Comsove

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Comsove Miniq sayfasından yönlendirildi)
COMSOVE
SloganMiraculous Harmony
(Mucizevi Uyum)
TipÖzel şirket
EndüstriOtomotiv
TürÜretici
Kuruluş2021
Genel merkeziÜsküp, Kuzey Makedonya
Hizmet alanlarıDünya çapında
ÜrünElektrikli araç
Elektrikli araç şarj istasyonu[1]
Filo kiralama[2]
SahibiSkopje Investments Group (SIG)[3]
Web sitesicomsove.com

COMSOVE, Kuzey Makedonya merkezli elektrikli araç üreticisi.

Şirketin merkezi, Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp şehrindedir. Ana montaj merkezi ise Çin'in Shandong eyaletinin kuzeybatısında yer alan Dezhou kentindedir. İlk modeli olan Miniq, mini sınıfta yer alan tam elektrikli bir otomobildir. İkinci modeli Firiq ise, Comsove'un elektrikli araç portföyünde yer alan şehir yaşamına özel olarak tasarlanmış tam elektrikli bir mini otomobildir.[4]

Comsove, 2025 yılında bir SUV ve bir hafif ticari kamyonet olmak üzere iki elektrikli araç modeli daha üreteceğini duyurdu.

Modeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Charging (Şarj) – COMSOVE". Comsove (İngilizce). 3 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2022. 
  2. ^ "Fleet (Filo) – COMSOVE". Comsove (İngilizce). 3 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2022. 
  3. ^ "Brand (Marka) – COMSOVE". Comsove (İngilizce). 3 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2022. 
  4. ^ "COMSOVE Prepares To Introduce Natural Born Urbanite All-Electric Model FIRIQ". MyFOX8 (İngilizce). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]