Bayındır Radyo Televizyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Bayındır Radyo Televizyon sayfasından yönlendirildi)
Bayındır Radyo Televizyonu
Kuruluş 5 Kasım 1998 (Test yayını)
1 Nisan 1999 (normal yayını)
Kapanış 18 Mart 2002 - 2003
Sahibi Bayındır Holding
Slogan Türkiye'nin En Genç Ulusal Televizyonu
Ülke  Türkiye
İştirakler BRT FM

Bayındır Radyo Televizyonu (brt) 1998 yılında test yayınlarına başlayıp 1999 yılında normal yayına geçmiş Türkiye'de faaliyet gösteren Bayındır Holding'e bağlı ulusal yayın yapmış bir televizyon kanalıdır. Sahibi Kamuran Çörtük'tür.[1]

BRT, 1998 yılında müzik kanalı GençTV'nin Karasal Frekanslarından test yayını yapmaya başladı.[2] 1 Nisan 1999 tarihinde normal yayına geçti. Kaliteli yayınları, ciddi kültür-sanat programları, zengin içerikli akşam kuşağı yapımları ve yabancı sinema filmleriyle televizyonculuk dünyasında özel yer edinmişti. Kanal Türkiye genelinde karasal antenden, Türksat uydusu üzerinden, Kablotv'den, o dönemde yayında olan dijital yayın platformları CineDigital, Star Digital ve DigiTürk üzerinden yayın yapmıştır.

Doksanlı yılların sonunda yayına başlayan ve kısa sürede medyada önemli bir yer edinen kanalın 2002 yılında yaşadığı talihsizlikler kapanışının habercisi olmuştur. İlk olarak Şubat ayında kanalın yönetim binasında yangın çıkmış ancak hiçbir can kaybı olmadan bu facia atlatılmıştır. Bağlı olduğu grubun ekonomik krize girmesiyle birlikte aynı yılın Mart ayında yayın esnasında Türksat'a olan borcu nedeniyle yayınları donmuştur. Uzun bir süre yayın yapamayan kanal, kapanma kararı almıştır. 2003 yılında şansını yeniden denemeye karar vermiş, ancak test yayınından öteye geçememiştir.

Aynı dönemde brt televizyonu ile beraber kurulan radyo kanalı BRT FM, İstanbul'da 103.0 frekansından yayın yapmış ve çoğunlukla Slow, Rock ve Klasik yabancı şarkıları yayınlamıştır. Brt FM kısa sürede ulusal yayına başlamış İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Antalya, Adana Gibi büyük kentlerde yayına başlamıştır. Brt'nin kapanma kararından sonra Brt FM'de kapanmış 103.0 Frekansını devrederek aynı Frekanstan İstanbul'da Meteorolojinin Sesi Radyosu yayına başlamıştır.

Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Çocuk Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ https://www.tgrthaber.com.tr/haber/247651.html[ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2020.