Come as You Are

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Come as You Are"
Nevermind albümünden
Nirvana single
B yüzü"Endless, Nameless"
Yayımlanma1992 (1992)
FormatCD, 7", 12"
Kaydedilme1991 Sound City, Van Nuys
TarzGrunge
Süre3:39
ŞirketDGC
YapımcıButch Vig
Nirvana single kronolojisi
"Smells Like Teen Spirit"
(1991)
"Come as You Are"
(1992)
"Lithium"
(1992)

"Come As You Are" Amerikan grunge grubu Nirvana'nın bir şarkısı. 1991 yılındaki albümleri Nevermind 'ın üçüncü şarkısı ve ikinci teklisidir. Bu iki şarkı Nirvana'nın ve grunge müziğinin popülerleşmesini sağlamışlardır.

Video klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nevermind albümünün 2. video klibi olan Come As You Are ilginç görüntülere sahip gizemli bir videodur. Cobain klipte grup üyelerinin yüzlerinin anlaşılması güç ve silik olması konusunda ısrar etmiştir. Grubun geri kalanınında bir girişi vardır ve yönetmen Kevin Kerslake gruptaki sanatsal beceriden çok etkilenmiştir.

Klip, Nevermind'daki su temasıyla birlikte su altında duran silahlarla, denizatlarıyla, spermlerle, merdivenden aşağıya akan sularla ve su buharıyla grubu anlaşılmaz hale getirmiştir. Klibin bir sahnesi için Cobain bir avizede bir saat boyunca asılı kalmış aralarda merdivende dinlenmiştir.

Uyusturucuyu birakmak için Courtney ile birlikte girdikleri, ama avustralya/japonya turnesi için yarida birakmak zorunda kaldigi detoks tedavisinin akabinde cekilmistir klip. kurt için bu donem hayli zorlu gectiginden klipte kurt'un suratini hic net bir sekilde goremeyiz, kendi istegidir.

Klibin geri kalanı Hollywood Hills'de bir parkta güneşli günlerde çekilmiştir.