Kill Bill: Volume 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kill Bill: Vol. 2 sayfasından yönlendirildi)
Kill Bill: Volume 2
Filmin afişi
YönetmenQuentin Tarantino
YapımcıLawrence Bender
YazarQuentin Tarantino
UyarlamaThe Bride
–Q&U
Oyuncular
Müzik
Görüntü yönetmeniRobert Richardson
KurguSally Menke
StüdyoA Band Apart
DağıtıcıMiramax Films
Çıkış tarih(ler)i16 Nisan 2004 (2004-04-16)
Süre136 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$30 milyon
Hasılat$152,2 milyon[1]
Önceki filmKill Bill: Volume 1

Kill Bill: Volume 2, Quentin Tarantino tarafından yazılıp yönetilen dövüş sanatları türündeki 2004 yapımı ABD filmi. Filmin başrolünde The Bride karakterini canlandıran Uma Thurman yer almaktadır. Film, Kill Bill serisinin ikinci ve son filmidir. Uma Thurman, Ölümcül Engerek Suikastı Timi'ne (Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah ve Vivica A. Fox) ve onu doğmamış çocuğu öldürmeye çalışan liderleri Bill'e (David Carradine) karşı intikam kampanyasına devam eden Gelin rolündedir.

Volume 2, aynı anda yapılan iki Kill Bill filminin ikincisidir; ilki olan Volume 1, 2003 yılında gösterime girdi. Filmler başlangıçta tek bir gösterimde ayarlanmıştı, ancak dört saatten fazla bir çalışma süresi olduğu için film ikiye bölündü. Tarantino, Kill Bill'i dövüş sanatları filmleri, samuray sineması, blaxploitation ve spagetti westernler dahil olmak üzere değirmen sinemasına bir saygı olarak tasarladı. Volume 1 gibi, Volume 2 de olumlu eleştiriler aldı ve ticari olarak başarılı oldu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hamile gelin ve damad düğünlerinin provasını yapmaktadırlar. Gelinin eski sevgilisi, çocuğunun babası ve Ölümcül Engerek Suikastı Timinin lideri olan Bill (David Carradine), beklenmedik bir şekilde gelir ve Ölümcül Engereklere düğündeki herkesi öldürmelerini emreder. Bill, Gelin'i kafasından vurur, ama hayatta kalır ve girdiği komadan dört yıl sonra uyanınca intikam yemini eder.

Dört yıl sonra, Ölümcül Engerek üyesi O-Ren Ishii ve Vernita Green'e suikast düzenleyen Gelin, Bill'in kardeşi ve Budd'ın (Michael Madsen) karavanına giderek onu tuzağa düşürmeye çalışır. Bill tarafından önceden uyarılan Budd, gelini öldürücü olmayan bir kaya tuzu patlamasıyla etkisiz hale getirir ve onu sakinleştirir. Eski bir Ölümcül Engerek olan Elle Driver'ı (Daryl Hannah) arar ve ona Gelin'in eşsiz kılıcını 1 milyon dolara satacağını söyler. Gelini bir tabutun içinde mühürler ve diri diri gömer.

Yıllar önce, Bill genç Gelin'e efsanevi dövüş sanatları ustası Pai Mei'nin (Gordon Liu) öğrencilerine öğretmeyi reddettiği bir ölüm darbesi olan Beş Nokta Avuç İçi Patlayan Kalp Tekniği'ni anlatır; Doğru kullanıldığında, saldırının rakibi ölmeden önce sadece beş adım atmasına izin verdiğini söyler. Bill, gelini eğitim alması için Pai'nin yaşadığı tapınağa götürür. Pai, eğitim sırasında gelinle alay eder ve ona eziyet eder, ancak sonunda onun saygısını kazanır. Günümüzde Gelin, tabuttan kaçmak ve yüzeye çıkmak için pençeleriyle Pai'nin tekniklerini kullanır ve başarılı olur.

Elle, Budd'ın karavanına gelir ve kılıcın parasının içine gizlenmiş bir kara mamba ile onu öldürür. Bill'i arar ve ona Gelinin Budd'ı öldürdüğünü ve Gelinin gerçek adını (Beatrix Kiddo) kullanarak Gelini öldürdüğünü söyler. Elle karavandan çıkarken Beatrix onu pusuya düşürür ve kavga ederler. Ayrıca Pai tarafından eğitilen Elle, Pai'yi "sefil yaşlı bir aptal" olarak adlandırdıktan sonra gözünü çıkarmasına misilleme olarak en sevdiği yemeği (balık kafaları) zehirleyerek öldürdüğünü açıklayarak Beatrix ile alay eder. Öfkelenen Beatrix, Elle'in diğer gözünü çıkarır ve onu kara mamba ile bırakarak karavanda çığlık atmasını sağlar.

Acuña, Meksika'ya giden Beatrix, Bill'i bulmasına yardım eden emekli bir pezevenk olan Esteban Vihaio (Michael Parks) ile tanışır. Onu bir otele kadar takip eder ve kızları B.B.'nin hala hayatta olduğunu ve şimdi dört yaşında olduğunu keşfeder. Beatrix akşamı onlarla geçirir. B.B.'yi yatırdıktan sonra Bill, Beatrix'i doğruluk serumu içeren bir dartla vurur ve onu sorguya çeker. B.B.'ye daha iyi bir hayat vermek için hamile olduğunu öğrendiğinde Ölümcül Engereklerden ayrıldığını açıklar. Bill onun öldüğünü varsaydığını; onun hayatta olduğunu öğrendiğinde ve çocuğunun babası olduğunu öğrendiği bir "pislik"le nişanlı olduğunda ona suikast emri verdiğini söyler. İkisi kavga etmeye başlar, ancak Beatrix, Bill'in kılıcını kınına sıkıştırır ve ona Beş Nokta Avuç içi Patlayan Kalp Tekniği ile vurur. Pai'nin ona saldırıyı öğretmesine şaşıran Bill, onunla uzlaşır, sonra beş adım attıkran sonra ölür. Beatrix, yeni bir hayata başlamak için küçük kızı B.B. ile oradan ayrılır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uma Thurman - Gelin/Beatrix Kiddo: "Dünyanın en ölümcül kadını" olarak tanımlanan, Ölümcül Engerek Suikastı Timinin eski bir üyesi. Düğün şapeli katliamında eski müttefikleri tarafından öldürülesiye dövülür, başından vurulur ve komaya girer. Dört yıl sonra uyandığında, katliamın faillerine karşı ölümcül bir intikam yolculuğuna çıkar.
  • David Carradine - Bill: Ölümcül Engerek Suikastı Timinin eski lideri. Aynı zamanda Beatrix'in eski sevgilisi ve kızının babasıdır. O, Beatrix'in intikamının nihai ve isimsiz hedefidir.
  • Michael Madsen - Budd: Ölümcül Engerek Suikastı Timinin'nin eski bir üyesi ve Bill'in kardeşi. Daha sonra bir karavanda yaşayan fedai olur. O, Beatrix'in intikam hedeflerinin üçüncüsüdür.
  • Daryl Hannah - Elle Driver: Ölümcül Engerek Suikastı Timinin eski bir üyesi. O, Beatrix'in intikam hedeflerinin dördüncüsüdür.
  • Gordon Liu - Pai Mei: Son derece güçlü ve son derece eski bir dövüş sanatları ustası. Beatrix, Bill ve Elle hepsi onun yönetimi altında eğitilmilerdir. Liu, Volume 1'de Yakuza çetesi The Crazy 88's'in lideri Johnny Mo olarak ekranda görünmüştü.
  • Michael Parks - Esteban Vihaio: Emekli bir pezevenk. Bill'in “baba figürlerinin” ilkiydi. Beatrix ona gelip Bill'in nerede olduğunu sorar. Gordon Liu gibi, Parks da ilk filmde farklı bir karakter olan Texas Ranger Earl McGraw karakterinde göründü.
  • Joleen, Erica ve Janeen rolünde Stephanie L. Moore, Shana Stein ve Caitlin Keats: Düğün provasında bulunan Beatrix'in en iyi arkadaşları.
  • Bo Svenson - Muhterem Harmony: Beatrix ve Tommy'nin düğününde görev yapacak olan papaz.
  • Jeannie Epper - Bayan Harmony: Rahip Harmony'nin karısı.
  • Christopher Nelson - Tommy Plympton: Düğün şapeli katliamında öldürülen Beatrix'in nişanlısı.
  • Samuel L. Jackson - Rufus : Beatrix ve Tommy'nin düğününde sahne alacak orgcu.
  • Larry Bishop - Larry Gomez: Budd'ın çalıştığı striptiz kulübünün kötü niyetli yöneticisi.
  • Sid Haig - Jay: Budd'ın çalıştığı striptiz kulübünde bir çalışan.
  • Perla Haney-Jardine - B.B.: Beatrix ve Bill'in kızı. Annesi komadayken babası tarafından büyütülür.
  • Helen Kim - Karen Kim: Beatrix'i öldürmek için gönderilen bir suikastçı. Saldırısı, Beatrix hamile olduğunu öğrendikten birkaç dakika sonra gelir.
  • Lucy Liu - O-Ren Ishii: Ölümcül Engerek Suikastı Timinin eski bir üyesi. Daha sonra "Tokyo Yeraltı Kraliçesi" olur. O, Beatrix'in intikam hedeflerinden ilkidir.
  • Vivica A. Fox - Vernita Green: Ölümcül Engerek Suikastı Timinin eski bir üyesi. Daha sonra Jeannie Bell takma adı altında yaşayan bir ev kadını olur. O, Beatrix'in intikam hedeflerinden ikincisidir.
  • Julie Dreyfus - Sofie Fatale: O-Ren'in avukatı, en iyi arkadaşı ve sağ kolu. Aynı zamanda Bill'in eski bir çömezidir ve düğün şapeli katliamında hazır bulunmuştur.
  • Sonny Chiba - Hattori Hanzo: Tüm zamanların en büyük kılıç ustası olarak saygı duyulur. Uzun süredir emekli olmasına rağmen, Beatrix için bir kılıç yapmayı kabul eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kill Bill Vol. 2 (2004)". Box Office Mojo. 2 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]