İnönü Bulvarı - İncesu Karayolu Tüneli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Akay Kavşağı - İncesu Karayolu Tüneli sayfasından yönlendirildi)
İnönü Bulvarı - İncesu Karayolu Tüneli
Coğrafya
KonumAnkara, Türkiye
Özellikler
AmaçKara ulaşımı
DurumPlanlamada
KullanımKara yolu
ÜcretÜcretsiz
SorumluAnkara Büyükşehir Belediyesi
Tüneller

İnönü Bulvarı - İncesu Karayolu Tüneli, Ankara'da kara yolu ulaşımında kullanılan bir geçittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya koyulan doğu ve batı yerleşim yerlerinin Seyranbağları, Zafertepe ve Göktürk mahallelerinin altından 2 tüp tünel ile birleştirme projesidir. Şu anda proje aşamasındadır, sondaj çalışmaları yapılmıştır.[1]

Tünel, İnönü bulvarından başlayarak Seyranbağları mahallesini alttan geçmekte ve Zafertepe semtinde son bulmaktadır. Gidiş ve geliş yönleri birbirinden bağımsız olarak, iki ayrı tünel hâlinde kazılacaktır. Tünel Türközü, İncesu caddesinden çıktıktan sonra 407. Cadde ile birleşip, Akdere semtine bağlantısı hedeflenmektedir. Bu sayede Doğukent caddesine Dumlupınar bulvarından kesintisiz bir şekilde trafik akışı sağlanabilecektir. Dikimevi ve Kurtuluş trafiğinin azaltılması hedeflenmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İnönü Bulvarı-incesu Caddesi Bağlantısı Karayolu Tünelinin Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmet Alımı İşi İhalesi". ihaletakip.com.tr. 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022.