İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Blackmoon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Reklam yapmayınız[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi bir ansiklopedidir. Burada çeşitli şirketlerin, kurumların veya ürünleri maddeleri bulunabilir. Bununla birlikte burası herhangi bir şirket, kurum veya ürünün reklamının yapılabileceği bir yer değildir. Gerek bir ansiklopedi oluşu gerekse tarafsız bakış açısı ilkesi sebebiyle bu mümkün değildir. Lütfen katkıda bulunurken reklam olarak yorumlanabilecek içerikler eklemekten kaçınınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:55, 30 Aralık 2006 (UTC)

  • Vikipedi'de telif hakkı saklı eserlere yer veremediğimiz gibi ancak ansiklopedik içeriğe yer verebiliyoruz; yani örneğin bir şiir metni ansiklopedi maddesi sayılamadığından madde olamadığı gibi telif hakları saklı olduğu için de silinmesi gerekiyor. İsterseniz Vikipedi ne değildir? sayfasına göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:59, 30 Aralık 2006 (UTC)

Yardım:İçindekiler sayfasından yararlanabilirsiniz.[kaynağı değiştir]

Yardım:İçindekiler

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Erhan 15:22, 7 Mart 2007 (UTC)

Botanik katkıları[kaynağı değiştir]

Selam Blackmoon, yaptığın katkılar çok gerekli ve faydalı katkılar, ancak hepsi başka birisi tarafından tekrar elden geçirilmesi gerekecek çünkü Vikipedi standartlarına uygun değil. Vikipedide simdiye kadar yazılmış olan botanik hakkında maddelere bir göz atarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Çoban püskülü maddesini gördüğün gibi bir elden geçirdim ve bu hali ile Vikipediye uygundur. Yarım saat içinde 5-6 madde açtığın için bunları bilmen iyi olur yoksa sonunda yaptığın katkılardan daha çok iş çıkarmış olacaksın başkalarına.

Yaptığın hataları kabaca bir sıraliym:
  • Maddenin ilk kelimesi sayfanın başlığı ile aynı olması ve kalın yazılması gerekiyor.
  • Canlıları tarif ederken Türkçe adın arkasına daima latince adınıda yazıyoruz.
  • Canlıların sayfalarında Taksokutu şablonunu kullanıp, bilimsel sınıflandırmasını gösteriyoruz.
  • Canlıların latince adları ile diğer Vikilerde arama yaparal resimler ve interwiki linklerini bulabilirsin.
  • Canlıların tarif edildiği sayfaları canlının ait olduğu bir üst taksonu kategori adı olarak kullanıp o kategoriye ekliyoruz.

Umarım bunları biraz daha dikkate alıp katkılarına devam edersin. Kolay gelsin, selamlar --Erdall 15:36, 7 Mart 2007 (UTC)

Açtığın sayfaların içeriği sırf internetden kopyala yapıştırılmış yazılarmış, hepsi silindi. Bilgileri kendi sözlerinle aktarmalıydın. Kopyala yapıştır yapmak yasak. Yukarıda çoktan uyarılmışsın bu yüzden. --Erdall 15:42, 7 Mart 2007 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Eldarionileti 15:00, 19 Mart 2008 (UTC)