Halterde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Weightlifting pictogram.svg

Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinek sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • –52 kg (1972-1992)
  • –54 kg (1996)
Branş Altın Gümüş Bronz
1972 Münih Polonya Zygmunt Smalcerz (POL) Macaristan Lajos Szucs (HUN) Macaristan Sándor Holczreiter (HUN)
1976 Montreal SSCB Aleksandr Voronin (URS) Macaristan György Kõszegi (HUN) İran Mohammad Nassiri (IRI)
1980 Moskova SSCB Kanybek Osmanaliev (URS) Kuzey Kore Ho Bong Choi (PRK) Kuzey Kore Han Gyong Si (PRK)
1984 Los Angeles Çin Zeng Guo-Qiang (CHN) Çin Zhou Pei-Shun (CHN) Japonya Kazushito Manabe (JPN)
1988 Seul Bulgaristan Sevdalin Marinov (BUL) Güney Kore Chun Byung-Kwan (KOR) Çin He Zhuo-Qiang (CHN)
1992 Barselona Bulgaristan Ivan Ivanov (BUL) Çin Lin Qisheng (CHN) Romanya Traian Cihărean (ROM)
1996 Atlanta Türkiye Halil Mutlu (TUR) Çin Zhang Xiangsen (CHN) Bulgaristan Sevdalin Minchev (BUL)

Horoz sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • –56 kg (1948-1968)
  • 52–56 kg (1972-1992)
  • 54–59 kg (1996)
  • -56 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1948 Londra ABD Joseph De Pietro (USA) Büyük Britanya Julian Creus (GBR) ABD Richard Tom (USA)
1952 Helsinki SSCB Ivan Udodov (URS) İran Mahmoud Namdjou (IRI) İran Ali Mirzai (IRI)
1956 Melbourne ABD Charles Vinci (USA) SSCB Vladimir Stogov (URS) İran Mahmoud Namdjou (IRI)
1960 Roma ABD Charles Vinci (USA) Japonya Yoshinobu Miyake (JPN) İran Esmail Elm-Khah (IRI)
1964 Tokyo SSCB Aleksei Vakhonin (URS) Macaristan Imre Földi (HUN) Japonya Shiro Ishinoseki (JPN)
1968 Mexico City İran Mohammad Nassiri (IRI) Macaristan Imre Földi (HUN) Polonya Henryk Trebicki (POL)
1972 Münih Macaristan Imre Földi (HUN) İran Mohammad Nassiri (IRI) SSCB Gennadi Chetin (URS)
1976 Montreal Bulgaristan Norair Nurikian (BUL) Polonya Grzegorz Cziura (POL) Japonya Kenkichi Ando (JPN)
1980 Moskova Küba Daniel Nuñez (CUB) SSCB Yurik Sarkisian (URS) Polonya Tadeusz Dembonczyk (POL)
1984 Los Angeles Çin Wu Shu-De (CHN) Çin Lai Run-Ming (CHN) Japonya Masahiro Kotaka (JPN)
1988 Seul SSCB Oksen Mirzoyan (URS) Çin He Ying-Qiang (CHN) Çin Liu Shoubin (CHN)
1992 Barselona Güney Kore Chun Byung-Kwan (KOR) Çin Liu Shoubin (CHN) Çin Luo Jianming (CHN)
1996 Atlanta Çin Tang Ningsheng (CHN) Yunanistan Leonidas Sampanis (GRE) Bulgaristan Nikolay Pechalov (BUL)
2000 Sidney Türkiye Halil Mutlu (TUR) Çin Wu Wenxiong (CHN) Çin Zhang Xiangxiang (CHN)
2004 Atina Türkiye Halil Mutlu (TUR) Çin Wu Meijin (CHN) Türkiye Sedat Artuc (TUR)

Tüy sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • –60 kg (1920-1936)
  • 56–60 kg (1948-1992)
  • 59–64 kg (1996)
  • 56–62 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp Belçika Frans de Haes (BEL) Estonya Alfred Schmidt (EST) İsviçre Eugène Ryther (SUI)
1924 Paris İtalya Pierino Gabetti (ITA) Avusturya Andreas Stadler (AUT) İsviçre Arthur Reinmann (SUI)
1928 Amsterdam Avusturya Franz Andrysek (AUT) İtalya Pierino Gabetti (ITA) Almanya Hans Wölpert (GER)
1932 Los Angeles Fransa Raymond Suvigny (FRA) Almanya Hans Wölpert (GER) ABD Anthony Terlazzo (USA)
1936 Berlin ABD Anthony Terlazzo (USA) Mısır Saleh Soliman (EGY) Mısır Ibrahim Shams (EGY)
1948 London Mısır Mahmoud Fayad (EGY) Trinidad ve Tobago Rodney Wilkes (TTO) İran Jafar Salmassi (IRI)
1952 Helsinki SSCB Rafael Chimishkyan (URS) SSCB Nikolai Saksonov (URS) Trinidad ve Tobago Rodney Wilkes (TTO)
1956 Melbourne ABD Isaac Berger (USA) SSCB Yevgeni Minaev (URS) Polonya Marian Zielinski (POL)
1960 Rome SSCB Yevgeni Minaev (URS) ABD Isaac Berger (USA) İtalya Sebastiano Mannironi (ITA)
1964 Tokyo Japonya Yoshinobu Miyake (JPN) ABD Isaac Berger (USA) Polonya Mieczysław Nowak (POL)
1968 Mexico City Japonya Yoshinobu Miyake (JPN) SSCB Dito Shanidze (URS) Japonya Yoshiyuku Miyake (JPN)
1972 Munich Bulgaristan Norair Nurikian (BUL) SSCB Dito Shanidze (URS) Macaristan Janos Benedek (HUN)
1976 Montreal SSCB Nikolai Kolesnikov (URS) Bulgaristan Georghi Todorov (BUL) Japonya Kazumasa Hirai (JPN)
1980 Moscow SSCB Viktor Mazin (URS) Bulgaristan Stefan Dimitrov (BUL) Polonya Marek Seweryn (POL)
1984 Los Angeles Çin Chen Wei-Qiang (CHN) Romanya Gelu Radu (ROM) Çin Cumhuriyeti Tsai Wen-Yee (TPE)
1988 Seoul Türkiye Naim Süleymanoğlu (TUR) Bulgaristan Stefan Topurov (BUL) Çin Ye Huan-Ming (CHN)
1992 Barcelona Türkiye Naim Süleymanoğlu (TUR) Bulgaristan Nikolay Pechalov (BUL) Çin He Ying-Qiang (CHN)
1996 Atlanta Türkiye Naim Süleymanoğlu (TUR) Yunanistan Valerios Leonidis (GRE) Çin Xiao Jiangang (CHN)
2000 Sydney Hırvatistan Nikolay Pechalov (CRO) Yunanistan Leonidas Sampanis (GRE) Beyaz Rusya Gennady Oleshchuk (BLR)
2004 Athens Çin Shi Zhiyong (CHN) Çin Le Maosheng (CHN) Venezuela Israel Jose Rubio (VEN)

Hafif sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 60–67.5 kg (1920-1992)
  • 64–70 kg (1996)
  • 62–69 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp Estonya Alfred Neuland (EST) Belçika Louis Williquet (BEL) Belçika Georges Rooms (BEL)
1924 Paris Fransa Edmond Decottignies (FRA) Avusturya Anton Zwerina (AUT) Çekoslovakya Bohumil Durdys (TCH)
1928 Amsterdam Almanya Hans Haas (GER) none Fransa Fernand Arnout (FRA)
Avusturya Kurt Helbig (AUT)
1932 Los Angeles Fransa René Duverger (FRA) Almanya Hans Haas (GER) İtalya Gastone Pierini (ITA)
1936 Berlin Avusturya Robert Fein (AUT) none Almanya Karl Jansen (GER)
Mısır Anwar Mesbah (EGY)
1948 Londra Mısır Ibrahim Shams (EGY) Mısır Attia Hamouda (EGY) Büyük Britanya James Halliday (GBR)
1952 Helsinki ABD Tommy Kono (USA) SSCB Yevgeni Lopatin (URS) Avustralya Verdi Barberis (AUS)
1956 Melbourne SSCB Igor Rybak (URS) SSCB Ravil Khabutdinov (URS) Güney Kore Kim Chang-Hee (KOR)
1960 Roma SSCB Viktor Bushuev (URS) Singapur Tan Howe Liang (SIN) Irak Abdul Wahid Aziz (IRQ)
1964 Tokyo Polonya Waldemar Baszanowski (POL) SSCB Vladimir Kaplunov (URS) Polonya Marian Zielinski (POL)
1968 Mexico City Polonya Waldemar Baszanowski (POL) İran Parviz Jalayer (IRI) Polonya Marian Zielinski (POL)
1972 Münih SSCB Mukharbi Kirzhinov (URS) Bulgaristan Mladen Kutchev (BUL) Polonya Zbigniew Kaczmarek (POL)
1976 Montreal SSCB Pyotr Korol (URS) Fransa Daniel Senet (FRA) Polonya Kazimierz Czarnecki (POL)
1980 Moskova Bulgaristan Yanko Rusev (BUL) Doğu Almanya Joachim Kunz (GDR) Bulgaristan Mincho Pashev (BUL)
1984 Los Angeles Çin Yao Jing-Yuan (CHN) Romanya Andrei Socaci (ROM) Finlandiya Jouni Grönman (FIN)
1988 Seoul Doğu Almanya Joachim Kunz (GDR) SSCB Israel Militosian (URS) Çin Li Jin-He (CHN)
1992 Barselona Birleşik Takım Israel Militosian (EUN) Bulgaristan Yoto Yotov (BUL) Almanya Andreas Behm (GER)
1996 Atlanta Çin Zhan Xugang (CHN) Kuzey Kore Kim Myong Nam (PRK) Macaristan Attila Feri (HUN)
2000 Sydney Bulgaristan Galabin Boevski (BUL) Bulgaristan Georgi Markov (BUL) Beyaz Rusya Sergey Lavrenov (BLR)
2004 Athens Çin Zhang Guozheng (CHN) Güney Kore Lee Bae Young (KOR) Hırvatistan Nikolay Pechalov (CRO)

Orta sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 67.5–75 kg (1920-1992)
  • 70–76 kg (1996)
  • 69–77 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp Fransa Henri Gance (FRA) İtalya Pietro Pianchi (ITA) İsveç Albert Pettersson (SWE)
1924 Paris İtalya Carlo Galimberti (ITA) Estonya Alfred Neuland (EST) Estonya Jaan Kikkas (EST)
1928 Amsterdam Fransa Roger François (FRA) İtalya Carlo Galimberti (ITA) Hollanda August Scheffer (NED)
1932 Los Angeles Almanya Rudolf Ismayr (GER) İtalya Carlo Galimberti (ITA) Avusturya Karl Hipfinger (AUT)
1936 Berlin Mısır Khadr El Touni (EGY) Almanya Rudolf Ismayr (GER) Almanya Adolf Wagner (GER)
1948 London ABD Frank Spellman (USA) ABD Peter George (USA) Güney Kore Kim Sung-Jip (KOR)
1952 Helsinki ABD Peter George (USA) Kanada Gerard Gratton (CAN) Güney Kore Kim Sung-Jip (KOR)
1956 Melbourne SSCB Fedor Bogdanovsky (URS) ABD Peter George (USA) İtalya Ermanno Pignatti (ITA)
1960 Rome SSCB Aleksandr Kurynov (URS) ABD Tommy Kono (USA) Macaristan Gyözö Veres (HUN)
1964 Tokyo Çekoslovakya Hans Zdrazila (TCH) SSCB Viktor Kurentsov (URS) Japonya Masashi Ohuchi (JPN)
1968 Mexico City SSCB Viktor Kurentsov (URS) Japonya Masashi Ohuchi (JPN) Macaristan Karoly Bakos (HUN)
1972 Munich Bulgaristan Yordan Bikov (BUL) Lübnan Mohamed Tarabulsi (LIB) İtalya Anselmo Silvino (ITA)
1976 Montreal Bulgaristan Yordan Mitkov (BUL) SSCB Vartan Militosyan (URS) Doğu Almanya Peter Wenzel (GDR)
1980 Moscow Bulgaristan Asen Zlatev (BUL) SSCB Aleksandr Pervi (URS) Bulgaristan Nedelcho Kolev (BUL)
1984 Los Angeles Batı Almanya Karl-Heinz Radschinsky (FRG) Kanada Jacques Demers (CAN) Romanya Dragomir Cioroslan (ROM)
1988 Seoul Bulgaristan Borislav Gidikov (BUL) Doğu Almanya Ingo Steinhofel (GDR) Bulgaristan Aleksandr Varbanov (BUL)
1992 Barcelona Birleşik Takım Fedor Kassapu (EUN) Küba Pablo Lara (CUB) Kuzey Kore Kim Myong Nam (PRK)
1996 Atlanta Küba Pablo Lara (CUB) Bulgaristan Yoto Yotov (BUL) Kuzey Kore Jon Chol Ho (PRK)
2000 Sydney Çin Zhan Xugang (CHN) Yunanistan Viktor Mitrou (GRE) Ermenistan Arsen Melikyan (ARM)
2004 Athens Türkiye Taner Sağır (TUR) Kazakistan Sergey Filimonov (KAZ) Rusya Oleg Perepetchenov (RUS)

Hafif-Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 75–82.5 kg (1920-1992)
  • 76–83 kg (1996)
  • 77–85 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp Fransa Ernest Cadine (FRA) İsviçre Fritz Hünenberger (SUI) İsveç Erik Pettersson (SWE)
1924 Paris Fransa Charles Rigoulot (FRA) İsviçre Fritz Hünenberger (SUI) Avusturya Leopold Friedrich (AUT)
1928 Amsterdam Mısır El Sayed Nosseir (EGY) Fransa Louis Hostin (FRA) Hollanda Johannes Verheyen (NED)
1932 Los Angeles Fransa Louis Hostin (FRA) Danimarka Svend Olsen (DEN) ABD Henry Duey (USA)
1936 Berlin Fransa Louis Hostin (FRA) Almanya Eugen Deutsch (GER) Mısır Ibrahim Wasif (EGY)
1948 London ABD Stanley Stanczyk (USA) ABD Harold Sakata (USA) İsveç Gösta Magnusson (SWE)
1952 Helsinki SSCB Trofim Lomakin (URS) ABD Stanley Stanczyk (USA) SSCB Arkadi Vorobyev (URS)
1956 Melbourne ABD Tommy Kono (USA) SSCB Vasili Stepanov (URS) ABD James George (USA)
1960 Rome Polonya Ireneusz Palinski (POL) ABD James George (USA) Polonya Jan Bochenek (POL)
1964 Tokyo SSCB Rudolf Plyukfelder (URS) Macaristan Géza Tóth (HUN) Macaristan Gyõzõ Veres (HUN)
1968 Mexico City SSCB Boris Selitsky (URS) SSCB Vladimir Belyaev (URS) Polonya Norbert Ozimek (POL)
1972 Munich Norveç Leif Jenssen (NOR) Polonya Norbert Ozimek (POL) Macaristan György Horvath (HUN)
1976 Montreal SSCB Valery Shary (URS) Bulgaristan Trendafil Stoitchev (BUL) Macaristan Peter Baczako (HUN)
1980 Moscow SSCB Yurik Vardanian (URS) Bulgaristan Blagoi Blagoev (BUL) Çekoslovakya Dusan Poliacik (TCH)
1984 Los Angeles Romanya Petre Becheru (ROM) Avustralya Robert Kabbas (AUS) Japonya Ryoji Isaoka (JPN)
1988 Seoul SSCB Israil Arsamakov (URS) Macaristan Istvan Messzi (HUN) Güney Kore Lee Kyung-Kun (KOR)
1992 Barcelona Yunanistan Pyrros Dimas (GRE) Polonya Krzysztof Siemion (POL) none awarded
1996 Atlanta Yunanistan Pyrros Dimas (GRE) Almanya Marc Huster (GER) Polonya Andrzej Cofalik (POL)
2000 Sydney Yunanistan Pyrros Dimas (GRE) Almanya Marc Huster (GER) Gürcistan George Asanidze (GEO)
2004 Athens Gürcistan George Asanidze (GEO) Beyaz Rusya Andrei Rybakou (BLR) Yunanistan Pyrros Dimas (GRE)

Orta-Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 82.5 kg–90 kg (1952-1992)
  • 83–91 kg (1996)
  • 85–94 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1952 Helsinki ABD Norbert Schemansky (USA) SSCB Grigori Novak (URS) Trinidad ve Tobago Lennox Kilgour (TTO)
1956 Melbourne SSCB Arkadi Vorobyev (URS) ABD David Sheppard (USA) Fransa Jean Debuf (FRA)
1960 Rome SSCB Arkadi Vorobyev (URS) SSCB Trofim Lomakin (URS) Büyük Britanya Louis Martin (GBR)
1964 Tokyo SSCB Vladimir Golovanov (URS) Büyük Britanya Louis Martin (GBR) Polonya Ireneusz Palinski (POL)
1968 Mexico City Finlandiya Kaarlo Kangasniemi (FIN) SSCB Yan Talts (URS) Polonya Marek Golab (POL)
1972 Munich Bulgaristan Andon Nikolov (BUL) Bulgaristan Atanas Shopov (BUL) İsveç Hans Bettembourg (SWE)
1976 Montreal SSCB David Rigert (URS) ABD Lee James (USA) Bulgaristan Atanas Shopov (BUL)
1980 Moscow Macaristan Peter Baczako (HUN) Bulgaristan Rumen Aleksandrov (BUL) Doğu Almanya Frank Mantek (GDR)
1984 Los Angeles Romanya Nicu Vlad (ROM) Romanya Dumitru Petre (ROM) Büyük Britanya David Mercer (GBR)
1988 Seoul SSCB Anatoli Khrapaty (URS) SSCB Nail Mukhamedyarov (URS) Polonya Slawomir Zawada (POL)
1992 Barcelona Birleşik Takım Kakhi Kakhiashvili (EUN) Birleşik Takım Serguei Syrtsov (EUN) Polonya Sergiusz Wolczaniecki (POL)
1996 Atlanta Rusya Aleksey Petrov (RUS) Yunanistan Leonidas Kokas (GRE) Almanya Oliver Caruso (GER)
2000 Sydney Yunanistan Akakios Kakiasvilis (GRE) Polonya Szymon Kolecki (POL) Rusya Aleksei Petrov (RUS)
2004 Athens Bulgaristan Milen Dobrev (BUL) Rusya Khajimured Akkayev (RUS) Rusya Eduard Tyukin (RUS)

Birinci-Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 90–100 kg (1980-1992)
  • 91–99 kg (1996)
Branş Altın Gümüş Bronz
1980 Moscow Çekoslovakya Ota Zaremba (TCH) SSCB Igor Nikitin (URS) Küba Alberto Blanco (CUB)
1984 Los Angeles Batı Almanya Rolf Milser (FRG) Romanya Vasile Groapa (ROM) Finlandiya Pekka Niemi (FIN)
1988 Seoul SSCB Pavel Kuznetsov (URS) Romanya Nicu Vlad (ROM) Batı Almanya Peter Immesberger (FRG)
1992 Barcelona Birleşik Takım Victor Tregoubov (EUN) Birleşik Takım Timour Taimazov (EUN) Polonya Waldemar Malak (POL)
1996 Atlanta Yunanistan Kakhi Kakhiashvili (GRE) Kazakistan Anatoli Khrapaty (KAZ) Ukrayna Mykola Hordiychuk (UKR)

Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • +82.5 kg (1920-1948)
  • +90 kg (1952-1968)
  • 90–110 kg (1972-1976)
  • 100–110 kg (1980-1992)
  • 99–108 kg (1996)
  • 94–105 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp İtalya Filippo Bottino (ITA) Lüksemburg Joseph Alzin (LUX) Fransa Louis Bernot (FRA)
1924 Paris İtalya Giuseppe Tonani (ITA) Avusturya Franz Aigner (AUT) Estonya Harald Tammer (EST)
1928 Amsterdam Almanya Josef Strassberger (GER) Estonya Arnold Luhaäär (EST) Çekoslovakya Jaroslav Skobla (TCH)
1932 Los Angeles Çekoslovakya Jaroslav Skobla (TCH) Çekoslovakya Václav Psenicka (TCH) Almanya Josef Strassberger (GER)
1936 Berlin Almanya Josef Manger (GER) Çekoslovakya Václav Psenicka (TCH) Estonya Arnold Luhaäär (EST)
1948 London ABD John Davis (USA) ABD Norbert Schemansky (USA) Hollanda Abraham Charite (NED)
1952 Helsinki ABD John Davis (USA) ABD James Bradford (USA) Arjantin Humberto Selvetti (ARG)
1956 Melbourne ABD Paul Anderson (USA) Arjantin Humberto Selvetti (ARG) İtalya Alberto Pigiani (ITA)
1960 Rome SSCB Yury Vlasov (URS) ABD James Bradford (USA) ABD Norbert Schemansky (USA)
1964 Tokyo SSCB Leonid Zhabotinsky (URS) SSCB Yury Vlasov (URS) ABD Norbert Schemansky (USA)
1968 Mexico City SSCB Leonid Zhabotinsky (URS) Belçika Serge Reding (BEL) ABD Joseph Dube (USA)
1972 Munich SSCB Yan Talts (URS) Bulgaristan Aleksandar Kraitchev (BUL) Doğu Almanya Stefan Grützner (GDR)
1976 Montreal SSCB Yuri Zaitsev (URS) Bulgaristan Krastio Semerdjiev (BUL) Polonya Tadeusz Rutkowski (POL)
1980 Moscow SSCB Leonid Taranenko (URS) Bulgaristan Valentin Christov (BUL) Macaristan György Szalai (HUN)
1984 Los Angeles İtalya Norberto Oberburger (ITA) Romanya Stefan Tasnadi (ROM) ABD Guy Carlton (USA)
1988 Seoul SSCB Yury Zakharevitch (URS) Macaristan Jozsef Jacso (HUN) Doğu Almanya Ronny Weller (GDR)
1992 Barcelona Almanya Ronny Weller (GER) Birleşik Takım Artour Akoev (EUN) Bulgaristan Stefan Botev (BUL)
1996 Atlanta Ukrayna Timour Taimazov (UKR) Rusya Serguei Syrtsov (RUS) Romanya Nicu Vlad (ROM)
2000 Sydney İran Hossein Tavakoli (IRI) Bulgaristan Alan Tsagaev (BUL) Katar Said Asaad (QAT)
2004 Athens Rusya Dimitry Berestov (RUS) Ukrayna Igor Razoronov (UKR) Rusya Gleb Pisarevsky (RUS)

Süper Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • +110 kg (1972-1992)
  • +108 kg (1996)
  • +105 kg (2000-)
Branş Altın Gümüş Bronz
1972 Munich SSCB Vasiliy Alekseyev (URS) Batı Almanya Rudolf Mang (FRG) Doğu Almanya Gerd Bonk (GDR)
1976 Montreal SSCB Vasiliy Alekseyev (URS) Doğu Almanya Gerd Bonk (GDR) Doğu Almanya Helmut Losch (GDR)
1980 Moscow SSCB Sultan Rakhmanov (URS) Doğu Almanya Jürgen Heuser (GDR) Polonya Tadeusz Rutkowski (POL)
1984 Los Angeles Avustralya Dean Lukin (AUS) ABD Mario Martinez (USA) Batı Almanya Manfred Nerlinger (FRG)
1988 Seoul SSCB Alexander Kurlovitch (URS) Batı Almanya Manfred Nerlinger (FRG) Batı Almanya Martin Zawieja (FRG)
1992 Barcelona Birleşik Takım Alexander Kurlovitch (EUN) Birleşik Takım Leonid Taranenko (EUN) Almanya Manfred Nerlinger (GER)
1996 Atlanta Rusya Andrey Chemerkin (RUS) Almanya Ronny Weller (GER) Avustralya Stefan Botev (AUS)
2000 Sydney İran Hossein Reza Zadeh (IRI) Almanya Ronny Weller (GER) Rusya Andrey Chemerkin (RUS)
2004 Athens İran Hossein Reza Zadeh (IRI) Letonya Viktors Scerbatihs (LAT) Bulgaristan Velichko Cholakov (BUL)

Tek el kaldırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Athens Büyük Britanya Launceston Elliot (GBR) Danimarka Viggo Jensen (DEN) Yunanistan Alexandros Nikolopoulos (GRE)

İki elle kaldırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Athens Danimarka Viggo Jensen (DEN) Büyük Britanya Launceston Elliot (GBR) Yunanistan Sotirios Versis (GRE)
1904 St. Louis Yunanistan Perikles Kakousis (GRE) ABD Oscar Osthoff (USA) ABD Frank Kungler (USA)

All-around dumbbell contest[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1904 St. Louis ABD Oscar Osthoff (USA) ABD Frederick Winters (USA) ABD Frank Kungler (USA)

Bayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinek sıklet (48 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney ABD Tara Nott (USA) Endonezya Raema Lisa Rumbewas (INA) Endonezya Sri Indriyan (INA)
2004 Athens Türkiye Nurcan Taylan (TUR) Çin Li Zhuo (CHN) Tayland Aree Wiratthaworn (THA)

Tüy sıklet (53 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Çin Yang Xia (CHN) Çin Cumhuriyeti Li Feng-Ying (TPE) Endonezya Winarni Binti Slamet (INA)
2004 Athens Tayland Udomporn Polsak (THA) Endonezya Raema Lisa Rumbewas (INA) Kolombiya Mabel Mosquera (COL)

Hafif sıklet (58 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Meksika Soraya Jiminez (MEX) Kuzey Kore Ri Song Hui (PRK) Tayland Khassaraporn Suta (THA)
2004 Athens Çin Chen Yanqing (CHN) Kuzey Kore Ri Song Hui (PRK) Tayland Wandee Kameaim (THA)

Orta sıklet (63 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Çin Chen Xiaomin (CHN) Rusya Valentina Popova (RUS) Yunanistan Ioanna Chatziioannou (GRE)
2004 Athens Ukrayna Nataliya Skakun (UKR) Beyaz Rusya Hanna Batsiushka (BLR) Beyaz Rusya Tatsiana Stukalava (BLR)

Hafif-ağır sıklet (69 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Çin Lin Weining (CHN) Macaristan Erzsebet Markus (HUN) Hindistan Karnam Malleswari (IND)
2004 Athens Çin Liu Chunhong (CHN) Macaristan Eszter Krutzler (HUN) Rusya Zarema Kasaeva (RUS)

Ağır sıklet (75 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Kolombiya Maria Isabel Urrutia (COL) Nijerya Ruth Ogbeifo (NGR) Çin Cumhuriyeti Kuo Yi-Hang  (TPE)
2004 Athens Tayland Pawina Thongsuk (THA) Rusya Natalia Zabolotnaia (RUS) Rusya Valentina Popova (RUS)

Süper Ağır (+75 kg)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sydney Çin Ding Meiyuan (CHN) Polonya Agata Wróbel (POL) ABD Cheryl Haworth (USA)
2004 Athens Çin Tang Gonghong (CHN) Güney Kore Jang Mi Ran (KOR) Polonya Agata Wróbel (POL)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]