Bell Mobility

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bell Mobility
Eski ad(lar)Bell Cellular (1986-1993)
TipAlt şirket
EndüstriMobil ağ sağlayıcısı
KuruluşToronto, Ontario (1986)
Genel merkeziMississauga, Ontario
Önemli kişilerBlaik Kirby - Başkan, Stephen Howe - CTO
ÜrünTuşlu telefonlar, akıllı telefonlar (Android ve iOS),
USB modemler
SahibiBell Canada
Web sitesibell.ca/mobility
Bir Bell Mobility Ford Explorer filo aracı.
Mississauga, Ontario'daki Bell Mobility Genel Merkezi - "Creekbank Kampüsü"

Bell Mobility, Kanada genelinde kablosuz hizmetler sunan ve Bell Canada'nın bir alt bölümü olan Kanadalı bir mobil ağ operatörüdür. Ana akış ağlarında LTE ve HSPA+ kullanarak hizmet verir. Bell Mobility, 2020'nin üçüncü çeyreği itibarıyla 10,1 milyon aboneye sahip olarak Kanada'nın üçüncü büyük kablosuz taşıyıcısıdır.[1]

Bell'e ait Virgin Plus ve Loblaws'a ait ön ödemeli PC Telecom, Bell Mobility ağı üzerinde MVNO olarak faaliyet göstermektedir. Bell Canada'nın bazı bölgesel yan kuruluşları, genellikle Bell Mobility ile dolaşım izni vermekle birlikte, kendi kablosuz ağlarını Bell Mobility'den bağımsız olarak işletmeye devam etmektedir; bunlar Northwestel (NMI Mobility ve Latitude Wireless), Télébec (Télébec Mobilité) ve NorthernTel (NorthernTel Mobility) şirketleridir.

Temmuz 2006'da, Bell Mobility, hem Bell hem de Aliant'in daha büyük bir yeniden yapılanmasının bir parçası olarak Atlantik Kanada'daki eski Aliant kablosuz operasyonlarını üstlendi ve Nisan 2008'e kadar Aliant Mobility olarak iş yapmaya devam etti.[2] Benzer şekilde Bell, 2017'de Manitoba'daki MTS'yi satın aldı ve onu Bell MTS olarak yeniden markaladı; başlangıçta Bell MTS Mobility olarak bağımsız bir şekilde faaliyet gösterirken, kablosuz müşterileri 2018'in sonlarına doğru Bell Mobility altına alındı.[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bell Investors Relations" (PDF). Bell Investor Relations. 14 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 
  2. ^ "BCE and Aliant form one of North America's largest regional telecommunications service providers". 16 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 
  3. ^ Chhabra, Sameer (12 Ekim 2018). "Bell phasing out Bell MTS wireless branding, directing customers to 'Bell Mobility'". MobileSyrup. 25 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]