Any Road

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Any Road"
Brainwashed albümünden
George Harrison single
B yüzüMarwa Blues
Yayımlanma12 Mayıs 2003
Kaydedilme1990'lar
TarzCountry rock
Süre3:49
ŞirketParlophone, Dark Horse
Söz yazarıGeorge Harrison
Yapımcı
George Harrison kronolojisi
"Stuck Inside a Cloud"
(2002)
"Any Road"
(2003)
Müzik videosu
YouTube'da ”Any Road”

"Any Road" George Harrison'ın son single'ı ve ölümünden sonra yayınlanan Brainwashed albümünün açılış şarkısıdır. Harrison, şarkıyı 1987 albümü Cloud Nine için bir video çekerken 1988'de yazmaya başladı. Bu, George Harrison'ın yazdığı yayınlanmış son yeni materyale sahip kayıttır.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Harrison, şarkıyı 1988'de Maui'de yazmaya başladı. This is Love için bir müzik videosu çekiyordu.[1]

Harrison'ın halka açık bilinen tek "Any Road" canlı performansı, 1997'de, Ravi Shankar ile VH1 tarafından yapılan bir röportaj sırasında solo bir akustik versiyon ve yorumdur. Bu, Harrison'ın ölümünden önceki son televizyon görünümüdür.

Yayın ve tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Any Road", Harrison'ın single olarak yayınlanan son şarkısıydı. Şarkı, 12 Mayıs 2003'te Birleşik Krallık'ta single olarak piyasaya sürüldü ve UK Singles Chart'ta 37 numaraya kadar yükseldi.[2]

Şarkı, 2004 Grammy Ödülleri'nde En İyi Erkek Pop Vokal Performansı dalında aday gösterildi ve ayrıca 2004 Grammy Adayları derleme albümünde de yer aldı. Şarkı, ödülü Justin Timberlake'in "Cry Me a River" şarkısına kaybetti ancak, Harrison'ın "Marwa Blues" ("Any Road"un enstrümantal B yüzü) En İyi Enstrümantal Pop Performansı kategorisinde kazandı.

Bir müzik videosu, Harrison'ın yaşamının on yıllar boyunca görüntülerini içeren bir Slayt gösterisi olarak yapıldı; müzik videosuna erken yaşamından görüntüler, The Beatles müzik videoları ve grubun ve Harrison'ın genel görüntüleri var. Müzik videosunda, kariyeri boyunca çekilen müzik videoları da dahil olmak üzere solo kariyerinden klipler de var. Ayrıca Harrison'ın rol aldığı film ve televizyon klipleri de var: Yellow Submarine, Harrison'ın Bay Papadopoulis rolünde filmde göründüğü Monty Python's Life of Brian ve Harrison'ın konuk olduğu The Simpsons bölümü Homer's Barbershop Quartet .

Personel[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha sonraki yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Hem "Any Road" hem de "Marwa Blues", Harrison'ın kariyerini kapsayan 2009 derlemesi Let It Roll: Songs by George Harrison'a dahil edildi.

Cover'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • John Kadlecik, hem kendi grubu John Kadlecik Band ile hem de Furthur ile "Any Road" şarkısını çalıyor.
  • Amerikalı ukulele sanatçısı ve şarkıcı Ukulele Ray, 2010 yılında Coming to Nothing albümünde bu şarkıyı yorumladı.
  • Joe Brown, 2012'de yayınlanan canlı Ukulele Album'ünde "Any Road" şarkısını seslendirdi.
  • Amerikalı müzisyen Butch Walker, metal grubu SouthGang'ın eski baş gitaristi, 2014 yılında George Fest konserinde "Any Road" şarkısını seslendirdi.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 7" R6601, CD CDRS6601
  1. "Any Road" - 3:49
  2. "Marwa Blues" - 3:40
  3. "Any Road" (video) - yalnızca CD

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sharpio, Marc (2003). Behind Sad Eyes. New York City: St. Martin's Press. s. 180. ISBN 978-0312309930. 
  2. ^ "Official Singles Chart Top 100 (18 May 2003 - 24 May 2003) | Official Charts Company". www.officialcharts.com (İngilizce). 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]