Kullanıcı mesaj:Enturktegmen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yaygın kanının aksine, denizkızının "anavatanı" Antik Yunan kentleri değil, Suriye Çölü'nün kurak bir kasabasıydı! Nizip'in 40 kilometre güneyinde, Suriye Çölü'nün yanı başındaki Menbiç kasabasında doğan "ilk denizkızı", Asur tanrıçası Atargatis'ten başkası değildi!


Asur mitolojisine göre, tanrıça Semiramis'in kızkardeşi Atargatis, ölümlü bir çobana tutulur. Aşkına, cevap vermeyen çobanı öldüren Atargatis, yaptığından pişman olunca, intihar etmek için kendini bir uçurumdan denize atar. Sular bu güzel tanrıçanın ölmesine razı olmaz, bedeninin yarısını bir balığa dönüştürerek onun yaşamasına izin verilir. Tanrıça, işlediği günahın bedelini, denizlerde sevdiğine ağıtlar yakarak ödemek zorundadır...

EnTuRkTeGmEn

Vikipedi'ye hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

Khutuckmsj 19:59, 21 Ocak 2008 (UTC)






Madde yazmak=[kaynağı değiştir]

Merhaba Enturktegmen. Yazdığınız maddelerde daha fazla bilgi vermelisiniz. Sicilyalı (roman) maddeniz çok kısa olduğu için silinecek, içeriğini buraya kopyalıyorum, daha uzun ve okuyuculara daha çok bilgi verecek şekilde tekrar yazarsanız hemen yeniden madde açın, paylaşalım. Maalesef bu hali Viki'de yer almak için çok kısa. İyi çalışmalar dilerim. Khutuckmsj 19:59, 21 Ocak 2008 (UTC)

Büyük Don Carleone'nin oglu Micahel'ın Sicilyadaki sürgünün bitmesi ve orda bulunan büyük eşkiya Guiliano'yu Amerıka'ya kaçırmaya calışmasını bu süreçte yaşadıklarını cok akıcı ve güzel bir şekilde anlatan bir roman.