Kullanıcı mesaj:Erdemsenol/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sizi yorduğum için kusura bakmayın benim şu anki hedefim Türkçe madde sayısını arttırmak onun için yeni maddelere birkaç cümlelik temel bilgi yazıyorum. Bu dömem meşguliyetim fazla olduğu için içeriği fazla geliştiremiyorum . Madde yazmanın ne kadar büyük bir çalışma gerektirdiğini çok iyi biliyorum. vaktimin müsait olduğu bir zamanda hem kendi yazdığım hem de daha önce yazılmış olan tarihle ilgili maddeler üzerinde esaslı ilavelerde bulunmayı düşünüyorum. Yalnız bu bilgisayarı tam kullanma konusunda eksiklerim var bundan dolayı maddelere sadece düz cümleler şeklinde ilaveler yapabiliyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim

Türk tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdem. Türk tarihi ile ilgili bir grubunuz varsa beni de ekleyin. Selamlar.--İcelaktan 18:14, 14 Mart 2006 (UTC) bende isterim hatta mondros antlaşması

Sero'nun ılımlı olduğu falan hikaye. Saman altında su yürütüyor. Tirigan'a attığı mesajı okursan anlarsın. Kolay gelsin.--İcelaktan 22:30, 15 Mart 2006 (UTC)

  • Vikipedi'deki kişileri sevmek zorunda değiliz, düşüncelerine katılmak zorunda da değiliz. Saygı duysak iyi olur, ama saygı duymuyorsak o kişiyle her türlü iletişimimizi kesedebiliriz. Triganus vandalı Vikiye adam gibi katkı yapmadığın sürece seni adam yerine koymayıp bundan sonra neden belirtmeden eski sürümleri getirecem özetinizi görünce, belirtmek gerekiyor: Lütfen kişiler görüşlerinize göre hatalı davranış ve katkılarda bulunuyorlarsa dahi, Vikipedi:Vandalizm'de Vikipedi politikalarına göre vandalizm olarak tanımlanabilecek bir sorumsuzluk ve yıkıcılık yapmıyorsa, neden belirtmeden eski sürümleri ısrarla ve sürekli geri getiremeyiz. Bildiğiniz gibi 3 geri dönüş kuralı var. Herkes kendisinden sorumlu, kişilerin davranışlarını benimsemiyorsak, kendimiz daha iyi davranmaya çalışalım, daha örnek olalım, Vikipedi politikalarına uyalım, uymayanları Vikipedi politikalarını kaynak göstererek uyaralım. Saygılar... - Noumenon 17:28, 17 Mart 2006 (UTC)

Kürtçe ve Kürdistan[kaynağı değiştir]

Erdem selamlar. Kürtçe ve Kürdistan makalelerini gördün mü? Bugün biraz inceledim. Özellikle Kürtçe o kadar saçma sapan olmuş ki gözlerime inanamadım. Bir insan ırkçı olabilir ama bu kadarına da pes doğrusu. Kürtlerle ilgili makaleleri resmen slogan olarak kullanıyorlar. Özellikle Kürtçe makalesini bi incelemeni istiyorum. Aslında incelemeye de gerek yok. Resmen sırıtıyor. Kolay gelsin. --İcelaktan 20:59, 17 Mart 2006 (UTC)

Cok zavalli insanlarsiniz yaaa...Baskalarinin tarihlerini yargilamadan önce kendi tarihini yargila...O zaman gercekten ne kadar zavalli biri oldugunu anlarsin


Erdem Vikipediye her ugradgigimda gecmis aklima geliyor. Önceden bizim orda sagcilarla solcular birbirlerine girerlerdi ve telafuz edemedikleri almanca ve ingilizce kavramlarla birbirlerine hakaret edip üsütnlük tartismasi yaparlardi, burdada kitapin ne oldugunu bilmiyen insanlar, kendi girdikleri sitelerin üstünlügünü tartisiyorlar, komediyi severim ama izlemeyi, bizzat komik olmaktan hoslanmiyorum. Bizim bir davamiz vardi, oldu burda komedi filmi. Politikayi terihe vurmak zavalliliktir. Bunu iki karsit düsünce yapiyor burda. Güncel durumlardan yola cikarak Tarihi ele almak daha vahim. Bir bakalim nolacak, söyle birkac mesaji okudumda, chat sayfasina dönüyor yavas yavas burasi yada bizim mahhale kadinlarinin dedikodu kösesi gibi.Sero 20:51, 18 Mart 2006 (UTC)

slm nasılsın.arkadaşım.benim madencilik-yerleşme ilişkisi bakımından alacakaya adlı tez çalışmam var ve ben bunu intenet üzerinden dünyaya yaymak istiyorum.ama ben vikipedi yeni kullan maya başladım ama pek beceremiyorum.ama tek isteğim bu çalışmamda ismimin geçmesi çok emek harcadım.imzamın olmasını istiyorum ne yapmam gerekir bana yardım edrmisin

slm nasılsın.arkadaşım.benim madencilik-yerleşme ilişkisi bakımından alacakaya adlı tez çalışmam var ve ben bunu intenet üzerinden dünyaya yaymak istiyorum.ama ben vikipedi yeni kullan maya başladım ama pek beceremiyorum.ama tek isteğim bu çalışmamda ismimin geçmesi çok emek harcadım.imzamın olmasını istiyorum ne yapmam gerekir bana yardım edrmisin--gökmen özer 17:49, 18 Mart 2006 (UTC)Gökmen ÖZER

tabi hocam ama en azından yazdığım metnin sonunda ismimin geçmesini istiyorum.çünkü bu benim emeğim.yani katkı yapıyoruz ama bir ismimin altında geçmesi çok mu.mesela ben elazığ alacakayalıyım.ora ile ilgili tez yaptım.goog de alacakaya yazıdığımda alacakaya vikipedilendi diye yazıyor.ve yönlendirdikleri sayfada yalan yalnış biligiler var ve ben onları düzeltip çoğaltıyorum ismimi yazmam hakkım değil mi.benim istediğim alacakayalı birisi veya dünyada kim olursa olsun bu butona bastığımda haa bu çalışmayı felan kişi yapmış demesi.tabiki telif hakkı vikipedinin olsun ama imzası ve ismim geçsin ne yapmam gerekir bilgi verebilirmisin--gökmen özer 18:03, 18 Mart 2006 (UTC)Gökmen ÖZER

Karşılıklı atışma[kaynağı değiştir]

Burası karşılıklı atışma yeri değil. Kullandığınız ifadelere dikkat etmezseniz ikinizin de vikipediye erişimini durdururum. Eşref 06:44, 19 Mart 2006 (UTC)

Kuralları sizden öğrenecek değilim. O bana yolladıgınız kuralların en tepesinde kocaman harflerle "Vikipedi'de kişisel saldırı yasaktır." yazıyor. Siz sürekli olarak kişisel saldırı yapıyorsunuz ve ben dahil size karşı çıkan herkesi çok çirkin bir üslupla sindirmeye çalışıyorsunuz. Buna müsaade etmem. Ben burada kuralları uygulamakla yükümlüysem siz de kurallara uymakla yükümlüsünüz. Hiç bir biçimde kurallara aykırı bir şey yapmadım, yaparsam diğer yönetici arkadaşlar var. Bana saldırmanıza gerek yok, gidin onlara derdinizi anlatın. Öte yandan, bu saldırılar devam ederse sizi engellemekten kaçınmam, bunu da bilin.

İsterseniz yönetici olmak için aday olun ve boyunuzun ölçüsünü alın. Sizi engelleyen yok. Eşref 16:35, 19 Mart 2006 (UTC)

  • sindiriyorsun demiyor, sindirmeye çalışıyorsun diyor. açıkçası kürdistan kürt kürt tarihi makalesiyle fazla ilgilenmiyorum. orda yaptığınız değişiklikleri de pek bilmiyorum. yalnız sadece tartışmalara ve deişiklik özetlerine bakarak karşılıklı birbirinize hakaret ettiğinizi görüuorum. bu da beni rahatsız ediyor. velevki yaptığınız değişiklikler türklerin geleceğini kurtaracak olabilir, ama hararetler kesin olarak buranın kalitesini düşürüyor. alın birbirinizin e mailini, ya da buluşun bir yerde ne yaparsanız yapın. hele o ben ceyhanlıyım, olayı kökünden hallederim gibi mafyamsı laflar falan hiç yakışmıyor. burası dağ başı mı? ne düşündüğünüz, yaptıklarınız beni ilgilendirmez, (zaten pek ilgilenmiyorum) ama burada hakaret etmeyin. buranın hakaretlerin uçuştuğu ucuz bir mekan olması beni ilgilendiriyor, bu yazıyı da bu yüzden yazıyorum. Tembelejderha 17:15, 19 Mart 2006 (UTC)
Ben sindirmem, Ben Ceyhan'lıyım; işim varsa kökten hallederim. Bu ne demek oluyor? Eğer bu tehdit değilse nedir? Bu üsluptan vazgeçmeniz gerekiyor.
Burada PKK yandaşı olanlar da katkıda bulunabilir, elimizde bunu engelleyecek hiç bir mekanizma yok. Tehditlerle bir şey yapamazsınız, kullanıcı sayfanıza koyduğunuz Atatürk'ün güzel sözüne uygun davranın. En büyük hakikatlar ve ilerlemeler fikirlerin serbest ortaya konması ve karşılıklı tartışılması ile meydana çıkar ve yükselir.Birbirinize küfür ve tehdit yağdıracağınıza bir şeyler öğrenmeye ve öğretmeye çalışın. Ben hasbelkader sizden epeyce yaşca ileriyim, sizin üslupla bir yere varılmaz, bunu çok gördüm. Ben bu üslubun yaygınlaşmasını engellemeye çalışıyorum. Eşref 17:26, 19 Mart 2006 (UTC)

Mondros Antlaşması maddesi ile Mondros Mütarekesi maddeleri aynı şeyleri anlatmak istiyor. Doğru olan madde başlığı Mondros Mütarekesi bu başlık altıda bilginin toplanması gerekir aynı tek bir şey için iki ayrı madde olmamalıdır. Değiştirebirseniz iyi olur.

Erdem bey nerelerdesiniz?[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdem bey, son 10 gündür Vikipedi`ye uğramadınızı fark ettim. Umarım yaşanan atışmalardan Vikipedi`yi bırakmamışsınızdır. Bir avuç insanız, lütfen geri dönün, ben de elimden geldiğince uğraşacağıma söz veriyorum. 16 18:35, 29 Mart 2006 (UTC)

ben de dönmenizi terçih ederim şahsen, her ne kadar bana biraz kızgın olsanızda.. beni yanlış anlamayın: benim tepkim sadece hakaretleşmeye idi. tiriganı veya diğerlerini savunuyor değilim. onların çok mantıksız davranışlar yaptığını gördüm, zaten uyarıldılar, engellendiler. son zamanlarda ben de bu tartışmaya katıldım, ve devam edeceğim. size karşı yaptıkları hakaretlere tepkisiz kalındı, zamanlama iyi değildi. bundan sonra bu tip konularda çok daha duyarlı davranılacağından emin olabilirsiniz. saygılar.. Tembelejderha 18:42, 29 Mart 2006 (UTC)

  • Güzel bir sebepten dolayı uğramadığınıza sevindim, yeni işiniz hayırlı olsun :). Yeni evinize çıkar çabucak dönersiniz umarım, hoşçakalın. 16 12:59, 2 Nisan 2006 (UTC)
  • yeni işinizde başarılar, görüşmek üzere.. Tembelejderha 13:13, 2 Nisan 2006 (UTC)
  • ya sen akillanmiyacan mi? ugrasma Kurd tarihiyle senin aklin yetmez. Derdin ne?

Durmadan senin o sacma copluk yazilarini koyma lutfen.

Kürtçe ve Farsçanın Farklılıkları[kaynağı değiştir]

Kürtçe ve Farsçanın aynı dil grubunda yer almalarından dolayı birçok yönden benzerlik göstermesi doğaldır. Birçok çevre bu konuyu istismar ederek, benzerlikleri siyasal inançlarına ve perspektiflerine malzeme olarak kullanmışlardır. Bu istismar bilimsellikten son derece uzaktır. Tamamıyla öznel bir durumdur. Bu tezi ileri sürenler, Kürtçenin “Karma” ve “Farsçanın bozulmuş hali” olduğunu söylerler. Kürt dili Farsça ile akrabadır fakat Farsça'dan da oldukça farklıdır. Bu nedenle yüzeysel de olsa bu iki dil arasındaki ayrılıklar şöyle sıralanabilir.

Kürtçe, kuzey-batı irani grupta iken Farsça güney-batı grubunda yeralır.

En belirgin ayrılık Kürtçede olup da Farsçada olmayan “cinsiyet” liktir. Kürtçeyi Farsçadan ayıran önemli özelliklerden biri olan “cinsiyet” özelliğine çalışmamızın ileriki aşamalarında ayrıntılı olarak değineceğiz.

  • Cins edatı

Cins edatı eril için (ê), dişil için (a) dır. Her iki cinsin çoğulu için (en) dir.

Kurmanci için örnek:

Navêmin = İsmim (eril) – Bir Bay’ın dediği anlaşılıyor.
Navamin = İsmim (dişil) – Bir Bayan’ın dediği anlaşılıyor.
Naven me = İsmimiz (nötr) –Her iki cinsin çoğulu olduğu anlaşılıyor.

Nave te ciye? İsmin ne? (Bay’a hitaben)

Nava te ciye? İsmin ne? (Bayan’a hitaben)

Navêmin Rodi = İsmim Rodi

Navamin Ruhat = İsmim Ruhat

  • Şahıs zamiri

Kürtçede iki grup şahıs zamiri bulunmasına rağmen, Farsçada böyle bir özellik görmüyoruz, zira Orta-Farsça'dan beri ergatiflik kalkmıştır. Bu iki grup şahıs zamiri geçişli fiillerde farklıca kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı Kürtçe ergatif bir dildir.

Kurmanci için örnek: Min nan xwar (Ben ekmek yedim). Ez nên dixwim (Ben ekmek yiyorum).

Sorani için örnek: Min nanim xward (Ben ekmek yedim). Min nan dexwim (Ben ekmek yiyorum).

Kısacası, Kürtçede şahıs zamirlerinde erillik ve dişillik vardır ama, Farsçada böyle bir durum yoktur. Ayrıca Kürtçe'de iki grup işaret zamiri vardır. Ama Yeni-Farsça'da böyle bir özellik bulunmaz. Bu iki dilin birçok ayrı özelliğinden söz edebiliriz, ancak biz sözü Vlademir Minorsky’ye bırakırsak daha yerinde olur.

Kürdolog Minorsky, Kürtçe ve Farsçanın birbirlerinden ayrı ve bağımsız diller olduğunu söyleyerek bu ayrılıkları beş başlık altında toplar:

1) Fonetik bakımdan: Kürt dilinin fonetiği Farsçanınkinden ayrıdır.

2) Ses değişmeleri: Farsça ve Kürtçede bulunan ortak kelimeler ses bakımından büyük bir değişime uğramışlardır.

3) Şekil ayrılıkları: Zamirlerden tutalım fiil çekim ve bükümlerine, aitlik takılarından isim tamlamalarına kadar birçok ayrılık mevcuttur.

4) Sözdizimi farkları.

5) Kelime ayrılıkları

Kürtçenin Farsçadan farklı bir fonetiği, morfolojisi, sentaksı, kelime hazinesi ve kelime vurgusu vardır. Kürtçe anlaşılacağı gibi özgün bir dildir. .

Dilbilimcilerin görüşlerine göre Kürtçe, Farsçadan bağımsız ve daha eski bir dildir.

Sidney Smith: “Kürt Dili’nin kökenine ilişkin görüşler, toptan değişime uğradı. Güvenilir araştırmacıların görüşlerine göre; günümüz Kürtçesi, Çağdaş Farsça’nın bozulmuş, derlenmiş bir türevi değildir. Tersine tümüyle bağımsız ve eski farsçadan çok daha eski bir dildir.”

Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde, Kürtçeden ve Kürtçenin lehçelerinden söz eder. Kürtçenin zengin ve kadim bir dil olduğunu; Farsça, İbranice ve Dericeden ayrı olduğunu vurgular.

saçmalamayın kardeşim

Pirincin Kökeni lazım bana aslında[kaynağı değiştir]

Anadolu da ne kadar yüzyıldır var özellikle Kuzey İç Anadolu'da yada tarihi adıyla Hatti otonom uygarlık alanlarında?

Bu konuda bir tarihi delil var mı yoksa siz de dünyaya himalayalardan yayıldı diyen oryantalistler gibi mi düşünüyorsunuz?

selam Ersemsenol, kürtçe makalesinde sanırım telifli bir yer bulmuşsun, o kısmı çıkarırsan güzel olur, zaten gereksiz kısımlardan kurtulmaya çalışıyoruz. teşekkürler, kolay gelsin.. Tembelejderha 14:50, 24 Nisan 2006 (UTC)

niye daha önce söylemedin? tamamı kopya desek yeridir. Tirigan kahrından ölür mü bilmem ama ben koydum iki maddeye de etiketi. :) Tembelejderha 15:07, 24 Nisan 2006 (UTC)

Hz. Muhammed[kaynağı değiştir]

Erdem Bey, bilmem Hz. Muhammed makalesinin isimlendirilmesi ile ilgili tartismalari takip ediyor musunuz? Portal Islam tartisama sayfasinda hem bu hem de genel anlamda unvanlarin kullanimi ile alakali baslatilan bir oylama var. Ilginizi cekebilir diye dusundum. Iyi calismalar. Resid Gulerdem 07:23, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Özür Ve Düzelti[kaynağı değiştir]

hakkaten o rakamı yazan adamların bilimciliğinden şüphe edilir! Ben o notu bırakırken sizi hedeflemedim. Yaptıklarınızı görüyor ve takdir ediyorum. Lafım doğruca Tirigan şoveninedir.

Şahsınızdan özür dilerim.--LandSCape 20:37, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Kişisel Saldırı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Bakın kişisel saldırının veya hakaretin hiçbir özrü veya nedeni olamaz. Bir hakaret edilmiş size, doğru ve bu çok yanlış fakat sizin de bu davranışı tekrarlamamanız gerek. Vikipedi'de her durumda ve şartta kişisel saldırı ve hakaret yasaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 20:40, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Teknik Bilgi Talebi[kaynağı değiştir]

Sayın Erdemsenol,

1-Anadolu uygarlıklarında tuz'un ilk kullanım çağı/yılları hakkında bilgiye ihtiyacım var.
2-Anadolu uygarlıklarında pirincin ilk kullanım çağı/yılları hakkında bilgiye ihtiyacım var
3-Anadolu uygarlıklarında sirkenin ilk kullanım çağı/yılları hakkında bilgiye ihtiyacım var
4-Anadolu uygarlıklarında buğday ve unun ilk kullanım çağı/yılları hakkında bilgiye ihtiyacım var.
5-Anadolu uygarlıklarında sirke ve şarabın ilk kullanım çağı/yılları hakkında bilgiye ihtiyacım var.


Bu maddelerin tarihi Nuh Tufanı sonrası İskilip'e yerleşen Ön Türk (Proto Türk) kavminin işlevi (sağlık merkezi olan bir yer yer İskilip m.ö ?-3000 yılları arası) ve anadolu kültürüne ve genel olarak Türk kültürüne yönelik bir çabama katkı sağlayacaktır. Eğer tezimi maddi deliller ile kanıtlarsam yunan ve roma mitolojileri gerçekten süslü masallar haline gelecek. Şimdiden sadece en azından sağlık tanrısı dedikleri kişin adının İskilip'ten geldiğini/alındığını kanıtlamış durumdayız..

Saygılarımla.--LandSCape 22:26, 8 Mayıs 2006 (UTC)



Sayın Erdemsenol, gönderdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim, oldukça makbule geçecekler.Saygılarımla.--LandSCape 21:47, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Yeni geldik, hele bir soluklanalım[kaynağı değiştir]

  • LandSCape'ye sözüm var, kalıyorum.Zaten gideceğim demedim ki. ...veda etmek zorunda bırakılabilirim, dedim. Zira herkes beni Yunus'un Taptuk Emre'nin dergahına taşıdığı 'doğru odun' gibi biliyor. Daha da doğrusu biraz da ucu sivriltilmiş odun! Yüreğinde nahif kelebeklerin uçuştuğu bir odun..(Bu halimden memnunum) Daha yeni geldik, karpuz kesilecek, udlar çalınacak ve ne fasıllar geçilecek, mahûr, hicaz ve hüzzam makamlarından. Sıkışan çıksın aradan. Gelişim bir keyifli günüme rastlamıştı.. Keyifli bir günüm de giderim ancak.. Yazacak bir çok madde var.. Matüridî'den sonra, Hipnotizma-Manyetizma-Spritüalizm konularına girecek ve belki de ruh bile çağıracağız. Parapsikolojik konular bakımından bu ansiklopediyi oldukça yavan buldum.. Türk San'at musıkisi yönünden de öyle.. Türkçe maddeler yetmez, Türk kültürünü de yansıtan özelliklere ağırlık vermek gerek. Bu iş çevirme kadar kolay değil ama emeksiz yemek olmaz. Saygılar..--Hasan Sami 07:40, 9 Mayıs 2006 (UTC)

Şablon:User Ziraat Mühendisi istersen kullanabilirsin iyi çalışmalar --Ormanbotanigi 22:20, 10 Mayıs 2006 (UTC)

oglum senin hayatin yok mu Kurd maddeleriyle ugrasiyorsun? git kendi toplama milletinin tarihiyle ugras. Kurd tarihini Kurdler yazar senin gibi yirtiklar degil.

her maddeye silme koymayalım.[kaynağı değiştir]

Selçuk KAHYAOĞLU madddesine silme koyduğunuzu fark ettim. her maddeye silme koymayalım.lütfen : Bu ansiklopedi de sayfa sıkıntımız yok , biyoğrafi olmasında fayda var.isteyene sonsuz bilgi iyidir.Selamlar --3210mesaj 21:14, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi'nin kardeş projesi VikiKaynak'ta sizin desteğinize ihtiyaç var.
Gerekli uyarı şablonları oluşturulmalı,

Sayfalar düzenlenmeli,
Maddeler kategorilenmeli,
Madde sayısı arttırılmalı,
Amacımız VikiKaynak'ın da Vikipedi gibi başvuru kaynağı olmasıdır. Şu anki katkılar çok yetersiz ve kişiseldir. Lütfen VikiKaynak'ta da topluluk oluşumuna destek olalım

--AbSar 14:48, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Hizlı silme[kaynağı değiştir]

Hizlı silme,Maddeler bölümü,6. madde,Ansiklopedik olmayan kişi veya gruplar ile ilgili sayfalar silinebilir. – Eğer maddenin konu aldığı kişi veya grupların ansiklopedik olup olmadığı tartışmalı ise söz konusu madde hızlı sil ile silinmemeli, oylamalı sil için silinmeye aday gösterilmelidir.--

Lüzumsuz uğraş! Tartışmasız madde zaten silinmez ,eğer madde tartışmalıysa o da silinmez. Çünkü doğru olduğuna dair karineler ve iddialar var.
Bence bizim en çok ihtiyacımız olan şey bolca İngilizceden çeviri.
Silmekle boşuna zaman harcamayalım. geçen Noam Chomsky maddesinin ingilizcesine baktım harikaydı türçesi ise rezil.Daha bunun gibi milyonlarca madde var.
Emeği zayi etmeyelim.Lütfen. Hem kendimizin hem de başkalarının emeğini zayi etmemek lazım.
Zira iddia ediyorum ki en çok "madde silme" ve "madde düzenle" şablonu türkçede konuyordur. Yahu bırakalım insanlar kendilerini gerçekleştirsinler.
Bakıyorum ilçede bir müdürün biyoğrafisini yazsa, herifler hemen kartallar gibi "silme" koyuyor.
Yahu "kalmasın hiç bir şey evren de nihan" diye bir laf var. Mala davara zararı yoksa kalsın, elleme ,bu emeğe ne kötü bir saygısızlıktır.
Aynı müdür ingilizcesine biyoğrafisini koysa kimse silmiyor.Biz de yani türkçede ne çok silici, silkici, adam var ya.
çocukken ne çok karışan var her şeye hayır diyen var derdim. Şimdi anlıyorum ki bizim ülkede yasakçı ve silkici kafa daha çokmuş. Bu wikipedia da daha çok görülüyor.

Emeğe saygıyla kalalım.--3210mesaj 03:29, 15 Mayıs 2006 (UTC)

"Kürt" maddesi[kaynağı değiştir]

Sayın Erdem Şenol "Kürt" maddesi silinmeye aday gösterilmiş ve "oylama sonucunda bir karara varılamamış".

Bir kere, "Kürt" diye bir ansiklopedisi maddesi olmaz; doğrusu "Kürtler" olmalı. Örneğin "Alman" diye bir madde olabilir mi? Doğrusu "Almanlar"dır. Ben Kürtler maddesine kimi katkılarda bulunmaya çalıştım. Çeşitli iddialara, iddia olduklarını vurgulayarak yer verdim. Gerçekte, yazılı ya da internet üzerindeki kaynaklar tarandığında, çoğunun Kürtler üzerinden yürütülen emperyalist politikaların doğrudan etkisinde kaldığı görülüyor. Kürtler'e çeşitli (uydurma) tarihler yakıştırılarak, çok eski bir halk olduğu yolunda sözler edilmesi buna bir örnek. Fakat en önemlisi, Kürtler'in yakın tarihi konusundaki saptırmalar. Örneğin bu kaynakta 1915-1918 arasında Türkler'in çok sayıda Kürt'ü yok ettiği gibi uydurma şeyler yazılıyor; ancak her nedense, o tarihlerde Ermeniler'in Kürt köylerini basarak çok sayıda Kürt'ü de katlettiklerinden hiç sözedilmiyor. Kısaca, Türkler Kürtler'e düşman gösterilmeye çalışılıyor. Kürtler'in geçmiş tarihi üzerine bilinenenler ise yok denecek kadar az. Zaten yukarıda verdiğim kaynakta da eski tarih bir paragrafta geçiştirilmiş ve asıl konuya (yakın zamana) gelinivermiş. Yani politik meselelere. "Kürtler" maddesinin yazımını güçleştiren de bu. Bilimsel çalışmalar, ne yazık ki, politik tercihlerce gölgelenmekte.

Bu düşüncelerle, maddeye (Kürtler maddesi) olabildiğince tarafsız bir "Yakın Tarih" (20. yüzyıl) kısmı eklemeyi düşündüm, ancak sonradan vazgeçtim. Çünkü, bu konuda da, "Kürtçe'nin özgüllüğü" konusunda vs. yazdıklarıma karşılık aldığım tepkilere benzer tepkilerle karşılaşmak istemedim. Ben "Kürtçe"nin 'politik bir tanımlama' olduğu görüşünü savunmuştum. Lehçelerden değil, dillerden (aşiretlerin konuştukları dillerden, vs.) sözedilmesi gerektiğini yazmıştım, vs. Sonunda "Kürtçe" maddesinin adı değiştirilmiş, Kürt dilleri yapılmış. Doğrusu da bu. Ancak, madem bu yapılacaktı, ne diye görüşlerim bir başka yönetici tarafından Vikipedi'nin kuralları şöyledir, böyledir dayatmasıyla itelenmeye çalışıldı? Evet, gene benzeri bir durumla karşılaşmamak için, Kürtler'in yakın tarihini yazmayacağım.

İyi çalışmalar dileklerimle.

  • Sevgili 81.212.12.93 bu şahısların amaçları Wiki'ye katkı sağlamak değil, olmayan bir tarihi yaratmaya çalıanlara maşa olmak ve propaganda yapmak bu arada da sağlam sinirlere sahip olmayan wikipedistleri yıldırmaya çalışmak, sonucunda da pes ettirmek.

Ancak tumü sert kayaya çarptıklarının farkına varacak ve kendileri pes edecek.Bu ansiklopediyi kürt propaganda platformu yaptırmayacağım. Ya adam gibi katkı sağlayacaklar yada geldikleri gibi gidecekler

Siz de yılmayın ve gerekli katkıları sağlayın. Benim özelliklerimden biri sabır taşı gibi olmam, diğeri de çift su çekilmiş çelik sinirlere sahip olmam.Siz yazın ben takipçisi olurum.

"Kürtçe'nin özgüllüğü" sorunu ile ilgili metni kaynak gösterebilirsen tekrar ekleriz, çok güzel bi içeriğe sahip, kürtler'in yakın tarihini de gönül rahatlığı ile yaz.--Erdemsenol 22:37, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler inşallah bir daha olmaz :) Ruzgarmesaj 23:21, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Belirsiz Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Birkaç hafta önce telifli resimler yüzünden bazı sorunlar yaşadık ve artık resimlerde bir ayrıştırma, temizleme yapılmasının zamanı geldiğini düşündük. Bu nedenle yoğun bir resim etiketleme devam ediyor. Lütfen belirsiz şablonlarını kaldırmayınız. Eğer o resmin telif statüsünü biliyorsanız, eminseniz bundan tabii ki belirsiz şablonunu kaldırıp uygun resim etiketini yapıştırabilir ve açıklama yapabilirsiniz. Ama bunun dışında lütfen yapmayınız; belirsiz şablonlarını kaldırırken daha özenli davranalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 05:26, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:01 05 22 web.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:01 05 22 web.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:01 49 19 web.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:01 49 19 web.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Buzağı1.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Buzağı1.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kartal demirag.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kartal demirag.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Subm005.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Subm005.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Adana04.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Adana04.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Seyhan.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Seyhan.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tommiks.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tommiks.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Volkan21c.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Volkan21c.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Sanayi10.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Sanayi10.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kebap.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kebap.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Saimbeyli daglar .jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Saimbeyli daglar .jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Saimbeyli1.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Saimbeyli1.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Adana kurtkulagi1.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Adana kurtkulagi1.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kurtkulagi Kervansarayi.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kurtkulagi Kervansarayi.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ceyhan nehri.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ceyhan nehri.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Bisiklethirsizi p.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Bisiklethirsizi p.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Yol 2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Yol 2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Duvar 2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Duvar 2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Spartacus.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Spartacus.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Aclockwork.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Aclockwork.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Eyeswide.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Eyeswide.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:280.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:280.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Biminiroad.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Biminiroad.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kim.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kim.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Carter.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Carter.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Abb.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Abb.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kapi7.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kapi7.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Abro.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Abro.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Fors10.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Fors10.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ezogelin.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ezogelin.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Fantom.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Fantom.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Diskaro.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Diskaro.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Gozleme.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Gozleme.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:İçli.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:İçli.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Dolma.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Dolma.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:043.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:043.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tugrakisim.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tugrakisim.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Timurbayrak.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Timurbayrak.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:16, 26 Mayıs 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Ne yazık ki söz konusu sitedeki içeriklerin buradaki kullanımı yasadışıdır. Zira fair use kapsamına girmediği gibi, bu materyaller kamu malı değildir. Telif hakları saklıdır yani GFDL de değildirler. Bu nedenle kullanamayız. Eğer herhangi bir materyalde hiçbir telif ibaresi bulunmuyorsa (saklı veya serbest olduğuna dair) yine saklı olduğunu kabul eder, kullanmayınız - zira telif hakları kanununda belirtilmese bile saklı olarak işlem görebileceği söylenmiştir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakları ve tartışmasına göz atabilirsin. Resimler konusunda 1-2 sorun çıktı geçen aylarda, bu nedenle resimleri düzenliyoruz, etiketliyoruz yani resimlerde büyük bir temizlik hâli hazırda sürüyor. Bu nedenle lütfen etiketlere dikkat edelim, yanlış konmuş bir etiket görürsek doğru etiketi yapıştırıp yanlışı silelim ama tamamen kaldırmayalım. Ayrıca emin olmadığımız durumlarda da etiketlerde değişiklik yapmayalım. Zira bu çok ciddi bir konu, sonuçta hukuki boyutu var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 11:43, 27 Mayıs 2006 (UTC)