Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, ES Film imzalı, 16 Eylül 2021 tarihinde TRT 1'de yayınlanmaya başlayan, yönetmenliğini Berat Özdoğan'ın yaptığı, senaryosunu Serdar Özönalan ve Hasan Erimez'in birlikte kaleme aldıkları tarih, kurgu, aksiyon ve macera türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizide, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kaptan paşası ve kaptan-ı deryası olarak bilinen ünlü denizci Barbaros Hayreddin Paşa ve diğer üç kardeşinin hayatı anlatılmaktadır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Açıklama
Engin Altan Düzyatan Oruç Reis 1-32 Midilli fatihi Sipahi Yakup Ağa'nın ikinci oğludur. Kızıla boyanmış bir sakalı vardır. Lakabı Baba Oruç ya da Oruç Barbaros'tur. 20. bölümde Kalimnos'u, 28. bölümde Modon'u, 30. bölümde Cicel'i ve 31.bölümde Cezayir'i fethetmiştir. Sultan Oruç Reis olmuştur. Hain Cezayirli, Rosa ve Don Diego tarafından öldürülür. 32. bölümde Hızır'ın hayalinde gözükür.
Ulaş Tuna Astepe Hızır Reis Midilli fatihi Sipahi Yakup Ağa'nın üçüncü oğludur. Lakabı Hayreddin'dir. Meryem'e sevdalıdır. 32. bölümde Cezayir'i fethetmiştir.
Bahadır Yenişehirlioğlu Derviş Gerçek adı Hüseyindir Eski bir Osmanlı akıncı beyidir. Daha sonra yaşlı bir derviş olmuştur.
Devrim Evin Antuan - Murat Barbaros Kardeşler'in eski düşmanı eski bir korsan lideridir. Eski lakabı Poseidon'dur. İlk bölümde Oruç Reis onun kardeşi Enrico'yu öldürmüş, daha sonra o Oruç'un abisi İshak Reis'in eşi ve çocuklarını öldürmüş, daha sonra İshak'ı kaçırmıştır. Oruç ve Hızır tarafından İshak kurtarılmış, daha sonra İshak Antuan'ı öldürmüş, lakin büyücüler diriltmiştir. O günden sonra Pietro'ya çalışmaya başlar. Sonradan esir düşüp iyi muamele görmüş ve Oruç'la birlikte çalışmaya başlamıştır. Daha sonra Müslüman olur ve "Murat" ismini alır.
Tolga Akkaya Yareli Hasan Oruç Reis'in tayfasından olan yiğit bir leventtir. Oruç Reis öldükten sonra Hızır Reis'in leventi olmuştur.
Gökhan Gencebay Bülbül
Gonca Cilasun Hüma 10-32 Barbaros Kardeşler'in halasıdır.
Emir Benderlioğlu Piri Reis 12-32 Ünlü bir Osmanlı denizcisidir.
Serdar Deniz Don Diego 28-32 İspanyollar'ın Akdeniz'deki en güçlü amiralidir ve eski Cicel komutanıdır. Hızır Reis tarafından öldürülür.
Melisa Akman Rosa Don Diego'nun sevgilisi. Murad tarafından öldürülür.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Açıklama
Ufuk Öztürk Enrico 1 Antuan'ın kardeşidir. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Ozan Bingöl Şehzade Murad 1-2 Fatih Sultan Mehmed'in torunu, Şehzade Cem'in Hristiyan oğludur. İlk iki bölümde oynadıktan sonra görülmez.
Hürcan Sürmeli Esteban İskenderiye'de yaşayan birisidir. Bir daha gözükmez.
Suavi Eren Süleyman Usta 1-4 Midilli'de yaşayan ihtiyar bir kitapçıdır. Hızır Reis ile etkileşim hâlindedir. Pietro'nun adamları tarafından öldürülür.
Armağan Oğuz Radko 1-8 Pietro'nun en güvendiği adamlarından biridir. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Sedat Mert Misket Oruç Reis'in tayfasından olan yiğit bir leventtir. Hain bir saldırı sonucu Pietro ve Radko tarafından öldürülür.
Yaşar Bayram Gül Musa
Mehmet Ali Kaptanlar Yorgo Despina'nın babasıdır. İshak Reis'in eşinin ve çocuklarının ölümünde parmağı olduğu için İshak tarafından öldürülür.
Uğur Karabulut Hekim Giovanni Kalimnos Adası'nın en tanınan ve en deneyimli hekimidir. Pietro'nun da sağlığından sorumludur. Zeynep'ten hoşlanmaktadır. Barbaros Kardeşler'e gizlice yardım etmesinden ötürü Pietro tarafından öldürülür.
Melis Babadağ Zeynep 1-9 İskenderiye'de bulunan, çocukların sağlığına bakan bir yetimhanenin şifacısıdır. Yetimhanenin kapanması üzerine oradan ayrılır ve Kahire'ye gider.
Miraç Sözer Hamza Küçük bir çocuktur. Babası, Pietro tarafından öldürülünce Derviş tarafından Zeynep'in yetimhanesine bırakılır. Yetimhane kapanınca Zeynep ile birlikte İskenderiye'den ayrılır.
Mehmet Atay Kılıç Bey İskenderiye'de itibar sahibi ve nüfuzlu bir beydir. Şahin, Şahbaz ve Şahsenem'in babasıdır. Oruç ve İlyas ile gurur duymaktadır. Şahbaz tarafından zehirlenir.
Gülcan Arslan Despina Oruç Reis'in karısıdır. Pietro'nun adamları tarafından kaçırılır. Onlardan kurtulmaya çalışırken de uçurumdan düşerek ölür.
Muhammet Çakır Ebu Muhammed 3-5/8-9 Çok kıymetli bir Arap gök bilimcisidir. Bir daha gözükmez.
Gökay Müftüoğlu Diego 1-11 Pietro'nun çocukluk arkadaşıdır ve aynı zamanda en yakın dostu, sırdaşıdır. Pietro'ya ihanet ettiği için Pietro tarafından idam edilir.
Ümit Çırak Slyvio 1-12 İsabel'in babasıdır. İskenderiye'deki bir hanın sahibidir. Unita isimli bir kuruluş adına çalışmaktadır. Unita hanı onun yerine Şahbaz'a verdikten sonra Oruç'a yardım ettiği için Şahbaz tarafından öldürülür.
Cem Bender Alfeo 7-12 Pietro'nun yardımcısı. Despina'yı öldürmüştür. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Nezir Çınarlı Hayrabay 1-13 Mısır Memlûk Devleti'nin bir komutanıdır ve Oruç Reis'in bir arkadaşıdır. Kahire'ye dönmüştür.
Ali Murat Altunmeşe Golem İsabel'in yardımcısı ve güvendiği bir adamıdır. Aynı zamanda Kılıç Bey'in casusudur. Canlandıran oyuncu vefat etmiştir.
Serpil Özcan Asiye 1-14 İskenderiye'de yaşayan; fal, büyü, kehanet gibi işlerle uğraşan bir kadındır. Despina ve İsabel ile de görüşmektedir. Bir daha gözükmez.
Asya Kasap Adelina Şifacı Zeynep'in eski yardımcısıdır. Yetimhanenin kapanması üzerine Zeynep Kahire'ye gider ve ayrılırlar. Daha sonra bir daha gözükmez.
Suat Karausta Fatih Sultan Mehmed 6, 12, 15 Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. padişahıdır.
Murat Göçmez Horozcu 1-16 Oruç Reis'in tayfasından olan yiğit bir leventtir. Pietro Leonardo'yu kurtarmak için pusu kurduğu sırada Haçlılar'a biat eden Denizci Sinan tarafından öldürülür.
Semih İğdigül Denizci Sinan 15-17 Şahbaz'ın sözünden çıkmayan, Haçlılar'a biat etmiş bir Türk denizcisidir. Oruç Reis'in leventlerinden Horozcu'yu şehit etmiştir. Oruç Reis tarafından boğazı kesilerek öldürülür.
Numan Çakır Sipahi Yakup Ağa 17 Barbaros Kardeşler'in babası ve Hüma'nın kardeşidir.
Yiğitcan Özyiğit Meczup 3-17 Akıl sağlığı yerinde olmayan bir gençtir. Bir daha gözükmez.
Nizamettin Özkaya Leonardo Barbarigo 14-18 Venedik'in hâkim nesline mensuptur. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Tolga İskit Cafer 1-18 Oruç Reis'in ve kardeşlerinin düşmanıdır. Bir daha gözükmez.
Okan Şenozan Karabay 9-18 Mısır Memlük Devleti'nin İskenderiye emiridir. Oruç'a kin besler. Oruç tarafından asılarak öldürülür.
Alperen Şahin Martin 19-20 İsabel'in kardeşi ve Pietro'nun casusu. Yüzüğündeki zehiri içip intihar eder.
Ekrem İspir Kanuni Sultan Süleyman 20 Osmanlı İmparatorluğu'nun 10. padişahıdır.
Eray Cezayirlioğlu Amiral Salvator 18-20 Bir Rodos Şövalyeleri komutanıdır. Pîrî Reis tarafından öldürülür.
Kaan Turgut Gladyus 12-20 Pietro'nun manevi oğlu ve bir Rodos Şövalyeleri komutanıdır. Hızır Reis tarafından öldürülür.
Yiğit Özşener Pietro 1-20 Kalimnos Adası'nın lideri ve Kalimnos Kalesi'nin cesur komutanıdır. Gerçek adı Umberto'dur. Hırslı ve yenilgiyi kabul etmeyen birisidir. Küçükken kardeşi Maria ile köle olarak pazarda satılmıştır. Barbaros Kardeşler'in düşmanıdır. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Elif Erdal Ayşe 9-21 Meryem'in yardımcısı. Bir daha gözükmez.
Yetkin Dikinciler İshak Reis 1-22 Midilli fatihi Sipahi Yakup Ağa'nın büyük oğludur. Diğer kardeşleri gibi denizleri sevmez, ondan uzak durur. Eşini ve çocuklarını hain bir saldırıda kaybetmiştir. Bu yüzden kardeşlerine katılır. Burak Reis tarafından Midilli sancakbeyliğine atanır. Kalimnos fethinden sonra gözükmez.
Türker Fırat Akeron 25 Gabriel'in en güçlü savaşçısıdır. Hristiyan bir Viking soyundan gelir. Lakabı Cehennem Irmağı'dır. Hızır Reis tarafından öldürülür.
Eren Demirbaş Müneccim 1-25 Oruç Reis'in tayfasındaki genç bir leventtir. Bir daha gözükmez.
Burak Poyraz Pablo 21-25 İspanyol komutanıdır. Hızır Reis arkadaşını öldürdüğü için ona düşman olur. Hızır onun gemilerini Rum Ateşi ile yakarken kendisi de yanarak ölür.
Özge Özkaplan Şahsenem 17-26 Ünlü bir kadın denizcidir. Kılıç Bey'in kızıdır. Meryem ve Şahin tarafından öldürülür.
İsmail Filiz Şahin (Kılıçoğlu) 1-27 İskenderiye'de itibar sahibi olan Kılıç Bey'in büyük oğludur, Şahbaz ve Şahsenem'in abisidir. Lakabı Kılıçoğlu'dur. İlk başta Oruç ve İlyas'la düşman olmuştur, daha sonra Oruç ve İlyas'la anlaşmış ve onların dostu olmuştur. Şahbaz tarafından öldürülür.
Hamza Bey 24-27 Şehzade Korkut'un yaveridir. Şahbaz tarafından öldürülür.
Emrah Çetin Sansar Şahbaz'ın sağ koludur. Yareli Hasan tarafından öldürülür.
Korsan Danie 26-27 Şahbaz'la beraber yaptığı tuzakta onun parmağı vardır. Tam Şahbaz'ın hain olduğunu söyleyecekken Şahbaz'ın adamı tarafından silahla öldürülür.
Enis Boztepe Agostino Barbarigo 25-28 Venedik doçesidir. Hızır Reis tarafından öldürülür.
Arda Yıldırım Sadık 21-28 Mesih Paşa'nın yaveri ve Şahbaz'ın adamıdır. İlyas tarafından öldürülür.
Emekcan Kaşkal Pierro Marco Gabriel'in adamı. Hızır tarafından öldürülür.
Aytek Şayan Şahbaz 9-28 Kılıç Bey'in küçük oğludur, Şahin'in kardeşi Şahsenem'in ağabeyidir. Hırslı, öfkeli ve tutkulu bir kişiliği vardır. Kılıç Bey'i zehirlemiştir. Sonradan Mesih Paşa onu affetmiş ve Kalimnos fethedildikten sonra onu gümrük memuru yapmıştır, ancak sonradan hainlikler yapmaya devam etmiştir. önce Venedik vatandaşı olup Hristiyanlığı kabul eder sonrada abisi Şahin'i (Kılıçoğlu'nu) öldürmüştür. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Serkan Ergün Burak Reis 8-10/28 Ünlü bir Osmanlı denizcisidir. Kemal Reis'in ordusunda komutandır. Kendi gemilerini yaktığı sırada Venedik askerleriyle birlikte yanarak şehit olur.
Kara Hasan 27-28 Kemal Reis'in yaveri ve oğludur. Burak Reis gemileri yaktığı sırada Venedik askerleriyle birlikte yanarak şehit olur.
Burcu Gül Kazbek Firuze Hatun 10-28 Karabay'ın eşidir. Karabay öldükten sonra Mesih Paşa onu himayesine alır. 28. bölümde İskenderiye'ye geri dönmüştür.
Yıldırım Gücük Mesih Paşa 19-28 Bir Osmanlı paşasıdır. Doğu Roma İmparatorluğu'nu yöneten Paleologos Hanedanına mensuptur. Barbaros kardeşlerden nefret eder. İmparator Konstantinos'un yeğenidir. İstanbul'un Fethi'nden sonra iki kardeşinden biri Murat Paleologos ile birlikte Müslüman olmuştur ve Osmanlı'nın hizmetine girmiştir. Diğer kardeşi ise Hristiyan olarak kalmıştır. İlyas'ı kendi tarafına çekmeye çalışmış ve başarılı olmuştur. Daha sonrasında İlyas Reis, Oruç Reis tarafından affedilince planı suya düşmüştür. 28. bölümde gaflete düşünce Kemal Reis tarafından görevinden azledilip İstanbul'a geri dönmüştür.
Mehmet Polat Marco Gabriel 21-29 Modon komutanıdır. Babası eski Midilli komutanıdır. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Batuhan Bayar Niko 1-29 Midilli'de yaşayan birisidir ve Hızır'ın en yakın dostudur. Don Diego tarafından öldürülür.
Doruk Nalbantoğlu Gülletopuk Oruç Reis'in tayfasındaki genç bir leventtir. Gerçek adı İskender'dir. Horozcu'nun kardeşidir. Pedro ve Don Diego tarafından öldürülür.
Cemre Gümeli Meryem - Maria 9-30 Derviş'in köle tüccarından kurtardığı kızdır. Kendi evladı gibi yetiştirmiştir. Pietro'nun kaçırılan kardeşidir. Hızır'a sevdalıdır. Don Diego tarafından öldürülür.
Pelin Akil İsabel 1-30 İskenderiye'de bulunan, babasına ait olan büyük bir hanın eski işletmecisidir. Oruç ve İlyas ile etkileşim hâlindedir. Oruç Reis ile birlikte evlilik planı yapmaktadır. Rosa tarafından öldürülür.
Fatih Yılmaz Pedro 28-30 Don Diego'nun kardeşidir. Meryem'e âşıktır. Oruç Reis tarafından öldürülür.
Bülent Alkış Kemal Reis 27-30 Ünlü bir Osmanlı denizcisidir. Pîrî Reis'in amcasıdır. Rodos Şövalyeleri ile savaşmaya giderken gemisi batarak şehit olduğu söylenir.
Caner Topçu İlyas Reis 1-31 Midilli fatihi Sipahi Yakup Ağa'nın küçük oğludur. Ağabeyi Oruç Reis ile birlikte denizlere açılmaktadırlar. Esther'de gönlü vardır ve Esther ile evlenmiştir. Fakat son zamanlarda çeşitli hatalar yapmış, Mesih Paşa'nın kuklası olmuş ve ağabeylerinin gözünden düşmüştür. Daha sonrasında yaptıklarından pişman olmuş, ağabeyi Oruç Reis'ten af dilemiş ve Oruç Reis kendisini affetmiştir. Don Diego tarafından öldürülür.
Şeyma Peçe Esther/Esma 5-31 Meryem gibi olması için Meryem onu İskenderiye'ye gönderir. Sihirbazdır, İlyas'ta gönlü vardır. İlyas ile evlenmiş ve Müslüman olmuş, Esma adını almıştır. Rosa tarafından öldürülür.
Selim Tumi 29-31 Cezayir emiridir. Oruç ve Murad tarafından öldürülür.
Firaz Selim Tumi'nin yaveridir. Murad tarafından öldürülür.
Hain Cezayirli 30-32 Cezayir ahalisinden biridir. Oruç'tan Selim Tumi'ye karşı yardım istemiş daha sonra Oruç, Selim Tumi'yi indirip sultan olunca kendisine makam vermediği için Don Diego ile iş birliği yapmış ve Oruç'u öldürmüştür. Daha sonra Bülbül tarafından öldürülür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]