Copa Libertadores gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Copa Libertadores gol kralları listesi, Copa Libertadores organizasyonunda bir sezonda en çok gol atan oyuncuların yıllara göre oluşturulmuş bir listesidir. Ekvadorlu Alberto Spencer, Copa Libertadores organizasyonunda attığı toplam 54 golle tüm zamanların en golcü futbolcusu konumundadır. Arjantinli Daniel Onega ise 1966 yılında düzenlenen organizasyonda attığı 17 golle bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulundurur. Copa Libertadores'te toplam 54 gol atan Spencer ve 1966'da bir sezonda 17 gol atan Onega'yı şimdiye kadar geçebilen futbolcu olmadı.

Turnuvaya göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Oyuncu Milliyet Kulüp Goller
1960 Alberto Spencer  Ekvador Uruguay Peñarol 7
1961 Osvaldo Panzutto  Arjantin Kolombiya Independiente Santa Fe 4
1962 Coutinho  Brezilya Brezilya Santos 6
Enrique Raymondi  Ekvador Ekvador Emelec 6
Alberto Spencer  Ekvador Uruguay Peñarol 6
1963 José Sanfilippo  Arjantin Arjantin Boca Juniors 7
1964 Mario Rodríguez  Arjantin Arjantin Independiente 6
1965 Pelé  Brezilya Brezilya Santos 8
1966 Daniel Onega  Arjantin Arjantin River Plate 17
1967 Norberto Raffo  Arjantin Arjantin Racing 14
1968 Tupazinho  Brezilya Brezilya Palmeiras 11
1969 Alberto Ferrero  Uruguay Şili Santiago Wanderers 8
1970 Francisco Bertocchi  Uruguay Ekvador LDU Quito 9
Oscar Más  Arjantin Arjantin River Plate 9
1971 Luis Artime  Arjantin Uruguay Nacional 10
Raul Castronovo  Arjantin Uruguay Peñarol 10
1972 Toninho Guerreiro  Brezilya Brezilya São Paulo 6
Teófilo Cubillas  Peru Peru Alianza Lima 6
Oswaldo Ramírez  Peru Peru Universitario 6
Percy Rojas  Peru Peru Alianza Lima 6
1973 Carlos Caszely  Şili Şili Colo-Colo 9
1974 Fernando Morena  Uruguay Uruguay Peñarol 7
Pedro Rocha  Uruguay Brezilya São Paulo 7
Terto  Brezilya Brezilya São Paulo 7
1975 Fernando Morena  Uruguay Uruguay Peñarol 8
Oswaldo Ramírez  Peru Peru Universitario 8
1976 Palhinha  Brezilya Brezilya Cruzeiro 13
1977 Néstor Scotta  Arjantin Kolombiya Deportivo Cali 5
1978 Guillermo La Rosa  Peru Peru Alianza Lima 8
Néstor Scotta  Arjantin Kolombiya Deportivo Cali 8
1979 Miltão  Brezilya Brezilya Guarani 6
Juan José Oré  Peru Peru Universitario 6
1980 Waldemar Victorino  Uruguay Uruguay Nacional 6
1981 Zico  Brezilya Brezilya Flamengo 11
1982 Fernando Morena  Uruguay Uruguay Peñarol 7
1983 Arsenio Luzardo  Uruguay Uruguay Nacional 8
1984 Tita  Brezilya Brezilya Flamengo 8
1985 Juan Carlos Sánchez  Arjantin Bolivya Blooming 11
1986 Juan Carlos de Lima  Uruguay Ekvador Deportivo Quito 9
1987 Ricardo Gareca  Arjantin Kolombiya América de Cali 7
1988 Arnoldo Iguarán  Kolombiya Kolombiya Millonarios 5
1989 Carlos Aguilera  Uruguay Uruguay Peñarol 10
Raúl Vicente Amarilla  Paraguay Paraguay Olimpia 10
1990 Adriano Samaniego  Paraguay Paraguay Olimpia 7
1991 Gaúcho  Brezilya Brezilya Flamengo 8
1992 Palhinha  Brezilya Brezilya São Paulo 7
1993 Juan Carlos Almada  Arjantin Şili Universidad Católica 9
1994 Stalin Rivas  Venezuela Venezuela Minervén 7
1995 Mário Jardel  Brezilya Brezilya Grêmio 12
1996 Antony de Ávila  Kolombiya Kolombiya América de Cali 11
1997 Alberto Acosta  Arjantin Şili Universidad Católica 11
1998 Sergio João  Brezilya Bolivya Bolívar 10
1999 Gauchinho  Brezilya Paraguay Cerro Porteño 6
Fernando Baiano  Brezilya Brezilya Corinthians 6
Víctor Bonilla  Kolombiya Kolombiya Deportivo Cali 6
Ruberth Morán  Venezuela Venezuela Estudiantes de Mérida 6
Ruben Sosa  Uruguay Uruguay Nacional 6
2000 Luizão  Brezilya Brezilya Corinthians 15
2001 Lopes  Brezilya Brezilya Palmeiras 9
2002 Rodrigo Mendes  Brezilya Brezilya Grêmio 10
2003 Marcelo Delgado  Arjantin Arjantin Boca Juniors 9
Ricardo Oliveira  Brezilya Brezilya Santos 9
2004 Luís Fabiano  Brezilya Brezilya São Paulo 8
2005 Santiago Salcedo  Paraguay Paraguay Cerro Porteño 9
2006 Aloísio  Brezilya Brezilya São Paulo 5
Félix Borja  Ekvador Ekvador El Nacional 5
José Luis Calderón  Arjantin Arjantin Estudiantes 5
Agustín Delgado  Ekvador Ekvador LDU Quito 5
Sebastián Ereros  Arjantin Arjantin Vélez Sársfield 5
Ernesto Farías  Arjantin Arjantin River Plate 5
Fernandão  Brezilya Brezilya Internacional 5
Marcinho  Brezilya Brezilya Palmeiras 5
Daniel Montenegro  Arjantin Arjantin River Plate 5
Nilmar  Brezilya Brezilya Corinthians 5
Mariano Pavone  Arjantin Arjantin Estudiantes 5
Jorge Quinteros  Arjantin Şili Universidad Católica 5
Patricio Urrutia  Ekvador Ekvador LDU Quito 5
Washington  Brezilya Brezilya Palmeiras 5
2007 Salvador Cabañas  Paraguay Meksika América 10
2008 Salvador Cabañas  Paraguay Meksika América 8
Marcelo Martins  Bolivya Brezilya Cruzeiro 8
2009 Mauro Boselli  Arjantin Arjantin Estudiantes 8
2010 Thiago Ribeiro  Brezilya Brezilya Cruzeiro 8
2011 Roberto Nanni  Arjantin Paraguay Cerro Porteño 7
Wallyson  Brezilya Brezilya Cruzeiro 7
2012 Matías Alustiza  Arjantin Ekvador Deportivo Quito 8
Neymar  Brezilya Brezilya Santos 8
2013  Brezilya Brezilya Atlético Mineiro 7

Oyuncuya göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Milliyet Oyuncu Goller Maçlar Gol yüzdesi İlk maç Kulüpler
1 Ekvador Alberto Spencer 54 87 0.62 1960 Peñarol, Barcelona SC
2 Uruguay Fernando Morena 37 77 0.48 1973 Peñarol
3 Uruguay Pedro Virgilio Rocha 36 88 0.41 1962 Peñarol, São Paulo, Palmeiras
4 Arjantin Daniel Onega 31 47 0.66 1966 River Plate
5 Uruguay Julio Morales 30 76 0.39 1966 Nacional
6 Kolombiya Antony de Ávila 29 94 0.31 1983 América de Cali, Barcelona SC
Arjantin Juan Carlos Sarnari 29 62 0.47 1966 River Plate, Universidad Católica, Universidad de Chile, Independiente Santa Fe
Brezilya Luizão 29 1998 Vasco da Gama, Corinthians, Grêmio, São Paulo
8 Arjantin Juan Carlos Sánchez 26 53 0.49 1973 Jorge Wilstermann, Blooming, San Jose
Arjantin Luis Artime 26 40 0.65 1966 Independiente, Nacional
10 Peru Oswaldo Ramírez 25 50 0.65 1967 Sport Boys, Universitario, Sporting Cristal
Arjantin Alberto Acosta 25 43 0.65 1988 San Lorenzo, Boca Juniors, Universidad Católica
Brezilya Palhinha 25 30 0.65 1975 Cruzeiro, Corinthians, Atlético Mineiro

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]