İçeriğe atla

Brugg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Brugg

Brugg (bazen diğer Brugg'lardan ayırmak için Brugg AG olarak da yazılır) bir İsviçre belediyesi ve Aargau kantonunda bir kasabadır ve aynı adı taşıyan ilçenin merkezidir. Kasaba, Aare, Reuss ve Limmat'ın birleştiği noktada yer alır ve kantonun başkenti Aarau'dan yaklaşık 16 kilometre (9,9 mi), Zürih'ten 28 km ve Basel'den 45 kilometre (28 mi) uzaklıktadır.

Brugg, İsviçre Almancasında köprü anlamına gelen bir terimdir. Bu, kasaba İsviçre'nin iç kesimlerindeki Aare'nin en dar noktasında yer aldığından, bu Orta Çağ kasabasının Habsburglar yönetimindeki kuruluş amacına bir göndermedir. Habsburg'ların bilinen en eski ikametgâhı, daha önce bağımsız bir topluluk olan Altenburg mahallesinde bulunur. Avusturya'ya ɡeçmeden önce Brugg, Habsburg topraklarının merkeziydi. 1415 ile Napolyon'un 1798'deki işgali arasında, Bern'in tabi bölgesiydi. O zamandan beri Aargau kantonuna aittir.

Kasaba, İsviçre Çiftçiler Birliği'nin evidir ve Kuzeybatı İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanat Üniversitesi'nin kampüsünün bulunduğu yerdir.[1] Brugg'un Vindonissa müzesi, ulusal öneme sahip miras alanı olarak listelenmiştir.[2] İsviçre ordusunun bir mühendis eğitim birimi de kasabada bulunuyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

FC Brugg[değiştir | kaynağı değiştir]