Kullanıcı:Çalıştay/önerileriniz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Artık İBP'de puan biriminin sözcük olması düşünülmektedir. Cümle içerisinde kullanılan sayısal değerler de sözcük kabul edilip; sayısal tablolar vs. farklı puanlamalara tabii olacaktır. Kaynakça kullanımında bazı standartlar belirlenecektir. Örneğin, açılacak maddelerde dört çeşit referans başlığı kullanılabilecek: Yazılı kaynaklar, Dış bağlantılar, Kaynakça (veya Kaynaklar)... Böylece kaynaklara verilen puanlar sabitlenecek.

Bu küçük bilgilerden sonra uzlaşma ile yeni bir anayasanın hazırlanması, İBP'nin geleceği için çok önemlidir. Anayasa 9. haftada ilkel şekliyle ilk kez uygulanmaya koyulacak; gelen yeni önerilerle 2 hafta boyunca yenilenecektir. Bu süreden sonra, İBP kurullarını değiştirmek için oylama sistemi kurulacaktır.

Lütfen önerilerinizi bu başlığın altına ekleyiniz, imza atmayı unutmayınız...[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle İBP için yaptığınız çalışmalara olan takdirimi belirteyim. Vikipedi bürokrasi değildir, "anayasa" teriminin bu ilkeye ters düştüğünü düşünüyorum, bu nedenle alternatif bir isim bulunsa daha iyi olur bence. Bir sorum olacak, bu sistemi madde düzenleme, maddelere resim ekleme, dosyalara adil kullanım etiketi ekleme gibi projelere nasıl uyarlamayı düşünüyorsunuz? --seksen 14:00, 19 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar doğru bir tespit. Tüzük olarak hazırlamayı düşünüyorum, detaylıca her projeye uygun bölümü oluşturma telaşındayım. Onun için eski projeleri inceliyorum. Saygılarımla...--Çalıştayileti 20:11, 19 Şubat 2012 (UTC)
Bence 9. hafta henüz çok tez. İyi bir tüzük için daha fazla zamana ihtiyac var. İyice araştırma yapalım, sonunda ortaya çok güzel bir tüzük koyalım. --Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:47, 20 Şubat 2012 (UTC)
Evet Cekli haklısın, öncelikle taslağı bir hazırlayayım. Sonra geliştirme aşamasına geçeriz. Ama taslağı test edeceğimiz birkaç hafta da lazım, hatalarını görmek açısından. --Çalıştayileti 21:00, 21 Şubat 2012 (UTC)
Konuyla ilgili olarak bir proje önerdim. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 14:01, 23 Şubat 2012 (UTC)
Evet Cekli, güzel bir öneri; bu hafta uygulanabilir.--Çalıştayileti 08:32, 25 Şubat 2012 (UTC)
Çeviri kaynağı
Merhaba Çalıştay,
Vikipedi'nin lisansı gereği, bir vikide yer alan herhangi bir malzemeyi değiştirerek başka bir yerde kullanabilmemiz için, özgün hâline atıfta bulunmamız gerekiyor. Diğer vikilerden yapılan çeviriler de buna dahil. Yani İngilizceden bir madde çevirip Türkçe vikiye ekliyorsak, mutlaka İngilizce maddeye atıfta bulunmamız gerekiyor. Bunu sağlamak için, {{Çevrilmiş sayfa}} şablonunu ilgili maddenin tartışma sayfasına eklemek yeterli. Örneğin: Tartışma:31. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü başvuruları. İş birliği kapsamında birçok maddenin çeviri yoluyla açıldığını görüyorum. Bu, vikimize madde kazandırmanın en hızlı yolu. Ancak telif şartını yerine getirmek de önemli. O yüzden belki değerlendirme kriterlerine çeviri maddeler için yukarıda bahsettiğim kaynaklandırma şartını eklemek iyi olabilir. İyivikiler... [ho? ni!] 13:50, 2 Mart 2012 (UTC)
Uyarınız ile birlikte gerekli düzenlemeler yapılmıştır.--Çalıştayileti 08:09, 11 Mart 2012 (UTC)