Eyeshield 21

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eyeshield 21
アイシールド21
(Aishīrudo Nijūichi)
TürKomedi, dram, spor[1]
Manga
YazarRiichiro Inagaki
ÇizerYusuke Murata
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics
DergiWeekly Shōnen Jump
DemografikShōnen
Yayın tarihi23 Temmuz 200215 Haziran 2009
Cilt sayısı37
Orijinal video animasyonu
Eyeshield 21: Maboroshi no Golden Bowl
YönetmenTamaki Nakatsu
StüdyoProduction I.G
Yayın tarihiEylül 2003
Yayın süresi30 dakika
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Masayoshi Nishida (#1-103)
  • Shin Katagai (#104-105)
MüzikKō Ōtani
StüdyoGallop
Lisans
KanalTV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 6 Nisan 2005 19 Mart 2008
Bölüm sayısı145
Orijinal video animasyonu
Eyeshield 21: Christmas Bowl e no Michi
StüdyoGallop
Yayın tarihi2005
Yayın süresi11 dakika

Eyeshield 21 (Japoncaアイシールド21, romanizeAishīrudo Nijūichi; "Göz Siperi 21"), Riichiro Inagaki tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Temmuz 2002-Haziran 2009 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump dergisinde yayınlandı. Seri, bir Amerikan futbol kulübüne sekreter olarak katılan, ancak oyun kurucu Yōichi Hiruma tarafından keşfedildikten sonra, göz siperi ve 21 numara takma adıyla takımın geri koşması haline gelen içe dönük bir çocuk olan Sena Kobayakawa'nın hikâyesini anlatmaktadır.

Gallop tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan 2005-Mart 2008 tarihleri arasında yayınlandı. Seri, ek olarak iki OVA, ses albümü, video oyunu ve diğer ürünleri ortaya çıkardı.

Eyeshield 21 mangası Japonya'da 20 milyondan fazla sattı. Manga ve anime, çeşitli zamanlarda kendi medyalarında haftalık en çok satan on listede yer aldı. Anime, Japonya'da çok sayıda televizyon izleyicisi tarafından izlendi ve Amerikan futbolunun ülkedeki popülaritesini artırmaya yardımcı oldu. Manga, anime ve diğerleri için yayınlar, çizimleri ve karakterleri için olumlu yorumlar yaparken ve futbol dışı sahneler ise olumsuz tepkiler aldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sena Kobayakawa, hayatı boyunca ezik bir çocuk olmuş ve her şeyden kaçmıştır. Kendisinden bir yaş büyük çocukluk arkadaşı Mamori ise her zaman kendisine karşı korumacı bir tavır sergilemiştir.

Bir gün Sena okulun serserileri tarafından Amerikan futbolu kulüp odasında kıstırıldığında tüm hayatı bir anda değişir. Kısa süre sonra, okulun Amerikan futbolu takımının kaptanı Yōichi Hiruma tarafından yeteneği keşfedilmesiyle takıma alınır ve sahaların gizemli kahramanı, usta koşucu Eyeshild 21 olarak sahalarda boy gösterir. 21 numaralı, sırlarla dolu oyuncunun gerçekte kim olduğunu çocukluk arkadaşı Mamori de dahil kimse bilmemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Eyeshield 21". Viz Media. 17 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]