İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:BullsEye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yönetilerin fonksiyonları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle hüsn-ü zann yapıp cevap vermeyişimi kötü bir nedene yormadığınız için teşekkür ederim, gözümden kaçmış mesajınız, o nedenle cevap verememişim. Sorunuza gelince, yöneticilerin kullanıcılardan ekstra 3 fonksiyonu var: sayfa silebilmek, sayfa kilitleyebilmek ve kullanıcı engelleyebilmek. Bu fonksiyonlar topluluğun iyiliği için var olmalıdır, zira topluluk özgür bir platforma sahip olduğu için herkes istediği değişikliği yapabilir. Bu nedenle küfür/hakaret/'çöp' içerikli birçok sayfa açılabilir. Birçok kötü niyetli kullanıcı gelip vandalizm yapabilir. Birileri belli makalelere amaçlı/amaçsız sürekli olarak saldırıda bulunabilir. İşte bu üç fonksiyon bu tür durumlarda kullanılmak için var. Pek tabii ki arada sırada olağanüstü olmayan daha minor ama topluluğun dengesini sağlamak için kullanıldıkları da oluyor. Fakat, yönetici olmak kolay, hele de sayımız azken, kötü niyetli biri yönetici olabilir. Ayrıca yönetici olan kişi kasıtlı/kasıtsız olarak fonksiyonlarını kendi çıkarı veya görüşleri doğrultusunda yanlış biçimde kullanabilir. Bu nedenle bu fonskiyonların kullanımı düzenlenmelidir, topluluğun yıpranmaması için. Aklınızdaki diğer soruları da sorabilirsiniz, veya isterseniz sol kenardaki Yardım'a da bir göz atabilirsiniz. Teşekkürler, saygılar... - Kubra 19:35, 27 Ocak 2006 (UTC)

Bir kullanıcının savunmaları[kaynağı değiştir]

    • Bravo ben de 12 ve 17 Mayıs tarihlerini okudum ve aynen inandırıcılıktan uzak buldum, Söz konusu arkadaş duygu sömürüsü yapıyor. İyi çaışmalar--Baylan 09:53, 17 Mayıs 2006 (UTC)

Moderatorlerin dikatine[kaynağı değiştir]

Uzatmadan konuyu ozetliyeyim; ben bir ara vikipediye yazmaya baslamistim, ve ozelikle Osmanli ve turkiyede cemaatler uzerine calistigim icin Fethullah gulen konusunun metnini olusturmustum, sonra Rgulerdem, ki anlasilan Gulen cemaatine mensup, metni tarafsizliktan cikardi, onunla (ve muhtemelen kuklalariyla baya bir tartistik), ama kendisinin amaci tarafsizlik degildi anlasilan, ve bir sure sonra artik bu is cok zaman aldigi icin kesmek zorunda kaldim, bu surecte vikipedinin ozelikle inanc ve tartismali konularda tarafsiz kalmasinin ne kadar zor oldugunu farkettim, simdi uzun bir aradan sonra tekrar donunce farkettim ki durum o kadar umutsuz degilmis, ve rgulerdem ve onun kuklalari ban edilmis. Bunun icin tesekkur ederim. Yanliz tabi bu sorunun cozuldugu anlamina gelmiyor, rgulerdemi aratinca su mesajla karsilastim, dikkatinizi cekmek istiyorum; bunu koy cesmesine mi yazmak lazim? http://groups.yahoo.com/group/Turk_Okullari/message/577

Bu mesaji konuyla ilgili oldugunuz icin size,citrata ve tembelejderhaya attim. kullanici ismim baroqqque; zaten maddenin ilk sayfalarinda ismimi ve ne tur katkilar yaptigimi gorebilirsiniz

tesekkurler

murat dorkip hakkinda[kaynağı değiştir]

bence de böyle bir yazının burda ii yok, sil şablonu koyuyorum, karar silecek olan yöneticinin, ayrıca eger oylama yapılarak silinmesi icin SAM şablonunun kullanımına bakabilirsin Vikipedi:Silinmeye aday maddeler, silinip silinmeyeceği hakkında oylama açabilirsin, bu arada yazılarında türkçe karakter kullanmanı tavsiye ediyorum, çünkü dün sırf bu yüzden düzelttiğim bir yazı yarım saatimi falan aldı, başkalarının zamanını yememiş olursun :) kolay gelsin

"Türkiye'nin Toplumsal Yapısı" veya bu kitabı birebir içine alan "İmparatorluktan Günümüze Türkiye'nin Toplumsal Yapısı". her ikisini de okudum. Her ikisi de resmi tarih tezleri üzerinden gidiyor ki bana be nedenle tatmin edici gelmediler. Ama genel bir çerçeve çizdikleri için okunabilir. Okursan ikinciyi almanı tavsiye ederim. --Zeynepmsj 07:37, 7 Kasım 2006 (UTC)

  • Tesadüfen dün kitapçı gezerken gördüm. Emre Kongar "İmparatorluktan Günümüze Türkiye'nin Toplumsal Yapısı"nın da yeni baskısını çıkartmış ve yeni kitabın ismi "21. Yüzyılda Türkiye'nin Toplumsal Yapısı" olmuş. Remzi Kitabevi'nin yayınları. İyi okumalar :) --Zeynepmsj 08:14, 14 Kasım 2006 (UTC)
  • Siz hiç moralinizi bozmayın ve işinize konsantre olun. Bu troll IP ler burasının tuzu biberi:-)--Atacameñoileti 20:38, 17 Kasım 2006 (UTC)
Örnek resim:Japon bahcesi

Selam Bullseye, o bölge resimlerini biryerde görmüstüm. Maddeleri resimsiz görünce hemen ekledim. Sende resimler arayip Türk Vikipedisine ekliyebilirsin istersen. Ortak Wikipedia'da (Wikipedia Commons) yaklasik 1 milyon resim var. Bu resimlerin hepsini Türk Vikipedisindede kullanabilirsin. Ama ingilizce arama yapman gerekiyor. Resimlerin isimlerini kopyalayip buraya yapistirip, baglanti haline getirmelisin. (icine birde "thumb|240px" eklemen gerek). selamlar --Erdall 08:10, 18 Kasım 2006 (UTC)

Coğrafî Bölgeler[kaynağı değiştir]

Zaten bugüne dek kimsenin bu konuda bir çalışmamsı başlıbaşına bir ayıp. seni gayretlerinden dolayı kutluyorum, marmara bölgesi hakkında elimden geleni yapacağım, daha sonra diğerlerine de el atarım inşallah, sana da iyi çalışmalar! sevgiler Kullanıcı:Danbury 17:41, 19 Kasım 2006 (UTC)

Coğrafi Bölgeler[kaynağı değiştir]

merhaba, BullsEye, mesajın için sağol ;) Ben, eğer incelediysen Marmara Bölgesi için elimden geleni yaptım. Karadeniz, Akdeniz, Ege ve İç ANadolu hakkında da elimden gelenmi yapabilrim, senin almayı düşündüğün bir bölge var mı? ikimiz aynı bölgeyi aynı zamanda almayalım da :) Her an yardıma hazırım ve iş birliğine hazırım, sevgiler Kullanıcı:Danbury 19:03, 20 Kasım 2006 (UTC)

Geçmişi saklamak[kaynağı değiştir]

kadın-erkek eşitliği[kaynağı değiştir]

  • tamam, ben de oraya taşıyorum mesajımı o halde. teşekkürler. --kibele 23:09, 26 Kasım 2006 (UTC)
  • Destek için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Mskyrider 14:17, 22 Aralık 2006 (UTC)

İade-i rica[kaynağı değiştir]

Merhaba BullsEye,

Mesajın için çok teşekkür ederim. Görüşlerimi paylaşayım:

Şu ana kadar soğukkanlılığımı yitirdiğimi pek sanmıyorum açıkçası, örnek verdiğin mesajda elbette "duygu" içeren ibareler vardır, bunun sebebi de insan olmam ve madde yazarken uymam gereken bazı nesnel kıstaslara bağlı kalmak zorunda olmayışımdır.

Kendi adıma karşımdakini kırmadığım ve Vikipedi politikalarına (örn. VP:KSY) zarar vermediğim sürece, insana ait tüm duyguları mesajlarıma bulaştırmanın en sağlıklı yol olduğunu düşünüyorum. Zira han duvarı tadında bir kullanıcı adından ibaret olmak istemem, yazımı okuyanların bu yazının bir insan tarafından yazıldığını her şekilde farketmelerini tercih ederim, isterim.

Kendi adıma gerekçelerimi böyle sıralayabilirim, hiç bir zaman yöneticiler adına konuşamam, başka bir yönetici arkadaşım da bunu yapamayacaktır hiç bir zaman. Zira yöneticilik bir kuraldan ziyade, sistemin ilerlemesi için öne çıkan engelleri temizleyen kişidir. İş olarak tanımı "yöneticilik" değil "hademelik"'tir. O nedenle kızgın Viledalardan serin fayanslara atlayan paspasımı sallarken türkümü söylemeye devam edeceğim, ikinci katı düzgün silmediği iddia edilen iş arkadaşımın da hakkını yedirmeyeceğim, haklı olduğu sürece.

Tekrar teşekkürler ve sevgiler

Vito Genovese 21:25, 23 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha. Mesajımı Vito Genovese'ye de atmıştım ama herhalde farketmedi. Sizi online görünce bir de sizden rica edeyim dedim. Geçtiğimiz günlerde Noel sayfasını hazırlamıştım. Vikipedi:Günün maddesi sayfasinda da aday göstermiştim. Sanırım sadece yöneticilerin Ana Sayfada değişiklik yapma hakkı var. Bugün Noel olduğu için Ana Sayfada günün maddesi bölümü için bu madde uygun diye düşünüyorum. Sizler için de uygunsa Noel maddesini Ana Sayfada yayınlar mısınız? Zaten bir süredir Ana Sayfada Günün maddesi bölümünde bir değişiklik olmamıştı. Teşekkürler... --BullsEye 23:54, 24 Aralık 2006 (UTC)

Değişiklik için teşekkürler. İyi çalışmalar... --BullsEye 00:05, 25 Aralık 2006 (UTC)

Ne demek, birşey değil. Kolay gelsin.. -Tembelejderha 00:07, 25 Aralık 2006 (UTC)
Mesajlara topluca cevap vermeyi düşündüğüm için anında müdahale edemedim, kusuruma bakma. Ellerine sağlık!--Vito Genovese 11:57, 25 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba. Tesekkür ederim. Mutlu yıllar :) --Abuk SABUK 22:15, 27 Aralık 2006 (UTC)

Çok teşekkürler. Genelde wikipedia'yı takip ettiğimden hemen görmemişim mesajınızı. --Free smyrnan 07:54, 29 Aralık 2006 (UTC)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:37, 29 Aralık 2006 (UTC)


Sevgili BullsEye,
Mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi, nice yeni yıllarda da bu mutluluk ve huzurun devamını diliyorum.--Hasan Sami 21:41, 29 Aralık 2006 (UTC)

Yöneticilik başvurusu ve sorular[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ne yazık ki yöneticilik başvurusundaki oyum ve oyumun sebebi altına bırakmış olduğunuz notu ancak görebilme fırsatım oldu (dikkat etmemişim ve o sayfaya bir daha geri dönüp bakmamışım). Sorunuz şöyleymiş:

Sayın Noumenon, ben de size naçizane bir kullanıcı olarak ve yönetici olmaya niyeti ve vakti olmayan bir vikisever olarak sadece merak ettiğim için şu suali sormak istiyorum: Soruların çoğunluğu için gerekli ve güzel sorulardı demişiniz ve başka saptamalar da yapmışsınız. Bunları A) kendi fikriniz olarak mı, B) otorite olarak mı, C) tüm yöneticiler adına mı, D) başka bir sebeple mi yazdınız? Teşekkürler.

Her şeyden önce: 1) bir otorite değilim, burada kimse otorite değil, bu sebeple bu şık geçersizdir. 2) Tüm yöneticiler adına nasıl yorum yapabilirim ki? Yöneticiler beni vekilleri olarak seçmiş mi? Bu tip bir yetkim var mı? Bana bu tip bir yetki verilmiş mi? Bu soruların cevapları hep olumsuz. Hayır tabii ki tüm yöneticiler adına değildi yorumum, burada herhangi bir yönetici bir yorum yaparsa inanın ki tüm yöneticiler adına yapmıyordur; zira bu tip bir şey mümkün değil. 3) Pek tabii ki kendi fikirlerimdi, kendi fikirlerim olmasa kaynak belirtirdim, alıntı yaptığımı vurgulardım. Niçin yazdım, hangi sebeplerle yazdım? Yönetici oylamalarında yöneticilerin geçmişte temel ilkelerle, politika ve yönergelerle ilgili tutumlarına dair sorular sorulur, bu diğer Vikipedilerde de var olan basit bir rutindir. Tabii ki herkes soru sormak zorunda değildir, fakat aklınıza takılan bir yorum varsa, bunu sormanın ne gibi bir zararı olabilir, olası yararlarını bir kenara bıraksak bile? İşte bu yüzden o soruların yararlı olduğunu düşündüm. Eğer o sorular sorulmasaydı ve ilgili şahıs verdiği cevapları hiç vermeseydi (sorular sorulmadığı için) belki hiç oy vermeyecektim, belki o soruların sebeplerinden biri benim de aklımı kurcalıyordu? Sonuç olarak, uygun bir şekilde, kırmaksızın, kaba olmaksızın, anlamadığımız yerler için açıklık talep etmek kötü bir davranış değildir bunu belirtmek istedim. Diğer sunduğum sebeplerse kişisel gözlemlerim ve olumlu oy vermemi sağlayan şeyler - yine sebep belirtilmesi diğer Vikipedilerde yaygındır ve hatta eğer oy verirken sebep belirtmemişseniz oylamadaki diğer isimlerin sizden oyunuzun sebebini sorması çok sık karşılaşılan bir durumdur.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:07, 1 Ocak 2007 (UTC)

Kaygılarınızı anlamakla birlikte, fuzuli olmanın aslında fazlasıyla subjektif bir özellik olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Size fuzuli gelebilen bir soru, bir başkasının aklındaki bir düğümü çözebilir. Belki ilk soru soran kişi ben olsaydım, sorulmuş sorulardan birkaçını sorardım, birkaçını sormazdım; ama genel olarak sorulmuş soruları bu gerekli, bu gereksiz diye nitelendirmiyorum, nitelendiremeyeceğim ve nitelendirmemem gerektiği kanısındayım. Zira tekrar vurgulamak gerekirse: benim için önemli olan bir nokta, çok spesifik bir nokta olabilir, bir başkası için önemli olan bir nokta ise pek genel bir nokta olabilir. Aday rahatsızlık duyarsa herhangi bir sorudan zaten belirtebilir - sonuçta zorlama yok. Açıkçası yöneticiler birbirini kolluyor gibi bir fikrin dolaşması beni rahatsız eder; zira bunun var olduğunu düşünmüyorum. Hata gördüğümde eleştiriyorum; çoğu kez bunu kimin yaptığına dahi dikkat etmiyorum (yeni kullanıcı değilse). Soru sorulması (kişisel sorular olmadığı sürece) genel fayda getirebilir mi? Getirir. Diğer Vikipedilerde örnek uygulaması var mı? Var. Şahsi kanaatim de bu soruların bir kısmına getirilen cevaplarca etkilenmiş midir? Etkilenmiştir, pozitif yönde. Bu noktada bunu belirtmem, bir kollama değil sadece bakış açısının izahıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 02:02, 2 Ocak 2007 (UTC)

Yarı korumaya aday madde önerileri[kaynağı değiştir]

Coğrafi bölgeleri korumaya aldığınız için teşekkürler. --BullsEye 23:00, 3 Ocak 2007 (UTC)

Birşey değil, ben teşekkür ederim. :) -Tembelejderha 11:33, 4 Ocak 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:01, 8 Mayıs 2007 (UTC)