Kullanıcı mesaj:Coldflame

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Coldflame![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Muratsahinileti 12:21, 9 Ekim 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, ısrarla bu tip maddeler/içerik eklemeye devam ederseniz, bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir ve engellenebilirsiniz. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. --kibelemesaj 23:01, 9 Ekim 2008 (UTC)


Meditasyon ve Mum[kaynağı değiştir]

Gündemin ve işlerin yoğun olduğu şu günlerde kimse kendine doğru düzgün zaman ayıramıyor. Oysa ki günde sadece 10-20 dakikamızı kendimize ayırabilsek yaptığımız her işte çok daha verimli olacağız. Evet, haklısınız ama ona bile zaman olmuyor dediğinizi duyar gibiyiz. Siz de haklısınız. Gün içinde gerek ev, gerek iş koşuşturmacaları bizleri o kadar yoruyor ki bir an önce yatağa girip uyumayı ve dinlenmeyi istiyoruz. Fakat yatağa kafamız dolu olarak girdiğimizde ve o şekilde uyuduğumuzda ne kadar dinleniyoruz? Asıl soru şu, o şekilde gerçekten dinlenenebiliyor muyuz?

Sizleri ve yaşadığınız yoğunluğu düşünerek hazırladığımız makalemizde sizlere her zaman söylenenin biraz dışında, ‘daha yapabileceğiniz’ birkaç küçük öneri sunacağız. Böylece hem kendinize zaman ayırabilecek hem de dinlenmiş olduğunuz için hayatınızda çok daha verimli olabileceksiniz. Bu arada ortamı yaratmanız da kesinlikle önemli. Aksi takdirde doğru şekilde rahatlayamaz ve kendinizi ‘rahatlamam lazım’ diyerek daha çok strese sokarsınız. Bu da sizi doğal olarak olumsuz etkiler.

Öncelikle, öyle yarım saatinizi ayırmayın hemen kendinize. Bu, sizi kesinlikle caydıracaktır. Böylece motivasyonunuz da olmayacak ve kendinize hiç zaman yaratamayacaksınız. Daha sonraki zamanlarda rutini oturttuğunuzda veya hafta sonları seanslarınızı dilediğiniz şekilde uzatabilirsiniz. Fakat ilk başta;

Sadece 10 dakikanızı ayırın.[kaynağı değiştir]

Yatmadan önce olabilir. Sabah kalktığınızda olabilir. Hatta iş yerinde bile bunu yapabilirsiniz. 10 dakika boyunca gözlerinizi kapatın ve kendinizi olduğunuz ortamdan uzaklaştırın. Başka şeyler düşünmeye çalışın. Hatta olabilirse hiçbirşey düşünmemeye çalışın. Çünkü aslında meditasyon düşüncesiz farkındalık konumudur. Kişi düşünmediğinde sadece an’ı deneyimler. Ruhunu hisseder. (Ancak düşünmemek ilk başlarda biraz zor olabilir. Ama ileriki zamanlarda kesinlikle yapabilirsiniz.) Saatinizi 10 dakika sonraya kurun. O 10 dakikanın size çok ama çok iyi geldiğini zaten hemen fark edeceksiniz.

Dilerseniz 10 dakikalık rahatlatıcı bir playlist hazırlayabilisiniz kendinize. Bu, özellikle işyerinizde çok işinize yarayabilir. Kulağınıza müziğinizi takıp oradan uzaklaşırsınız. Üstelik zaman kısa olduğu için sizi gözlerinizi dinlendiriyor sanarlar. Kimse birşey demez ve yine avantaj sizden yana olur.

Mum mutlaka yakın![kaynağı değiştir]

Meditasyon ışıkla da ilgilidir. Bu nedenle size, ruhunuza rehberlik eden bir ışığın olması ekstra güç katacaktır. Ayrıca mum ışığına bakmak sizi rahatlatarak düşüncelerinizin azalmasına yardımcı olur. Ateş, etraftaki negatif enerjiyi de yakar ve sizi dinginleştirerek meditasyonun içine girmenizi kolaylaştırır.

Burada da isterseniz dekoratif mumları tercih edebilir ve modunuzu daha da yükseğe çıkartabilirsiniz. Baktıkça bir güzellik görürseniz bu sizi ve o an’ınızı olumlu etkiler.

Not: Meditasyonda nefes önemlidir. Düşünceleriniz ve duygularınız dinginleşirken nefes alış – verişlerinize de dikkat ederek düzene sokmaya çalışın. İlk birkaç sefer bu sizi zorlayabilir ancak ilerleyen zamanlarda vücut ve ruh bütünlüğünüz sağlanacak ve kendinizi hiç olmadığı kadar yenilenmiş ve dinlenmiş hissedeceksiniz.

10 dakikanın hayatınızı nasıl olumlu etkilediğini görün.

Bağlantıların Alt-başlığı[kaynağı değiştir]