Head (şirket)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
HEAD N.V.
EndüstriSpor Giyim ve Spor Ekipmanları
Kuruluş1950
KurucuHoward Head Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Genel merkeziAmsterdam, Hollanda (birleşmiş), Kennelbach, Avusturya (işletme)
Önemli kişilerJohan Eliasch (CEO)
ÜrünSpor Ayakkabı
Spor Aksesuarları
Spor Giyim
Gelir377.5 milyon € (2006)[1]
Net gelirartış 4.4 milyon € (2006)[1]
Çalışan sayısı1,966 (2006)[1]
Web sitesiwww.head.com

Head N.V. başlıca alpine'leri olmak üzere; kayak ürünleri ve tenis raketleri ile bilinen bir spor ekipman ve spor giyim markası şirketi.

Head N.V., merkezi Baltimore olmak üzere kayak ürünleri üretmek amacıyla kuruldu. Günümüze kadar ticari ağını dünya çapında genişleten Head, Maryland, Amsterdam, Hollanda ve Kennelbach, Avusturya olmak üzere başlıca üç ülkede üç genel merkeze ulaşmıştır.

Tenis alanında Head raketleri Andre Agassi, Novak Đoković, Andy Murray, Amélie Mauresmo, Marat Safin, Tommy Haas, Richard Gasquet, Gilles Simon, Svetlana Kuznetsova, Stanislas Wawrinka, Ivan Ljubičić, Viktoriya Azarenka, Mikhail Youzhny, Patty Schnyder ve daha birçok ünlü isim tarafından kullanılmaktadır. ATP Tour listesinde ilk 100'de bulunan oyuncuların neredeyse %30'u Head tarafından üretilen raketleri kullanmaktadır.

Aynı zamanda Head, raketbol raketleri üretiminde de dünya piyasasında büyük bir yer tutmakta ve aralarında Uluslararası Dünya Raketbol Sıralaması'nda 3. sırada bulunan Jack Huczek ile Sudsy Monchikve bu sıralamadaki ilk 10 oyuncudan diğer 3'ü Head tarafından üretilen raketleri kullanmaktadır. Raket sporlarının yanında Head ayrıca dalma ekipmanları ve kayak ekipmanları ile de tanınmaktadır. Son olarak Head badminton raketleri ve çantalarını da üretim sahasına katmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket, 1950 yılında merkezi Baltimore olmak üzere bir uçak mühendisi olan ve ilk metal kayağı icat eden Howard Head tarafından kurulmuştur. Kısacası bu buluştan sonra ABD'de kayak üretiminde zirveye oturmuştur. Birleşik Krallık'ta 1950'li ve 1960'lı yıllarda kayak üretimindeki ilk marka olmuştur. 1960'lı yıllarda Howard Head'in alüminyum içeren raketler üretme fikri başarıyla sonuçlanmış ve ilk defa 1969'da Amerika Açık tenis turnuvasında bu raketler kullanılmıştır. Ayrıca 1969 yılında Olimpik Kayak Oyunları dünya şampiyonu Jean-Claude Killy, Head tarafından üretilen metal ve fiberglas içeren kayakları kullanmıştır.

1997'de, Head titanyum ve grafit içeren raket üretimine başlamış ve bu yeni teknoloji tenisçiler tarafından daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Bundan sonraki geçen iki yılda Head marka ağına, Dacor, Blax ve Penn olmak üzere üç yeni marka eklemiştir.

Penn Amerika'da tenis ve raketbol topu üretimini üstlenmekte birlikte Amerika'da bu üretimi sağlayan son marka olmuştur. 2007 yılı içerisinde, Head markaya yeni modern bir görünüş getirmiş ve badminton alanında üretimine başlamıştır. 2009 yılı Mart ayı içerisinde Head, Phoenix'de ki Penn marka üretimini durdurmuştur ve bu üretim hakkını Çin'e vermiştir.

Alpine Skiing (World Cup)'daki Head Sponsorlukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkekler:

Bayanlar:

Tenis Sporundaki Head Sponsorlukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkekler:

Bayanlar:

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "AR2006 Annual Report 2006 Head N.V tarih:2008-03-05" (PDF). 27 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 13 Ocak 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]