Ben 10: Ultimate Alien

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ben 10: Evolution sayfasından yönlendirildi)
Ben 10:Ultimate Alien
FormatAnimasyon / Aksiyon
Proje tasarımcısıDuncan Rouleau
Joe Casey
Joe Kelly (çizgi romancı)
BaşrolYuri Lowenthal
Ashley Johnson
Greg Cipes
Dee Bradley Baker
John DiMaggio
Vyvan Pham
Paul Eiding
Seslendiren(ler)Türkçe Seslendirenler : Fatih Özkul (Ben)
Damla Babacan (Gwen)
Harun Can (Kevin)
Oğuz Özoğul (Aggregor)
ÜlkeABD
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı52 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıGlen Murakami
Yapım şirketiMan of Action
Dağıtımcı firmaCartoon Network
Yayın bilgileri
Yayın tarihi23 Nisan 2010 (2010-04-23) - 31 Mart 2012
DurumuBitti.
Kronoloji
Önce gelenBen 10: Alien Force
Sonra gelenBen 10:Omniverse
Dış bağlantılar

Ben 10: Ultimate Alien (Türkçe: Ben 10: Üstün Uzaylı), Amerikan animasyon televizyon dizisi olup, Man of Action tarafından yapılmıştır. 31 Mart 2012 tarihinde biten Ben 10: Alien Force serisinin devamıdır. İlk gösterimini Cartoon Network ABD'de 23 Nisan 2010'da yapmıştır. Türkiye'de ise Cartoon Network (Türkiye)'de 30 Ağustos 2011 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır.1.Sezonu 30 Eylül 2011 tarihinde Cartoon Network (Türkiye)'de yayınlanmaya başlamıştır. Artık Ben 16 yaşındadır. Omnitrix yerine Ultimatrix vardır. Bu yeni silahı ile artık hem yeni uzaylılara hem de eski uzaylılarına dönüşebilmektedir. Ben, Ultimatrix'ini tesisatçı rozetleri ile iletişim kurmak için de kullanabilmektedir. Ben, Gwen ve Kevin Vilgax'ı yenerler. Ben Vilgax'ı yendikten sonra gündelik tesisatçı işine geri döner ama Jimmy adlı bir çocuk onun uzaylılara dönüştüğü videoları internette yayınlar. Bunun sonucu herkes Ben'in sırrını öğrenir. Ben artık ünlü bir kahramandır. Artık Omnitrix yerine Ultimatrix'i vardır, böylece daha güçlü ve daha zorlu uzaylılara dönüşebilmektedir ancak kötüler daha da çoğalmış ve güçlenmiştir.

Ultimatrix[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben 10: Alien Force finalinde Omnitrix'in kendini imha etmesi sonucu Benjamin Albedo'dan Ultimatrix'i alır. Ultimatrix'de daha fazla uzaylı ve bazı uzaylıların nihai (ultimate) formları da vardır.

Seride Geçen Yeni Uzaylılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Su Kamçısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in Andromeda Galaksisinden "Orishan" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Kiusanay'dir. Aggregordan kaçmaya çalışan 5 uzaylı arasından "Bivalvan" adlı uzaylı "Şöhret" bölümünde Ben 10 tarafından taranarak DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: Su Kamçısı kırmızı renklidir. Gözleri yeşildir ve konuştuğunda ağzı kıpırdamaz. Ellerinde su fırlatmak için delikler vardır. Su Kamçısı'nın 4 parmağı vardır ve her parmağında pençeleri vardır.

Yetenekleri: Su Kamçısı su fırlatabilir ve suyu kontrol edebilir.

Su Kamçısı seride ilk olarak "Çok sıcak" bölümünde ortaya çıkmış, P'andor'u evine geri göndermek için arkadaşı Bivalvan'ı taklit ederek ikna etmek için kullanılmıştır.

Terraspin[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in Andromeda Galaksisinden "Geochelone Aerio" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Aldabra'dır. Aggregordan kaçmaya çalışan 5 uzaylı arasından "Galapagus" adlı uzaylı "Aggregor'dan Kaçış" bölümünde adlı uzaylı Ben 10 tarafından taranarak DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: Terraspin yeşil, kabuğunda 8 deliği olan kaplumbağamsı bir uzaylıdır. Geniş yüzgeç tarzı kolları ve bodur bacakları vardır.

Yetenekleri: Terraspin büyük hortumlar ve rüzgarlar oluşturabilir.

Terraspin seride ilk olarak "Yansıtılan Zafer" bölümünde ortaya çıkmış, Dev robotu yok etmek için kullanılmıştır.

NRG[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in Andromeda Galaksisinden "Prypiatosian-B" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Prypiatos'dur. "Çok sıcak" bölümünde Aggregordan kaçmaya çalışan 5 uzaylı arasından "P'andor" adlı uzaylı Ben 10 tarafından taranarak DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: NRG (Enerji) bir saf radyoaktif enerjiden oluşmuş ağır, dayanıklı ve koyu yeşil renkli yüksek seviye radyoaktif ve ısı içeren bir çevreleme kıyafeti giyen çeşit insanımsı uzaylıdır.

Yetenekleri: NRG yer kabuğunu ısıtarak lav haline getirebilir. Çevreleme kıyafetinde çıktığında çok daha güçlüdür. Radyoaktif madde yiyerek beslenir ve güçlenir.

NRG seride ilk olarak "Yaradılışın Ocağı" adlı bölümde 10 yaşındaki Ateş Topuyla dövüşürken ortaya çıkmıştır.

Armodrillo[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in Andromeda Galaksisinden "Talpaedan" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Terraexcava'dır. Aggregordan kaçmaya çalışan 5 uzaylı arasından "Andreas" adlı uzaylı "Andreas'ın Hatası" bölümünde Ben 10 tarafından taranarak DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: Armodrillo sarı bir zırhlı robotumsu bir vücuta sahip bir uzaylıdır. Başını iki kulak Yunan Korint kaskına benzemektedir bu yanından ötürü armodilloya benzer.

Yetenekleri: Armodrillo'nun gri bir kuyruğu ve kollarında matkap kısımları vardır. Kollarını matkap gibi kullanabilen Armodrillo yeraltında tüneller kazabilir ve sarsıntılar oluşturabilir. Bunlardan başka "Armordrillo"aşırı gelişmiş güce sahiptir.Agregor onun gücünü kullanarak insanazorı tek yumrukla bayıltmışdır.Ayrıca çok sert saldırlardan hasar almayacak kadar dayanıklıdır

Armodrillo seride ilk olarak "Kahramanlık Zamanı" bölümünde Computron robotlarını yok ederken ortaya çıkmıştır.

Ampfibian[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in Andromeda Galaksisinden "Amperi" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Tesslos'dur. Aggregordan kaçmaya çalışan 5 uzaylı arasından "Ra'ad" adlı uzaylı "Erimiş" bölümünde Ben 10 tarafından taranarak DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: AmpFibian Mavi, Deniz anası gibi, altı uzun dokungaçları olan ve dokungaçlarını iki kol ve iki bacak olarak kullanan bir uzaylıdır. AmpFibian'ın gözü mavi renkli ve gözbebeği yoktur. Vücudunda şimşekleri andıran beyaz çizgiler vardır.

Yetenekleri: AmpFibian elektriği kontrol edebilir ve şimşekler oluşturabilir. Aynı zamanda elektriği absorbe edebilir ve ettiği enerjiyi geri püskürtebilir.

Chamalien[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in "Merlinisapien" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen bilinmemektedir. "775 No'lu Mahkûm Eksik" bölümünde ortaya çıkan 775 No'lu Mahkûm'un Ben 10'in taraması tarafından DNA'sı Omnitrix'e eklenmiştir.

Görünümü: Chamalien siyah kamuflajlı mor bi semenderi andıran ince bir vücuda ve bir kuyruğa sahiptir. Üç tane üçgensel göze sahiptir. Sol gözü mavi, sağ gözü kırmızı ve ortadaki yeşildir fakat tek kırptığı kırmızı ve mavi gözüdür, yeşil gözünü kırpmaz. Kafasının rengi mor-siyah ve kafasının arkasında ise uç şekli vardır. 4 parmağı vardır ve kurbağa gibi ayağında üç parmağı vardır. Geniş bir ağzı ve keskin dişleri vardır.

Yetenekleri: Chamalien'ın kuyruğunda uzun, geri çekilebilir siyah dikeni vardır. Chamalienin kamuflaj olma yeteneği vardır.

Chamalien seride ilk olarak "775 No'lu Mahkûm Eksik" bölümünde Ben 10'in 775 No'lu Mahkûm'un DNA'sını deneme amacıyla dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.

Clockwork[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in "Chronosapien" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen bilinmemektedir. "Ben 10,000 Dönüyor" bölümünde Ben 10,000 tarafından DNA'sı erişime açılmıştır.

Görünüm: Clockwork vücudu altın metalden yapılma robot gibi uzaylıdır, siyah çizgili ve içini gösteren göğsünde yuvarlak yeşil transparent camı bulunmaktadır.

Yetenekleri: Clockwork göğsünden insanları zamanda geriye döndüren, herhangi bir obje veya kişiyi zamandan silip toza çeviren, kişileri başka zaman çizelgesine yollayabilen ya da önceki haline geri döndürebilen yeşil zaman ışınları çıkarabilir. Clockwork zamanı kendi çevresinde yavaşlatabilir ve diğer kişilere Clockwork hızlı hareket ediyormuş gibi görünebilir. Kafasındaki anahtarı çevirerek geçmişte yaşananı projeksiyon biçimde yansıtabilir. Clockwork zaman ve boyutlar arası yolculuk yapabilir.

Clockwork seride ilk olarak "Müfettiş 13" bölümünde ekran dışı ortaya çıkmıştır.

Fasttrack[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in "Citrakayah" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Chalybeas' dir. DNA'sı "Temel Eğitim" bölümünde ekran-dışı erişime açılmıştır.

Görünüm: Fasttrack siyah takım elbise benzeri renk şemalı kedi gibi bir uzaylıdır. Elleri, bacakları, göğsü ve kafasının kısımları mavi renklidir. Fasttrack kollarında ve bacaklarında sivri uçlar ve yeşil gözlerinin çevresinde yüzgeçimsi siyah maske vardır. Ayırca da üçgen şekilli burunu vardır.

Yetenekleri: Fasttrack'in yeteneği orijinal serilerdeki XLR8 ile aynıdır fakat XLR8'e göre daha iyi refleksleri vardır. Fasttrack fiziksel olarak XLR8'den güçlüdür. Fasttrack'in koşarken yüksek yerlerden atlayabilme gibi özelliği vardır.

Fasttrack seride ilk olarak "Temel Eğitim" bölümünde ortaya çıkmıştır.

Eatle[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'in "Oryctini" ırkının DNA örneğidir. Yaşadığı gezegen Coleop Terra'dır. "Ben 10,000 Dönüyor" bölümünde Ben 10,000 tarafından DNA'sı erişime açılmıştır.

Görünüm: Eatle insanımsı-böcek ve köpekbalığı özellikli uzaylıdır. Koyu mavi (neredeyse mor) renklidir. Başının üstünde uzun bir boynuzu vardır. Bilek bandına uyumlu gümüş bir kemeri vardır. Gözleri oval şeklindedir ve ağzının içi yeşil renklidir.

Yetenekleri: Kusmuk adlı uzaylıya benzer yeteneği vardır. Eatle materyalleri yiyip yeşil bir lazer dönüştürür ve boynuzundan ateşler. Ateşlediği ışın

Ledgerdomaindeki süzülen bir dağı kesecek kadar ve Vilgax'i bile düşürmeye yetecek kadar güçlüdür.

Eatle seride ilk olarak "Şövalyeyi Hatırlamak" bölümünde Vilgax'in Mührü kırmasını engellemeye çalışırken ortaya çıkar fakat Vilgax tarafından ani biçimde yenilir.

Juryrigg[değiştir | kaynağı değiştir]

Omnitrix'ten "Plachaküle" ırkının DNA örneğidir."Aul-Turrhen"gezegenindedir.3.sezon'da Kevın'ın arabasında gözükmüştür.

Görünüm: Juryrigg,bir Gremlin'e benzer.Açık Turuncu renklidir.Gözünde eyeliner vardır.Yeşil gözlüdür.Elinde dört tane sivri parmak vardır.Kulağı kocamandır.Kuyruğu ok şeklindedir.3 ayak parmağı vardır.Göz bebeği yoktur.

Yetenekleri: Juryrigg,zekidir.Çok gereksiz bir uzaylıdır.Pratik zekalıdır.Fırtına Beyin ve Gri Madde'ye benzer.Fazla zeki değildir.Robotları hızlı parçalar. Ultimate Alien'in en gereksiz uzaylısıdır.

Seride ilk olarak 3.sezonda pterodaktil yenmek için kullanılmıştır.

Seride Geçen Ultimate Uzaylı Formları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ultimate Insanazor[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsanazor'un Ultimate formudur. Yeşil renktedir. Parmakları metaldir. Sırtı pıçılarla doludur. Kuyruğunun uçları topuz gibidir. İstediği zaman kollarını roket atar yapabilir. Bu uzaylıya ilk kez Albedo dönüşmüştür.

Ultimate Çamur Ateş[değiştir | kaynağı değiştir]

Çamur Ateş'in Ultimate formudur. Orijinalinden farklı olarak mavi renktedir ve daha ağacımsı yapıdadır. Omzunda bombaları vardır bu bombalar patladığında ateş yayar ayrıca bitkileri kontrol edebilir. Güçlerinde çok büyük değişim yoktur.

Ultimate Echo Echo[değiştir | kaynağı değiştir]

Echo Echo'nun Ultimate formudur. Orijinal halinden farklı olarak daha büyük ve mavidir. Klonlanma özelliği yoktur. Normal Echo Echo dan daha yüksek frekanslı ses çıkarabilir ve ses diskleri fırlatabilmektedir. Ayrıca uçma özelliğine sahiptir.

Ultimate Örümcek Maymun[değiştir | kaynağı değiştir]

Örümcek Maymun'un Ultimate formudur. Normal formundan farklı olarak daha büyük, daha güçlü ve daha çok tarantula görünümdedir. Ağzından ağ atabilmektedir.

Ultimate Büyük Korku[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük Korku'nun Ultimate formudur. Kırmızı renktedir. Normal Büyük Korku'dan daha hızlı ve ateşli buz çıkarmaktadır.

Ultimate Way Big[değiştir | kaynağı değiştir]

Way Big'in Ultimate Formudur. Görünüm olarak normal bir To'kustar dan daha büyük ve mavi-beyaz-kırmızı rengindedir. Kafasındaki şekil Alien X'inkine benzemektedir. Ultimate Way Big kozmik diskler fırlatabilir ve uçabilir. İlk defa 3. sezon 20. bölümde (final bölüm: "The Ultimate Enemy: Part 2") gözükmüştür.

Ultimate Yaban Köpek[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaban Köpeğin Ultimate formudur. Görünüm olarak Yaban Köpekten biraz daha büyük ve güçlüdür. Kırmızı-Beyaz renktedir ve konuşabilmektedir.

Ultimate Nanomech[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizide gözükmez ve bahsedilemez.Kendini büyültüp küçültebilir.Ağzından ve gözünden lazer atar.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ben,Gwen ve Kevin Vilgax'ı yenerler. Ben Vilgax'ı yendikten sonra gündelik tesisatçı işine geri döner ama Jimmy adlı bir çocuk onun uzaylılara dönüştüğü resimleri ve videoları internette yayınlar. Bunun sonucu bütün dünya Ben'in kahraman olduğunu öğrenir. Ben artık ünlü bir kahramandır. Artık Omnitrix yerine Ultimatrix'i vardır böylece daha güçlü ve daha zorlu uzaylılara dönüşebilir ancak kötüler daha da çoğalmış ve güçlenmiştir.

1. Sezon: Aggregor adında yeni bir kötü, Celestialsapien (Alien X'in ırkı) topluluğuna ulaşıp yavru Alien X'in güçlerini emerek evreni yönetmek ister. Ancak Alien X'lere ulaşabilmek için Ultimate form'a ulaşması ve Sonsuzluğun Haritasını ele geçirmesi gerekir. Bunun için kendisinin seçmiş olduğu 5 özel uzaylı ırkının (Orishan, Geochelone, Prypiatosian-B, Talpaedan, Amperi) güçlerini eline geçirir ve emer (Ben onu durdurmak istemiştir ama başaramamıştır.) Daha sonra Ultimate Aggregor, yeni güçleriyle Sonsuzluk Haritasının 4 özel parçasını arar ve bulur. En sonunda Yaradılış'ın Ocağına (Celestialsapienlerin bulunduğu mekan) ulaşır. Ben onu durdurmaya çalışır ama durduramaz. (Bu bölümde genç Ben de yanlışlıkla bu boyuta gelmiştir) Genç Ben, Kevin'dan güçlerini emmesini ister. Kevin onun değil de Ultimatrix'in gücünü emer ve Ultimate Kevin olur. Aggregor'ur durdurur ama kendisi çıldırır. Her şeyin gücünü emmek isteyen bir psikopata dönüşür. Ben onu Ultimate Echo Echo ile durdurmuştur ve Cooper'ın yardımıyla emdiği güçler geri çekilmiştir.

2. Sezon: Aggregor konusu bittikten sonra bu sefer ortaya Foreveler Knightler, Diagon ve yardakçıları (Esotericalar) çıkar. Diagon bir çeşit güçlü ve mistik varlıktır (Cthultu'dan esinlenilmiştir) Söylentilere göre Diagon'un yıllar önce dünyaya geldiği ve dünyaya bir takım imkanlar sunduğunu (Savaş ve hastalığın sona ermesi, daha ileri teknolojiler v.s) bilinmektedir. Vilgax, ben ile son savaşından kurtulmuştur ve Diagon'un yardakçıları tarafından tedaviye alınmıştır çünkü yardakçıları Vilgax'i Diagon'a benzetmektedir. İlerleyen bölümlerde Diagon'un aslında, eskiden ilk Forever Knight olan Sir George ile çarpışmış bir ejderha olduğu ortaya çıkmıştır. Georga Diagon'un kalbine, Azmuth'un yapmış olduğu sihirli kılıç Ascalon'u saplamıştır ve üzerinde sonsuzluk işareti bulunan bir kayadan kapısı olan boyuta sıkıştırmıştır. Vilgax, George'nin kılıcıyla eski görünümüne geri gelir ama Diagon onun beynine girmiştir. Sonunda Vilgax da o boyuta çekilir. Esotericalar ile Forever Knigts lar savaşırken ben ve arkadaşları, Sir George ile beraber, Diagon'la çarpışmak için hazırlanırlar. Diagon Vilgaxe üstün bi güç sağlar ve Vilgax'i kullanarak kendini serbest bıraktırmaya çalışır. Uzun bi uğraş sonucu Diagon kendisini serbest bırakmayı başarır. Diagon devasadır ve Ultimate Waybig bile onu durduramamıştır. Savaş sırasında Diagon, George'u öldürür. Vilgax'ın asıl planı ise şimdi ortaya çıkar, sağ kolu Psyphon, Diagon'un gücünü emerek Vilgax'a aktarır. Vilgax artık Diagondur. Ben, Diagon Vilgax'ı, George'nin kılıcıyla durdurur. Vilgax normal haline geri döner. Vilgax Ben'i kandırmaya çalışır fakat Ben'in arkadaşları sayesinde Ben Vilgax'e inanmaz. Daha sonra Azmuth gelir ve Ben'in Ultimatrix'ini yok eder ve Ben 10'e Omnitrix'in tamamlanmış versiyonunu verir. (Serinin başından itibaren kullandığı bir prototipti.)

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Benjamin (Ben) Kirby Tennyson : 16 yaşındadır. Artık Omnitrix yerine "Ultimatrix" vardır. Dünyada artık Kahramanlığı biliniyordur. Gençler ve çocuklar ona hayranken yetişkinler ona güvenmemektedir. (Ör: Will Harangue) Julie ile sevgilidir. Uzaylıları Ultimate formunu desteklemektedir.
  • Gwendolyn (Gwen) Tennyson : 16 yaşındadır. Ben'in kuzeni ve Kevin'ın kız arkadaşıdır. Enerji ve sihir ustasıdır. Yeteneklerini daha da geliştirmiştir. Birçok kişi ondan hoşlanır. (Ör: Cooper, Micheal Morningstar) Bir Anodittir (Enerji varlık). Etrafındaki manayı emebilir ve sinirlendiğinde gerçek anodit formuna dönüşür. Saçını at kuyruğu yapar ve beyaz gömleğin üstüne kırmızı bir kazak gitmiştir mini etek siyah çorap ve siyah ayakkabı giyer.
  • Kevin Ethan Levin : 17 yaşındadır. Gwen'e âşıktır. Dokunduğu maddeye dönüşebilme yeteneğine sahiptir. Dönüştüğü maddeleri istediği şekle sokabilir. Bir Osmosiandır. Enerjiyi emer ancak birisinin bile enerjisini alırsa güçten çıldırır ve herkesin gücünü emmeye başlar.
  • Maxwell (Max) Tennyson : 65-66 yaşlarındadır. Ben'in ve Gwen'in büyükbabasıdır. Tesisatçıların lideridir. (Ancak bu görevi Ben 10 Uzaylı Kovanı bölümünde Ben'e vermiştir.)
  • Julie Yamamoto : 16 yaşındadır. Ben'in kız arkadaşıdır. Gemi ile birlikte Ben için yardım eden biri olur. Ben'i dünyada kahramanlığını destekler. İlk olarak Ben'i Alien Force serisinde öpmüştür. Usta bir tenis oyuncusudur. Bir ara Ben ile ayrılmışlardır ama sonra Ben özür diler ve tekrar birleşirler. Ben'in ilk kez son bölümde dudağından öpmüştür. Ben'e âşıktır.
  • Cooper Daniels : 15 yaşındadır. Uzun boylu, kaslı ve yakışıklıdır. Kevin'ın Ultimate Kevin formundan eski haline gelmesine yardım etmiştir. Makine inşa etme gibi konularda ustadır. Gwen Tennyson'a aşıktır.
  • Jimmy Jones : 10 yaşındadır. Ben'in büyük bir hayranıdır. Onun uzaylılarını internete yayınlayıp onun ünlü olmasını sağlamıştır. Ben'in ceketinden giyer. Bir habercidir. Fıstığa bayılır. Her an yanında fıstık bulunur.

Kötü karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aggregor : Yeni bir kötüdür. İlk olarak Fame (Şöhret) adlı bölümde ortaya çıkmıştır. Kevin gibi bir Osmosiandır. Ultimate gücüne kavuşup bütün uzaylıların enerjisini emip evreni ele geçirmeye çalışır.
  • Ultimate Aggregor : Aggregor'un mutasyona uğramış halidir. Bu formdayken çok güçlüdür. Onu Ultimate Kevin durdurmuştur.
  • Ultimate Kevin : Kevin, Ultimate Aggregor'u durdurmak için Ben'in Ultimatrix'inin enejisini emerek kendisini yaratık formuna getirmiştir. Daha sonra Aggregor'a saldırarak onun enerjisini emmiştir. Ama başka osmosianların enerjisini emmek onları çıldırttığından ve kötü ettiğinden Kevin çıldırmıştır. Daha sonra geri döndüğünde Ultimate Echo Echo onu durdurmuştur. Cooper'ın yardımıyla emdiği enerji geri alınmıştır ve eski haline dönmüştür.
  • Dr. Animo : Ben'in eski bir düşmanıdır. Hayvanları mutasyona uğratır. Yeni bölümlerinde Ben'in başına büyük belalar açmıştır.
  • Kaptan Nemessis : Ben'in hayranı olduğu bir süper kahramandır. İlk olarak 9. bölümde görülmüştür. Ben 10'i kıskanmıştır. Bu yüzden Julie'i (Ben'in kız arkadaşını) ve Jennifer Nactorn'u kaçırır. Onu Su Kamçısı (Water Hazard) durdurmuştur.
  • Zombozo : Ben'in eskiden korktuğu bir Zombi Palyaço düşmanıdır. "Onları Yaşadıkları Yerde Vur" bölümünde tekrar ortaya çıkar. Takım kurup onun ailesine saldırır ve onu savunmasız bırakır. Gwen Anodite formu ile korkutur.
  • Ebedi Şövalyeler : Ebedi şövalyeler dünyadaki tüm uzaylıları öldürmeye çalışan asillerdir. Ben ile uzaylıları öldürmediği için ölümüne dövüşürler.
  • Vulkanus : Ben 10'i yok etmeye çalışan bir kötüdür. Aslında ise zırh giyen küçük bir adamdır.
  • Vilgax : Galaksideki en güçlü uzaylılardan biridir. Orijinal serilerden beridir sürekli Omnitrix'i ele geçirmeye ve Ben'i öldürmeye çalışır çünkü evreni ele geçirmek ister. Gerçek formu bir ahtapottur. Psyphon adlı sağ kolu vardır.
  • Psyphon: Vilgax'in sağ koludur.
  • Diagon : Vilgax'a benzeyen çok güçlü bir mistik varlıktır. Söylentilere göre eskiden hastalıklara son vermek, dünyaya barış ve teknoloji gibi v.s şeyleri getirmek için geldiğine inanılır fakat dünyayı yok etmeye çalışan kötü ve güçlü bir varlıktır. Ebedi şövalyelerin kurucusu onu yüzyıllar önce hapsetmiştir ve kalbine kılıcını sokmuştur. Vilgax onu serbest bırakır çünkü Vilgax'ın beynini ele geçirir.
  • Charmcaster : Çok güçlü bir büyücüdür. Gwen Tennyson'u yok etmek gibi bir takıntısı vardır. Ben ve ekibi onu durdurmaya çalışırlar.
  • Micheal Darkstar : Kevin gibi enerji emebilen bir Mutanttır. Herkesin enerjisini emerek çok güçlü olmak ister. Ilk olarak Ben 10: Alien Force de ortaya çıkmıştır. Ne kadar Gwen'in enerjisini emmek istese de ona âşıktır. Ona sürekli Sevgili Gwen der. Bir bölümde Charmcaster ile kendi planları için çıkmıştır fakat başarısız olmuştur.
Sezon Gösterim Günü Ve Saati Sezon Başlangıcı Sezon Finali Çekilen Bölüm Sayısı Bölüm Aralığı Sezon Yılı Tv Kanalı
1. Sezon Cuma 20.00 11 Nisan 2011 19 Eylül 2011 24 1-28 2011 TNT
2. Sezon Pazartesi 20.00 Perşembe 20.00 Cuma 23.00 24 Ekim 2011 28 Nisan 2012 26 25-56 (Final) 2011-2012 Cartoon Network

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]