Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görülen kırmızı kartlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde kırmızı kart alan futbolcuları listelemektedir.[1]

Avrupa Şampiyonası'nda kırmızı kart listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir UEFA Avrtupa Futbol Şampiyonası maçında kırmızı kart gören futbolcular
Oyuncu Kart Dakika[2] Takımı Skor Rakip Yıl Tur Tarih Kaynak
Mullery, AlanAlan Mullery Red card.svg &0000000000000086.00000086'  İngiltere 7001910000000000000 0-1  Yugoslavya 1968 Yarı-final 5 Haziran 1968 [3]
PollakJaroslav Pollák Red card.svg &0000000000000053.00000053'  Çekoslovakya 7002123000000000000 3-1 uz.  Hollanda 1976 Yarı-final 16 Haziran 1976 [4]
Neeskens, JohanJohan Neeskens Red card.svg &0000000000000076.00000076'  Hollanda 7001810000000000000 1-3 (uz.)  Çekoslovakya 1976 Yarı-final 16 Haziran 1976 [4]
van Hanegem, WimWim van Hanegem Red card.svg &0000000000000115.000000115'  Hollanda 7001810000000000000 1-3 (uz.)  Çekoslovakya 1976 Yarı-final 16 Haziran 1976 [4]
Amoros, ManuelManuel Amoros Red card.svg &0000000000000087.00000087'  Fransa 7002111000000000000 1-0  Danimarka 1984 Birinci tur 12 Haziran 1984 [5]
Berggreen, KlausKlaus Berggreen Yellowred card.svg &0000000000000107.000000107'  Danimarka 7002101000000000000 1-1 (uz.)  İspanya 1984 Yarı-final 24 Haziran 1984 [6]
Le Roux, YvonYvon Le Roux Yellowred card.svg &0000000000000085.00000085'  Fransa 7002122000000000000 2-0  İspanya 1984 Final 27 Haziran 1984 [7]
Hubchev, PetarPetar Hubchev Red card.svg &0000000000000072.00000072'  Bulgaristan 7002101000000000000 1-1  İspanya 1996 Birinci tur 9 Haziran 1996
Pizzi, Juan AntonioJuan Antonio Pizzi Red card.svg &0000000000000075.00000075'  İspanya 7002101000000000000 1-1  Bulgaristan 1996 Birinci tur 9 Haziran 1996
Apolloni, LuigiLuigi Apolloni Yellowred card.svg &0000000000000028.00000028'  İtalya 7001910000000000000 1-2  Çek Cumhuriyeti 1996 Birinci tur 24 Haziran 1996
Kovtun, YuriYuri Kovtun Red card.svg &0000000000000071.00000071'  Rusya 7001700000000000000 0-3  Almanya 1996 Birinci tur 16 Haziran 1996
Strunz, ThomasThomas Strunz Yellowred card.svg &0000000000000060.00000060'  Almanya 7002100000000000000 0-0  İtalya 1996 Birinci tur 19 Haziran 1996
StimacIgor Štimac Red card.svg &0000000000000056.00000056'  Hırvatistan 7001910000000000000 1-2  Almanya 1996 Çeyrek-final 23 Haziran 1996
LatalRadoslav Látal Yellowred card.svg &0000000000000082.00000082'  Çek Cumhuriyeti 7002111000000000000 1-0  Portekiz 1996 Çeyrek final 23 Haziran 1996
Andersson, PatrikPatrik Andersson Yellowred card.svg &0000000000000081.00000081'  İsveç 7001910000000000000 1-2  Belçika 2000 Birinci tur 10 Haziran 2000
LatalRadoslav Látal Red card.svg &0000000000000090.00000090'  Çek Cumhuriyeti 7001900000000000000 0-1  Hollanda 2000 Birinci tur 11 Haziran 2000
MihajlovicSiniša Mihajlović Yellowred card.svg &0000000000000059.00000059'  Yugoslavya 7002103000000000000 3-3  Slovenya 2000 Birinci tur 13 Haziran 2000
KezmanMateja Kežman Red card.svg &0000000000000088.00000088'  Yugoslavya 7002111000000000000 1-0  Norveç 2000 Birinci tur 18 Haziran 2000 [8]
de Wilde, FilipFilip de Wilde Red card.svg &0000000000000084.00000084'  Belçika 7001800000000000000 0-2  Türkiye 2000 Birinci tur 19 Haziran 2000
JokanovicSlaviša Jokanović Yellowred card.svg &0000000000000063.00000063'  Yugoslavya 7001930000000000000 3-4  İspanya 2000 Birinci tur 21 Haziran 2000 [9]
OzalanAlpay Özalan Red card.svg &0000000000000029.00000029'  Türkiye 7001800000000000000 0-2  Portekiz 2000 Çeyrek-final 24 Haziran 2000 [10]
Hagi, GheorgheGheorghe Hagi Yellowred card.svg &0000000000000059.00000059'  Romanya 7001800000000000000 0-2  İtalya 2000 Çeyrek-final 24 Haziran 2000 [11]
Gomes, NunoNuno Gomes Red card.svg &0000000000000117.000000117'  Portekiz 7001910000000000000 1-2 (uz.)  Fransa 2000 Yarı-final 28 Haziran 2000 [12]
Zambrotta, GianlucaGianluca Zambrotta Yellowred card.svg &0000000000000034.00000034'  İtalya 7002100000000000000 0-0 (uz.)  Hollanda 2000 Yarı-final 29 Haziran 2000 [13]
Sharonov, RomanRoman Sharonov Yellowred card.svg &0000000000000088.00000088'  Rusya 7001900000000000000 0-1  İspanya 2004 Birinci tur 12 Haziran 2004 [14]
Vogel, JohannJohann Vogel Yellowred card.svg &0000000000000050.00000050'  İsviçre 7002100000000000000 0-0  Hırvatistan 2004 Birinci tur 13 Haziran 2004 [15]
Ovchinnikov, SergeiSergei Ovchinnikov Red card.svg &0000000000000045.00000045'  Rusya 7001800000000000000 0-2  Portekiz 2004 Birinci tur 16 Haziran 2004 [16]
Haas, BerntBernt Haas Yellowred card.svg &0000000000000060.00000060'  İsviçre 7001700000000000000 0-3  İngiltere 2004 Birinci tur 17 Haziran 2004 [17]
Petrov, StiliyanStiliyan Petrov Yellowred card.svg &0000000000000083.00000083'  Bulgaristan 7001800000000000000 0-2  Danimarka 2004 Birinci tur 18 Haziran 2004 [18]
Heitinga, JohnJohn Heitinga Yellowred card.svg &0000000000000075.00000075'  Hollanda 7001920000000000000 2-3  Çek Cumhuriyeti 2004 Birinci tur 19 Haziran 2004 [19]
Schweinsteiger, BastianBastian Schweinsteiger Red card.svg &0000000000000090.00000090'  Almanya 7001910000000000000 1-2  Hırvatistan 2008 Birinci tur 12 Haziran 2008 [20]
Demirel, VolkanVolkan Demirel Red card.svg &0000000000000090.00000090'  Türkiye 7002113000000000000 3-2  Çek Cumhuriyeti 2008 Birinci tur 15 Haziran 2008 [21]
AbidalÉric Abidal Red card.svg &0000000000000024.00000024'  Fransa 7001800000000000000 0-2  İtalya 2008 Birinci tur 17 Haziran 2008 [22]
Papastathopoulos, SokratisSokratis Papastathopoulos Yellowred card.svg &0000000000000044.00000044'  Yunanistan 7001800000000000000 1-1  Polonya 2012 Birinci tur 8 Haziran 2012 [23]
Szczęsny, WojciechWojciech Szczęsny Red card.svg &0000000000000069.00000069'  Polonya 7001800000000000000 1-1  Yunanistan 2012 Birinci tur 8 Haziran 2012 [23]
Andrews, KeithKeith Andrews Yellowred card.svg &0000000000000089.00000089'  İrlanda 7001800000000000000 0-2  İtalya 2012 Birinci tur 18 Haziran 2012 [24]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ionescu, Romeo (2008). The Complete Results & Line-ups of the European Football Championships 1958-2008. Cleethorpes: Soccer Books Limited. ISBN 978-1-86223-172-6. 
  2. ^ İkinci sarıdan kırmızı kart gören oyuncuların ikinci sarı kartı aldığı süre belirtilmiştir.
  3. ^ "Yugoslavia beat world champions England". Union of European Football Associations (UEFA). 2 Ekim 2003. 3 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  4. ^ a b c "Czechoslovakia 3–1 Netherlands". Union of European Football Associations (UEFA). 3 Ekim 2003. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  5. ^ "France 1–0 Denmark". Union of European Football Associations (UEFA). 4 Ekim 2003. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  6. ^ "Denamrk 1–1 Spain". Union of European Football Associations (UEFA). 4 Ekim 2003. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  7. ^ "Platini fires France to glory on home soil". Union of European Football Associations (UEFA). 4 Ekim 2003. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  8. ^ "Norway 0–1 Yugoslavia". The Guardian. 18 Haziran 2000. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  9. ^ "Spain find greatness in lateness". The Guardian. 22 Haziran 2000. Erişim tarihi: 23 Kasım 2012. 
  10. ^ "Portugal v Turkey clockwatch". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 24 Haziran 2000. Erişim tarihi: 2 Kasım 2012. 
  11. ^ "Italy 2–0 Romania". Union of European Football Associations (UEFA). 6 Ekim 2003. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2012. 
  12. ^ "France v Portugal clockwatch". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 28 Haziran 2000. Erişim tarihi: 2 Kasım 2012. 
  13. ^ "Holland v Italy clockwatch". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 29 Haziran 2000. Erişim tarihi: 2 Kasım 2012. 
  14. ^ "Spain 1–0 Russia". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 12 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  15. ^ "Switzerland 0–0 Croatia". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 13 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  16. ^ "Russia 0–2 Portugal". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 16 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  17. ^ "England 3–0 Switzerland". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 17 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  18. ^ "Bulgaria 0–2 Denmark". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 18 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  19. ^ "Holland 2–3 Czech Republic". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 19 Haziran 2004. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  20. ^ Bevan, Chris (12 Haziran 2008). "Croatia 2–1 Germany". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  21. ^ Sanghera, Mandeep (15 Haziran 2008). "Turkey 3–2 Czech Republic". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  22. ^ McNulty, Phil (17 Haziran 2008). "France 0–2 Italy". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  23. ^ a b Chowdhury, Saj (8 Haziran 2012). "Poland 1–1 Greece". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  24. ^ Sanghera, Mandeep (18 Haziran 2012). "Italy 2–0 Ireland". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012.