Ben 10 bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
''Ben 10'' Logosu

Cartoon Network'te yayınlanan Ben 10 çizgi dizisine ait bölümler listesidir.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihi
11327 Aralık 2005 (2005-12-27)25 Mart 2006 (2006-03-25)
21329 Mayıs 2006 (2006-05-29)9 Ekim 2006 (2006-10-09)
31325 Kasım 2006 (2006-11-25)21 Nisan 2007 (2007-04-21)
41314 Temmuz 2007 (2007-07-14)15 Nisan 2008 (2008-04-15)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (2005-06)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölümün adı Orijinal Gösterim
1 "And Then There Were 10"
"Ve Sonra 10 Tane Oldular"
25 Aralık 2005
Dünyaya yakın bir yerde, iki uzay gemisi arasında bir savaş vardır. Açık bir şekilde üstünlük maçıdır, büyük geniş gemi iki lazerle küçük gemiyi parçalar, küçük gemi o andaki kargaşa nedeniyle Dünya'ya kabuklu bir şey atar. Geniş geminin kumandanı Vilgax mavi küçük gemiyi neredeyse parçalar fakat mavi küçük gemi tamamen parçalarla ortaya çıkar. Dünya'da, Ben Tennyson kuzeni Gwen ve büyükbabası Max ile yaz tatilindedirler. Ben çarpmış bir kabuk görür ve orada durmuştur. Süper uzaylı yaratıklar ile. Ona uzanarak dokunmak ister, saat bileğine zıplar ve oradan hiç çıkmayacak şekilde, isteği olmadan DNA'sıyla birleşir. Ben kazara değişen çeşitli uzaylı yaratıkları keşfeder ve onu kullanmayı çabuk öğrenir. Ben süper kahramanlarla gerçekten insanlara yardım etmeyi kararlaştırır, Ben saati, Vilgax'ın Omnitrix'i geri almak için gönderdiği robotları yok etmek için kullanır, böylece onun, Gwen'in ve Max'in yaz tatilindeki maceraları başlar.
2 "Washington B.C.
"Washington M.Ö."
13 Ocak 2006
Washington'da bir gezi sırasındayken, Ben'in ezeli düşmanlarından biri Dr. Animo ilk kez ortaya çıkıyor, Gerçeklik adlı bilim ödülünü kazanamayan üzgün bilimci, Transformozitör'üyle hayvanları canlı mutanta dönüştürür ve kemikli olanları yeniden canlandırır, ve sonucunda gerçek kahraman olma hakkında bir ders öğrenir.
3 "The Krakken"
"Göl Canavarı"
14 Ocak 2006
Ben bu bölümde kötü Göl Canavarı ve Jonah Mellville ile kapışıyor. Bu arada Göl Canvarı'nın peşinde olan biri daha var Kaptan Shaw.
4 "Permanent Retirement"
"Sonsuza Kadar Emeklilik"
21 Ocak 2006
Ben emekliliğin ortasında olan Vera Teyze'yi ziyaret eder, kötü biçim değiştiren uzaylılar, isimleri sülük, yaşlı insanları kaçırıp düzenli olarak yerlerine geçerler fakat sonra yok edilirler.
5 "Hunted"
"Avlanan"
28 Ocak 2006
Vilgax hala geri alma peşinde, Omnitrix'in için ödül avcıları tutar: bir robotik kabuklu ismi Kraab, bir suikastçı ismi AltıAltı, ve bir gizemli silahlı haydut ismi Tetrax. Üçü de Ben'i bulup ve Omnitrix'i almalıdırlar. Ben bu arada Tetrax'la savaşır ve onun bir Elmas Kafa olduğunu anlar. Tetrax bunu kararlaştırır, Omnitrix çocukta kalır ve Altı Altı ve Kraab'ı alarak gider. Ben bir kaykay alır.
6 "Tourist Trap"
"Turist Tuzağı"
4 Şubat 2006
Sparksville şehrinde bir turist tuzağı oluyor ve Ben bir muziplik yaparak Megavat'ı serbest bırakıyor.
7 "Kevin 11"
"Kevin 11"
11 Şubat 2006
Kevin adında mutant bir çocuk Omnitrix'in gücünü emerek oda Ben gibi uzaylıya dönüşebilir.
8 "Alliance"
"İttifak"
18 Şubat 2006
Vilgax, hırsız Joey'i Rojo adlı robota dönüştürerek geri döner. Bu sürede büyük baba yaralanmıştır hastanede yatar. Daha sonra taburcu olmuştur bununla birlikte her şey yoluna girmiştir.
9 "Last Laught"
"Son Kahkaha"
25 Şubat 2006
Zombozo adlı kötü vampir palyaço şehre gelir. Psikopalyaço adlı makinesiyle insanların (gülen) ruhlarını çalar. En sonunda Ben ondan kortuğu için (Ben zaten palyaçolardan korkar) Zombozo'dan daha korkunç yaratığa dönüşür Gölge Hayalet. Zombozo'yu yener ve bu arada Sirk Ucubeleri kaçmıştır.
10 "Lucky Girl"
"Şanslı Kız"
4 Mart 2006
Ben sihirbaz Hex'le kavga eder. Bezel'in kilit taşını alır ve Gwen'e verir. Gwen'in şansı artar bununla birlikte belası da artar.
11 "A Small Problem"
"Küçük Bir Problem"
11 Mart 2006
Ben'in havuz için boyu yetmeyince, Ben Gri Madde'ye dönüşür ve normalden uzun kalmıştır. Bu zaman sırasında, Gri Madde uzaylı saplantılı bir inek (öğrenci) ismi Howell Wayneright tarafından kaçırılır. Howell, Gri Madde'yi gizli bir örgüt olan Enoch ve Ebedi Şövalyeleri'ne götürür. Howell istediğini alamayınca, Gri Madde, Howell'la dünya dışı dolu teknolojik oda bulurlar. Bu arada Gwen ve Max kısa zaman içinde oraya gelir. Gri madde sabotaj yapınca hepsi oradan kurtulur, orası da yıkılır. Fakat Encoh ve Ebedi şövalyelerinin bu patlamadan nasıl kurtuldukları bilinmemektedir bu büyük bir sırdır aslında her patlamadan gizemlice kurtulurlar.
12 "Side Effects"
"Yan Etki"
18 Mart 2006
Clancy, yıkıntı bir binada yaşayan ve böceklerle dostluk kuran tuhaf bir adamdır. Yıkım ekibi evini yıkmak için gelince böceklerine belediye başkanına saldırma emri verir. Ben, uzaylı kahramanları gribinin etkisiyle güçsüz düşmüşken başkana yardım edebilecek mi dersiniz.
13 "Secrets"
"Sırlar"
25 Mart 2006
Gücünü yeniden toparlayan Vilgax Omnitrix'i bizzat almak için Dünya'ya iner. Ben'in rüyasına girer ve Büyükbaba Max bu tehlikenin farkına varınca bir iki aile sırrını açıklamaya karar verir. Böylece hep beraber (Benjamin hariç) Rushmore Dağı'na giderek gerçeği öğrenirler.

Sezon 2 (2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölümün adı Orijinal Gösterim
1 "Truth"
"Gerçek"
29 Mayıs 2006
Max bir zamanlar "Tesisatçılar" adı verilen gizli bir örgüte üye olduğunu itiraf ediyor; bu örgüt uzaylı yakalama görevini üstlenmiş. Tesadüfen Max'in eski ortağı Phil ile karşılaşıyorlar; Phil, hala görevin başında.
2 "The Big Tick"
"Büyük Bit"
30 Mayıs 2006
Mor renkli, dev kene veya bit Yellowstone Millî Parkı'na iniyor ve gezegendeki hayatı sömürmeye başlıyor. Obu işi yaparken üç tane hevesli "Yüce Varlık"ı korumaya alıyorlar. Ben, gezegeni kurtarmak için yeni keşfettiği bir armadillo ve sert uzaylı Yıldırım Topu'nu kullanmaya karar veriyor.
3 "Framed"
"Tuzak"
31 Mayıs 2006
Ben'in uzaylıları San Francisco şehri boyunca suç işliyorlar. Kısa süre içinde Ben bunu uzaylı güçlerini ele geçiren Kevin'ın işi olduğunu fark ediyor. Ben'in şimdi memur Steel'i iyi bir çocuk olduğuna ikna etmesi ve bir an önce Kevin'dan kurtulması lazım.
4 "Gwen 10"
"Gwen 10"
1 Haziran 2006
Bu bölümün ana konusu "What If?" (Neden Acaba?) tarzındadır yani Marvel Comics'İn karakterlerinden biri olan Örümcek Adam'ın tarzındadır. Ben bir sabah uyanır, Omnitrix'in kolunda olmadığını fark eder. Gwen ve Büyükbaba Max onun bu fikirlerine sorular sorar. Ben daha yaz tatilinin ilk günü olduğunu anlar. Kamp alanındadırlar, fakat Omnitrix'i Gwen bulur bu arada Vilgax erken gelir. Ben Omnitrix olmadığı halde Gwen'i kurtarır.
5 "Grudge Match"
"Kin Maçı"
7 Haziran 2006
Silx Vigma, potansiyel sahibi herkesi kaçırıp mega gemisinde düzenlediği yarışmada gladyatörler gibi dövüştürüyor. Çoklu uzaylı formuna girmiş olan Kevin, Ben'le aynı takımda güçlü Teknorg'a karşı savaşacak.
6 "Galactic Enforcers"
"Galaktik Polisler"
13 Haziran 2006
Ödül avcıları tarafından dünya ele geçirilecekken, Galaktik Polisler gelir ve Ben onlara katılır birlikte onları durdururlar.
7 "Camp Fear"
"Kamp Korkusu"
21 Haziran 2006
Max'in karavanı yolun ortasında dikilen çocuğu neredeyse ezecekti. Gilbert adlı bir çocuğu Opinicon Kampı'na geri götürdüklerinde kampın terk edilmiş olduğunu görüyorlar. Fakat kampta canlı bir şey keşfederler ve bu şeyin uzun filizleri ve mutant mantarlardan oluşan bir ordusu vardır. Ben, Opinicon kampında Yaban Asma'yı serbest bırakır.
8 "Ultimate Weapon"
"En Güçlü Silah"
6 Temmuz 2006
Max'in tesisatçı donanımı kazıp çıkarılan eski maskeyi bulur. Bu durum hızlıca Max'in davranışlarını değiştirir; bu çok güçlü tasarlanmış maskeyi Max almaya gider, ve yanlış ellere düşmeden geri almalıdır. Maya Piramidi'ne giderler ve yalnız değillerdir, Enoch ve Ebedi Şövalyeleri'de bu işin arkasındadır. Orada Ekchuah'nın kılıcı vardır. Bunu almak birbirleriyle kapışırlar.
9 "Though Luck"
"Zor Şans"
12 Temmuz 2006
Las Vegas geleneksel fuarda, Bezel'in Kilit Taşı'nı bulunca Gwen, Şanslı Kız kostümünü tekrar giyer. Bu arada Charmcaster (Sihirbaz) Hex'i hapisten çıkarır. Hex güneş tutulmasından önce Kilit Taşı'yla tüm tılsımlarını yeniden getirir. Güneş tutulması olduğunda Hex işini yaparken Ben ona Yaban Asma'yla karşı çıkarak tılsımlarını kırar.
10 "They Lurk Below"
"Aşağıda Dolaşıyorlar"
18 Temmuz 2006
Büyükbaba Max'in eski arkadaşı onları kişisel aile jetiyle bindirerek getirir, Donovan Büyük Smith, suyun altında kendi gezme ve dinlenme yeri vardır. Oraya gelince torunu Edwin ile tanışırlar, Sonra Edwin, Ben ve Gwen denizin altında bir denizaltı ile dolaşırlar. Büyük bir saldırıya uğrarlar ve Edwin Ben'in süper kahraman olduğunu anlar. Orası da balık saldırılarıyla yıkılır.
11 "Ghostfreaked Out"
"Gölge Hayalet Korktu"
25 Temmuz 2006
Ben, Gölge Hayalet hakkında tuhaf bir kâbus görür. Bu sırada Gwen bir okul turunda o okula katılmayı ister, Ben yine Gölge hayalet'in her yerde sesini duyar ve Ben etrafa kötü şans yayar. Bu arada Korkunç Peruk, Asit Nefes ve Parmak Kafa kötü gösteri sergilerler, Ben Omnitrix'i harekete geçirerek; bunun sonucunda Göge Hayalet'e dönüşür. Sonra saldırganca savaşır ve süresi biter. Gölge Haylet Omnitrix'ten kaçar. Gölge hayalet ikinci bir deriye sahip olduğu için derisini çıkarır. Onun altından korkunç bir yaratık ortaya çıkar. Gölge hayalet, Ben'in vücuduna sahip olmak ve Omnitrix'İn kontrolünü ele geçirmek için için sirk üçlüsünü korkutup Ben'i yakalamaya çalışırlar. Ben ile ailesi Gölge Hayalet'le karşı karşıya kalırlar ve geceyi beklerler. Gwen ve Max kolaylıkla sirk üçlüsüyle savaşır, ama Ben koşar. Gölge Hayalet onun vücuduna sahip olmak için hazırlanır, Ben odanın perdelerini çekince güneş baş gösterir, onu yakıp kül eder.
12 "Dr. Animo and the Mutant Ray"
"Dr. Animo ve Mutant Işığı"
25 Ağustos 2006
Ben Omnitrix'in çalıştığı parçasıyla oynar, Omnitrix'İn ön yüzünü kırar ve nedeni uzaylı formlarının dönüşümünün esrarlı kombinasyonlarıdır. Buna ek olarak, kırık parçası nereye değdiyse küçük değişen yaratıklar çıkar. Bu arada, Dr. Animo hapisten kaçar ve bu esnada Ben'le savaşmaya gelir, Omnitrix'in kırık parçasını bulur. Bunu güçlü ölçüdeki Transmodülatör'ünde kullanarak, bunun gücüyle tek atışta tüm gezegeni değiştirebilecektir.
13 "Back With a Vengeance"
"İntikam İçin Geri Dönüş"
9 Ekim 2006
Ben yanlışlıkla Omnitrix'in ana kontrol şifresini çözer, her uzaylıya sadece düşünerek şekil değitirir, ve süresizce istediği uzaylıda kalabilir. Başka yerde, Kevin geminin kontrolünü ele geçirmiştir (Grudge Match adlı bölüm). Evrende yönünü kullanır, o Vilgax'ı bulur ve donmuş halden canlandırır. İkisi savaşır, ama Vilgax çabukça Kevin'in doğal değişimini anlar ve onu kullanmaya karar verir. Kevin ve Vilgax, Ben'in nerede olduğunu öğrenir ve onu köşeye sıkıştırır kavga ederler. Max düşmanlarını Geçersiz Boş Gösterici boyutuna göndermeye kalkışır; bununla birlikte, Ben'i çekerler ve başka boyuta girer ve savaşa devam ederler. Gwen, Ben'i kurtarmak için Geçersiz Boş Gösterici'ye girer. Maalesef, Kevin onu yakalar, Ben ise Gwen'i kurtarmak için Omnitrix'i verir. Kevin, Vilgax'a ihanet eder. Bu arada Ben Omnitrix'in ana kontrol şifresini sıfırlar. Ben ve Gwen onları orada bırakarak gelirler. Ben Omnitrix'i tekrar takar ve Gwen'e şaka yapmak isterken istemediği uzaylıya dönüşür. Ben, Omnitrix'in ana kontrol şifresini sıfırladığını hatırlar. Şimdi deneyeceği sadece 999 milyon kombinasyon kalmıştır.

Not: Ben'in elinden Omnitrix alınırken bir de İngilizce bağırmasını deneyin ve görün.

Sezon 3 (2006-07)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölümün adı Orijinal Gösterim
1 "Ben 10.000"
"Ben 10.000"
25 Kasım 2006
Ben ve Gwen, Büyük babası Max'e doğum günü olduğu için ona pasta almayı unuturlar. Ama gizemli bir yabancı garip bir yerden çıkarak Gwen'i kaparak kaçar. Ben, Şimşek Hız (XLR8)'a dönüşerek güçlükle portalın içine girmeyi başarır. Ben aniden nerede olduğunu anlar: gelecek, insanlar ve uzaylıların barış içinde yaşadığı bir dünyadır. Ben, bununla birlikte, Gwen'i kaçıran kişinin Gwen'in gelecekteki kendisi olduğunu öğrenir, becerikli sihirli çizmeleri vardır. Gelecekteki Gwen, bugünkü Ben'in şimdi dünyaca tanınan 10.000 farklı uzaylı ile bir kahraman olduğunu söyler. Ama Ben gelecekteki kendisiyle tanışınca, Ben gelecekteki Ben'in çok işi olduğunu ve sakin olamadığını, kendi ailesi için eşit olmadığını anlar.
2 "Midnight Madness"
"Gece Yarısı Çılgınlığı"
2 Aralık 2006
Mega-mall'ı ziyaretteyken, Ben ve Gwen bir hipnoz performansı izlerler. Ben her gece uzaylıya dönüşerek bir şeyler çalıp veya başka bir şey yapıp sonra sabah uyanınca kendini başka yerde bulur. Ben sonra Sublimino'yu Vahşi Asma olarak durdurur.
3 "A Change of Face"
"Yüz değiştirme"
9 Aralık 2006
Ben ve ailesi Salem, Massachusetts'te ziyaretteyken, Charmcaster (Sihirbaz) Ben'le vücut değiştirip Omnitrix'i almak ister ve vücut değiş tokuş çılgınlığı yaşanır.
4 "Merry Christmas"
"Mutlu Noeller"
11 Aralık 2006
Ben, Büyükbaba Max ve Gwen tuhaf bir Noel yerine gelirler, Büyükbaba Max, onu Noel Baba sanan Noel saplantılı bir adam tarafından kaçırılır. Ben ve Gwen etrafı araştırır, Noel saplantılı adamın oğlu onlara yardım eder ve birkaç söz kullanır "tabanları yağla" gibi. Bu donmuş Noel köyü 1930'lardandır, ama Ben hediyeleri kendi dağıtır, zamanında dağıttığı için köy büyülenmiştir.
5 "Benwolf"
"Kurt Ben"
17 Şubat 2007
New Mexico'da ziyaret sırasındayken, bir mor şimşekle bir kurt yaratık ortaya çıkar. Orada ilk önce, bilinmeyen bir nedenle uydu donanımlarını çalmaya başlar. Max'in eski bir arkadaşı Yenaldooshi veya Navajo Kurtadam'ın geleceğine inanır, bir işaretinde temiz kötüdür. Vahşi Asma yaratıkla kavga eder, ama Ben normale dönmeden önce sadece Vahşi Asma'nın kökünü ısırır. Ben insan olarak ölmeye yakınken, ama onu bağışlar kurt yanlışlıkla Omnitrix'i epeyce çizer. Daha sonra, Ben Kurtadam formuna dönüşmeye başlar, herhalde çizmenin etkisidir. Diğerleri, Ben'in dönüşümünü tamamlanmadan önce Kurtadam'ı öldürmek için acele ederler. Bununla birlikte, onlar gerçekten de Kurtadam'ın uzaylı olduğunu keşfederler. Kurtadam Omnitrix'i çizdiğinden, kendi DNA'sı Omnitrix'e eklenir, yavaş yavaş Ben'in formu değişir. Bunun üzerine biraz zaman sonra insan formuna yeniden geri döner, Ben hareket halindeki volkanın içinde Kurtadam'la Yakar Top olarak kavga eder, içerisi kesinleşmiştir. Grup kayıp donanımlar bulur, ama tehlike bitti varsayılmıştır. Bununla birlikte, uzaylı bina çökerken bir vericiyle malı kurtarmıştır, ve geçen bölümlerde kendi çalıştırmıştır.
6 "Game Over"
"Oyun Bitti"
24 Şubat 2007
Ben ve Gwen Sumo Darbesi video oyunu oynarlar ve Gwen oyunda Ben'i alt etmiştir. Bunun sonucunda, Ben Güncelleme'ye dönüşür ve bilgisayarla birleşerek böylece Gwen'in skorunu düşürür. Gwen Ben'i çıkarmaya çalışır, bir şimşek çarpar ve her ikisi de oyuna çekilir. Çok geç olmadan önce onlar tüm Omnitrix uzaylılarını bulmalarını anlar ve onlar kesinlikte sıralı oyundaki simgeleri toplamları lazımdır. Onlar sıralı levelleri geçip Güncelleme simgesini almalıdırlar ve oyundan çıkmalıdırlar. Bununla birlikte, oyundaki kötüleri de öğrenirler, ve oyunda çıkmak için Güncelleme simgesini kullanıp ve gerçek dünyaya dönmelidirler.
7 "Super Alien Hero Buddy Adventures"
"Süper Uzaylı Kahraman Kafadar Maceraları"
3 Mart 2007
bir televizyon şovu ismi Süper Uzaylı Kahraman Kafadar Maceraları, modası geçmiş çizgi film versiyonu starları Dört Kol, Ateş Topu ve Yaban Köpek gösterilir, Ben buna kızar ve itibarını ister. Ayrıca, Ben'in eski favori şovu olan Kanguru Komando'nun yerini almıştır. Yalnızca bunun sonucunda Ben ve Gwen, Planetary Studios (Dünyasal Stüdyolar) yerini ziyaret eder, böylece yapımcının hakkında her şeye göğüs gererler. Bu arada, garip yanlışlıklarla hangi aktörün yaptığı ortaya çıkmaya başlar. Komando uygunca günü kurtarır. Komando çizgi film yapımcısı aktör, sorumlu, Tim Bean'den şüphelenir ama Gwen ise Komando'nun bölümündeki hain oyundan şüphelenir.
8 "Under Wraps"
"Sargılar içinde"
10 Mart 2007
Ben ve Gwen işlerinin kıymetini bilmedikleri için ağır iş öğretilir, Büyükbaba Max onları bir çiftliğe götürür. Bununla birlikte, çiftlikteki çocuk Ben ve Gwen'e son zamanlarda mor şimşek ışığından bir mumya geldiğini söyler, onlar tuhaf şeyi merak ederler. İkisi de güçlü bir taş için bir yerin kazıldığını görürler, ama onları görünce hemen saldırır. Şimşek Hız avantajsızca onunla savaşır, ama mumya bu kargaşada kaçar. Max bu güçlü kayanın kimyasal dengesiz kaya olduğu keşfeder ismi "Korodium", nedeni dünyevi organizmanın içinde sert mutasyon olması. Tennysonlar mumyanın izini takip edince dondurma fabrikasına yolları düşer, ama tehlikeli mumyanın yenilmezliği sona erer. Savaşın sonucunda, mumya Omnitrix'e dokunur ve yanlışlıkla DNA'sına eklenir, Ben o formu kullanır; bununla birlikte, Omnitrix bunun yerine Ben'in Güncelleme'ye dönüşmesine karar verir. Güncelleme sıvı nitrojen tankına kaplanarak ona sahip olur ve püskürtülen kimyasal ile mumya, etkileyicileşerek donar. Aile daha fazla elle iş olduğunda korktukları için çiftlikten kaçar.
9 "The Unnaturals"
"Anormaller"
17 Mart 2007
Ben favori takımı olan Litte League görmeye gider, maalesef takımda olmayı düşünürken fakat düşmanları JT ve Cash'i görür. Ben onların karşı takım olduğunu anlar, ev takımı, robotlardır. Ben kendi takımı için hile yapar, ama robotlara karşı kaçırılan insanlara tam o anda yardımına uygun uzman ortaya çıkar Ben. Kurtarmaya kalkışır, Ben robotların planının Amerika Başkanı'nın yerine geçme olduğunu keşfeder, hem de oyunlarını gözetler. Tennysonlar onların planını engeller ve şahsen başkanı kurtarırlar. Sonra onlar gider, Enoch ortaya çıkar, bunun kendi planı olduğunu açığa vurur. Enoch, Tennysonların hayatını parayla almaya yemin eder.
10 "Monster Weather"
"Canavar Havası"
24 Mart 2007
Büyükbaba Max, Gwen ve Ben'i Chigago'daki favori müzik festivaline götürür eski zaman bandı, Shag Carpeting, ama hava kontrol robotu konseri yarıda keser ismi S.A.M. Ben Dört Kol'u kullanarak robota şok dalgaları gönderme sonucunda onu yok eder.
11 (1) "The Return"
"Geri Dönüş"
7 Nisan 2007
NASA'da bir uzay mekiği fırlatılacakken mor bir şimşek fırtına onu yarıda keser. Bu olay Ben, Gwen ve Max'in dikkatini çeker, başlangıçtaki yaratıklar kurtadam ve mumya umutla bulunur. NASA'da, Ben öfke hastası bilim insanı olan ismi Dr. Vicktor'ı görür. Mor ışıklı fırtına ve iki yaratık gözetim altındadır. Ben, Gwen ve Max yaratıklara, doğru formdaki Vicktor'a tekrar rastlarlar. Kaybedilen savaşın ardından, Tennysonlar ayrılır: Max ve Gwen, Doktor Vicktor'un fırlattığı uzay mekiğine binerler, ve Ben ise Şimşek Hız (XLR 8) olarak Vicktor'ı takip eder. Mumya uzay gemisine biner ve Vicktor, New Mexico'da olan kurtadama mor şimşek aracılığıyla kullanacağı bir telepatiksel aygıt gönderir. Ama Ben, Dr. Viktor'a karşı çıkar, bilim insanı kendi planının dışına erişemedeğini açığa vurur. Vicktor efendisini yaratır: Ben'in korkusu ortaya çıkar, Gölge Hayalet!
12 (2) "Be Afraid of the Dark"
"Karanlıktan Korkmak"
14 Nisan 2007
Bu bölüm "The Return" isimli bölümün devamı niteliğindedir, Gölge Hayalet ve Doktor Vicktor sağsalim dışardadır, Ben çabucak Gri Madde'ye dönüşerek kaçar. Gri Madde, Gölge Hayalet'in bilgisayar terminalindeki planını güçlü görür: Planı Korodyum ışığı projesiyle özel istasyonda çaprazlama ve New Mexico'daki (Meksika) vericiyle dünyayı kullanıp dünyayı karanlıklaştırmak, böylece o izin verilen tam güçle ve kuralla gezegeni yok edecekti. Bu plan sadece dünyanın populasyonunu değiştirmeyecekti, bundan başka güneşi engelleyecek, böylece Gölge Hayalet dünyanın karalması kuralı sayesinde sonsuzca yaşayacak. Ben, Güncelleme'yi kullanarak uzay istasyonunda geçici bir roket yaptı, Vicktor ona yapışarak istasyona gelebilir. Bu arada, Max ve Gwen uzay mekiğinde mumyayla kavga ederler ve Gölge Hayalet'in planını engellemeye kalkışırlar. Güncelleme görünüşe bakılırsa mumyayı yok etmiştir, ama Gölge Hayalet tekrar ortaya çıkmıştır ve aygıtı manuel olarak başlatmıştır. Kuramsal olarak her yer kararmıştır, Gölge Hayalet formunu arttırır; Ben'in yeni Benvictor formunu Viktor geri dönmeden önce sahip olmuştur. Bununla birlikte Max marifetiyle Viktor'ın projektörünü yok eder, Gölge Hayalet'in planı batar ve görünüşe göre kurtadam ölmüştür. Etraf yatışınca, Vicktor orada Ben'i çarpıtmak istemiştir, ama yanlışlıkla kendi ve mumya sürgün edilmiştir. Ben ve Gwen, Max uzay gemisiyle kaçar, onlar oradayken Gölge Hayalet'i tekrar güneş ışığıyla yok eder. Yakar Top, Max ve Gwen'i dünya atmosferinden kurtarır ve Mısır'a gelirler. kötü sonuçla girerler, Ben, Gölge Hayalet'in Omnitrix'te doğal form olarak elde ettiğini fark eder.
13 "Visitor"
"Ziyaretçi"
21 Nisan 2007
İki Snowbordcu yanlışlıkla tuhaf kaptaki bir uzaylıyı uyandırır ismi Xylene. Xylene, Omnitrix'in yerini belirler ve Ben'e saldırır, o da çalma kanıtındadır. Bununla birlikte, Max onu korumaya gelir, ikisi de birbirleriyle eski dost olduklarının farkına varır. Xylene ve Max sonraki gece eski günlerden konuşurlar. Vahşi Asma (Yaban Asma'da olabilir) onları gizlice dinler. Xylene, Max'e neden dünyada yaşadığını ve onunla birlikte evrene yolculuk yapmak istediğini sorar. Çılgına dönen, Ben kamp alanına geri döner, Vilgax'ın kalan bir robotunu yenemez ve yardım için Max ve Xylene'e güvenir. Orada Xylene, Omnitrix'i Dünyaya atmasının sebebi gemi kumandanı Vilgax'ın saldırıları olduğunu söyler ve onu Max'e göndermeye planlamıştır; Ben kazara Omnitrix'i almıştır. Ben sarsıntının geldiği yere koşar ve Gwen ardından gelir. Robot tekrar saldırır ve Max'i yakalar. Ben ve Xylene birbirleriyle isteksizce takım kurup onu kurtarmaya çalışırlar. Bu süreçte, Xylene kendi bilgisiyle Omnitrix'in yeni bir formunun kilidini açar, Yalayut, Ben onu kullanarak robotu yok eder. Bunun sonucunda, Xylene gezegenden ayrılmak için hazırlanır ve Max'e tekrar teklif sunar. Max reddeder, çünkü Ben ve Gwen'e dünyada tek parça halinde sahip çıkmalıdır.

Sezon 4 (2007-08)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölümün adı Orijinal Gösterim - Türkiye Gösterimi (TNT)
1 "Perfect Day"
"Harika Gün"
14 Temmuz 2007
5 Ekim 2009 (TNT)
Ben'in, mükemmel günüdür: Büyükbaba Max, bir kahvaltı hazırlar, lezzetli ve normal hazırlar, amigolarla dolu bir otobüs onun önünde durur tekerini elmasla yeniler. Ben, Büyükbaba Max ve Gwen, (Ben, iki kız tarafından öpülür, yüzü kızarır) pizzaya n' Play'e giderler, ve yerine bırakılmamış oyunlar, bir kamyondan düşer. Yine , Gwen'in ve Büyükbaba Max'ın, gösterdiği başka biri olduğu zaman, o, Enoch'un olduğunu keşfeder ve Forever Knight, bir hayal dünyasında onu tuzağa düşürür, Ben'in okulu. Daha sonra rüya ve kaçışın kontrolünü almayı idare ederken, Ben, onun kendi hayal dünyasında Enoch'u tuzağa düşürür. Başka bir Forever Knight, "kral" olduğu, birçok fazla başarısızlıktan dolayı onun kaderine Enoch'u bırakmayı kararlaştırdığı andan itibaren Tennysonlar'la ilgilenir.
2 "Divided We Stand"
"Biz Ayakta Bölündük"
19 Temmuz 2007
6 Ekim 2009 (TNT)
Plajda eğlenme esnasında, Ben, Omnitrix'de yeni bir uzaylı keşfeder, Ditto. Ditto, gücü çoğalmadır, sadece mutasyona uğranan bir martının yardımıyla hapishaneden kurtulan, Dr. Animo'nun dikkatini çeker, yapacak olduğu vardır. O, onun kendi kötü maksatları için onun uzaylı DNA'sını sömürmenin umutlarında, Ben'in Ditto klonlarının birini yakalar. Uzaylı DNA'sını kullanarak, Animo, kendinden-çoğaltan mutant Pulkanat ordusunu yaratır, ama Ben, her Pulkanat klonunu yok etmesi için klonlarda doğal zaafı sömürür, ve bir kez daha Dr. Animo'yu yakalar.
3 "Don't Drink the Water"
"Suyu İçme"
26 Temmuz 2007
7 Ekim 2009 (TNT)
İleri yaşla zayıf büyüyen, Hex, onu yapması için genç kalmak için bir şeyi arar. Aynı zamanda, Max, onun yaşlanan vücuduyla zorluklara sahip olmaktır, bundan dolayı Max, onun, göründüğü gibi öyle yaşlı olmadığı onları adil göstermekte onun torununu hayran bırakmayı kararlaştırır. Oyunda Max, onlara meydan okudu, o ve Gwen beraberce, onu suyun içine düşürürler, gençlik fıskiyesinden olduğu habersizdir. Max, bir on-yaşında geriler, Max, bir dört-yaşında olur. Oyunun sahibi, fıskiyenin koruyucusudur, 400 yıl önceden Juan Ponce de León tarafından öyle yapması istenmiştir. Hex, yeniden genç olmayı kullandığı fıskiyenin yerini göstermeye adamı zorlamayı idare eder. Yine de, Ben, fıskiyeyi buharlaşması için Ateştopu'nu kullanır, yeterli süreç sonra büyüsünde Hex sudan çıkmış bir çocuğa döner. Fıskiye hakkında, adam, suyun etkilerinin, sabit içme olmadan yok olacak olduğunu gösterir. Bu arada, Charmcaster (Sihirbaz), onun çocuk amcasını bulur, ve onun belasında onu alaya almayı beğenir.
4 "Big Fat Alien Wedding"
"Koca Şişman Uzaylının Düğünü"
2 Ağustos 2007
8 Ekim 2009 (TNT)
Büyükbaba Max'in yeğeni (oğlan) bir uzaylı ile evlenir hem de ailesinin baş düşmanı ailenin kızı ile evlenir. Ben yüzük taşıyıcı olduğu için hem de bir kızla dans edeceği için dans öğrenmeye başlar ve Gwen'le alıştırma yaparken büyükbabaları görünce Gwen'i yere fırlatır. Daha sonra kızın uzaylı ailesi düğünde kıza ve oğlana ihanet eder ve Ben'in ailesine saldırırlar. Ben'de karşılığını verir tabi.
5-7 "Ben 10: Secret of the Omnitrix (Part 1,2 and 3)"
"Ben 10: Omnitrix'in Sırrı (Bölüm 1,2 ve 3)"
10 Ağustos 2007
19 Ekim 20 Ekim 21 Ekim 2009 (TNT)
Dr.Animo Ditto'dan aldığı DNA'yı makineye ekler ve Gözoğlan'la savaşır.makine patlayınca çıkan enerji Omnitrix'e zarar verir.Omnitrix bozulur ama bozulması Omnitrix'in kendini yok etme süresi başlamıştır.Eğer tamir edilmezse Ben, Omnitrix ve evren ile yok olacaktır.Sonra Tetrax gelir ve Omnitrix'i tamir etmesi için Azmuth adında Galvan' (Gri madde) gitmeye çalışırlar gizlice Gwen de gelir, Vilgax'ın ırkından Myaxx ile karşılaşırlar dördü beraber Vilgax'la savaşır. Azumth Omnitrix'e Waybig'in DNA şifresini ekler ve Ben Waybig'e dönüşür. Vilgax'ı uzayın sonsuzluğuna fırlatır. Tetrax ve Pluton'la birlikte ben ve Gwen eve bırakılır.
8 "Ben 4 Good Buddy"
"İyiler İçin Ben"
22 Eylül 2007
9 Ekim 2009 (TNT)
Bir çöl boyunca yolculuk yaparken, Tennysonlar, Laurence Wainright'in Karavanı'nı kaçırması için modern korsanlarıyla karşılaşırlar. Yol korsanlarını durdurduktan sonra, Ben, karavanın nasıl doğru çalışmadığını etrafta şikayet etmeye başlar, ve Laurence'nin Karavanı gibi neredeyse öyle lüks değildir. Kısa zaman sonra yol çetesi, geri döner, ve pas yığınını (Max'in karavanı) çalarlar. Büyükbaba Max, pas yığınını umutsuzca bulmayı denerken, yol çetesi, planlarında kullanım için karavanı modifiye ederler. Yol çetesinin bir trenden füzeleri çaldığını durdurmak için, Laurence'nin karavanını Tennysonlar "Ödünç alırlar". Yol çetesinin lideri olan baron ana yolu, dönüşte, yol çetesinin devriyesinin olduğu yollarda trafiği artıracak olan yeni ana yolu yok etmek için füzeleri kullanmakta planlar. En sonunda Ben, onun pas yığınının garipliklerinin bilgisini kullanarak, baronun ana yolunun planını durdurur.
9 "Ready to Rumble"
"' Gümbürtüye Hazırlanmak"
29 Eylül 2007
12 Ekim 2009 (TNT)
Gwen yeni bir bilgisayar almıştır ve Ben'de bilgisayardan sumo oyununa bakıyordur. Gwen kızdığı halde Ben vermeyince bilgisayar aniden kapanır ve Ben bilgisayarı bozduğunu sanır. Geceyarısı herkes uyuyunca Ben bir güreş yerine gider ve Dörtkol sayesinde büyük ödülü kazanır. Dövüştüğü insanlar genelde mutanttır. İki kardeş mutant belalı bir işe bulaşmıştır ve annelerini para ile kurtaracaklardır. Ben ödülü onlara verir ama yine de adamlar annelerini öldürmeye çalışır. Ben Ditto olur ve onları yener anneyi de kurtarır. Çiftliklerini kurtarmak için Ben ödülü onlara verir. Ben'in yeni laptop bilgisayar alacak parası yoktur ve Gwen'le yaz tatili bitene kadar bulaşıkları yıkama sözüyle anlaşır. Meğerse bilgisayar kimse elini vurmasın diye özel bir USB'yle (Flash Bellek) çalışıyordur.
10 "Ken 10"
"Ken 10"
6 Ekim 2007
13 Ekim 2009(TNT)
Bu bölüm Ben 10.000 adlı bölümün devamı niteliğindedir ama zaman daha ileridedir. Ben 10.000 Vulcanus'u yener ve bir boyuta gönderir. Eve döner ve oğlu Kenny'nin doğumgününü kutlar. Gwendolyn doğum gününe gelememiştir. Bu yüzden sanal bir şekilde onunla konuşur ve Sihirbaz Kızın köpeklerinden hediye eder. Babası yani Ben 10.000 ona derki: "Ben de on yaşında Omnitrix'e sahip oldum bu senin de hakkın der" ve ona kendi yaptığı sadece 10 uzaylıdan oluşan Omnitrix'i hediye eder. Ben bir çocukla tanışır. Bu çocuk aslında Kevin'ın oğlu Devlin'dir. Kevin geçersiz boş göstericidedir. Ben Ditto olur ve Devlin'le beraber boş göstericiyi ararlar. Karavanda bir düğmeye basarlar ve büyük bir yer açılır. Devlin babasını serbest bırakır. Devlin'de de, Kevin gibi dönüşme yeteneği vardır. Kevin oradan çıkar ve Kevin istediği zaman insan olabiliyordur. Karmakarışık 10.000 uzaylı olur. Tıpkı eski bölümlerde sahip olduğu güç gibi ama çok daha büyüktür. Ken, Gri Madde olur. Omnitrix'in sırlarını öyle çözer ve 10.000 uzaylıya ve anakontrole sahip olur. Kevin, Ken'e vurunca Ben çok sinirlenir ve Büyük Yön (WayBig) olur. Kevin'i boş göstericiye tıkarlar. Devlin üzülmüştür ve Ben ona: "sende bizim aileden

ol demiştir".

11 "Ben 10 vs. the Negative 10 (Part 1)"
" Ben 10, Negatif 10'a Karşı (1.Bölüm)"
9 Mart 2008
15 Ekim 2009 (TNT)
Tennysonlar, ismi Cooper olan başka bir tesisatçının torunu, eve gidene kadar onlarla birliktedir. Bu arada, Fort Knox'taki bir tesisatçı Sirk Ucubeleri ve Bilinç Auto tarafından soyulur. Tennysonlar zamanında onu bulur, yardım için çok geç kalmışlardır. Onlar biraz sonra ikinci bir soygun olduğunu öğrenirler, bu sürede Rojo (yeni sibernetik takım elbise giymiştir), Animo, Clancy (mutasyona uğramış böcek olmuştur) ve Charmcaster (Sihirbaz) onları tuzağa düşürür. Max yapmaları gerektiğini arayarak keşfeder "Alt Enerji", son derece güçlü alt atomik güç kaynağına bir uzaylı ırk tarafından tesisatçılara verilmiştir. Onlar kötü adamlar için, Alt Enerji girişimi depolanan Rushmore Dağı üssünde onları yönlendirir.
12 "Ben 10 vs. the Negative 10 (Part 2)"
"Ben 10, Negatif 10'a Karşı (2.Bölüm)"
9 Mart 2008
16 Ekim 2009 (TNT)
Ben, Gwen ve Max, Cooper ile birlikte, Rushmore Dağı'nda tesisatçıların kullanıdığı bilgisayarla Forever King (Sonsuzluk Kralı)'in güçlerine karşı kullanırlar. Max, Forever King'in önceden kovulan tesisatçı arkadaşı olan sonradan uzaylı teknolojisiyle birikmiş Driscoll olduğunu keşfeder. Onların en iyi çabalarına rağmen, onlar Driscoll'un Alt Enerji'yi almasını engelleyemez. Driscoll enerjiyi zırh takımını güçlendirmekle kullanır ve Ben onunla savaşır, Yalayut gücün kaynağını sindirmeyi başarır ve onu güvenlice yok eder (bu arada, bunun sonucunda Rushmore Dağı'nın yüzü yok olmuştur). Bu arada Max ve Gwen, "Negatif 10" u içeride sıkıştırmıştır.
13 "Goodbye and Good Riddance"
"Güle Güle ve İyiden Kurtulma"
15 Nisan 2008 2008
14 Ekim 2009 (TNT)
Bu son bölümdür. (Ama aslında 47. bölümdür. Bu bölümde yaz tatili bitmiştir. Daha sonra tekrar yaz tatili dönemlerinden birkaç macera anlatılmıştır. Eğer bu bölümü izlerseniz son bölüm olduğu anlaşılır ve Ben 10 daha iyi anlarsınız) Ben yaz tatili bittikten sonra evine geri döner, ve Max ona Omnitrix'i sır tutmasını söylemiştir. Bu işi yapması, sınıf arkadaşlarına uzaylı kahraman haberleri ile ona hayran kalmalarından daha zordur, Ben bundan haberder olmamalarını istemiştir. Hayal kırıklığına uğramıştır, Ben riske girip Omnitrix'i kullanarak Vilgax'la savaşmıştır, Bir daha aleti Ben'den almak istemiştir ama başaramamıştır. Tüm dört Tennyson (Ben'in babası da yardım eder), şehirde deli gibi dolanan Vilgax'ın uçan robotlarıyla savaşırlar. Vilgax tekrar ortaya çıkar, Ben kolayca uzaklaşır, Ben'in babası yeraltında borudaki gazı patlatır, kötü yanıp kül olmuştur. Sorun sırasında Ben'in sırrı ortaya çıkmış herkes görmüştür ve Gwen, Ben'in okuluna nakledilmiştir. Sadece sakin biri gibi görünen, mutasyona uğramış hayvan kadrosuyla Dr. Animo Kalmıştır. Ben ve Gwen savaşmaya hazırdır.

Kısa bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben 10 kısa bölüm serisi yaklaşık olarak 2 dakikalık videolardır ve DVD'ye de ek olarak dahil edilmiştir. Onlar Cartoon Network'un video ev servisinde gösterilmiştir.

  1. "Hijacked" (Kaçırıldı)
  2. "Snack Break" (Çerez Kırıntısı)
  3. "Survival Skills" (Hayatta Kalma Becerileri)
  4. "Radio Dazed" (Radyo Sersemledi)
  5. "Sleepaway Camper" (Uyku Yerinde Kamp Yapmak)
  6. "Dogged Pursuit" (İnatçı Kovalamaca)
  7. "Let the Games Begin" (Oyunlar Başladı)
  8. "Handle with Care" (Dikkatle Dokunmak)

TV filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm adıYayın tarihi
"Ben 10: Secret of the Omnitrix"10 Ağustos 2007 (ABD)
Türkiye: 13 Ekim 2009(TNT) ve 3 Kasım 2009 (Cartoon Network)
Dr. Animo'yla bir savaş esnasında, Omnitrix kazara kendini imha moduna girer. Onu durdurmak için, Ben, Omnitrix'i icat edeni bulmak için uzayda yolculuk yapmak zorunda. Bu üç değişmeli uyarlaması yayınladı, orijinalden değiştirilen bir açıklıkla her biri. Gerçekte sezon 4'ün ilk üç bölümlerini yapan bir bölüm.
"Ben 10: Race Against Time"21 Kasım 2007 (ABD)
1 Ocak 2010
Bu, canlandırılan dizide temel alınan bir canlı-hareket filmidir. Yaz bitmiş, ve Ben, okula dönmek zorunda, ama uzaylıların farklı bir fikri var. Onlar, büyük bir istilaya sahip olmayı planlıyor, bu esrarengiz işi Eon'a kadar götürdü.
"Ben 10: Alien Swarm"25 Kasım 2007 (ABD)
Türkiye 23 Nisan 2010 (Kaynak: Ben 10 Dergisi)
Bu, canlandırılan dizide temel alınan bir canlı-hareket filmidir. Film, Elena'ya yardım etmesi için su tesisatçılarından sıraları kırdığı gibi genç Ben Tennyson'da bunu izler, Ben'in bir uzun-zaman arkadaşı, onun babası için aramıştır. Onun babası için Elena'nın aramasıyla, dünyayı yok etmekten uzaylı bir tehdidi durdurması için grubu bir maceraya götürür.