Kullanıcı mesaj:Bilgen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Bilgen![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
rtyrtyÇoklu ortam paylaşım

yrt
<div style="floaty.svg | link=meta:Main Page | width=30px | height=31px }}

Meta-Wiki
Viki Merkez

rty
y|}

rt Dyrtbl2010bot 22:00, 18 Aralık 2006 (UTC) yrt --Uguyrtr Basakmesaj 00:17, 8 Ocak 2006 (UTC)

Şarkı sözleri ve telif[kaynağı değiştir]

Merhaba Bilgen, İbrahim Tatlıses albümlerini girdiğini gördüm, şarkı sözlerinin Vikipedi`de yer alması telif hakkına aykırı. Mesela İngilizce Vikipedi`de yer alan Yesterday maddesi şarkı hakkında birçok bilgi içermekteyken şarkı sözlerini içermiyor. Discussion bölümünde bu konu tartışılmış. Henüz yolun başındayken uyarmak istedim :). Başta ben de aynı hataya düşmüştüm ve birkaç Müslüm Gürses parçasının şarkı sözünü Vikipedi`ye eklemiştim fakat kaldıracağım. Kolay gelsin. 16 22:53, 9 Ocak 2006 (UTC)

İhlal olduğu kesin mi?[kaynağı değiştir]

Uyarın için teşekkürler... Şarkı sözlerini göstermenin bir ihlal oluşturduğuna emin misin? Bu konuda Vikipedi'nin kesin bir ilkesi var mı? Yazdıklarımı silmeye başlamadan önce kuraldan emin olmak istiyorum! Yani söz yazarı ve bestecinin isimlerini belirttikten sonra şarkının sözlerini okuyuculara göstermek bir telif hakkı ihlali olarak değerlendirilemez diye düşünmüştüm... Ayrıca mesela Sezen Aksu'nun birçok şarkısının sözlerine de yer verilmiş ansiklopedide Bilgen 13:04, 10 Ocak 2006 (UTC) rtyrty Şarkı sözlerinin telif hakkı ihlali olduğu bence de doğru. Yani benim bilgim de bu yönde, teşekkürler :)--Alperen 13:12, 10 Ocak 2006 (UTC) rty 10 albyrtümürt şayrtrkı sözyrtyleriniy girmiştim. rtyrtyrtHepsini syryrttileceğim. Peki. Bilgen 19:18, 10 Ocak 2006 (UTC)