Akkoç, Erbaa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
20.06, 30 Kasım 2016 tarihinde Teacher0691 (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17881418 numaralı sürüm (→‎Nüfus: yıl bağlantısı kaldırldı AWB ile)
Akkoç
Harita
Tokat
Tokat
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlTokat
İlçeErbaa
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
Nüfus
 (2000)
 • Toplam709
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0356
Posta kodu60500
Resmî site
[1]

Akkoç, Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı köydür.

Akkoç köyü adını köyde yetişen besili ve beyaz renkli koçlarından almıştır. Daha önceki adı Tonu olan köy son seçimlerle Tanoba Beldesine bağlanmıştır. Akkoç köyü, dağ yamacına kurulu ve tam meydanında bir camisi olan, köyün üst kısımlarıda üzüm bağları ve merzalığı olan bir yerleşkedir.Yamaç yönü Kelkit vadisine dönüktür.

Kültür

Coğrafya ve ulaşım

Tokat iline 71 km, Erbaa ilçesine 14 km uzaklıktadır.Araç ile ilçeye 15-20 dakikada varılmaktadır. Yerleşke kuzeye bakmaktadır. Tanoba-Erbaa ilçe yolu üzerinde bulunmaktadır. Kış aylarında; yağışlı ve nemli, yaz aylarında ise nemli ve sıcaktır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir, ancak karasal iklimin etkileride görülmektedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 452
2000 709
1997 709

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tokat'a has üzümcülük ve üzüm yaprağı yaygınlaşmıştır. Bamya, yer domatesi, buğday grupları,arpa,yulaf, biber,patlıcan,salatalık, kavun,karpuz, nohut ile şeker pancarı, ayçiçeği yetiştirilmektedir. Ormanlardan kızılcık, fındık ve yaban çileği toplayıcılığı yapılmaktadır. Yerleşik bahçe tarımında ise ceviz, Amasya elması, yöresel tatlı elma, kiraz, vişne, şeftali gibi aşılı meyvecilik yapılmaktadır. Dağlık arazi fazla olduğu için küçükbaş hayvancılık; özellikle akkoyun tipi koyun üreticiliği yapılmaktadır. Büyükbaş hayvancılık ise günlük süt ihtiyacının karşılanması dışında yaygın değildir. Büyükbaş hayvancılık, köyde iki adet devlet destekli çiftlik olmasına rağmen maliyet açıcısından gelişme gösterememiştir.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet bulunmaktadır. Sokakların çoğunluğu parke taş kaplıdır. Tanoba Belediyesi'nin mahallesi olarak birleştirilmiştir.

Add caption here
Add caption here
Add caption here
Add caption here
Add caption here

Dış bağlantılar

Şablon:Portal