismalari icin de ayrica bir "namespace" yaratilmasini oneriyorum.

funda 18:16, 28 Apr 2004 (UTC)

Her kavramin zaten kendi sayfasi var, orada tartisilabilir. MediaWiki:All_messages sayfasinda bütün mesajlar var. Yeni bir namespace'e gerek yok. Erdal Ronahi 22:11, 28 Apr 2004 (UTC)

Güzel fotograflar yükledin, onlarin makalelerini de yazarsan seviniriz :-) Erdal Ronahi 22:11, 28 Apr 2004 (UTC)


selam funda,
canın sağolsun. ne diyim.
atakan 19:27, 2 May 2004 (UTC)


KU'de sen mi not biraktin? Imza yoktu, kusura bakma. Erdal Ronahi 14:33, 6 May 2004 (UTC)

Erdal'a

evet.nedense k.u.ya gecince benim oturum kapaniyor; kullanici adim da 'yok oldugu' icin oturum acamiyorum...garip bisey; nedenini anlamadim..ingilizceye gecince olmuyor cunku...

neyse, bendim o soruyu soran... yani, genelin fikri nedir bu konuda, merak ettim.funda 14:40, 6 May 2004 (UTC)

Login her zaman sadece bir Wikipedia için geçerlidir, her Wikipedia'da yeniden bir kullanıcıyı yaratman gerekiyor. Demek ki en'de yaptın onu daha önce. KU'ya da davetlisin.
Asıl konuya gelince, bir devlet tarafından standartlaştırmamış her dil öyle. Bol bol lehçe var, gayet normal bir şey. Fakat yazılı dile bakarsan, durum çok değişir. Mesela internette hemen hemen sadece üç lehçe var. Ben yeni bir makale yazdım, ona da bakabilirsin. Ama ben de uzman değilim o konuda. Kürtçe Wikipedia şimdiye kadar %97 Kurmancîdir (çünkü Zazalar adına vandalizm yapanlar Zazaca makale yazmaz). Ama bütün lehçelere ve alfabelere açıktır. Erdal Ronahi 21:45, 6 May 2004 (UTC)


Funda,

Sayfa başlık ve içeriklerinin Türkçe harflerle yazılmasına gayret gösteriyoruz. Ama benim asıl niyetim seni uyarmak değil.

Son yazdıkların (resim, görüntü ekleme kuralları) tam da "Yöneticiler" tartışma sayfasında bahsi geçen bir konuyla ilgili olduğu için sormak istedim:

Türkçe harfleri kullanmak neden zor? Ya da kolay değil?

Tartışmanın özeti şu: Erdal, içinde "özgür" sözcüğü geçen bir başlık için aynı başlığı "ozgur" şeklinde yazarak yönlendirmeler oluşturmamız gerektiğini söylüyor. Bunu haklı bulmakla beraber, bir otomasyon yapamadığımız sürece elle tek tek her başlık için yapamayacağımızı ve tüm başlıklar için yapılmayacaksa hiç yapılmamasını yeğ tuttuğumu söyledim.

Tam olarak dedigim, zaten yönlendirme varsa, silinmesin. Tek tek hepsini kim yapacak? Erdal Ronahi
Katiliyorum. cunku viki'nin makale basliklarini butun olarak (genelde) okuyan yoktur fazla...cogunluk ya 'search'ten giriyordur, yada 'rastgele sayfa'dan...tutarsizlik olsa bile bunu kimsenin farkedebilecegini zannetmiyorum. Fakat ingilizce klavyeden madde tarayanlari ansiklopediye baglamis oluruz eger silmeyip yavas yavas artirirsak...faydasi, zararindan fazla. EN klavye makale basliklari kalsin, artirilsin yavas yavas...funda 17:18, 10 May 2004 (UTC)

Bir yandan wikitech listesinde, viki yazılımına böyle bir ek yapmanın mümkün olup olmadığını sorarken, diğer yandan tüm popüler işletim sistemlerinin (ms-windows, mac, linux) desteklemesine rağmen Türkçe harfleri kullanmanın neden sorun olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Karşılaştığın güçlüklerden bahseder misin?

volkan 21:00, 9 May 2004 (UTC)

hmmmm...???
turkce harfler konusu.
ansiklopedi metinlerini turkce karakterlerle yaziyorum; tartisma metinlerinde ise ingilizce klavye kullaniyorum. istemeden, yazdigim metinlerde ingilizce klavye harf birakiyorum ise pardon. bugune kadar hazirladigim yazilarin uzerinden tekrar bir gecerim.
neden zor sorusuna gelince...
  1. her zaman ayni bilgisayari kullanmiyorum, ben, nete kutuphaneden baglaniyorum. evimdeki bilgisayarimda turkce harf yukledim ama kutuphaneninkilere (malum) yukleyemiyorum.(ben, abd den baglaniyorum)
  2. hayatimda ilk defa turkce klavye kullaniyorum desem inanir misiniz bilmem...ama gercek...
yoneticiler konusunda... resim yukleme islemini tartisiyorduk. dogru. ben de oraya kendi tecrubelerimi yazdim. sonra dusundum ki, yarin obur gun bu bilgileri resim nasil yuklenir bolumune koymak istersek millet nerden hatirlayip bulacak... o yuzden cevabimi konuyla daha alakali olan resim nasil yuklenir sayfasina da tasidim...
sorun bu muydu, tam anlamadim?funda 00:54, 10 May 2004 (UTC)

Aynı sorun bende de var sevgili Funda, kütüphaneden yazarken malum ingilizce klavye kullanıp, evden yazarken türkçe klavye ile yazıyordum. Sonrasında şu adresi buradakiler söylediler ; => http://fens.sabanciuniv.edu/TL/deascii.html , çok daha kolay olmaya başladı :) Nerval

))evet. (bu arada gururla belirtmek isterim ki o programi yazan kisi benim liseden sinif arkadasimdir:)) ben de o programi kullaniyorum cogu zaman... bazen ü,ö ve ı larda sorun yapıyor (şu an evden yazıyorum mesela...)...belkı, volkanın bahsettiği sorunlar onlar heralde diyorum... görceez. olmazsa kendi ozel sayfamda taslak hazirlayip evdeki bilgisayardan vikiye yuklerim bundan sonra... funda 01:11, 10 May 2004 (UTC)
Arkadaşlar, benim anlamadığım şu: Türkçe kullanabilmek için çok özel birşey
yapmanız gerekmiyor ki!
Windows'un farklı sürümleri farklı güçlükler getirebilir ama ben size XP
deneyimimden bahsedeyim. Amerika'da satılan "professional" sürümünü kurdum.
Sonra da kontrol panelden Türkçe klavye dizilimini seçenek olarak ekledim
(kuruluş diskini kullanmadan!). Türkçe yazmak istediğimde sağ alt köşeden
bunu seçmem yetiyor.
Evde ve işyerinde RedHat Linux kullanıyorum. Onda da bu derece basit birşey
Türkçe yazabilmek.
Selamlar,
Benim derdim biz ODTU'deyken Ugur'un yazdigi keymapdaki gibi sag alt-tusu ile
Wikitech-l listesinden bir iki yorum geldi onları sizinle paylaşacağım.
volkan 02:15, 10 May 2004 (UTC)

Turkce karakterleri yazmak. RedHat'deki Turkce klavyeyi yukleyince Turkce harfler viki'de kullanilan simgelerin ustunde cikiyor. Bunu yapmanin bir yolu olmali cunku Ibranice klavye boyle calisiyor. Normal'de Ingilizce harfler, sag alt tusuna basarken Ibranice harfler cikiyor. Surf bu isi yapabilmek icin Linux dagitimimin surumunu artirdim. galeon gitti, simdi modem uzerinden mozilla indiriyorum, yine compile edicem. cok yakinda aranizdayim :-)) atakan 02:53, 10 May 2004 (UTC)

Atakan, işkence çekiyorsun. Menülerden klavye dizilimini değiştirmek varken ne gerek var bu acıya? volkan 02:57, 10 May 2004 (UTC)

arkadaslar, kutuphane bilgisayarlarina program YUKLEYEMIYORSUNUZ!!!! vallahi, denedim, yuklenmiyor. dedigim gibi bundan sonra sayfamda biriktirip, oyle yuklerim; kutuphaneden de duzeltme yapmam oyleyse...funda 12:01, 10 May 2004 (UTC)

Sistem admini sevgili Volkan :) Bizim gibi sıradan kullanıcılar için Funda'nın dediği gibi hiç bir program yükleyebilme ihtimali yok ne yazık ki, kısıtlamalar mevcut. (Olması da iyi aslında, yoksa sabahtan akşama kadar red alert, starcraft ve warcraft oynardım.) Sonuçta sorun değil, kütüphanede normal yazılır eve gelince değiştirilir. Aradaki en fazla 12 saatlik zaman diliminde de kimse ağlayıp sızlamasın :) Nerval P.S : Bende insomnia var galiba, bu konu üzerine bir yazı yazmak isteyen var mı?

Funda,
Yeni birşey yüklemen gerekmiyor Türkçe yazabilmek için.
Bir ara oturup olabildiğince çok sayıda işletim sistemi,
ve farklı sürümler için Türkçe yapılandırma nasıl yapılır
diye bir döküman yazacağım ya da bir yerlerden bulacağım.
Onur, insomnia ilginç konu walla. Yazsana birşeyler? Söz katkıda bulunacağım.
63.94.127.34 15:08, 10 May 2004 (UTC)

yeni birsey yuklemem gerekmiyor mu? !!! bak, iste o zaman beni ihya edersin!!!adres felen yok mu nasil yapildigini anlatan? ingilizce olsa da olur...yada genel olarak hangi yoldan yapildigini yaz, super ozet...ben dener bulurum..68.152.51.34 16:44, 10 May 2004 (UTC)

Not: benim simdiye kadar gordugum tum kutuphanelerde (Dogu ve guney ABD'de universite ve mahalle kutuphanelerinde), microsfoft urunleri kullaniliyor. heralde oyle anlasma-bagis sozlesmesi var...netscape de indirilmis oluyor genelde...ama default hep MS.yani, neyse bu yontem, sirf MS IE anlatsan bile bana uyar:))bilmem Nerval'e yarar mi?funda 17:23, 10 May 2004 (UTC)

Vallahi amma çok dert ettiniz yahu :) Boşverin eve gelince düzeltirsiniz :) İngilizce insomnia bölümünü türkçeye çevirmeye başlıyorum :) Nerval


Kullanıcı sayfanda aşağıdaki bağlantılarda gereksiz köşeli ayraçlar var!

[Page renaming/Page moving/Page redirecting] [Terminoloji] [stub]

Ben düzeltecektim ama, ellemeyeyim dedim.

asteko 12:59, 12 May 2004 (UTC)

Selam Funda,
Lütfen benim kullanıcı sayfalarımda değişiklik yapma. Eğer bir önerin ya da yorumun varsa, bunları sayfaların tartışma sayfasında yapabilirsin. Bunu zaten değiştidiğin sayfa da yazmıştım ama, atladın gene heralde :-) atakan 02:05, 13 May 2004 (UTC)

Merhaba Funda, sen kendi sayfanda çok zahmetli bir link oluşturma yöntemini kullanıyorsun. Örneğin [http://tr.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stub_nedir%3F stub] yerine [[Vikipedi:Stub_nedir%3F stub ]] yazarsan yeter. Üstelik o zaman linkler doğru renk ile çıkacak. Erdal Ronahi 22:58, 14 May 2004 (UTC)


Funda nereye kayboldun?? Kim yazacak sanat sayfalarini? EnginGunduz 15:38, 20 Jun 2004 (UTC)

Rönesans ve barok lütfen :) --Nerval 04:24, 21 Jun 2004 (UTC)


Selam Funda! Hoşgeldin tekrar. Bu arada Hüma'nın sana selamı var :-) atakan 04:16, 26 Jul 2004 (UTC)

Selam Funda,

Neden sysop olmak istiyorsun?

volkan 23:35, 13 Oct 2004 (UTC)

selamlar ve sysop[kaynağı değiştir]

Selam Funda,
Tekrar hoşgeldin. Sysop işlerine Volkan bakıyor, onunla konuşman gerek.
sevgiler,
atakaN 00:22, 14 Oct 2004 (UTC)

Gosterdigin sayfa ogrenim teorilerini (learning) ozetlemekte. Temelde psikolojinin alanina girmekte. Egitim teorileri (instructional) ogrenim teorilerinden bir vaya bir kacini baz alsada farkli yapilar.

Egitim cok buyuk bir alan. Bir sayfada toplamaktansa bir kac sayfaya yaymakta yarar var. ANA EĞİTİM sayfasi advance organizer olarak daha cok yararli olacagindan istersen eklemek istediklerini kisaca bir paragrafda acikla ve paragrafin icinde olan anahtar kelimelerı (kavramlara) ıstedıgın sekılde kendı sayfalarınde gelıstır.

Piaget, her organizmanın doğduğunda "refleks" olarak adlandırılan temel şemalarla dünyaya geldiğini, diğer yaratıkların aksine insanoğlunun bu şemaları bırakıp yeni şemalar oluşturabildiğini söyler. Piaget teorisinin temeli de "denge prensibi" olarak adlandırılan bu temele dayanır. Yerleşik bir şema üzerine yeni bilgiler edinildiğinde (asimilizasyon) uyumsuzluk ve bir çatışma, dengesizlik oluşuyorsa, mevcut şema değiştirilir (accomodation) ve yeniden düzenlenir. Örneğin Latin harfleriyle okuyup yazmaya alışık birinin aynı karakterlerle okunup yazılan bir dili öğrenmesi Kiril alfabesiyle okuyup yazan birinden daha kolay olacaktır. Ancak yeni dili öğrenebilmek için mevcut şemalarını değiştirmesi gerekecektir.

Piaget, çocukların gelişimlerinde 4 ana aşama olduğunu ortaya koyar:

Sensori-motor[kaynağı değiştir]

Genelde gelişimin ilk iki yılında gerçekleşir.İçgüdüsel hareketlerin ağırlıkta olduğu bu dönemde önce kendini çevresindeki objelerden ayırır. Daha sonra hareket edebildiğini ve objeleri hareketlendirebildiğini anlar. İpleri, giysileri çekiştirme gibi.En son olarak obje sürekliliğini (object permanence) sağlar ve nesneleri algılamadığı zaman onların var olmaya devam ettiklerini kavrar.

Pre-operational[kaynağı değiştir]

Genelde 2-7 yaşları arasında yaşanır. Objeleri kelime ve resimlerle simgeleyebilmeyi öğrenir ve "dil" kullanmaya başlar.Benmerkezcidir, kendinden başkalarının bakış açılarını algılamakta zorlanır.Objeleri sadece tek bir özelliklerine göre sınıflandırabilir.

Concrete Operational[kaynağı değiştir]

Genelde 7-11 yaş arası yaşanır. Olaylar ve nesneler hakkında mantık yürütebilir. Sayıların korunmasını genelde 6 yaşında, kütlenin korunmasını genelde 7 ve ağırlığın korunmasını genelde 9 yaşında kavrar. Nesneleri birkaç özelliklerine göre gruplayabilir ve organize edebilir (büyükten küçüğe, hafiften ağıra doğru gibi).

Formal Operational[kaynağı değiştir]

Soyut hipotezler üzerine mantık yürütebilir,varsayıma dayanan, geleceğe yönelik,ideolojik problemlerle ilgilenmeye başlar.


en:developmental psychology

SYSOP arkadaslardan rica[kaynağı değiştir]

kullanici sayfami mayistaki haline dondurebilir misiniz? Bilgisayar sorunlarini asip makale upload etmeye calisirken ortaligi mahvettim:(((bilgilerimi kaybettim. zahmet olmazsa sayfami mayistaki haline restore eder misiniz? TESEKKURLER!funda 18:06, 21 Oct 2004 (UTC)

Silme Protokolu[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Politikalar ve yönergeler ve Sayfa silme kriterleri bölümleri açtık, katılırsanız sevinirim. Citratmesaj 18:19, 29 Haziran 2005 (UTC)

Resim:Parcguell bench.jpeg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Parcguell bench.jpeg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve <code> {{ŞablonAdı}} </code> görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:02, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Suleymaniye camii.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Suleymaniye camii.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:02, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Zeugma mosaics.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Zeugma mosaics.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Aztek maske.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Aztek maske.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Antakya.jpeg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Antakya.jpeg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Magara resmi.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Magara resmi.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mademoiselle D'Avignon.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mademoiselle D'Avignon.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Joconde.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Joconde.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:04, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Bacon pope.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Bacon pope.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve Şablon:ŞablonAdı görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:04, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ayasofya.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ayasofya.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:06, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Schiele aynada ciplak.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Schiele aynada ciplak.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:07, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 17:27, 6 Eylül 2006 (UTC)

Selam Funda, Ben döndüm Vikipedi'ye. Sen nerelerdesin? atakaא 11:12, 20 Kasım 2009 (UTC)

Funda bna yardım edebilr msin?Dillerle ilgiliysen!düşüdndüm taşındım yeni bir dil yapmaya karar verdim.Avrupada ortak dil olarak yapak dil Esperanto gibi diiler var.Biz de Ortadoğu dili gibi bir dil yapabiliriz.Bu konuda biraz tartışalım .Sonuca beraber varalım.Eğer yeni bir dil yapmaya karara verirsek kelimeri ortaklaşa konuşup karalaştıracağız.Kelimelerin Türkçe,Arapça,Kürtçe,Lazca,Zazaca,Gürcüce,Azerice,Ermenice,Lazca,Farsça İbranice ve Türkmence olmasından yanayım.Yeni bir dil kuralı sistemi felanda gerçklştirisek Ortak Bir dil olur.Yorumlarınızı bekliyorum.Selim sen dilden anlayan birine bnziyorsun senden özellikle yardım ve destek bkliorum

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

09:16, 20 Mart 2015 (UTC)

00:02, 23 Nisan 2015 (UTC)