Bing Öngörüler

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bing Öngörüler (Bing Predicts) Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçasıdır. Bing'de trend arayan araştırmalarla birlikte, eğilimli sosyal medya konularındaki (ve bu konulara duyarlı olan) verilerden makine öğrenimi kullanır. Siyasi seçimler, popüler Reality TV'leri ve büyük spor olaylarının sonuçlarını öngörüyor.[1] Tahminlere Bing arama motoru aracılığıyla erişilebilir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahmin motoru fikri, ilk önce Bing'deki Temel Sıralama Ekibi Geliştirme Müdürü Walter Sun tarafından önerildi. Araştırmacılar, bölgedeki büyük bir hava olayının öngörülmeden önce okul bölgelerinin daha sık arandığını fark ettiler.[2]

Büyük hava olaylarının zaman ve yerinin, okul bölgelerindeki arama sıklığında gözlenen büyük artışları gözlemleyerek bir hava tahmini yapılmadan tahmin edilebileceği sonucuna varıldı.[3] Bu, Bing'in arama verilerini gerçeklik şovları kazananlar gibi belirli olayların sonuçlarını çıkarmak için kullanmasına ilham verdi. Bing Öngörüler, 21 Nisan 2014'te başlatıldı. İlk gerçeklik Bing öngörüleri The Voice, American Idol ve Yıldızlarla Dans'ta yer aldı.

Bing Predicts için tahmin doğruluğu American Idol için% 80, The Voice için% 85'dir. Bing Predicts, Birleşik Devletler'deki büyük siyasi seçimlerin sonuçlarını öngördü. Bing Predicts, 2014 ABD Senatosu seçimleri için% 97 doğruluk, 2014 ABD Temsilciler Meclisi seçimleri için% 96 doğruluk ve 2014 Birleşik Devletler seçimleri için% 89 doğruluğa sahipti. Bing Predicts 2016 Birleşik Devletler başkanlık primerleri sonuçları için de tahminler yaptı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2017. 
  2. ^ https://blogs.microsoft.com/ai/2014/06/11/how-does-bing-predict-the-future#sm.000ppef2l11fqd3mw1o1sgbrjx04w[yalın URL]
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]