Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi ya da tam adıyla İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya bağlı olan eğitim fakültesidir.

Hasan Ali Yücel Fakültesi, 1999-2000 akademik yılında eğitim bilimleri bölümlerinin Edebiyat Fakültesinden ayrılmasıyla kurulmuştur. Yabancı Diller Eğitimi Bölümü bünyesinde İngilizce, Almanca, Fransızca, Arap Dili gibi dil öğretmenliği bölümleri bulunur.[1] Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri, Sınıf, Okul Öncesi, Özel Eğitim Öğretmenliği gibi diğer bölümleri de kapsar.[2] Ayrıca eğitim ve gelişim alanında da bölümler bulunmaktadır. Mezunları ilk, orta öğretim okullarında ve özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilir. Yüksek lisans ve doktora imkânları da bulunan fakülte, ülke sıralamasında listenin başlarında yer alır.

Fakültenin Beyazıt'ta ana binası ve bir ek binası vardır. Diğer ek binası da Vefa'da Yabancı Diller Fakültesinin arka tarafındadır.

Fakültenin Beyazıt'tan taşınması[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakültenin Beyazıt'tan taşınması, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde gerçekleşmiştir. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, 2018 yılında İstanbul Üniversitesinden bölünüp, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya geçerek bulunduğu yer olan Beyazıt'tan Büyükçekmece'ye taşınmıştır.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülteye ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır. Ulaşım için özel halk otobüsleri ve ringler olmak üzere iki seçenek mevcuttur. Özel halk otobüslerinin kalkış yeri İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Avcılar yerleşkesine yakın bir yerdir. Ring adı verilen ve sadece öğrencilere has HT19 hat numaralı otobüs de Tüyap Metrobüs durağından kalkmaktadır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi". archive.is. 21 Şubat 2022. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022. 
  2. ^ "İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi". archive.is. 21 Şubat 2022. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022. 
  3. ^ "HT19 İ.Ü.CERRAHPAŞA KAMPÜSÜ - TÜYAP METROBÜS İETT Otobüs Sefer Bilgil…". archive.is. 21 Şubat 2022. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]