Country rock

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Country rock, rock ve country'yi birleştiren bir müzik türüdür. 1960'ların sonlarında ve 1970'lerin başlarında ülke aromalı plaklar kaydetmeye başlayan rock müzisyenleri tarafından geliştirildi. Bu müzisyenler, ülke temaları, vokal stilleri ve ek enstrümantasyon, en karakteristik olarak pedallı çelik gitarlar kullanarak rock kayıtları kaydettiler.[1] Country rock, Buffalo Springfield, Michael Nesmith, Bob Dylan, Nitty Gritty Dirt Band, The Byrds, the Flying Burrito Brothers, The International Submarine Band gibi sanatçılarla başladı[2][3] ve diğerleri, 1970'lerde Emmylou Harris, the Eagles, New Riders of the Purple Sage, Linda Ronstadt, Poco, Charlie Daniels Band ve Pure Prairie League gibi sanatçılarla en büyük popülaritesine ulaştı. Country rock ayrıca The Band, the Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones ve George Harrison'ın solo çalışması[1] gibi diğer türlerdeki sanatçıları etkiledi ve Southern rock'ın gelişiminde rol oynadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b V. Bogdanov, C. Woodstra and S. T. Erlewine, All Music Guide to Rock: The Definitive Guide to Rock, Pop, and Soul (Backbeat Books, 3rd ed., 2002), p. 1327.
  2. ^ "Gram Parsons : the father of country rock lives again : July 1999". Countrystandardtime.com. 21 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2021. 
  3. ^ "Buffalo Springfield | Rock & Roll Hall of Fame". Rockhall.com. 6 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2021.