Geleceğin Çocuğu Conan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Geleceğin Çocuğu Conan
未来少年コナン
(Mirai Shōnen Konan)
TürMacera, kıyamet sonrası, steampunk[1]
Anime televizyon dizisi
YönetmenHayao Miyazaki
Yapımcı
  • Junzō Nakajima
  • Shigeo Endō
Senarist
  • Akira Nakano
  • Satoshi Kurumi
  • Sōji Yoshikawa
MüzikShin'ichirō Ikebe
StüdyoNippon Animation
Lisans
KanalNHK General TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 4 Nisan 1978 31 Ekim 1978
Bölüm sayısı26
Anime filmi
YönetmenHajime Sato
YapımcıJuichi Honbashi
SenaristEiichi Imado
MüzikFujiji Fujiji
Stüdyo
Yayın tarihi15 Eylül 1979
Yayın süresi122 dakika
Anime filmi
Mirai Shōnen Conan: Kyodaiki Gigant no Fukkatsu
YönetmenHajime Sato
Yapımcı
  • Junzō Nakajima
  • Shigeo Endō
SenaristKensho Nakano
MüzikShin'ichirō Ikebe
StüdyoNippon Animation
Yayın tarihi11 Mart 1984
Yayın süresi49 dakika
Anime televizyon dizisi
Mirai Shōnen Conan 2: Taiga Daibōken
YönetmenKeiji Hayakawa
SenaristSadahiko Sakamaki
MüzikGorō Oumi
StüdyoNippon Animation
KanalTBS
Yayın tarihi 16 Ekim 1999 1 Nisan 2000
Bölüm sayısı24

Geleceğin Çocuğu Conan (Japonca未来少年コナン, romanizeMirai Shōnen Konan), Nippon Animation tarafından hazırlanan 1978 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Alexander Key'in İnanılmaz Gelgit adlı romanına dayanmakta olup Nisan-Ekim 1978 tarihleri arasında yayınlandı.

Mirai Shōnen Conan 2: Taiga Daibōken adlı bir yan serisi ise Ekim 1999-Nisan 2000 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, Temmuz 2008'de, insanlığın yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde başlamaktadır. Ultra-manyetik silahlarla yapılan yıkıcı bir savaş, daha önce görülen her şeyden çok daha büyük, kıyamet sonrası bir dünyayı beraberinde getirerek birkaç deprem ve tsunamiye neden oldu. Dünya ekseninden savrulur, kabuğu büyük hareketlerle sallanır ve kıtalar tamamen parçalanarak denizin derinliklerine batar.

Bir grup insanın uzaya kaçma girişimi, uzay gemilerinin dünyaya geri dönmeye zorlanması ve küçük bir çöl ve kuru adaya çarpmasıyla başarısız oldu. Başlangıçta çaresiz olsalar da, hayatta kalanlar zorunlu inişin bir tatlı su kuyusu açtığını keşfederler ve yavaş yavaş adaya hayat geri döner. Uzay gemisinin mürettebatı yavaş yavaş 'Kalıntı Ada' dedikleri yere yerleşirler ve geniş bir aile olarak sade ve mutlu bir hayat sürerler. Yeni bir bebek olan Conan, sonunda Ekim 2010'da topluluk içinde doğar.

Aradan geçen yıllar her şeyin sonunu getirir ve Conan büyükbabası ile yalnız kalır. Avladığı büyük köpek balığını büyükbabasına göstermek için koşarken sahilde kuşların tuhaf bir biçimde bir araya toplandığını fark eder. Meraklı bir şekilde yaklaştığında ise kumların üzerinde baygın yatmakta olan Lana adlı bir kız ile karşılaşır. Kızı uyandırır, ancak başının üzerinde taşıdığı devasa büyüklükteki köpek balığını gören zavallı Lana, yeniden baygınlık geçirir. Conan, bunun üzerine büyükbabasını Lana'nın yanına getirir.

Indastria da, Lana'nın peşindedir. Çok geçmeden adaya gelen bir planör, Lana'yı sorar. Aldığı olumsuz cevaplar yüzünden sinirlenen Monsley geri döndüğü sırada şans eseri Lana'nın orada saklı olduğunu görür. Küçük bir çatışma sonrası büyükbabası hayatını kaybeder ve Lana da yakalanarak Indastria'ya götürülür. Büyükbabasının ölümünden sonra yalnız kalan Conan, Lana'yı kurtarmak için evinden ayrılarak büyük bir maceraya atılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]