Chainsaw Man

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Chainsaw Man
Chainsaw Man logosu
チェンソーマン
(Chensō Man)
TürAksiyon, korku komedi, karanlık fantezi[1]
Manga
YazarTatsuki Fujimoto
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics
Dergi
Diğer dergi
DemografikShōnen
Yayın tarihi3 Aralık 2018 – güncel
Cilt sayısı15
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Ryū Nakayama
  • Masato Nakasono
SenaristHiroshi Seko
MüzikKensuke Ushio
StüdyoMAPPA
LisansCrunchyroll
KanalTXN (TV Tokyo)
Yayın tarihi 12 Ekim 2022 28 Aralık 2022
Bölüm sayısı12

Chainsaw Man (Japoncaチェンソーマン, romanizeChensō Man; "Testere Adam"), Tatsuki Fujimoto tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Aralık 2018 tarihinden bu yana Shueisha'nın başlangıçta Weekly Shōnen Jump dergisinde ve daha sonra Shōnen Jump+ uygulamasında yayınlanmaktadır. Seri, alternatif bir tarihte vücudunu Pochita adlı köpeğe benzer bir iblisle birleştiren ve ona vücudunun bölümlerini elektrikli testerelere dönüştürme yeteneği veren bir sözleşme yapan yoksul genç bir adam olan Denji'nin hikâyesini takip etmektedir. Denji sonunda, iblisler dünya için bir tehdit hâline geldiklerinde onlarla savaşmaya odaklanan bir devlet kurumu olan Kamu Güvenliği İblis Avcıları'na katılır.

MAPPA tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2022 tarihinden bu yana yayınlanmaktadır.

Ekim 2022 itibarıyla, manga dolaşımda 18 milyondan fazla kopyaya sahipti. 2021'de 66. Shogakukan Manga Ödülü'nü shōnen kategorisinde kazandı ve 2021 ve 2022'de En İyi Manga kategorisinde Harvey Ödülleri'ni kazandı. Chainsaw Man, hikâye anlatımını ve karakterlerini övmüş olan eleştirmenler tarafından genel olarak iyi karşılandı ve özellikle şiddet sahnelerini hikâye bağlamında vurguladı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Chainsaw Man evreni, insanların korkularından beslenen uhrevi yaratıklar olan şeytanlar tarafından istila edilmiş bir evren. Düşmanca doğalarına karşın, insanlar bu Şeytanlarla ittifak kurup kendilerine güç katabiliyorlar. Mazlum bir genç olan başkahraman Denji, babasının yakuzaya olan devasa borcunu kapatmak için çalışır. Burnunun yerinde bir testere olan köpek kılığındaki Şeytan Pochita ona bu yolculuğunda yardımcı olur.

Borcunu ödeme planı aslında yakuza tarafından kurulmuş bir tuzaktır ve Denji halletmesi gereken bir Şeytan tarafından öldürülür. Fakat önceden yapılmış bir anlaşmadan ötürü Pochita Denji’yle birleşir ve ona bu testere özelliğini verir. Hayata dönen ama yarı şeytan olan Denji, yaşamaya devam etmek için diğer Şeytanları avlamasını ve öldürmesini gerektiren Şeytan Avcıları’nın devlet dairesine katılmaya zorlanır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Chainsaw Man". Viz Media. 3 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]