Bad Prosecutor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bad Prosecutor
True Sword Battle
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürAksiyon
Komedi
Suç
GeliştirenPark Ki-ho
SenaristIm Young-bin
YönetmenKim Seong-ho
Choi Yeon-soo
BaşrolDo Kyung-soo
Lee Se-hee
Ha Jun
BesteciBaek Eun-woo
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı12
Yapım
Yönetici yapımcıYoon Jae-hyuk
YapımcıBaek Seung-min
Lee Hyang-bong
Bae Ik-hyun
Seo Ho-jin
Görüntü yönetmeniKim Hyung-joo
Ji Yoon-jung
Gösterim süresi75 dakika
Yapım şirketiNeo Entertainment
Blaad Studios
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Yayın tarihi5 Ekim 2022 (2022-10-05) - 10 Kasım 2022 (2022-11-10)
Dış bağlantılar

Bad Prosecutor (Korece진검승부, romanizeJingeomseungbu) Do Kyung-soo, Lee Se-hee ve Ha Jun'un başrollerini paylaştığı 2022 Güney Kore yapımı bir televizyon dizisidir. Yozlaşmış güçleri çıkar ve hile ile gerçekten cezalandıran bir savcının hikâyesini anlatıyor. Dizi, 2 Ekim - 5 Kasım 10 tarihleri arasında KBS2'de her Çarşamba ve Perşembe saat 21:50'de (KST) 12 bölüm olarak yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kötülük ve değersizlikle donanmış Jin Jung (Do Kyung-soo) adlı savcının, zenginlik ve gücün yarattığı sığınağı kırması hakkında bir hikâye. Kanun yerine çıkarcılığı, standart yerine hileyi ve samimiyet yerine kusuru seçer. Bu toplumu yiyip bitiren yozlaşmış yetkilileri cezalandırarak bir neşe duygusu sağlayacaktır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seul Merkez Bölge Savcılığı'nın üçüncü bölümünde bir savcı. Göz alıcı bir görünüme ve bir bakışta havalı bir gülümsemeye sahip. Her zaman ve her durumda sırıtarak, neşeli ve kendinden emin. Düzgünlük, dürüstlük ve katılık gibi kelimeler olmadan yaşadı. Savcı olmayı düşünülemez kılan bir hamlık ve davranışla donanmış, savcılık tarihinde eşi benzeri olmayan bir sapkın ve savcılığın ekosistemini bozan bir kişidir. Ve aynı zamanda, derin bir adalet duygusu, vicdan ve zayıflar için bir kalbi olan gerçek bir savcı. Jung zayıflar için ayağa kalkar, onları korur ve adaletleri için savaşır. Ama asla yasalara göre savaşmaz. Kazanmadığınız bir oyuna bile başlayamazsınız, bu yüzden Jung iktidardakilerin yaptığı gibi savaşır.
Seul Merkez Bölge Savcılığı'nın üçüncü bölümünde kıdemli bir savcı. İşleri düzgün bir şekilde ele alması ve durumu ayık bir şekilde ele almasıyla, Bölge savcısı Kim Tae-ho'nun sağ kolu olarak görev aldı. Ayrıca iyi bir siyaset anlayışına sahip ve Jung hariç meslektaşları ve üst düzey ve genç savcılık yetkilileriyle iyi bir ilişki sürdürüyor. Jung'un soğuk ve otoriter görünümünün aksine, A-ra asabidir. A-ra'ya göre, Jung "doğası gereği uyumsuz". Örgütsel yaşamda uyulması gereken emirler, hiyerarşiler, gelenekler ve yazılı olmayan kurallar gibi erdemlerin hiçbirini gözetmeyen ve kovuşturmanın sularını bulandıran rahatsız bir tür. Bu yüzden A-ra, Jung'dan nefret eder. Ancak Jung bir kaza geçirdiğinde, onu herkesten daha çok önemseyen ve örtbas eden bir kıdemli savcıdır. En genç müdür yardımcısı ve ilk kadın başsavcı olmayı hayal ediyor.
Seul Merkez Bölge Savcılığı'nın üçüncü bölümünde bir savcı. Jung ile aynı yaşta ama 22 yaşında baro sınavını geçti. Titiz ve planlıdır. Her zaman rakibinden bir hamle önde düşünür ve iki hamle öne geçer. Temiz ve sakin, hiçbir durumda gerçek niyetini ortaya koymayan adalet onun en büyük rakibidir. Babasının fabrikası, büyük bir şirketin entrikaları nedeniyle bir anda iflas etti. Babası bir alkolik olarak sefil bir şekilde öldü ve annesi genç Do-hwan'ı beslemek için sokak satıcısı olarak dışarı çıkmak zorunda kaldı. Mutlu bir aile bir anda paramparça oldu. Çaresizlik öfkeye, öfke aydınlanmaya dönüştü. Do-hwan, babasının sürekli dürüstlük, vicdan ve adalet sözlerinin, yoldan geçen bir köpeğin bile dokunmayacağı sözler olduğunu fark etti. Babası sonuna kadar haklı olduğu konusunda ısrar etti, ama Do-hwan'ın gözünde o sadece bir kaybedendi. Do-hwan, babasının cenaze fotoğrafının önünde yemin etti. Asla babası gibi yaşamayacak. Sonuna kadar tırmanacak. Yani, yanıldığını kanıtlayacak. Jung ne pahasına olursa olsun adaleti sağlamak istiyorsa, Do-hwan ne pahasına olursa olsun zirveye çıkmak istiyor. Başarı arzusu Do-hwan'ın kanıydı ve güce susamışlık Do-hwan'ın etiydi.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jin Jung çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Seul Merkez Bölge Savcılığı'nda Kamu Hizmeti Dairesi başkanı. Temel yiyeceği ramen ve yarım şişe soju. Bir kılıç ustası olmaktan ziyade, çok daha uygun bir şekilde odanın köşesi mahkumu olarak tanımlanır. Kahraman Jin Jung ile çeşitli olaylara karışır
Yongsan'daki bir yeraltı alışveriş merkezinin uzak köşesinde eski püskü bir bilgisayar tamircisi işleten ve bir bilgisayar korsanlığı yarışmasında 100 kişi arasında 49. sırada yer alan bir bilgisayar korsanı. Jung ile birlikte çalışıyor.
Ulusal örgüt White Gompa'nın başkanı'nın tek kızı. Şık ve sakin. Çok az konuşur ama söyleyecek bir şeyi varsa karşısındakinin kim olduğu umurunda değildir. Her zaman, her yerde ve hiçbir koşulda yolunu kaybetmeyen kedi gibi bir kadın. Örgütün ikinci komutanı olarak geceleri sokaklarda koşarken Jung ile tanıştıktan sonra emekli olduğunu açıkladı.
Seul Merkez Bölge Savcılığı'nın üçüncü bölümünde bir müfettiş. Jin Jung'un sadık ve güvenilir dedektifidir. Sırıtışının aksine, her zaman ciddidir. Gözlerini yıkayan ve arasa da eğlence duygusu bulamayan bir adam. Jung'u ilkokuldan beri tanıyor. Jung, kendisine zorbalık yapan çocukları dövdüğünden beri, Jung'u takip ediyor ve ona sadık kalıyor. Sadece isteklerini gerçekleştirene kadar yanında olacağını söyledi.

Seul Merkez Bölge Savcılığı ile ilgili kişiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seul Merkez Bölge Savcılığı'nın üçüncü bölümünde başsavcı. Orta yaşlı zarafet ve stile sahip bir beyefendi. Sıcak karizması ve güçlü adalet duygusuyla, A-ra da dahil olmak üzere bölge savcılığındaki tüm savcılar tarafından güveniliyor ve saygı duyuluyor. Amacı, kimseye bağlı olmayan güçlü bir savcı yaratmaktır.
Seul Merkez Bölge Savcılığı'nda başsavcı yardımcısı. Sesi yüksek ve sözlerinden önce elleri dışarı çıkıyor. Otorite ile muamele görmekten hoşlanan orta yaşlı bir adam. Eksantrik ve serttir, ancak savcılık mesleği duygusu vardır.
A-ra ile uzun süredir çalışan deneyimli bir dedektif. A-ra'nın gerçekten güvendiği ve A-ra için vazgeçilmez olan en iyi müttefik. Hızlı ve yetenekli bir amca.
Oh Do-hwan'ın sadık sağ kolu. Daha sonra, Oh Do-hwan'ı hukuk firması Kang-san'a kadar takip eder ve Do-hwan'ın sekreteri olur, ancak sonunda ona ihanet eder.

Kangsan Hukuk Bürosu ile ilgili kişiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kangsan Hukuk Bürosu'nun temsilcisi ve dizinin birincil düşmanı. Takım elbise yerine yürüyüş kıyafetleri giymeyi tercih ediyor. Sıcakkanlı ve her şeye düşkün bir kişi. Gülümseyen maskesinin ardında güç takıntısıyla dolu korkunç bir yüz var. Acımasızca aşırı bir pragmatist. Yoluna bir düşman çıksaydı, onu asla toparlanamayacak şekilde gömerdi. Kitap almaya gücü yetmeyen ve başkaları tarafından atılan kitaplarla çalışan bir barmenin oğlu, Kore'yi yöneten Kangsan'ın temsilcisi oldu.
Seo Hyun-kyu'nun oğlu. Hukuk firması Kangsan'ın varisi. Gülen ve yusufçuğun kanatlarını koparan bir çocuk gibi, aynı zamanda masumiyeti ve zulmü sınırsız olan bir canavar. Uyuşturucu, alkollü araç kullanma veya suç işlemek için güç kullanma gibi sosyal skandallara neden olan faaliyetlerde asla bulunmayacaktır. Ji-han, rakibinin zayıflıklarından yararlanır ve onları manipüle eder. Parası var, gücü var ve yakında onun olacak bir hukuk firması var.
Seo Hyun-kyu'nun kişisel koruması ve sekreteri. Seo Hyun-kyu ona ne söylerse onu yapan sadık bir kişi.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim Geum-soon - Jin Jung'un annesi, Havalı bir kişiliği var ama içinde oğlu için endişeleniyor.
  • Shin Seung-hwan - Yoo Jin-chul, Gangnam'da bir eğlence tesisi işleten bir gangster.
  • Jung Jae-won - Min-goo, Ulusal organizasyon White Gompa'daki üçüncü kişi. İhtiyaç duyduğunda Eun-ji'ye koşan sadık bir ast.
  • Lee Woo-sung - Kim Hyo-joon, Seo Cho-dong cinayet davasında suçlu olarak tanımlanan bir teslimatçı.
  • Lee Hyo-na - Park Ye-young, Seo Cho-dong cinayet davasının kurbanı.[12]
  • Baek Ha-bin - Han Soo-bin, Park Ye-young'un bir arkadaşı.
  • Bae Je-gi - Jung Jae-hoon

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lee Jong-hyuk - Jin Kang-woo,[13] oğlu tarafından saygı duyulan ve sevilen Jin Jung'un babası ve gazetecisi. Gizemli bir ölümle ölen bir karakter.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

21 Nisan 2022'de senaryo okumasının tamamı yapıldı.[14] 28 Ekim 2022'de çekimlerin 31 Ekim'de sona ereceği bildirildi.[15]

Müzikler[16][17][değiştir | kaynağı değiştir]

Bad Prosecutor
OST
soundtrack'i
Yayımlanma17 Kasım 2022 (2022-11-17)
TarzSoundtrack
Süre70:02
Dil
Şirket
  • Warner Music
  • PRISMFILTER MUSIC GROUP
YapımcıJeon Je-ni

Film müziği albümü, haftalık Circle Albüm Listesi'nde 37. numaraya kadar yükseldi. Aralık 2022 itibarıyla 3.400 kopya satıldı.[18]

Parça 1[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Hye-jung tarafından yazıldı, tüm müzikler Jozu ve Ohway! tarafından bestelendi.

6 Ekim 2022'de (2022'de-10-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Deep End"  twlv 3:11
2. "Deep End" (Inst.)  3:11
Toplam süre:
6:22

Parça 2[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Nmore, Jozu ve Jeon Je-ni tarafından yazılıp bestelendi. 

13 Ekim 2022'de (2022'de-10-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "작은별" (Little Star)Lucy 3:13
2. "작은별" (Little Star (Inst.))  3:13
Toplam süre:
6:26

Parça 3[21][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Hye-jung tarafından yazıldı, tüm müzikler Hey Farmer ve Gesture tarafından bestelendi.

19 Ekim 2022'de (2022'de-10-19) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Bite"  D.O. (Exo) 3:22
2. "Bite" (Inst.)  3:22
Toplam süre:
6:44

Parça 4[22][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jozu, BuildingOwner ve Gesture tarafından yazıldı, tüm müzikler BuildingOwner, Jozu, Kim Seung-joon ve Gesture tarafından bestelendi.

27 Ekim 2022'de (2022'de-10-27) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Call me a Freak"  Suho (Exo) 2:51
2. "Call me a Freak" (Inst.)  2:51
Toplam süre:
5:42

Parça 5[23][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Layone tarafından yazıldı, tüm müzikler Baek Eun-woo ve Kim Tae-joon tarafından bestelendi.

3 Kasım 2022'de (2022'de-11-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "진검승부" (Bad Prosecutor)Layone 2:49
2. "진검승부" (Bad Prosecutor (Inst.))  2:49
Toplam süre:
5:38

Parça 6[24][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Yoo Sa-ra ve Kim Hye-jung tarafından yazıldı, tüm müzikler Kwon Tae-eun tarafından bestelendi.

9 Kasım 2022'de (2022'de-11-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "쓰다" (Bitter)Han Dong-geun 3:54
2. "쓰다" (Bitter (Inst.))  3:54
Toplam süre:
7:48

Parça 7[25][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Shannon tarafından yazıldı, tüm müzikler Ohway! ve Shannon tarafından bestelendi.

10 Kasım 2022'de (2022'de-11-10) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Believe"  Chuther 3:11
2. "Believe" (Inst.)  3:11
Toplam süre:
6:22

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bad Prosecutor : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (bin)
sezonBölüm numarasıOrtalama
123456789101112
17738768349117749328931005109310607951158925
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[26] TNmS[27]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 5 Ekim 2022 4.3% (15.) 4.1% (15.) 4.6% (15.)
2 6 Ekim 2022 5.0% (9.) 4.8% (9.) 5.1% (11.)
3 12 Ekim 2022 4.6% (12.) 4.3% (14.) 4.3% (15.)
4 13 Ekim 2022 5.0% (11.) 4.7% (13.) 4.9% (13.)
5 19 Ekim 2022 4.3% (14.) 4.1% (13.) 3.9% (16.)
6 20 Ekim 2022 5.1% (11.) 4.8% (10.) 4.3% (13.)
7 26 Ekim 2022 5.0% (14.) 5.2% (8.) 4.1% (17.)
8 27 Ekim 2022 5.6% (11.) 5.7% (8.) 4.8% (12.)
9 2 Kasım 2022 6.3% (6.) 6.7% (6.) 5.0% (13.)
10 3 Kasım 2022 6.2% (8.) 6.0% (6.) 5.2% (12.)
11 9 Kasım 2022 4.7% (12.) 4.5% (13.) 4.1% (16.)
12 10 Kasım 2022 6.3% (6.) 5.9% (7.) 4.9% (12.)
Ortalama 5.2% 5.1% 4.6%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2022 KBS Drama Ödülleri[28] En Üstün Ödülü, Erkek Oyuncu Do Kyung-soo Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Lee Se-hee Adaylık
En İyi Genç Erkek Oyuncu Jung Hyeon-jun Adaylık
Popülarite Ödülü, Erkek Oyuncu Do Kyung-soo Kazandı
Popülarite Ödülü, Kadın Oyuncu Lee Se-hee Kazandı
En İyi Çift Ödülü Do Kyung-soo ve Lee Se-hee Kazandı
2023 21. Director's Cut Ödülleri[29] Televizyonda En İyi Yeni Kadın Oyuncu Kim Hieora Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kim, Myung-mi (5 Eylül 2022). "'진검승부' 대본 리딩 현장 공개, 도경수→이시언 호흡 어땠나". entertain.naver.com (Korece). 5 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  2. ^ Jang, Ah-reum (5 Nisan 2022). "도경수, KBS '진검승부'로 안방 복귀…똘기충만 검사 변신 [공식]". n.news.naver.com (Korece). 8 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  3. ^ Choi, Ji-yoon (13 Nisan 2022). "이세희, 냉철한 검사 변신…도경수와 '진검승부'". n.news.naver.com (Korece). 7 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  4. ^ Jung, Ji-hyun (31 Mayıs 2022). "하준, '진검승부' 주연 합류…도경수 맞수 된다 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 31 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  5. ^ Lee, Kyung-ho (9 Mayıs 2022). "[단독]김상호, KBS '진검승부' 합류..도경수와 호흡". entertain.naver.com (Korece). 7 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  6. ^ Park, Jin-young (28 Nisan 2022). "[단독] 이시언, '진검승부' 캐스팅…도경수와 티격태격 케미". 아이뉴스24 (Korece). 6 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  7. ^ Lee, Kyung-ho (15 Mayıs 2022). "[단독]주보영, 김태리 이어 이번엔 도경수..'진검승부' 주연 합류". entertain.naver.com (Korece). 30 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  8. ^ Park, Jin-young (24 Nisan 2022). "[단독] 연준석, '진검승부' 캐스팅…도경수와 6년만 재회". 아이뉴스24 (Korece). 13 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  9. ^ Park, Soo-in (27 Haziran 2022). "김태우 '진검승부' 합류, 도경수→이세희와 연기 호흡". entertain.naver.com (Korece). 27 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  10. ^ Jang, Soo-jung (18 Ağustos 2022). "윤정섭, '진검승부' 출연 확정…도경수·이세희와 호흡". entertain.naver.com (Korece). 18 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  11. ^ Yoo, Jung-min (14 Ekim 2022). "김히어라, 김창완의 사냥개 '태실장'…냉혈본색 빌런(진검승부)". entertain.naver.com (Korece). 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  12. ^ Lee, Joon-hyun (26 Temmuz 2022). "이효나, '진검승부' 합류…도경수·이세희와 호흡". entertain.naver.com (Korece). 26 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  13. ^ Lee, Kyung-ho (19 Ekim 2022). "이종혁, 도경수 父로 '진검승부' 특별출연..'감동 예고'". entertain.naver.com (Korece). 19 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  14. ^ Park, Jin-young (21 Nisan 2022). "도경수x이세희, 오늘(21일) '진검승부' 대본리딩…첫 삽 뜬다". 아이뉴스24 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  15. ^ Lee, Kyung-ho (28 Ekim 2022). "[단독]도경수 정의실현? '진검승부' 31일 촬영 종료..'극비 결말 ' [★NEWSing]". entertain.naver.com (Korece). 30 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  16. ^ "진검승부 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 17 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  17. ^ "Bad Prosecutor OST". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  18. ^ "Circle Album Chart – Week 50 of 2022". circlechart.kr (İngilizce). 3 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  19. ^ "진검승부 OST Part 1 - 트웰브 (twlv)". 멜론 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  20. ^ "진검승부 OST Part 2 - LUCY". 멜론 (Korece). 22 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  21. ^ "진검승부 OST Part 3 - 디오 (D.O.)". 멜론 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  22. ^ "진검승부 OST Part 4 - 수호 (SUHO)". 멜론 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  23. ^ "진검승부 OST Part 5 - 래원 (Layone)". 멜론 (Korece). 3 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  24. ^ "진검승부 OST Part 6 - 한동근". 멜론 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  25. ^ "진검승부 OST Part 7 - 츄더 (Chuther)". 멜론 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  26. ^ Nielsen Korea ratings:
    • "Ep. 1". Nielsen Korea (Korece). 5 Ekim 2022. 5 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2022. 
    • "Ep. 2". Nielsen Korea (Korece). 6 Ekim 2022. 6 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2022. 
    • "Ep. 3". Nielsen Korea (Korece). 12 Ekim 2022. 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2022. 
    • "Ep. 4". Nielsen Korea (Korece). 13 Ekim 2022. 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2022. 
    • "Ep. 5". Nielsen Korea (Korece). 19 Ekim 2022. 20 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2022. 
    • "Ep. 6". Nielsen Korea (Korece). 20 Ekim 2022. 20 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2022. 
    • "Ep. 7". Nielsen Korea (Korece). 26 Ekim 2022. 26 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2022. 
    • "Ep. 8". Nielsen Korea (Korece). 27 Ekim 2022. 27 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2022. 
    • "Ep. 9". Nielsen Korea (Korece). 2 Kasım 2022. 3 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2022. 
    • "Ep. 10". Nielsen Korea (Korece). 3 Kasım 2022. 3 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2022. 
    • "Ep. 11". Nielsen Korea (Korece). 9 Kasım 2022. 10 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2022. 
    • "Ep. 12". Nielsen Korea (Korece). 10 Kasım 2022. 10 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2022. 
  27. ^ TNmS ratings:
    • "Ep. 1". Break News (Korece). 6 Ekim 2022. 6 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2022. 
    • "Ep. 2". Break News (Korece). 7 Ekim 2022. 7 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2022. 
    • "Ep. 3". Break News (Korece). 13 Ekim 2022. 13 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2022. 
    • "Ep. 4". Break News (Korece). 14 Ekim 2022. 14 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2022. 
    • "Ep. 5". Break News (Korece). 20 Ekim 2022. 20 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2022. 
    • "Ep. 6". Break News (Korece). 21 Ekim 2022. 21 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2022. 
    • "Ep. 7". Break News (Korece). 27 Ekim 2022. 27 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2022. 
    • "Ep. 8". Break News (Korece). 28 Ekim 2022. 28 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2022. 
    • "Ep. 9". Break News (Korece). 3 Kasım 2022. 3 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2022. 
    • "Ep. 10". Break News (Korece). 4 Kasım 2022. 4 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2022. 
    • "Ep. 11". Break News (Korece). 10 Kasım 2022. 10 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2022. 
    • "Ep. 12". Break News (Korece). 11 Kasım 2022. 11 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2022. 
  28. ^ Han, Hyun-jung (1 Ocak 2023). "이승기만 남은 'KBS 연기대상'..무더기 수상·지루하고 뻔한 '극한 240분'[종합]". 스타투데이 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 
  29. ^ Kim, Bo-young (9 Şubat 2023). "제21회 '디렉터스컷 어워즈', 3년 만에 오프라인 개최 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]