Kullanıcı mesaj:Dünya vatandaşı/Arşif

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhabalar...

Thanks for informing me, they are synonymous... there is no difference. Unfortunately I didn't know Cilt (Organ) was present when I entered the stub, Deri. After being informed by you, I moved the definition in Deri to Cilt (Organ) and made a redirection from Deri to there. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 16:00, 29 Nisan 2006 (UTC)

Sayın Dünya Vatandaşı![kaynağı değiştir]

Ben Fransızca viki den bahsetmedim çevirilecek metin diye zira oradaki bilgilerde sıradan şeyler. Eğer katkı yapmak istiyorsanız üzerinde takıldığım bazı web sayfları var fransızca esas çeviri ihtiyacım olan cümleler oralarda yoksa yazacakalrım ne fransızca viki de ne de ingilizce viki de yok. Saygılarımla.--LandSCape 08:00, 1 Mayıs 2006 (UTC)

halen üzerinde çalıştığım bir Elsa Triolet sayfa ve sayenizde iki kez üzerinde yaptığım bir sürü eklemeler ve mantık örgüsü havaya uçmuş durumda lütfen eğer kendiniz katkı yapacaksanız bitirmemi bekleyiniz.Saygılarımla--LandSCape 08:15, 1 Mayıs 2006 (UTC)


Çeviri / Tercüme Yardımı İstediğim bazı Paragraflar:

  • 1-) Après des liaisons de courte durée (Marc Chadourne, Marcel Duchamp), Elsa rencontre Aragon à La Coupole ( 6 novembre 1928 à cinq heures) et ne le quittera plus. Après un voyage important en Belgique, Aragon et Elsa s'installent 5, rue Campagne Première à Paris, période à laquelle ils ont des rapport constants avec les surréalistes, alors qu'Elsa Triolet fabrique des colliers et qu'Aragon tente de les vendre aux grands couturiers et bijoutiers. Après le suicide de Maïakovski (avril 1930), le couple part retrouver Lili Brik, la soeur d'Elsa, à Moscou. Elsa fait inviter Aragon et Sadoul au Congrès de Karkhov où la France n'était pas représentée.
  • 2-) Entre 1924 et début 1929, elle occupe la minuscule chambre 12 de l’hôtel Istria, 29 rue Campagne-Première. Ses voisins s’appellent Picabia, Man Ray, Marcel Duchamp... Son roman Camouflage décrit la vie dans ce quartier.

Au moment où, déprimée, elle se demande si elle ne va pas retourner vivre en URSS - et alors que Vladimir Maïakovski séjourne comme elle à l’hôtel Istria (entre le 2 novembre et le 20 décembre), Elsa lui servant d’interprète - elle obtient le 6 novembre à La Coupole un rendez-vous avec Louis Aragon, qu’elle admire pour son Paysan de Paris. L’entremetteur est Roland Tual, un ami surréaliste. Elsa s’est faite accompagner par Vladimir Pozner. La vie commune d’Elsa et d’Aragon commence le soir même à l’hôtel Istria. Leurs pérégrinations et leurs adresses seront dès lors inséparables.

  • 3-) coming soon
  • 4-) coming soon
  • 5-) coming soon

Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.--LandSCape 09:51, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Monty Python için teşekkürler--Baylan 18:02, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Kategori:Violaceae[kaynağı değiştir]

  • Hey,

I saw that you nominated a category for deletion, looking the procedure and the fact that you didn't add any deletion template, I guess you did this whole thing as a mistake, or am I wrong? Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kategori:Violaceae looks very odd. Could you explain it? If it is created as a mistake, we can delete it. Thanks... - Noumenon 07:22, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Roger Wolcott Sperry[kaynağı değiştir]

Selamlar, Vikipedi alemlerinde yeni olduğum için sanırım bir hata yapıp yazmakta olduğum makaleyi bitirmeden yayınladım. Siz de bir takım değişiklikler yapmışsınız. Ben çeviriye devam ediyordum o sırada. Pratik sepeblerden dolayı yazımın son halini kopyalayıp yapıştırmak suretiyle yayınladım, bu yüzden sizin düzeltmelerinizi silmiş oldum. Fakat daha sonra tekrar ekledim. :)

Bir yanlış anlama olmasın :)

Sevgiler --Wunjo 05:25, 4 Haziran 2006 (UTC)

recent changes on lambert[kaynağı değiştir]

hi dünya vatandaşı! I think your recent changes on Johann Heinrich Lambert article were inneccesary. I'm reverting them. --Süleyman Habib 20:26, 4 Haziran 2006 (UTC)

15:17, 10 Haziran 2006 Erdemsenol[kaynağı değiştir]

Şablon:Davet/Seçim Çağrı Pusulası

Ben de bir dünya vatandaşıyım.! Kullanıcı adınızı merak edince gördüm, gerçekten Belçika'dan mısınız? Çabalarınızdan ve Türkçe bilginizden dolayı çok çok tebrik ediyorum... Bu arada tabii ki size birşey öğretmek haddime değil ama, ben de normal derecede Arapça biliyorum. Kullanıcı sayfanızda مَرْحَّب بة (MERHABA) kelimesinde sondaki bir tane ب (ba) fazla olmuş :) "Marhababa" gibi olmuş yani. Saygılarımla, Ryesiloglu 16 Haziran 2006

Biyoloji ilgili önceki maddeleri neye göre değiştiriyorsun?--Gül Dost 18:37, 17 Haziran 2006 (UTC)

Pour encourager ses efforts constructifs à soutenir Vikipedi [1] avec seulement une connaissance de base en turc, Mskyrider lui a donné le " Pégase " le 27 juin 2006.

Telif (copyright)[kaynağı değiştir]

  • Evet maddede telif ihlali vardı, gerekli işlemi yaptım. Bildirdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:22, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Neden Fizikçiler Kategori:Fizikçiler'den çıkartıyorsun ? --katpatuka 09:43, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Hi, I think you're working about Bezler ,that substance I've written. I'm pleased to it, because I haven't compose a category about it. Thanks for it. But I think you've made a wrong about bezler to direct bez. There isn't any substance "bez". And I think histoloji category must stay in the items, because these subtances are histoloji's theme. Thanks again for embody. I'll be wait for, if you've any questions about Turkish or something about Biology. And sorry for my English. :) İyi çalışmalar. The cat 19:44, 1 Ağustos 2006 (UTC)

"Eğitim bilimi" yerine "Eğitimbilim" desek...[kaynağı değiştir]

"Eğitim bilimi" yerine "Eğitimbilim" desek? İlgili alandaki Türkçe yayınlarda öyle kullanılıyor çünkü. Tıpkı gökbilim, dilbilim, kökenbilim gibi. Saygılar... Muhammedcimci 21:59, 3 Ağustos 2006 (UTC)

{en}Do you mean "Eğitim bilimi" (Education science) instead of "Eğitimbilim"? Related to sectors Turkish publications such used because. For example gökbilim (gök+bilim = heaven+science), dilbilim (dil+bilim = language+science = linguistics), kökenbilim (köken+bilim = (roots?)+science). With respects...

"Eğitimsel psikoloji" yerine "Eğitim psikolojisi" desek...[kaynağı değiştir]

"Eğitimsel psikoloji" yerine "Eğitim psikolojisi" desek? Her ne kadar İngilizcesi "Educational psychology" olsa da, Türkçe yayınlarda "eğitimsel psikoloji" olarak değil de, içeriğini daha doğru tanımladığı düşünülen "eğitim psikolojisi" kullanılıyor. Saygılar... Muhammedcimci 22:01, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Nehirler kategoriler[kaynağı değiştir]

  • merhaba. nehirler kategorilerindeki yazılış yanlışlarını düzeltirken bağlantıları kopardım. kusura bakmayın. bir ara eklerim. --kibele 22:03, 5 Ağustos 2006 (UTC)
  • no problem :) --kibele 11:16, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Nispeten yeni bir kullanıcı olarak öğrenmek için soruyorum:

  • Tarih üslubunun nasıl olması gerektiği konusunda bir Vikipedi standardı var mı? Biçem el kitabında bulamadım. Yazdığım maddelerde gg.aa.yyyy şeklini tercih ediyorum, eğer bu genel kabul gören bir standarda aykırı ise değiştirmek isterim.
  • Kategorilerle ilgili yaptığınız değişikliğin nedeni nedir? (kategori kullanımı yardım sayfasında yazmıyor) [[2]]
  • SSCB kategorisini sildiğinize göre onu uygun görmediniz. Oysa diğer kozmonotlar Gagarin ve Titov SSCB kategorisinde ve ben oradan bakarak aldım. Diğerlerini de silmek mi gerekir? Bir kategorinin bir maddeye uygun düşüp düşmediğine nasıl karar veriyorsunuz?
  • Bütün dillere Türkçe madde başlığını eklememiz gerekli mi, yoksa bu otomatik mi gerçekleşir?

Son olarak bir bilgi: Ölçüm birimlerinin kısaltmalarının sonuna nokta konması Dil Derneği Yazım Kılavuzu'na göre gereklidir. DD kılavuzunun TDK'nınkine çoğu kez daha tutarlı olduğunu düşündüğümden, genellikle onları tercih ediyor, yazılarında TDK ve DD gelenklerini takip edenleri saygıyla karşılıyorum.

Saygılarımla. Filanca 20:35, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba ! Hello ! Bonjour !

Ben çok az Türkçe biliyorum. Benim kötü Türkçe için affedersiniz... L. (daha iyi Fransızca, Hollandaca, İngilizce konuşyorum. İşde* çok Türkler ve Bulgarlar karşılaşyorum)(* iş: Schaerbeek'de bir eczane. Schaerbeek: Brüksel'de bir mahale).

Her zaman senim mesaj manaya deneyorum...

Tarih ölçüyü için, gg.aa.yyyy yok. Ama her zaman tamamen: 7 Ağustos 2006, 11 Eylül 1973, 14 Ocak 1948, 14 Temmuz 1789, 21 Mart 23717, 35 Şubat 134999 (J), vesaire.

İyi geceler.

Saygılarımla. Dünya vatandaşı 22:14, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Bonjour. Je suis ravis de voir un Belge ici. Mais je ne comprends pas: si vous ne parlez pas turc, pourquoi vous ecrivez ici? Filanca 19:12, 9 Ağustos 2006 (UTC)


Günaydın,

Lorsque j'ai commencé à participer à wikipedia...

Pour gagner du temps, j'ai écrit ceci en français. Je suis à votre disposition pour expliquer les passages que vous ne comprenez pas.

İyi günler,

Dünya vatandaşı 04:34, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Bonjour. Malgre je ne parle pas le français bien, je crois que j'ai compris ce que vous m'avais écrit. C'est une histoire tres interresente. Laissez moi savoir si je puis vous aider a parler / écrire en turc. Köprüler kurmanız çok güzel :) Quant a moi, j'ai participé ici en Juin. Donc je suis nouveu, j'ai deja commence a apprendre les regles de Vikipedi. Merci pour corriger l'article Tereşkova. Mon premier grand projet est Uzay Yarışı. Il n'est pas fini encore, je serai tres content si vous pourriez le lire et corriger. En faite, l'article Tereşkova fait une partie de mes efforts d'achever tous les liens dans Uzay Yarışı par une bonne article. Kolay gelsin. Filanca 16:50, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Hi Pierre,

I just wanted to tell you that it's wonderful to see somebody who has done what i always wanted to do my whole life. I have great admire for your linguistic skills and i think it's extraordinary that you're always trying for more and more.

I have the utmost respect for you and for the things you've been doing for Vikipedi. It's great to know that you're among us.

God (or whichever upper-universe-nerd who's responsible for this mess we're in) bless you!

Vito Genovese 04:52, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Henri Pirenne[kaynağı değiştir]

Merci pour corriger Gand comme Gent dans l'article sur Henri Pirenne. C'est la premiere fois que j'ecris une article sur un Belge. Si vous croyez qu'il y a des autre personnages et instituts importants Belges manquent dans Wikipedia Turc, faites moi savoir svp. Je vais essaierai de les ecrire. Filanca 19:28, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Hi, again, how are you? I've been on holiday for a few weeks, so I couldn't answer your last message, if you remember. In Turkish, we use '-ler' or '-lar' for make the sentences plural; so it was true for a category. And now I think you're adding intewiki for fibriller, I don't know if you know; but I want to say a short way of it; I usually write in en.Wikipedia for my item, and choose edit, and then steal their interwiki items :) I'm really studying hard to write new items, so I've forgotten to add interwiki, thanks for helps. Goodbye. The cat 22:37, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, :) bugün size Türkçe hakkında biraz yardımcı olayım ; saatler neden saatlar değil; bu kelime Arapça'dan geliyor ve bizim Küçük Ünlü Uyumu ya da Büyük Ünlü Uyumu kurallarımıza uymuyor. Böyle çok fazla sözcük (kelime) var, eskiden Osmanlıca konuşulduğu için. Size yardımcı olabilecek bir sözlük var; Türk Dil Kurumu'nun. Buradan çoğu şeyi kolayca arama yapabilirsiniz. [3] ve [4] Herhangi bir konuda sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada ben de, önce Tıbbi Laboratuvar (Laborantım), daha sonra ise Biyoloji yi bitirdim. İyi akşamlar.
Hi, I want to help you about Turkish, today :) , "why are the saatler, not saatlar? Because that's an Arabic word, not really Turkish and not match our Küçük Ünlü Uyumu or Büyük Ünlü Uyumu grammar rules. There is a lot of words asyntactic, because of has spoken foretime Osmanlıca. And an dictionary for to help you; Türk Dil Kurumu. [5] and [6] And I can help you when you want, about anything. Also, I finished before Laboratuary and then Biology.  :) Good evening. The cat 20:31, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Yarattığın Opisthocontes kategori boş duruyor - lazım değilse silelim mi ? --katpatuka 16:27, 5 Eylül 2006 (UTC)

nerelerdesin?[kaynağı değiştir]

merhaba,

i see that you didnt show up for almost 3 months now and I wonder why.. is there a problem about tr.wiki, or are u ok? in fact im a little worried, youve never been away so long :))

kendine iyi bak -Tembelejderha 23:34, 26 Kasım 2006 (UTC)


Selam; iki ayrı maddeye eklediğin referans ve kategori burada mevcut diil wiki dışı olarak burda olmayan kategorileri kopyala yapıştır yapıyorsun neden?Merak ettim.--Nihan 23:41, 23 Aralık 2006 (UTC)

selam..... Dünya vatandaşı nasılsın?--Düşünenadam 01:17, 27 Aralık 2006 (UTC)

çok güzel bir maddeyi yakalamışsın... kutlarım seni...--Düşünenadam 01:39, 27 Aralık 2006 (UTC)

je parle tres bien français. Ne t'enquiete pas...--Düşünenadam 02:05, 27 Aralık 2006 (UTC)