Büyü de Gel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Büyü de Gel
Büyü de Gel film posteri
YönetmenGene Stupnitsky
Yapımcı
Yazar
  • Gene Stupnitsky
  • John Phillips
Oyuncular
Müzik
Görüntü yönetmeniEigil Bryld
KurguBrent White
Stüdyo
DağıtıcıSony Pictures Releasing
Çıkış tarih(ler)i23 Haziran 2023 (2023-06-23)
Süre103 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİnɡilizce
Bütçe$45 milyon[2]
Hasılat$53.2 milyon[3][4]

Büyü de Gel (İngilizce özɡün adıylaː No Hard Feelings), John Phillips ile birlikte yazdığı bir senaryodan Gene Stupnitsky tarafından yönetilen 2023 Amerikan seks komedi filmidir. Jennifer Lawrence (aynı zamanda yapımcıdır), üniversiteden önce özgüvenini artırmak için 19 yaşındaki utangaç bir çocukla (Andrew Barth Feldman tarafından canlandırılıyor) çıkmak için bir reklamı yanıtlayan 32 yaşındaki bir Uber sürücüsünü canlandırıyor. Laura Benanti, Natalie Morales ve Matthew Broderick başroldedir.

Proje, Ekim 2021'de Sony Pictures Releasing ve Columbia Pictures'ın Apple Original Films, Netflix ve Universal Pictures arasındaki bir ihale savaşını kazanmasıyla duyuruldu. Lawrence oyuncu kadrosuna katıldı ve filmi yönetmesi için Stupnitsky ile filmin yapımcılığını üstlendi. Oyuncu kadrosunun çoğu Eylül-Ekim 2022'de katıldı. Çekimler, Eylül ayı sonlarında New York City metropol bölgesindeki çeşitli Nassau County lokasyonlarında başladı ve sonraki Kasım ayında sona erdi.

No Hard Feelings, Amerika Birleşik Devletleri'nde Sony Pictures Releasing tarafından 23 Haziran 2023'te ɡösterime sokudu Eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı ve 53 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

32 yaşındaki Maddie Barker, New York Montauk'ta Uber şoförlüğü ve barmenlik yapmaktadır. Annesinden miras kalan evin emlak vergisi borcu olduğu için arabasına el konulduktan sonra iflasla karşı karşıya kalır. Evi kaybetmemek için çaresizce, alışılmadık bir Craigslist ilanını kabul eder. Beckers olarak bilinen bir çift helikopter ebeveyni olan yeni işverenleri, ondan bir Buick Regal karşılığında 19 yaşındaki oğulları Percy Becker ile "çıkmasını" ister. Percy'nin kızlarla, içkiyle, partilerle veya seksle ilgili hiçbir deneyimi olmamıştır ve ailesi, o sonbaharda Princeton Üniversitesi'ne gitmeden önce özgüvenini artırmayı ummaktadır.

Maddie, gönüllü olarak gittiği hayvan barınağında Percy'yi baştan çıkarmaya çalışır ancak, onu eve bırakmayı teklif ettikten sonra, yanlışlıkla onun onu kaçırmaya çalıştığını düşünür ve onu sıkıştırır. Buna rağmen ertesi gün randevulaşöayı kabul ederler. Maddie ve Percy ertesi gece bir barda buluşurlar ve ardından sahilde sıska yüzmeye giderler. Suyun içindeyken bir grup sarhoş genç kıyafetlerini çalmaya çalışır. Maddie, eve gitmeyi isteyen Percy'yi korkutarak onlarla çıplak bir şekilde dövüşür. Onsuz ayrılmaya çalıştığında, çıplak bir şekilde arabasına atlar ve polisten kaçarlar O ve Percy seks yapmaya çalışır, ancak endişesinden bir kızarıklık gelişir, bu yüzden Maddie ona bakakalır.

Maddie ve Percy çıkmaya, birbirleri hakkında daha çok şey paylaşmaya ve bir arkadaşlık kurmaya devam eder Her ikisi de asla baloya gitmediklerini açıklar, bu yüzden bir balo gecesini taklit ederler ve lüks bir akşam yemeğine giderler. Percy, restoranda onu bir partiye davet eden okuldan bir tanıdığıyla tanışır. O ve Maddie uzun vadeli planları hakkında bir anlaşmazlığa düştükten sonra, Maddie onu ararken o partiye gider Alkolle ibuprofen aldıktan sonra onu bulur. Percy, Maddie'ye olan aşkını itiraf eder.

Ertesi gün Percy, ailesine Maddie ile Montauk'ta kalmak istediğini söyler. Panikleyen babası, onu Princeton'a gitmeye ikna ederse ona arabayı teklif eder. Percy istemeden Maddie'nin ailesiyle yaptığı anlaşmayı duyar. Anlaşmalarını bildiğini ifşa ederek Maddie'yi ailesiyle akşam yemeğine davet eder. Maddie ve ailesi, ona anlaşmadan kimin bahsettiği konusunda tartışırken Percy, Buick'ini bir ağaca çarparak ona ağır hasar verir Percy döndüğünde, Maddie ile seks yapmaya çalışır. Vaktinden önce boşaldıktan sonra, ihanete uğrayan Percy ilişkilerini bitirir.

Maddie hasarlı arabayı alır ve borçlarını ödemeye karar verir. Zengin erkeklerle para için seks yaptıktan sonra, evini kurtaracak ve arabasını tamir edecek kadar para biriktirmeyi başarır. Heyecanlı olan Maddie, arkadaşları Jim ve Sarah'ya söyler, ancak Sarah, Maddie'ye gerçekten Mountak'ta kalmak isteyip istemediğini yoksa bunu sadece annesi için mi yaptığını sorar. Çift, konut masrafları nedeniyle Mountak'tan taşınacaklarını da kabul eder. Maddie hayatı üzerine derinlemesine düşünür ve yanlışlarını düzeltmeye çalışır. Percy ile bir Princeton mikserinde yeniden bir araya gelir ve ona ihanet ettiği için özür diler. İkna olmayan Percy, Maddie arabasının kaportasına atladığında arabayı sürmeye başlar. Önünü öremeyen Percy, arabayı okyanusa çarpar. Araba çekilirken ikili barışır ve arkadaş kalmaya söz verir Maddie, evi Jim ve Sarah'ya satmaya ve Kaliforniya'ya taşınmaya karar verir.

Daha sonra Maddie, Percy'yi Kaliforniya'ya giderken Princeton Üniversitesi'ne götürür ve Percy'nin gönüllü olduğu barınakta yaşayan kokain bağımlısı eski bir polis köpeği olan Milo'yu sahiplendiğini ɡörür. Maddie, Kaliforniya'ya yaptığı yolculuk boyunca Percy'yi arayacağına söz verir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "No Hard Feelings (15)". British Board of Film Classification. 8 Haziran 2023. 3 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2023. 
  2. ^ Rubin, Rebecca (21 Haziran 2023). "Box Office: Jennifer Lawrence's 'No Hard Feelings'; Aims for $12 Million Debut, 'The Flash' Braces for 60% Drop". Variety. 21 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2023. 
  3. ^ "No Hard Feelings (2023)". Box Office Mojo. IMDb. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2023. 
  4. ^ Şablon:Cite The Numbers
  5. ^ a b c d e f "'No Hard Feelings' Red-Band Trailer: Jennifer Lawrence Gets A Job In First Look At Edgy Comedy". Deadline Hollywood. 9 Mart 2023. 9 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2023.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  6. ^ a b "Jennifer Lawrence Tries Everything to Sleep With a 19-Year-Old in Raunchy 'No Hard Feelings' Trailer". Variety. 9 Mart 2023. 9 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2023.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]