Yu-Gi-Oh! GX

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yu-Gi-Oh! GX
遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX
(Yūgiō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu)
TürMacera, bilimkurgu[1]
Anime televizyon dizisi
YönetmenHatsuki Tsuji
Yapımcı
  • Norio Yamakawa
  • Naoki Sasada
  • Teruaki Jitsumatsu
Senarist
  • Junki Takegami (#1-156)
  • Shin Yoshida (#157-180)
MüzikYutaka Minobe
StüdyoGallop
Lisans
KanalTXN (TV Tokyo)
Diğer kanallar
Yayın tarihi 6 Ekim 2004 26 Mart 2008
Bölüm sayısı180
Manga
YazarNaoyuki Kageyama
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
DergiV Jump
Diğer dergi
DemografikShōnen
Yayın tarihi17 Aralık 200519 Mart 2011
Cilt sayısı9

Yu-Gi-Oh! GX veya Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX (Japonca遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX, romanizeYūgiō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu), Gallop tarafından hazırlanan 2004 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Yu-Gi-Oh! serisinin devamı olup Jaden Yuki ve arkadaşlarının Duel Academia'ya katılırken yaptıkları maceraları takip etmektedir. Seri, Ekim 2004-Mart 2008 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yu-Gi-Oh! GX, Yu-Gi-Oh! serisindeki olaylarından on yıl sonrasında geçmektedir. Seto Kaiba tarafından kurulan ve hevesli düellocuların Düello Canavarları alanında eğitim aldığı Duel Academia'da devam eden Jaden Yuki (Judai Yuki) adlı genç bir çocuk da dahil olmak üzere yeni nesil düellocuları takip etmektedir. Akademi, Battle City'deki "Mısır Tanrısı" kartlarına dayalı bir dahili sıralama sistemine sahiptir. Dikilitaş Mavisi en yüksek yurttur ve yalnızca en iyi düellocular veya seçkin ailelerden gelenlerle doludur. Ra Yellow, en yüksek ikinci yurttur ve okulda iyi performans gösteren ve en iyi olma potansiyeline sahip düelloculardan oluşur. Slifer Red, en düşük yurttur ve iyi performans göstermeyen ve geliştirmek için çok yardıma ihtiyaç duyanlardan oluşur. Öğrenciler gelişme göstermeleri halinde bir sonraki yurda mezun olabilirler. Yu-Gi-Oh! evreninde bu seri, kahramanın ve birçok karakterin gerçekleştirdiği "Fusion Summon" adlı çağırma türüne odaklanmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Read a Free Preview of Yu-Gi-Oh! GX, Vol. 1". Viz Media. 15 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]