Hasta la vista, baby

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Hasta la vista, baby", İspanyolcada "sonra görüşürüz" anlamına gelen Arnold Schwarzenegger'in 1991 yapımı bilim kurgu aksiyon filmi Terminatör 2: Kıyamet Günü'nde kullandığı kült bir repliktir.[1]

Kökeni ve kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

"Hasta la vista" terimi, kelimenin tam anlamıyla "Sonra Görüşürüz", İspanyolca bir vedadır ve genellikle "Birbirimizi (bir sonraki) görüşene kadar" veya "Sonra görüşürüz" veya "Güle güle" anlamına gelir. 1970 yılında Bob Hope, Raquel Welch'in "Rocky Racoon" övgüsünün başında Raquel Welch'e komik bir şekilde "Hasta la vista, bebeğim" diyerek seslendi. Bu terim, eklenen "bebek" kelimesiyle -"Hasta la vista, bebeğim"- daha sonra Grammy Ödülü sahibi Jody Watley'nin 1987'nin popüler hit şarkısı "Looking for a New Love"da kullanıldı.[2] Aynı zamanda 1988 Tone Lōc single'ı "Wild Thing"de de kullanıldı.

Terminatör 2: Kıyamet Günü filminin ilerleyen kısımlarında T-800, donmuş T-1000'i silahıyla vurmadan önce bu ifadeyi bir kez daha söylüyor.

2003 yapımı Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi filminde John Connor (Nick Stahl) bu ifadeyi bir kez daha dile getiriyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Martin, Gary. "'Hasta la vista' - the meaning and origin of this phrase". Phrasefinder (İngilizce). 18 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2023. 
  2. ^ "Hasta la vista". Phrases.org.uk. 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2015.