Heinrich von Hohenlohe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hochmeister
Heinrich von Hohenlohe
Töton Şövalyeleri'nin büyük üstadı
17. yüzyıl tasviri, Christoph Hartknoch
KiliseKatolik
Seçilme1244
Görevlendiriliş1244
Dönem bitişi15 Temmuz 1249
Önce gelenGerhard von Malberg
Sonra gelenGünther von Wüllersleben
Doğumy. 1200
Muhtemelen Hohenlohe, Baden-Württemberg, Almanya
Ölüm15 Temmuz 1249
Prusya
MezarıBad Mergentheim Kilisesi
EbeveynleriHeinrich von Hohenlohe (Baba), Adelheid von Gundelfingen auf der Brenz (Anne)
Önceki görevWürzburg'da Domicellus (1218)
Töton'ların Deutschmeister'i (1232 - 1242)
Arma{{{coat_of_arms_alt}}}

Heinrich von Hohenlohe (ö. 15 Temmuz 1249), 1244 ile 1249 yılları arasında hüküm süren Töton Şövalyeleri'nin 7. Büyük Üstadıydı. Württemberg'deki en zengin ve en güçlü feodal lordlardan birinin oğluydu ve dört erkek ve bir kız kardeşi vardı.

Hohenlohe, 1218'den 1219'a kadar Würzburg Piskoposluğunun kanonuydu. 1220'de o ve iki erkek kardeşi Töton Şövalyeleri'ne katıldı ve aynı zamanda babasının mirasının bir kısmını Tarikata bağışladı. Bu miras, Alman topraklarındaki en güçlü komturluklardan biri olan Tauber nehri üzerindeki Mergentheim olduğu ortaya çıktı. 1221'de Hohenlohe Kutsal Topraklara hacca gitti ve döndükten sonra Mergentheim Komtur'u oldu.

1225'te Büyük Üstat Hermann von Salza'nın emriyle Hohenlohe, İmparator II. Friedrich'in ikinci eşi Kudüslü İsabella'ya İtalya Krallığı'na kadar eşlik etti. Bu noktadan sonra Hohenlohe, Almanya'da önemli pozisyonlarda bulunarak ve Mergentheim'da ikamet ederek Büyük Üstadın yanında çok zaman geçirecekti.

Tarikat'ın kapitulumu Gerhard von Malberg'i Büyük Üstadlık makamından attığında, onun halefi olarak Hohenlohe seçildi. İmparatoru desteklediği düşünülüyordu ve II. Friedrich ile Papa IV. Innocentius arasındaki çatışmada Hohenlohe, imparatorun çıkarlarını temsil etti ve Livonya Tarikatı'nın Üstadı Dietrich von Grüningen liderliğindeki birçok Tarikat kardeşinin arasında kargaşaya neden oldu.

1246'da Hohenlohe, bir haçlı seferi başlatmak için hızlıca Prusya'ya gitti ve sonuç olarak Christburg'u ele geçirdi. Eski Prusyalılar ve Pomeranya Dükü II. Świętopełk ile olumlu bir anlaşma imzaladı.

Hohenlohe, Prusya'dan döndükten kısa bir süre sonra Temmuz 1249'da öldü. Mergentheim'daki kiliseye gömüldü.