Gunman in Joseon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gunman in Joseon
The Joseon Gunman
The Joseon Shooter
Gunfighter of Joseon
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürTarihî
Dram
Aksiyon
GeliştirenKBS Media
SenaristLee Jung-woo
Han Hee-jung
YönetmenKim Jung-min
Cha Young-hoon
BaşrolLee Joon-gi
Nam Sang-mi
Jeon Hye-bin
Han Joo-wan
Yu Oh-seong
BesteciLee Ji-yong
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı22
Yapım
Yönetici yapımcıLee Gun-joon
YapımcıYoon Jae-hyuk
Görüntü yönetmeniWi Chang-seok
Heo Gook-hoe
Yapım şirketiKBS Media
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi25 Haziran 2014 (2014-06-25) - 4 Eylül 2014 (2014-09-04)
Dış bağlantılar

Gunman in Joseon (Korece조선 총잡이, romanizeJoseon Chongjabi) Lee Joon-gi, Nam Sang-mi, Jeon Hye-bin, Han Joo-wan ve Yu Oh-seong'un başrollerini paylaştığı 2014 Güney Kore televizyon dizisidir. 25 Haziran - 4 Eylül 2014 tarihleri arasında KBS2'de Çarşamba ve Perşembe günleri saat 22:00'de (KST) 22 bölüm olarak yayınlandı.[1][2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, İmparator Gojong'un saltanatının üçüncü yılı olan 1876'da başlıyor. Bu, önde gelen iki siyasi hizip olan Sugu (muhafazakar) ve Gaehwa (aydınlanma) arasında çatışmaların yaşandığı büyük bir kargaşa ve hızlı modernleşme zamanıdır. Gaehwa tarafındakiler, bu değişim döneminde Gojong'un aydınlanma politikalarını destekliyor; Joseon, on dokuzuncu yüzyıl boyunca kendisini yabancı etkilerden izole etmeye hevesli bir keşiş krallığı olarak biliniyordu. Önceki yıllarda Joseon, Batı'nın Amerikan ve Fransız kuvvetleriyle askeri çatışmalara yol açan ticaret hatlarını açma tekliflerini reddetmişti. Yeni ideoloji daha açık bir politikayı savunurken, henüz kök salmamıştı. Artan gerilime ek olarak, son zamanlarda Gojong'un Gaehwa destekçileri birer birer yepyeni bir silah tarzı taşıyan gizemli bir figürün kurbanı olmaya başladılar.

Park Yoon-kang (Lee Joon-gi), on dokuzuncu yüzyıl Joseon'un son büyük kılıç ustasının oğludur. Babasının trajik ölümünden ve küçük kız kardeşinin köleleştirilmesinden sonra, Yoon-kang, bir intikam görevine çıkarken kılıcını Batı yapımı bir kaldıraçlı aksiyon tüfeğiyle takas eder, ancak sonunda insanlar için bir kahraman olur.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Babası Park Jin-han'dan uzaklaşan Yoon-kang, gisaeng evinde içki içerek ve flört ederek tembel bir hayat yaşar ve ekstra bahşiş için kılıcıyla gözüpek eylemlerde bulunur. Efsanevi bir kılıç ustası olan babası gibi, Yoon-kang'ın kendisi de çok yetenekli bir kılıç ustasıdır, ancak babasının onu sık sık uyardığı çok az hırs veya yön ile hayattan geçmiştir. Jin-han komplocular tarafından öldürüldükten sonra yanlış bir şekilde hain olarak damgalandıktan sonra çocukları da cezalandırılır. Yoon-kang'ın sevdiği kız Soo-in, tutuklanmaktan kaçmasına yardım eder, ancak bir teknedeyken vurulur, suya düşer ve öldüğü sanılır. Neyse ki, Yoon-kang, Japonya'ya giden bir grup adam tarafından kurtarıldı ve üç yıl sonra, intikam görevine başlamak için Hasegawa Hanjo takma adı altında Joseon'a döndü ve kılıcını bir tüfekle takas etti.
Soo-in, korunaklı yetiştirilme tarzına rağmen alıngan ve zeki bir soylu kadındır. Kamera gibi modern aletlere olan merakını korusa da, Soo-in'in Yoon-kang'ın "ölümü" üzerine yaşadığı kalp kırıklığı, dünyayı daha iyi hale getirmenin anlamsızlığı karşısında onu bıktırdı. Ancak Hasegawa Hanjo ile tanıştıktan sonra, defalarca inkar etmesine rağmen onu anında Yoon-kang olarak tanır. Kaderin cilveleri sayesinde Soo-in, güçlü, sert ve modern bir kadına dönüşür.
Soğuk kalpli, ulaşılmaz bir tüccarın kızı. Hye-won, dünyayı elinde tutacak kadar servet elde etmek ister, ancak babasının düşmanı Yoon-kang olduğunu bilmeden Japon tüccar Hasegawa Hanjo'ya uygunsuz bir şekilde aşık olunca işler değişir. Çocukken efendisi tarafından tecavüze uğrayan ve metresi tarafından dövülen bir köleydi.
Bakan Kim Byung-je'nin gayri meşru oğlu statüsü nedeniyle yalnız bir yaşam sürüyor. Böylece Ho-kyung, Gaehwa yanlısı politikacılardan ve bilim adamlarından etkilendikten sonra devrim ve yeni bir dünya hayal eder. Ho-kyung, ona sevgili bir oğul gibi davranan Jung ailesine yakındır, ancak Soo-in için beslediği duygular kardeşçe olmaktan ziyade romantiktir.
İfadesiz bir yüze ve daha yüksek rütbeliler tarafından aşağılanma geçmişinin yönlendirdiği hırsla dolu bir kalbe sahip bir tüccar ve suikastçı. Krala karşı bir komploya karışır ve kralın müttefiklerini tüfeğiyle birer birer seçer. Won-shin aynı zamanda Hye-won'un babasıdır ve kızının köleleştirilmesi, yönetici elit sınıfa olan nefretinin bir kaynağıdır. Bu nedenle, gücü her şeyden çok istiyor, çünkü ancak o zaman kendini ve kızını güvende tutabilir ve parayı gelecek olarak görebilir ve böylece bir iş adamı olabilir. Geçmişte bir yerlerde, kendisinin ve kızının kölelikten kurtulmasına izin veren bir anlaşma yapmak zorunda kaldı, ancak karşılığında bir av köpeği oldu.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Park Yoon-kang çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sert ama ilkeli bir adam, Yoon-kang ve Yeon-ha'nın babasıdır. Kralın kraliyet muhafızlarının başı olarak görevi, kralın reformlarına müdahale etmeyi planlayanların izini sürmeyi içerir. Bununla birlikte, krala olan sadakati ve işine olan bağlılığı, ailesini izini sürdüğü insanların hedef tahtasına koydu. Gojong'un iradesini kırmaya çalışan bir dizi silahlı adamı kovalarken, sonunda Choi Won-shin tarafından vurularak öldürülür. Ölümünden sonra, Sugu Tarikatı'nın komplosu nedeniyle Daewongun ile birlikte Gaehwa Tarikatı'nın seri cinayet davasının arkasında olmakla suçlanır.
Yoon-kang'ın küçük kız kardeşi. Mahkemenin emriyle, babası ölümünden sonra hain olarak damgalandıktan sonra köle olur. Daha sonra, Çing Hanedanlığı'na satılır. Song Daegam'ın evine oyuncak olarak satılır ve daha sonra Yoon-kang sayesinde güvenli bir şekilde kurtarılır.
Yoon-kang'ın astı. Yangban tarafından zulüm gören bir köle olarak Kore'den kaçtı ve Japonya'ya gitti. Yoon-kang'ı ağabeyi olarak takip ediyor. Daha sonra Im Je-mi ile bağlantı kurar ve bir çocukları olur. Daha sonra Çing ordusu tarafından öldürüldü.
Hanjo'nun işine giren ve Kanemeru'ya Kore dilini öğreten bir köle kız. Daha sonra Sang-chu'dan bir çocuğu olur.
Yoon-kang genç bir çocukken ve Yeon-ha bir bebekken, kocasının peşinde olduğu bir grup haydut tarafından kaçırıldı ve yem olarak kullanıldı. Çocukları bulmak için evlerini aramalarını engellemek için kendini feda etti. Uzun yıllar boyunca Yoon-kang, babası Park Jin-han'ı, karısının hayatını kurtarmak için birliklerini ilerletmeyi durdurması için fidye talebine uymadığı için suçladı ve öldürülmesinin nedeninin bu olduğuna inandı.

Jung Soo-in çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmi devlet tercümanı ve Soo-in'in babası. O ve Park Jin-han, seyahatlerinden birinde hayatını kurtardıktan sonra arkadaş oldular, bu yüzden Hwe-ryung, Jin-han'ın çocuklarını babalarının düşmanlarından saklamak için evine kabul etti.
Jung Hwe-ryung'un karısı ve Soo-in'in annesi. Yoon-kang'ın ölümünden bu yana kızının dünyayla bağlantısını kestiğinden endişeleniyor.

Joseon Kraliyet Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aydınlanmayı teşvik ederek yeni bir Joseon'un hayalini kuran genç bir kral. Sonunda, Park Yoon-kang'a ihanet eder. Park Jin-han gibi sadıklarını kaybetmeyeceğini, ama sonunda onları kendi arzuları için feda ettiğini söyler.
Joseon İmparatoriçesi. Başlangıçta, Gojong'un aydınlanma politikasını destekleyerek iyi bir performans gösterdi, ancak sonunda rüşvet almak ve Min klanını yozlaştırmak için Choi Won-shin'in hizbiyle komplo kurdu.
İmparatoriçe Myeongseong'un yeğeni. Choi Won-shin'in rüşvetiyle kör olan, Choi Won-shin ile Yoo-kang'a zulmetmek için komplo kurar. Savaştan sonra, kraliyet gücünü güçlendirmek adına, Choi Won-shin ile her türlü yolsuzluğu yapar. Siyasi bir kargaşa patlak verir ve Posta Servisi'ndeki Gaehwa Tarikatı tarafından bıçaklanır ve ciddi şekilde yaralanır.

Sugu (muhafazakâr) Partisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Güçlü Andong Kim klanının başı olan asilzade. Gojong'un en güçlü siyasi muhalefeti ve muhafazakar Sugu fraksiyonunun lideridir. Gojong'un katılımıyla, güç merkezinin dışına itildi, ancak Daewongun'un devrilmesi nedeniyle gücü yeniden kazandı. Gojong'un devam eden rehabilitasyon girişimlerinden memnun olmayan, Gojong'u uzaklaştırmak için bir isyana öncülük eder. Ancak isyan başarısız olur ve Yoon-ang tarafından yakalandı ve idam edildi.
Ho-kyung'un babası. Gojong'un mahkemesindeki en iyi eyalet meclis üyelerinden biri. Sugu fraksiyonunun bir üyesidir. Yüzeyde, Gojong'un reformları lehine sadık görünüyor, ancak perde arkasında, Gojong'un reformlarını ne pahasına olursa olsun engellemek için bürokratlarla işbirliği yapıyor. Kim Jwa-young'un askeri bir isyan yürütme planı başarısız oldu ve idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı, ancak Choi Won-shin aracılığıyla İmparatoriçe Myeongseong ile el ele verdi ve mahkemede gerçek bir lider oldu. Siyasi bir kargaşa patlak verir ve Ho-kyung ile kaçarken ölür.

Gaehwa (aydınlanma) Partisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Takipçilerine bir konuşma yaparken suikaste uğrayan Gaehwa fraksiyonunun lideri. Öğrencileri arasında Soo-in ve Ho-kyung da vardı. Hyun Am, öğretilerinin bir kitabını yazdı ve ölümünden önce Soo-in'in emanetine bıraktı.
Suikastçıların bir sonraki hedefi haline gelen yaşayan son Gaehwa bilgini. Hyun Am ve Gaehwa Tarikatı'nın diğer üyeleri suikasta kurban gittiğinde, silahlı adamdan saklanır, ancak sonunda Choi Won-shin'in amansız takibi onu takip ettikten sonra ölür.
Yoon-kang'ı ölümden kurtaran ve onu Japonya'ya götüren adam. O bir Gaehwa bilginidir.
Gaehwa bilgini. Savaştan sonra, Gojong'un Sugu fraksiyonuyla el ele verdiğini ve krallığa konsantre olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrar. Buna göre, Kim Ok-gyun ve diğerleriyle buluşur ve gizlice siyasi bir değişiklik planlar. Ancak, Yoon-kang'ın yabancı güçlerden borç almama önerisini reddeder ve gizlice Japonya ile el ele verir.

Subay'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Park Jin-han'ın ikinci komutanı. Jin-han'ın ölümünden üç yıl sonra, İmparator Gojong ona silahlı adam davasını gizlice yeniden açmasını emreder. Tüm bu yıllar boyunca Park ailesine sadık kaldı ve eski amirinin masumiyetine kararlı bir şekilde inandı.
Il-do'nun emrinde görev yapan beceriksiz, ürkek ve oldukça açgözlü bir polis memuru ve aynı zamanda Yoon-kang'ın en iyi arkadaşı. Hanjo'nun gerçek kimliğini Yoon-kang olarak anlar ve arkadaşına gizlice yardım etmeyi kabul eder.
  • Go In-beom - Jo Byung-gap, Jeolla ordusunun başı.

Suikastçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Silahlı bir adam ve ona eşlik eden Won-shin'in suikastçısı. Choi Won-shin'i her zaman bir gölge gibi takip eder. Choi Hye-won öldüğünde, Choi Won-shin ile Yoon Kang'ın peşine düşer, Ho-kyung ile bir çatışmaya girer ve ölür. Sung-gil'in cesedini gören Choi Won-shin öfkelenir ve adını söyler.
Won-shin'in suikastçılarından biri. Park Jin-han'ın ölümüne derinden karışan bir silahlı adam olarak omzunda bir yara izi var. Yoon-kang Japonya'dan döndükten sonra, öldürülen ilk silahlı adam oldu. Yoon-kang tarafından yakalandığında intihar eder.
Seyyar bir satıcı ve sonra suikastçıya dönüştü. Park Jin-han tarafından yakalanır ve hapsedilir, ancak Son Taek-soo tarafından zehirlenir.
Won-shin'in, Jin-han'ın bir hain olduğuna dair yalan ifade vermesi için rüşvet alan polis teşkilatındaki köstebeği.

Yamamoto tepesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Japon hükümetiyle bağları olan etkili bir Japon tüccar. Ayrıca Meiji hükümetiyle yakından ilişkilidir ve siyaset üzerinde muazzam bir etki yaratmak için büyük sermaye kullanır. Joseon'un yemeğinin rastgele dökülmesinden faydalanan, Yoon-kang buna müdahale eder. Sonunda, Yamamoto'nun tüm astları Yoon-kang tarafından öldürülür, Meiji hükümeti buna itiraz eder ve Yoon-kang tekrar avlanır. Japonya'ya giderken, Park Yoon-kang ölmedikçe Kore'ye geri dönmeyeceğini söyler.
Yamamoto'nun tepesinde bir samuray. İyi dövüş sanatları becerilerine ve bilgisine sahip ama hiç Korece bilmiyor. O zamandan beri yavaş yavaş Korece öğrendi. Yamamoto tarafından gönderilen bir suikastçı tarafından vurulur ve sonunda Yoon-kang'ı korurken ölür.
Park Yoon-kang'ın eski meslektaşı ve kullandığı ismin asıl sahibi. Malları taşımak için Yamamoto'nun tepesi tarafından taşeronluk yapan düşük rütbeli bir samuraydı. Daha sonra malları taşırken, rakip bir hizip tarafından gönderilen suikastçılarla kavga ederek malları savundu, ancak ölümcül şekilde yaralandı ve öldü.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Lee Joon-gi, Nam Sang-mi ve Choi Jae-sung daha önce Time Between Dog and Wolf (2007) dizisinde birlikte rol aldılar.[9][10]

Çekim yerleri arasında Andong, Buan, Gochang, Mungyeong, Yeongju, Masan ve Sokcho vardı.[11]

Dizideki tüm silahlar sahne malzemesidir ve sadece kurusıkı ateş etmek için kullanılır. Özel efektlerden sorumlu Ryu Young-jae, "Güney Kore'de filmlerde ve yayınlarda gerçek ateşli silahların kullanılması yasaktır. Silahlar Hong Kong'dan ödünç alındı" dedi. Çeşitli koşullar nedeniyle, uygun ateşli silahları elde etmek çok zordur.

Müzikler[12][değiştir | kaynağı değiştir]

Gunman in Joseon
OST
soundtrack'i
Yayımlanma5 Eylül 2014 (2014-09-05)
TarzSoundtrack
Süre73:02
Dil
Şirket
  • 2% Entertainment
  • Twin Seven
  • A&G

Parça 1[13][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler soulsweet tarafından yazıldı, tüm müzikler Shin Hyung tarafından bestelendi.

2 Temmuz 2014'te (2014'te-07-02) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "달픈" (Aching)Bubble Sisters 3:54
2. "달픈" (Aching (Inst.))  3:54
Toplam süre:
7:48

Parça 2[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Yoon Sa-ra tarafından yazıldı, tüm müzikler Choi Hee-joon ve Hwang Seung-chan tarafından bestelendi.

9 Temmuz 2014'te (2014'te-07-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "돌 틈 꽃" (A Flower in the Rock)ALi 4:32
2. "돌 틈 꽃" (A Flower in the Rock (Inst.))  4:32
Toplam süre:
9:04

Parça 3[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jang Hyuk-soo tarafından yazıldı, tüm müzikler Min Ken tarafından bestelendi.

16 Temmuz 2014'te (2014'te-07-16) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "아파도 그대죠" (Though It Hurts, It's You)Misty 4:17
2. "아파도 그대죠" (Though It Hurts, It's You (Inst.))  4:17
Toplam süre:
8:34

Parça 4[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Im Chang-jung tarafından yazılıp bestelendi. 

23 Temmuz 2014'te (2014'te-07-23) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "기다리라 해요" (Try to Wait)Im Chang-jung 4:15
2. "기다리라 해요" (Try to Wait (Inst.))  4:15
Toplam süre:
8:30

Parça 5[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jang Hyuk-soo tarafından yazıldı, tüm müzikler Megatone tarafından bestelendi.

5 Ağustos 2014'te (2014'te-08-05) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "내 맘을 아나요" (Do You Know My Heart?)Ivy 3:33
2. "내 맘을 아나요" (Do You Know My Heart? (Inst.))  3:33
Toplam süre:
7:06

Parça 6[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jo Jang-hyuk ve Seogi tarafından yazıldı, tüm müzikler Shin Hyung tarafından bestelendi.

13 Ağustos 2014'te (2014'te-08-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "무한지애" (Infinite Love)Jo Jang-hyuk 4:25
2. "무한지애" (Infinite Love (Inst.))  4:25
Toplam süre:
8:50

Parça 7[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler soulsweet tarafından yazıldı, tüm müzikler Sang-tae tarafından bestelendi.

20 Ağustos 2014'te (2014'te-08-20) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "눈물을 닮아" (Resembling Tears)The Ray 4:10
2. "눈물을 닮아" (Resembling Tears (Inst.))  4:10
Toplam süre:
8:20

Parça 8[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jung Joon-ho tarafından yazıldı, tüm müzikler Jung Jong-min tarafından bestelendi.

27 Ağustos 2014'te (2014'te-08-27) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "언제쯤 그칠까요" (When Will It End?)Yang Sun-mi 4:04
2. "언제쯤 그칠까요" (When Will It End? (Inst.))  4:04
Toplam süre:
8:08

Parça 9[21][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Lee Jong-soo tarafından yazılıp bestelendi. 

3 Eylül 2014'te (2014'te-09-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "행복합니다" (Happiness)Timber 4:36
2. "행복합니다" (Happiness (Inst.))  4:36
Toplam süre:
9:12

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
TNmS[22] AGB Nielsen[23]
Ülke çapında Seul Ülke çapında Seul
1 25 Haziran 2014 8.9% 9.1% 8.4% 8.8%
2 26 Haziran 2014 6.6% 8.2% 8.0% 8.6%
3 2 Temmuz 2014 8.3% 8.6% 8.0% 8.3%
4 3 Temmuz 2014 8.0% 8.7% 8.7% 9.4%
5 9 Temmuz 2014 8.5% 8.7% 9.9% 9.6%
6 10 Temmuz 2014 8.9% 9.9% 10.5% 10.6%
7 16 Temmuz 2014 8.3% 8.8% 10.2% 11.1%
8 17 Temmuz 2014 8.3% 8.8% 10.6% 12.1%
9 23 Temmuz 2014 9.3% 10.3% 11.6% 12.4%
10 24 Temmuz 2014 10.7% 11.7% 11.9% 12.2%
11 30 Temmuz 2014 9.5% 10.6% 11.2% 12.1%
12 31 Temmuz 2014 9.4% 11.2% 11.7% 12.8%
13 6 Ağustos 2014 9.9% 10.3% 10.5% 11.5%
14 7 Ağustos 2014 9.6% 10.3% 12.2% 13.1%
15 13 Ağustos 2014 10.1% 10.6% 11.1% 11.3%
16 14 Ağustos 2014 10.0% 10.4% 11.0% 10.7%
17 20 Ağustos 2014 9.4% 9.4% 11.1% 11.4%
18 21 Ağustos 2014 10.0% 10.7% 11.7% 11.9%
19 27 Ağustos 2014 8.8% 9.8% 10.8% 11.7%
20 28 Ağustos 2014 9.0% 9.4% 11.5% 12.5%
21 3 Eylül 2014 9.1% 9.2% 11.8% 12.0%
22 4 Eylül 2014 9.8% 10.5% 12.8% 13.0%
Ortalama 9.1% 9.8% 10.7% 11.2%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2014 7. Kore Drama Ödülleri[24] Global Yıldız Ödülü Ryohei Otani Kazandı
KBS Drama Ödülleri[25] En Üstün Ödülü, Erkek Oyuncu Lee Joon-gi Adaylık
En Üstün Ödülü, Kadın Oyuncu Nam Sang-mi Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Orta Metrajlı Dizisinde Erkek Oyuncu Lee Joon-gi Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Orta Metrajlı Dizisinde Kadın Oyuncu[26] Nam Sang-mi Kazandı
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Yu Oh-seong Adaylık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Jeon Hye-bin Adaylık
En İyi Yeni Kadın Oyuncu Kim Ga-eun Adaylık
En İyi Genç Kadın Oyuncu Kim Hyun-soo Adaylık
En İyi Çift Ödülü Lee Joon-gi ve Nam Sang-mi Kazandı
2015 48. WorldFest-Houston Uluslararası Film Festivali TV Mini Dizi için Gold Remi Gunman in Joseon Kazandı
10. Seul Uluslararası Drama Ödülleri En İyi Kore Draması Kazandı
En İyi Koreli Erkek Oyuncu Lee Joon-gi Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cho, Grace (12 Haziran 2014). "'Joseon's Gunman' releases images expressing five characters' role". The Korea Herald (İngilizce). 9 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  2. ^ Cho, Grace (18 Haziran 2014). "KBS releases couple photos of "Joseon's Gunman"". The Korea Herald (İngilizce). 10 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  3. ^ Kim, Hee-eun (19 Mart 2014). "Lee Joon-gi returns to Joseon era in new drama". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 30 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  4. ^ "Lee Jun-gi to return to small screen". The Korea Times (İngilizce). 7 Nisan 2014. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  5. ^ Kim, Ji-soo (23 Nisan 2014). "Nam to co-star with Lee Jun-gi". The Korea Times (İngilizce). Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  6. ^ "Jeon Hye-bin in "Gunman in Joseon"". HanCinema (İngilizce). 23 Nisan 2014. 17 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  7. ^ Kim, Sung-hee (12 Mart 2014). "'왕가네' 한주완, '조선 총잡이' 출연". 스타뉴스 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  8. ^ "Choi Jae-hwan in "Gunman in Joseon"". HanCinema (İngilizce). 7 Temmuz 2014. 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  9. ^ Jin, Eun-soo (21 Nisan 2014). "Actors reunited 7 years after series". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 8 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  10. ^ Chung, Joo-won (23 Mayıs 2014). "Lee Jun-gi, Nam Sang-mi get intimate". The Korea Herald (İngilizce). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  11. ^ "Lee Joon-gi, Nam Sang-mi Enjoy Hard Work in New Drama". The Chosun Daily (Korece). 27 Şubat 2024. 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  12. ^ "조선총잡이 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  13. ^ "조선총잡이 OST Part 1 - 버블 시스터즈". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  14. ^ "조선총잡이 OST Part 2 - 알리 (ALi)". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  15. ^ "조선총잡이 OST Part 3 - 미스티". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  16. ^ "조선총잡이 OST Part 4 - 임창정". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  17. ^ "조선총잡이 OST Part.5 - 아이비". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  18. ^ "조선총잡이 OST Part.6 - 조장혁". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  19. ^ "조선총잡이 OST Part.7 - THERAY". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  20. ^ "조선총잡이 OST Part 8 - MOONBOW (양선미)". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  21. ^ "조선총잡이 OST Part.9 - 팀버". 멜론 (Korece). 8 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  22. ^ "TNmS Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". TNmS Ratings (Korece). 28 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2014. 
  23. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". AGB Nielsen Media Research (Korece). 26 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2014. 
  24. ^ "Winners from the '2014 Korea Drama Awards'". Allkpop (İngilizce). 1 Ekim 2014. 3 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  25. ^ "KBS Drama Awards 2014 Winners". HanCinema (İngilizce). 31 Aralık 2014. 10 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 
  26. ^ "KBS 연기대상 남상미, 결혼 앞두고 예비남편 언급 "나를 나답게 해주는 그랑죠 고마워"". 이투데이 (Korece). 1 Ocak 2015. 5 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]