Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Kuruluş1959
Dekanİsmail Boz
Dekan yardımcılarıHasan Umut
KonumAnderson Hall
Web sitesihttps://fas.boun.edu.tr/

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, 1959 yılında Fizik, Kimya, Matematik ve Batı Dilleri ve Edebiyatları alanlarında lisans derecesi vermek amacıyla kurulmuştur. Boğaziçi Üniversitesi’nin en büyük fakültesi olan Fen Edebiyat Fakültesi günümüzde; Kimya, Tarih, Dilbilim, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Çeviribilim, Felsefe, Fizik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümlerine ve Türkçe Dersleri ile Beşeri Bilimler (Humanities) Dersleri Koordinatörlüğü'ne ev sahipliği yapmaktadır. Sosyoloji bölümü dışında tüm bölümlerde lisans, yüksek lisans ve doktora programları vardır. Fakültenin binası Güney Kampüs’te yer alan Anderson Hall’dir.[1]

Yönetimle ilgili sorunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ocak 2022’de seçimle gelmiş olan Dekan Özlem Berk Albachten’in yerine Kayyum Rektör Naci İnci’nin görevlendirdiği İsmail Boz geçmiştir.[2] Önceden İstanbul Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’nde çalışan İsmail Boz’un kendi branşının bağlı olduğu Mühendislik Fakültesi yerine Fen Edebiyat Fakültesi’nde olması Boğaziçi akademisyenleri tarafından sorgulanmıştır.[3] İsmail Boz’un Kimya Bölümü’ne baskı yapıp kendi verdiği bir lisansüstü dersi açtırdığı iddia edilmiştir. Dersin sadece bir öğrenci tarafından alındığı belirtilmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Our Faculty | Boğaziçi University Faculty of Arts and Sciences". fas.boun.edu.tr. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2023. 
  2. ^ odatv4.com. "Görevden alındılar". www.odatv4.com. 19 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2023. 
  3. ^ a b Duvar, Gazete (10 Ocak 2022). "Boğaziçililer'den İsmail Boz'a tepki: Utanılması gereken bir karar". www.gazeteduvar.com.tr/bogazicililerden-ismail-boza-tepki-utanilmasi-gereken-bir-karar-haber-1583204. 1 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2023.