Kullanıcı mesaj:Brk32

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Brk32![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Takabeg ileti 13:58, 16 Ağustos 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Kumul 17:14, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Brk32, oluşturduğunuz maddeler için teşekkürler fakat içerikleri çok çok kısa. Biliyorsunuz burası bir ansiklopedi ve maddelerin çok açıklayıcı olması gerek bu yüzden oluşturduğunuz maddeler bu haliyle silinmesi gerekli. Eğer içeriği geliştirirseniz yeniden açabilirsiniz. kolay gelsin. Kumul 17:17, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Vikipedi'yi tanıyın..

"Özgür ansiklopedi" Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, çünkü bu ansiklopedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bugünkü haline geldi. Hemen, şu anda yüz binlerce sayfamızdan herhangi biri (çoğu) üstünde değişiklik yapmaya başlayabilirsiniz. Belki de eklediğiniz içerik silinmiş, ya da geri alınmış olabilir. Ancak bizim önerimiz; Vikipedi sayfaları içinde bol bol gezinmeniz, öncelikle üstte mavi bağlantıyla verilen hoş geldiniz ve Beş temel taş sayfalarımıza bir göz atmanız, işleyişi kavrayıp, nasıl sayfa yazılacağını ve değişiklik yapılacağını öğrendikten sonra yeni sayfa oluşturmaya başlamanız ya da değişiklikler yapmanızdır. Bu öneri size cesaretinizi kaybettirmesin. Aklınıza takılan herhangi bir soru ya da sorun olduğunda, herhangi bir vikipediste, ya da sayfanızın solunda Son değişiklikler sekmesinde göreceğiniz bir kullanıcıya çekinmeden ileti yazarak danışabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz der, güzel ve yararlı bir zaman geçirmenizi umarız. Merube 89msj 17:17, 3 Temmuz 2010 (UTC)


Ad değişikliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Seri olarak, tıp maddelerinin tartışma sayfasına "madde adının şu şekilde değişmesi gerektiğini düşünüyorum" yazıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ancak nedenini belirtmelisiniz bunun. Sadace böyle değişmesi gerekir demek kafi değil ne yazık ki. Ayrıca böyle toplu değişimler için -tek tek tüm sayfalara aynı mesajı kopyalamaktansa- köy çeşmesini kullanmanız daha uygun olabilir. Böylece herkes daha rahat mesajınızı görebilecektir. Tüm sayfalara aynı mesajı yazmanın bir anlamı bulunmamakta. Tartışma sayfalarında açıkladığım gibi, Türkçe tıp literatüründeki adlandırmalar mevcut adlandırmalar şekilindedir. Daha Türkçe diye başka bir adlandırma kullanılması uygun olmaz, zira bu tür işlerin yeri vikipedi değil. Daha ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Adlandırma kuralları adlı sayfaya bakabilirsiniz. Tekrar vikipediye hoşgeldiniz, vikipedide kalıcı olmanız dileğiyle. Sorularınız olursa lütfen hiç çekinmeden sorunuz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım keza tüm diğer vikipedistler de aynı şekilde davranacaktır emin olun. Saygılarımla--Merube 89msj 17:48, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Sağ kulakçık isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Merube 89msj 22:46, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Benzer şekilde diğer sol kulakçık, sağ ve sol karıncık maddeleri de sorunlu. Bakınız Vikipedi:Taslak. Ayrıca maddeleri yaratırken interwikileri ve kategorilerini ekleyebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler--Merube 89msj 22:50, 4 Temmuz 2010 (UTC)